GASZTRO
Budapest legbarátságosabb pincérét keresik egy új versenyben, ahol a neten szavazhattok majd arról, szerintetek kire illik legjobban ez a jelző. A versenyt a Pincér Akadémia szervezi. Azt mondják, ideje, hogy Magyarországon is elterjedjen a vendégközpontú vendéglátás.
GASZTRO
Ez egy könnyű, frissítő jégkrém, gyümölcsös és enyhén savanykás. Ilyet otthon is könnyen készíthettek. Calippo formát is lehet kapni, de a hagyományos jégkrém forma is megteszi.
GASZTRO
Ismeritek a tagine-t? Ez a marokkói eredetű kúpos anyag edény, amiben pörköltszerű zöldséges és húsos ételeket készítenek, nálunk is több helyen kapható. Ha nincs ilyen edényetek egy méretes, vastag falú, fedővel ellátott sütőedény is megteszi. A hangsúly a lassú főzésen van!
GASZTRO
A világ legegyszerűbb csokoládés fagyiját te is könnyen elkészítheted. Ha van jégkrémformátok, az még jobb.
GASZTRO
Szeretitek a mogyoróvajat? Házilag a bolti ár töredékéért készíthetitek el, se cukor, se olaj nem kell hozzá, csak mogyoró és egy erős aprítógép. Öt perc alatt elkészül, és olyan krémes lesz, hogy a szájpadlásra tapad. Kenyérre kenve, sütemények, bonbonok készítéséhez egyaránt jó.
GASZTRO
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyen, amelyre 20 tortát neveztek be a cukrászatok a zsűri egyhangú döntést hozott, de a győztes nevét csak augusztusban hozzák nyilvánosságra.
GASZTRO
Ez a torta nem csak azért szuper mert extrán csokis, hanem azért is mert még nagy melegben is szállítható. Gyorsan megsül, ami szintén nagy előny.
GASZTRO
Ilyen időben jobban csúsznak a jeges desszertek. De hogy lehet egy jégkrém finom, egészséges, és csokis is egyben? Most megtudhatjátok!
GASZTRO
vaníliás krém lágysága, a meggy savanykássága oldja az extrán mákos ízt, így már nem is olyan vészes az egész ügy.
GASZTRO
Ismeritek a bagelt? Ennek a reggeli péksüteménynek Amerikában nagyon nagy sikere van, de itthon is egyre több helyen kínálják. Nem kell érte sok pénzt fizetnetek, készítsétek el inkább otthon. Számos felhasználási módja ismert, hideg és melegszendvicsként is finom.
GASZTRO
Ez a különleges desszert is az 1800-as évekből való. Kriszti olyan szintre fejlesztette, hogy most is eltudjátok készíteni. A bundás almába rumos meggy kerül, köretként pedig a fagyi őse, sörbet dukál mellé.
GASZTRO
Most már nem csak a málna, hanem a barack is érik. Ebbe a pitébe mind a kettő került, de ízlés szerint variálhatjátok más gyümölcsökkel is. Az illatos sütemény ráadásul a vegán, a tej-, és tojásmenmtes étrendebe, a paleoba is belefér, glutén és cukormentes is egyben, glikémiás indexe alacsony.
GASZTRO
A málnás szelet rizsliszttel és kukoricaliszttel készült. Tésztája könnyű, habos, frissen sülve, puhán a legfinomabb. Porcukorral meghintve és friss málnaszemekkel érdemes fogyasztani. Elkészítése mindössze egy bő félórát vesz igénybe.
GASZTRO
Ha izgalmas ízekre vágytok, és gyorsan szeretnétek valami finomat készíteni, a padlizsánnal mindig sikerrel jártok. A gyorsétteremeket kihagyva otthon is készíthettek ízletes wrapokat, amely tv néző csemegének, baráti összejövetelre, nyári vacsorának egyaránt kiváló!
GASZTRO
A nemrégiben nyitott tejivó hatalmas siker. A hangulat egyedi, tejesüvegek és fű borítja a plafont.
GASZTRO
Lecsó nélkül nincs nyár, de ez a klasszikus étel nem csak önmagában finom, hanem például tölteléknek, köretnek is jó. Ez a cukkinis fogás húsmenetes, a bulgur teszi különlegessé. Kánikula idején ebédre vagy vacsorára ajánljuk.
Népszerű
Ajánljuk