RÓKALAND

Zsidai Roy: Olyan konyhát építettünk, amilyen eddig nem létezett itthon

Ő hozta el Jamie Oliver éttermét, a Jamies Italian-t Budapestre. Közeleg a nyitás, ennek apropóján árult el minden fontos tudnivalót a helyről.


Tavaly ősszel robbant a hír, hogy a világhírű szakács, Jamie Oliver éttermet nyit Budapesten, méghozzá a Zsidai Group közreműködésével. Nos, a munkálatok már javában zajlanak, ha minden jól megy, heteken belül megnyithat a hely. Megkérdeztük hát Zsiday Roy-t, mire számíthatnak a vendégek az itthon egyedülálló helyen.

- Ha minden igaz, május végén nyit a Jamie's Italian. Hogy álltok? Marad ez az időpont?

- Igen, május végén nyitunk. A napokban van a műszaki átadás és indul a négy hetes személyzeti tréning. Ezek lesznek azok a napok, amikor beszélgetünk a beszállítókkal is. Nagy hangsúly van azon, hogy a csapat minden tagja nagyon értse a termékeket, az alapanyagokat, a recepteket és azokat a folyamatokat, ahogy az ételek előállnak.

- A séf kilétét még mindig homály fedi, vagy már beszélhetünk róla?

- Egy osztrák-magyar séfet találtunk a feladatra, akit Innsbruckból hoztunk haza, Thomas Tichauernek hívják. Továbbá a vezetésben sokan a lesznek a Spílerből, de más éttermeinkből is jönnek át.

- És Magyarország csak az első lépés. Még meg sem nyitottatok, de tudjuk, hogy Bécs lesz a következő. Mit gondolsz, miért mondott neked igent Jamie? Az, hogy te az elejétől nem csak egy étteremben gondolkodtál, hanem regionálisan, fontos szempont lehetett?

- Igen, Jamie eleve ilyen partnert keresett, regionális partnerekben gondolkodott. Amiatt pedig, hogy az összes nagyobb étteremcsoport megkereste már őt Magyarországról, még nagyobb büszkeség, hogy minket választott.

- Tudjuk, hogy Jamie konyháját vezetni nem gyerekjáték. Elég pontos kritériumok vannak a receptek elkészítésének menetétől kezdve, az étterem kinézetén át mindennel kapcsolatban. Mi ebben a kihívás? Miért jön ide szívesen dolgozni mondjuk egy séf? Nem túl kötött ez a rendszer?

"
Egy konyha, egy étterem, alapvetően militáns szervezet. Van egy pontos koncepció, aminek a csúcsán van egy séf, aki az ételeket megalkotja. Esetleg bevonja az alkotásba a csapatot, de utána, amikor akció van és szervizidő, akkor halál precízen kell azt a receptet megvalósítani. Ha otthon komolyan veszed a főzést, ott is stratégiával indulsz neki. Ha kontroll alatt van a folyamat, akkor nem lesz káosz.

Nagyon izgalmas, hogy a mi séfünk a Jamie, és az ő étlapja és a nagyon precízen kidolgozott receptjei szerint kell dolgoznunk. Az elejétől kezdve olyan kollégákat kerestünk és várunk most is, akik lelkesek és imádják Jamie Olivert, és egy fantasztikus lehetőség, kihívás, élmény számukra az, hogy a kollégái lehetnek és az ő ételeit valósíthatják meg.

Ez Jamie's Italian, itt olasz ételek lesznek, nem magyarok. Arra van egy csomó más éttermünk.

A Pest-Buda például a nagymama magyar konyhájának hangulatát hozza, nem fine dining mint a Pierrot, vagy nem a kicsit izgalmasabb, kreatívabban megfogalmazott ételekről szól, mint a 21.

Ugyanakkor ha változásra vágynak, nálunk megvan a kollégáknak a lehetősége, hogy elmenjenek gyakorlatozni egy másik étterembe, hogy akár mozogjanak a szervezeten belül.

DSC_0580

- No igen, elég hosszú a sor az éttermeiteket illetően és nagyon különbözőek is.

- A Spíler nemzetközi, street foodos, pubos jellegű hely. A magyar ételek mellett, mint a kenyérlángos, a marhapörkölt vagy a gulyás, azért ott a hamburger, az oldalas, a klasszikus amerikai ételek. A Spíler Shanghai ugye az ázsiai ételekre fókuszál, de ott van az egészen friss Opera Café is, ami megint más, ahol klasszikus, monarchiabéli konyhát igyekszünk létrehozni egy kis csavarral. Mert a saláta és a pörkölt mellett pizzánk is van, ami a hely adottságai miatt jött. Nagy kihívás volt az Operaház épületébe, egy ilyen kis helyre berakni egy konyhát úgy, hogy a szagokkal se legyen gond, így a pizzakemence és a pizza volt az, ami leginkább kompatibilis az épülettel, és szenzációs terméket tudunk belőle csinálni, amit úgy tűnik, hogy az emberek, a teraszon szívesen is fogyasztanak.

- Tehát egy igazi olasz étterem hiányzott a palettátokról. Akkor ez jött előbb és csak utána Jamie?

- Igen, egy olasz éttermet szerettem volna csinálni a Gozsdu környékén, egy Spíler Italiant. És hogy inspirációt szerezzek, hogy egy kicsit izgalmasabban, vagányabban, frissebben fogalmazzuk meg az olasz ételeket, meg hogy az egészet kitaláljam koncepcionálisan, Londonba utaztam.

"
Kerestem a helyeket, amik relevánsak ebből a szempontból, és természetesen Jamie volt az egyik első a listán, és a weboldalon láttam, hogy a nemzetközi terjeszkedéshez partnereket keresnek. Ez kapóra jött.

- A Jamie's Italian mellett min van most a fő hangsúly nálatok?

- Mi most nagyon sok belső feladatot végzünk, szervezeti fejlesztéseket, aminek egy része az előbb is említett Opera Café további bővítése. Fél év tapasztalatából le tudtuk szűrni, hogy azért, hogy a teraszt ki tudjuk szolgálni, új helységet kell bevonnunk és új bejáratot kell nyitni az Andrássy felől. Ennek is a napokban van a műszaki átadása.

Ami még egy expanzió most, az a Pest-Buda szálloda kialakítása, ami egy a Baltazárhoz hasonló, 10 szobás boutiqe hotel. Ez is most, a következő hetekben kerül átadásra.

Ami a belső, szervezeti erősödés miatt fontos, az pedig a központi termelőkonyhánk beköltöztetése a Várba. Ez szolgálta ki eddig az Operaházat és a rendezvényeket, de ezután a többi éttermünknek is tudunk termelni. Kenyeret már most is sütünk, de bővítjük is a palettát többek között a Jamie kenyerei miatt is. Öt vagy hatféle lesz.

- Tehát a termelőkonyha is ide költözik és a Gozsdu helyett a Jamie's is végül a Várba kerül. Miért?

"
A mi családi cégünknek a fő küldetése amellett, hogy a magyar gasztronómiát visszaemeljük a világ élvonalába az, hogy a Budai Várat „visszafoglaljuk” a magyaroknak. Azért van most sok külföldi a Várban, mert nem jön ide elég magyar. Ahhoz, hogy kevésbé legyen turistás, a magyaroknak el kell kezdeniük használni, ahogy például az osztrákok is használják az ő belvárosukat.

Világszinten is nagyon erős ami itt van, a város és Európa egyik legszebb része, közben egy komoly gasztronómiai negyed, ahol egymáshoz közel remek éttermekkel találhatóak. A sörkerttől a fine diningig gyakorlatilag minden, ami alkalmas egy családi vagy üzleti ebéd lebonyolítására, egy romantikus vacsorára vagy éppen egy sörözésre a haverokkal, hamburgerrel meg sült kolbásszal. Egy olasz még hiányzott.

DSC_0567

- Sok az étterem, sok a folyamatban lévő projekt, hogy tudsz mindent kézben tartani? Jamie mesélt arról egy interjúban, hogy rajta már túlnőtt ez a dolog és nem tud mindent felügyelni.

- A belső fejlesztéseknek, amiken most átesünk, pont ez a lényege. Ahhoz hogy én sokkal erősebb és még közelebbi kapcsolatot tudjak létesíteni a nálunk dolgozókkal, szükséges egy csomó olyan fejlesztés, mint például a belső tréningek kidolgozása. Csatlakozott hozzánk egy kolléganő, aki a Kempinskiben volt korábban tréningvezető, és például nyolc év után visszahoztunk Londonból egy másik hölgyet, Orsolyát, aki Jamie egyik legnagyobb konkurensénél dolgozott. Többek között ők segítenek ebben.

Olyan feladatokat kell levenniük a vállunkról, aminek segítségével én többet tudok foglalkozni a kollégáimmal, a kollégáim meg jobban tudnak koncentrálni a vendégekre. Nagyjából két étterem után már muszáj hogy egy rendszert építs.

- Úgy hallottam, hogy Jamie majd jön, de nem a megnyitóra.

- Nem is igazán egy megnyitó lesz. Öt, hat napos soft openinget tartunk, ahol a barátainknak, törzsvendégeinknek adjuk meg elsőként a lehetőséget, hogy eljöjjenek és kipróbáljanak minket. Ebben az időszakban, ami gyakorlatilag része a tréningnek, gyakoroljuk be élesben a működést.

DSC_0552

- Rokon szál közted és Jamie között az étkeztetés megreformálásának vágya is. Hogy haladsz ezzel kapcsolatban?

- Ez a küldetés, az egész étkezési kultúra iránt nálunk több dologban is megmutatkozik. Az egyik, hogy szeretnénk ebbe az irányba bővülni, megtalálni azokat a szervezeteket, akiknek a segítségével tudással, szervezéssel, adománygyűjtéssel tudjuk támogatni ezt az ügyet. Ez egy nagy feladat és nem egyik hétről a másikra megy. Próbáljuk Jamie ide vonatkozó alapítványát is bevonni. Ez egyelőre Angliában működik csak, úgyhogy a nemzetköziesítés nekik is egy következő lépés lenne.

Nemrég megalakítottuk a Pannon Gasztronómia Akadémiát pár vezető étterem tulajdonossal és séffel, és hamarosan, ha össze tudunk üli, már 100 fölötti tagsággal fogunk indulni, és lefedjük az összes gasztronómiához kapcsolódó szakmát. Az összefogás lényege a szakmai fejlődés.

"
Az egyik fő terület, ahol szeretnénk előrelépést az a szakoktatás. Szeretnénk, hogy egy komolyabb szakácsképzés lehessen Magyarországon.

Kevesebb embert kellene képezni, és azokra kellene több pénzt fordítani, akik maradnának is a szakmában az iskola befejezése után. Néhány súlyponti intézmény kellene, akik komolyan gondolják a szakácsoktatást, komoly technológiai fejlesztéseket végeznek és komoly szakértőkkel rendelkeznek.

A másik fontos dolog pedig az alapanyag ellátás megreformálása. Itt szeretnénk együtt dolgozni a kormányzattal, illetve olyan állami hatóságokkal és szervekkel, akik részt vehetnének akár a minőség ellenőrzésben is.

"
Jelenleg olyan őrületes állapotok vannak, hogy itt van 100 vezető étterem Magyarországon, akik a legdrágább alapanyagaik nagy részét Új-Zélandról, Ausztráliából, Amerikából, Ausztriából hozzák be és közben Magyarországon van egy csomó kistermelő gazda, akiknek a legnagyobb lehetősége lenne az, hogy nem iparilag, hanem abszolút háztáji módon, szabadtartásban állítsák elő ezeket az alapanyagokat.

- Akkor a Jamie-féle rendszer is jó lökést ad erre.

- Igen. Egy emberem fél éve próbálja megtalálni azokat az alapanyagokat, amiket használhatunk, mert nagyon szigorú az elvárás. És ezért is szeretnénk valamilyen módon elősegíteni, hogy létrejöjjön ez a szervezet. Az alapanyagot kell eljuttatnia hozzánk, a tudást meg a gazdákhoz, hogy tisztában legyenek vele, hogy azon a területen, ahol ők dolgoznak, azokkal az erőforrásokkal, amikkel rendelkeznek, mi az, amit ők termelni tudnak, és hogy hogyan kell termelni szabályosan ahhoz, hogy én megvegyem.

Ez egy kezelhető feladat. Nem azt mondtam, hogy el kéne jutnunk a Marsra. Mert az kemény. Ez ahhoz képest egész egyszerű feladat, csak el kell végezni valakinek.

DSC_0576

- Ha ilyen szigorú a Jamie-féle rendszer, milyen árakra számíthatunk? Mint például Angliában?

"
Mi sokkal olcsóbbak leszünk. Egy étterem mindig kell, hogy igazodjon a hazai árakhoz.

De tekintettel az elvárásokra, technológiára, alapanyagokra, ami adott és fix, minőségi olasz bistro árak jönnek ki. De azért nem fine dining.

Olyan konyhát építettünk, ami eddig nem létezett Magyarországon. Olyan alapanyagokat használunk, amit egy csillagos étterem sem. Ott kizárólag a minőség a fontos. Jamie-nél amellett, hogy például mit eszik az állat, nagyon fontos a velük való méltó bánásmód. Fenntartható forrásból kell hogy legyen az alapanyag, tehet például a túlhalászást nem támogathatjuk. Növényevő állat nem kaphat állati eredetű táplálékot. És így tovább.

Ez így természetesen kevésbé nyereséges, mint a hasonló áron működő éttermek, de reméljük, hogy észreveszik majd a vendégek, hogy ugyanazért a pénzért sokkal többet kapnak. Jobb minőséget, izgalmasabb receptek egy vagány környezetben, szenzációs szervízzel. Nálunk a kollégáknak tényleg nagy a tudásuk, lelkesek, kipróbáltak mindent, értik és tudják a technológiát. Egy pincérnek olyan szinten kell tudnia az ételeket, hogy szinte be tudna állni a konyhába elkészíteni azt.

DSC_0582

- Ejtsünk még pár szót a könyvedről. Mert bár ez is egy közös pont köztetek Jamievel, a Spíler – Főzz le mindenkit! távolról sem szakácskönyv.

- Ez a könyv inkább arról szól és abban segít, hogy hogyan éljünk olyan alkotó, hasznos, értelmes életet, ami közben derűsek, vidámak maradunk és jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Hasznos lehet annak is, aki nem vállalkozó, hanem mondjuk egy ügyfélszolgálati irodán dolgozik. Vannak benne tippek azzal kapcsolatban, hogy hogyan állunk hozzá vendéghez, élethez, bármihez. Egy feladathoz. Arról szól, hogy hogyan érdemes bármit csinálni.

Mert valamit vagy rendesen csináljunk vagy ne csináljuk. A gyerekeimnek is azt mondom, hogy nincs olyan hogy hármas vagy négyes. Az középszerű. Egyes van, ha valami nem jött össze, ha baj történt, meg ötös.

- A családi vállalkozás felé tereled őket?

- Én azt kívánom nekik, hogy találják meg azt, hogy mit szeretnének csinálni az életben. Mindegy hogy zongoraművész, operaénekes, építész vagy festőművész lesz belőlük, csak valami érdekelje őket és akarjanak valamit létrehozni. Tanuljanak rengeteget és okosodjanak, és azt is elmondom nekik, hogyha nem tanulnak elég jól, akkor én nem tudom alkalmazni őket, és muszáj lesz valami kevésbé izgalmas munkát választaniuk.

DSC_0583

Zidai Zoltán Roy-jal készült korábbi interjúnkat itt olvashatjátok.

Szöveg: Vass Adrienn, képek: Pozsonyi Roland

Ha tetszett az interjú, nyomj egy lájkot!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


RÓKALAND
4 fantasztikus hely, ahol egyszerűen imádunk reggelizni
A kiadós reggelire könnyű rászokni. Főleg ha az ember olyan helyet talál, ahol közben nyugodtan intézheti a dolgát, és hangolhatja rá magát a napra.


Volt egy projektem. Le akartam tesztelni a város legmenőbb reggeliző helyeit, de elég gyorsan rá kellett jönnöm, hogy a lehetetlenre vállalkozom: Ebben a városban ugyanis annyi, de annyi klassz reggelizőhely van, hogy szinte lehetetlen korrekt és szuperfriss listát készíteni róluk (kivéve ha az ember napi háromszor reggelizik egy hónapon át)... Így inkább csak hátradőltem és élveztem azokat, amik szembejöttek velem.

Ez a lista most egyszerűen csak négy szuper helyet tartalmaz, ami egy rohangálós, folyton laptopon dolgozó, későn reggeliző nő rutinjához igazodik.

Írjátok meg, hogy ti hova jártok! Hátha még egyszer nekiveselkedem majd...

 

Pesten:

Spíler

Király utca 13

Reggeli: 8:30-11:30

A bulinegyed napközben sem halott, de azért szerencsére jóval kevesebben randalíroznak ilyenkor, mint éjjel.  A Spíler hangulatát nagyon szeretem, és így világosban jobban ki is lehet élvezni, például egy jó reggeli mellett.

Van itt minden, ami csak felmerülhet az emberben ha a reggelire gondol: Angol serpenyős 1980-ért vagy waffel 1320-ért, és nem egy szimpla, rohanós kávézóélményt kapunk mellé, hanem egy bohó és trendi étterem kiszolgálását, ami mellet szépen neki is lehet látni az e-mailekre válaszolgatásnak.

De randiszituációnak is tudom ajánlani. Reggelizni hívni valakit szerintem kifejezetten rendhagyó ötlet.

Budán:

Cafe Five Szépvölgyi

Szépvölgyi út 7.

Reggeli: 7:30-11:30

Ha Budán járok, a Cafe Five-ra esik a választásom. Kiadós, friss, finom minden, és meglepően olcsó. Szeretem, hogy igazi "gyorsan bekapok valamit és már rohanok is" hangulata van, de a hátsó falnál található kanapén sikerült már kicsit hosszabban is ejtőzni.

Itt az angol reggeli csak 990, de én a bundáskenyér rabja vagyok, amit kézműves sajttal és tejföllel szervíroznak. Van frissen facsart narancs és bitangjó kávé is. (Olyan espresso gépük van, amelyen az eltérő kávékhoz személyes beállításokat rendeltek, és olyan őrlőik, amelyek figyelik a hőmérsékletet, a páratartalmat, ezzel is segítve a tökéletes beállítást, és a tökéletes kávé elkészültét.)

A személyzet kedves és gyors. Mi kellhet még?

Egész nap:

BITE bakery café

Király utca 59. és Oktogon

Nyitvatartás: 7:00-20:00 (vasárnap 8:00-20:00)

A BITE az egyik kedvenc helyem, ha ennék egy kis glutént a nap bármely szakában. Nem kifejezetten reggeliző, mégis tökéletesen megfelel arra a célra is... meg ebédre, vacsorára, tízóraira, uzsonnára...

Nem magyaros és nem is hasonlít a többi pékséghez a kínálata, éppen ezért izgalmas, és baromi gyorsan függőséget okoz!

A kakaós csiga helyett itt olyan tekercs vagy roll van, amitől egy igazi édesszájúaknak könny szökik a szemébe. Nekem mégis inkább a hot dog feljavított verziója a kedvencem. Tökéletes tésztába van burkolva a minőségi kolbi, és ha olivás-sajtos mártogatót is kér hozzá az ember, az egekbe emel.

Vannak limitált finomságok is. Biztos, hogy erre a téli szezonra is kitalálnak majd valamit! (Tavaly egy pisztáciás panettone rabolta el a szívemet!)

Kedvenckém:

Solinfo Café & Tom Dixon Showroom

Wesselényi u. 6.

Nyitvatartás: 8:00-20:00

Érdekes, hogy bár ez a legszebb hely mind közül, a fotóimon ez baromira nem köszön vissza. Az a baj, hogy itt mindig elfelejtek fotózni, és csak vagyok, mint a befőtt. Túl jól érzem magam!

A Solinfo Café egy Tom Dixon Showroom is, ezét olyan pöpec a design. Szóval ami itt megtetszik neked, az később akár a nappalid vagy a szobád dísze és központi bútora is lehet.

Persze szerintem a legtöbben nem széket venni térnek be, sokkal inkább ez a "kényelmes és kellemes iroda" hangulat vonzza be az arra járókat. Itt lehet a legkomfortosabban laptopozgatni, és ezt nem csak én mondom, elég csak a nap bármely szakában körbenézni.

Eredeti olasz kávét lehet kapni (Caffé Vergnano) és egész nap elérhetőek a különböző reggelifélék (meg saláták meg sütik).

Itt ettem életem legfinomabb bundáskenyerét (gondolom lassan sejtitek, hogy ez a legkedvesebb reggelifélém), és hogy mindössze 690 forintba fájt sajttal és kis zöldségel együtt, az csak hab a tortán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
RÓKALAND
Velő, kijevi és tökéletes rizses hús - Csopakig mentük a Szomszéd főztjéért
A Szomszéd kertje Csopakon a legzöldebb! Zseniális éttermet találtunk a Balaton partján.


Biztos mondtam már, de nekem az őszi Balaton az igazi. Kellemes idő, színek és nyugalom a köbön, miközben körbevesz a természet. Annyi mindent lehet ilyenkor csinálni, amihez a nyári kánikulában nem mindig van kedve az embernek. És miközben bebarangoljuk a hegyeket, völgyeket, bitang jókat lehet enni és inni. Egyre jobbakat!

Lassan, de biztosan haladnak a partmenti helyek az egész éves nyitvatartás irányába, és olyan új szereplők tűnnek fel, akik miatt valóban érdemes egy utazást szervezni a környékre ősszel, vagy akár télen is.

Az egyik ilyen friss gyöngyszem a Szomszéd Kertje, ami már első ránézésre izgalmas hely. Benne van a falusi kocsma életérzés, de annál sokkal több, annál sokkal varázslatosabb.

A tulajdonos, Tóth Attila Wes Andersont szerette volna megidézni. Szerintünk sikerült.

 

De mit ér a trendi külső, ha nem ad annyit az étel, hogy még másnap is beszéljünk róla... Hát a Szomszéd kertjének séfje, Bajkai Gábor úgy főz, hogy mi hirtelen annyi mindent mondtunk volna, hogy nem találtuk a szavakat.

Nézzétek csak:

A hely nagy erőssége, hogy nem izzadtságszagú. A legegyszerűbb ételt is eléd rakják anélkül, hogy erőlködés és millió újragondolt elem lenne a tálon. A velős pirítós például szimplán egy karéj vastag kenyérszelet, irdatlanul megpakolva belsőséggel. Ha eddig nem mertél ilyet kóstolni, itt ugorj először fejest az élvezetbe!

És ha az előétel után még fér bármi az emberbe, akkor szerencséje van, mert a folytatás is figyelemreméltó.

Ezen a ponton meg kell említenem, hogy tényleg derék adagok vannak, és az árakra se lehet panasz. A "baconbe göngyölt szerelem" például 2800 forintba fáj, és egy olyan burgert takar, ami szinte lemászik a tányérról. A sajttal töltött és baconbe tekert hús mellett a zöldségeket sem spórolták ki belőle, és az uncsi jégsaláta helyett például fodros kel emeli a tétet.

De az egyszerű rizses hús vagy a kijevi is izgalmas tálalást kap, miközben az ízek hozzák azt az egyszerű nagyszerűséget, amire ilyen ételeknél vágyunk.

És van sok mentes finomság, így a vegán sem marad éhen. Jah, és a csokitorta! Na azt szintén nem szabad kihagyni!

A Szomszéd kertje sok fővárosi éttermet kenterbe ver, és a környezete is jobb hatással van a lelkünkre, mint a nyüzsgő belvárosé. Ha tehetitek, válasszátok a Balatont ezekben a nyugalmasabb hónapokban. Minden szempontból üdítő változatosságban lesz részetek!
Csopak
Kossuth Lajos utca 97
(30) 769 0528
Nyitvatartás:
Hétfő: 12-22
Kedd- Szerda: zárva
Csütörtöktől Vasárnapig: 12-23

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

RÓKALAND
Töltött, nutellás, tejbegrízes – a legfinomabb kürtőskalácsokat kóstoltuk az idei fesztiválon
Már a látványuktól is összefut a nyál a szánkban. Te melyiket kóstolnád meg?


Ott voltunk az idei Kürtőskalács Fesztiválon, ahol a legérdekesebb és legfinomabb verzióit kóstoltuk meg ennek a közkedvelt édességnek.

Volt például olyan, amit tejbegrízzel töltöttek meg, de az egyik kedvencünk a Kürtős Csapágy lett, ami egy igazán extra és nyálcsorgató finomság.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


RÓKALAND
"Van barnamedvénk és farkasunk is" – egy őszi délután a Budakeszi Vadasparkban
Használjátok ki ezeket a szép őszi napokat, és irány a Vadaspark. Rókákkal, medvékkel, de még dinoszauruszokkal is találkozhattok!


Kétség sem fér hozzá, hogy az állatkerteket inkább a gyerekes családoknak találták ki... de két infantilis felnőtt is jól szórakozhat ott.

Nem hiszitek? Nézzétek meg a mi kirándulásunkról készült videót, és ha tehetitek, húzzatok ti is túrabakancsot, és irány a természet!

 

Budakeszi Vadaspark

http://www.vadaspark-budakeszi.hu

Nyitva tartás:

Hétköznap: 9:00 - 15:30 (A vadaspark területét 16:30-ig kell elhagyni.)

Hétvégén és ünnepnapokon:  9:00 - 16:00 (A vadaspark területét 17:00-ig kell elhagyni.)

 


Link másolása
KÖVESS MINKET: