hirdetés

KULT

Szeptemberben érkezik a Michael Schumacherről szóló dokumentumfilm a Netflixre

A filmet a család teljes támogatása mellett forgatták, soha nem látott archív felvételeket és a Forma-1 legnagyobb alakjainak nyilatkozatait is láthatjuk majd.

Link másolása

hirdetés

2021. szeptember 15-én debütál a Netflixen a Schumacher című dokumentumfilm, ami hitelesen mutatja be a hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda, Michael Schumacher életét és pályafutását - adta hírül a sportoló Twitter-oldala alapján az M4Sport.

A filmet eredetileg 2019-ben tervezték bemutatni - abban az évben volt a 25. évfordulója a német legenda első világbajnoki címének. A bemutatót azonban többször is halasztani kellett - tavaly a koronavírus járvány megjelenése miatt (a művet ugyanis eredetileg moziba szánták). Idén szeptemberben is lehet azonban jeles jubileumhoz kötni az alkotást:

a film csak pár héttel Schumacher Forma-1-es debütálásának 30. évfordulója után érkezik - a német pilóta 1991. augusztus 25-én mutatkozott be a száguldó cirkuszban.

„Versenyző, sportikon, legenda. Az első film, ami a család támogatásával készült, különleges bepillantást enged a Forma–1 hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek az életébe. SCHUMACHER. Szeptember 15-től csak a Netflixen” - hirdeti az ex-pilóta menedzsmentje a Twitteren.

A filmet készítő B14 cég szoros együttműködésben dolgozott a Schumacher családdal. Eddig nem látott felvételek, a privát archívumból származó videók is feltűnnek majd a dokumentumfilmben, miként számos rivális, pályatárs, csapattárs és barát is megszólal a korábbi versenyzőről. Így láthatunk például interjút Damon Hill-lel, Mika Häkkinennel, David Coultharddal, az egykori csapatfőnökökkel, Jean Todttal és Flavio Briatoréval, valamint Luca di Montezemolóval és a Forma-1 egykori teljhatalmú vezérével, Bernie Ecclestone-nal is.

hirdetés

A film egyik producere, Vanessa Noecker így nyilatkozott:

„Az alkotók legnagyobb kihívása kétségkívül az volt, hogy megtalálják az egyensúlyt a tárgyilagos ábrázolás és a család nézőpontja között. Corinna Schumacher nagyszerű támogatást adott ebben. Ő maga is szerette volna, ha autentikus film készül, ami olyannak mutatja be Michaelt, amilyen, minden hullámvölggyel és csúcsponttal, színezés nélkül. Nagyszerű és bátor volt, hogy hagyott minket úgy dolgozni, ahogyan akartunk, és mi tiszteletben tartottuk az általa kijelölt határokat.”

Míg a másik producer, Benjamin Seikel elmondta: nem volt könnyű dolgozni a közvélemény nyomása és az elvárások mellett. „De hála a nagyszerű csapatnak remekül együttműködtünk a családdal, és nem hagytuk, hogy ez megingasson minket. Hálásak vagyunk, hogy végre megvalósul a bemutató a Netflixen. A filmmel egy nemzetközi dokumentumfilmet akartunk létrehozni, amire biztosan sokan kíváncsiak” - tette hozzá.

A hétszeres bajnok autóversenyző menedzsere, Sabine Kehm pedig arról beszélt: „Michael Schumacher újraértelmezte a profi autóversenyző definícióját, és új mércéket állított fel. A tökéletességre törekvés során sem magát, sem a csapatát nem kímélte, és a legnagyobb sikerekig vezette őket. Az egész világ tiszteli őt a vezetői kvalitásaiért. Kellően erős volt kihíváshoz, és megtalálta az egyensúlyt az otthoni feltöltődéssel, a családjával, akiket bálványoz. Hogy megőrizze a magánszféráját, melyből az ereje táplálkozik, mindig elkülönítette a magánéletét a nyilvános életétől. A film mindkét világot bemutatja. Ez a család ajándéka a szeretett férjnek és apának.”

Michael Schumacher 308 versenyből és 18 és fél szezonból álló pályafutása során 91 futamgyőzelmet, 155 dobogós helyezést, 68 első rajtkockát és hét világbajnoki címet szerzett. Bajnoki címét leszámítva rekordjait csak 2020-ban tudta túlszárnyalni Lewis Hamilton.

Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos fejsérülést egy síbalesetben, állapotáról azóta kósza híreszteléseken kívül semmit nem tudni. Fia, Mick is jelenleg is az F1-es mezőny tagja, jelenleg bemutatkozó idényét tölti a Haas-Ferrari csapatban.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KULT
A Rovatból
hirdetés

Elárulta Gubás Gabi, miért vállalta Dobrev Klára szerepét az Elk*rtukban

Azt mondta egy, a filmet promózó interjúban, hogy izgalmas kihívás volt, és nála volt a legjobb kezekben a szerep.

Link másolása

hirdetés

Nemrég megjelent egy plakát és egy előzetes az Elk*rtuk című filmről, de természetesen nem állt le a marketingkampány, és most egy interjú került ki a film Facebook-oldalára a Dobrev Klárát alakító Gubás Gabival.

Azt rögtön elmondta, hogy nem volt számára egyszerű döntés a szerep elvállalása, ambivalens érzései voltak egy korábban beszerzett rossz élmény miatt.

"Ha nagyon őszinte szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy nagyon szívesen kimaradtam volna a filmből a politikai felhang miatt"

– mondta. A rossz élmény pedig nem volt más, mint Mohácsi János 56 06 / őrült lélek vert hadak című darabja, ami után rengeteg gyalázkodó üzenetet kapott, pedig végül visszaadta a szerepet az első terhessége miatt. Aztán mégis elvállalta Gyurcsány feleségének a szerepét. Elmondása szerint azért, mert izgalmas kihívásnak érezte.

"Most, hogy leforgattuk a filmet, arra jutottam, hogy nálam volt Klára szerepe a legjobb kezekben" - nyilatkozta, tehát végül megbékélt a döntéssel, és elmúltak az ambivalens érzések.

hirdetés

A színésznő szerint neki egy szerep megformálásakor mindig az a fontos, hogy milyen közös pont van közte és a karakter között. Dobrev Kláránál ez a közös pont nem volt más, mint a férje melletti kitartás és a maximális lojalitás.

Keith English rendezővel főként az akkori miniszterelnök feleségének emberi arcát szerették volna megmutatni. Arra a kérdésre, hogy Gyurcsányt ki alakítja, mindössze annyit mondott: a gyerekeinek is azt tanítja, hogy ne spoilerezzenek, tehát ő sem fogja elárulni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KULT
A Rovatból
hirdetés

Több mint egy év után először jelentkezett Facebook-poszttal Kiss Tibi

A zenész tavaly nyáron vonult el egy hosszabb terápiára, de már „ismerkedik a színpadi léttel”.

Link másolása

hirdetés

Tavaly nyáron terápiára vonult el Kiss Tibi, a Quimby énekese, mert – mint fogalmazott – teljesen kimerült, problémáit pedig először egyedül, segítség nélkül akarta megoldani. Az idén 50 éves zenész ezután sokáig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, egy év után először a Budapest Bár Budapest Parkban tartott koncertjén jelent meg a színpadon.

Most pedig a közösségi médiában is megszólalt az együttes frontembere – Kiss Tibi tavaly június óta először posztolt a Facebookra.

A zenész megköszönte a szeretet és a türelmet, majd azt írta:

Egyelőre kis lépésekben elkezdtem ismerkedni a színpadi léttel. A Budapest Bárral és a Csík zenekarral már szerepeltem. Csodálatos élmény volt újra látni Titeket, együtt rezegni a zenészekkel és veletek a muzsika hullámain. Megkezdtem a próbákat az Aranyakkorddal és a quimbys fiúkkal is elindultak már a beszélgetések a lehetséges jövőről.

Ígérete szerint a konkrétumokkal később jelentkezik. Posztja végén pedig megírta, hol és kikkel lehet vele találkozni a közeljövőben:

hirdetés
  • Szeptember 25. Budapest Bár, Tótfalu (Vajdaság)
  • Október 2. Budapest Bár koncert / Tiszavasvári
  • Október 16. Budapest Bár, Veszprém, Hangvilla.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

Megszületett a döntés: Zamárdi a Soundra szavazott

Nemrég lezárult Zamárdiban a közvélemény-kutatás arról, hogy a következő három évben megrendezzék-e a településen a Balaton Sound fesztivált.

Link másolása

hirdetés

A konzultációban a helyiek több mint 50%-a vett részt és az eredmény szerint a többség, mintegy 80% arra szavazott, hogy Európa egyik legismertebb fesztiváljának az elkövetkező három évben továbbra is Zamárdi adjon helyet.

A Balaton Sound 2007-óta rajzolta fel Zamárdit a nemzetközi fesztiváltérképre, azóta világsztárok sorát felsorakoztatva, évről-évre egyre népszerűbbé tette a déli-part egyik legszebb települését. Zamárdi „fesztiválja” azóta többször lett Európa legjobb zenei rendezvénye, ezzel a város és a Balaton legnagyobb turisztikai és zenei-kulturális attrakciója.

„Nagy elismerés számunkra, hogy Zamárdi lakosai úgy döntöttek, hogy ragaszkodnak a fesztiválhoz. Ez visszaigazolás számunkra, hogy egy ilyen kaliberű rendezvény nemcsak a fesztiválozók számára megkerülhetetlen esemény, de a helyiek is büszkék arra, hogy bekerültek a nemzetközi fesztivál „vérkeringésébe”, ezzel a helyi turizmust egy sokkal magasabb szintre emelve”

- mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

Diana-film: Kristen Stewart elbűvölő az első hosszú előzetesben

Megérkezett a Diana hercegnéről szóló film első hosszú előzetese!

Link másolása

hirdetés

Pablo Larraín, a Jackie rendezőjének filmjét, a Spencert szeptember elején a Velencei Filmfesztiválon már láthatta a közönség és a szakma. A kritikusok egyenesen odavoltak érte: a legjobban a Diana hercegnő szerepében feltűnő Kristen Stewart mesteri játékáról áradoztak.

A Spencer 1991 karácsonyán játszódik, tehát abba az időszakban enged bepillantást, amikor Diana hercegnő és Károly herceg házassága már romokban hevert, a királyi család azonban arra törekedett, hogy a külvilág felé idilli képet mutasson.

A filmhez most megérkezett egy, az előzőnél hosszabb előzetes, amelyben eddig nem látott jelenetekben elevenedik meg előttünk annak a Dianának a portréja, aki egyre jobban összeroppan a paparazzik és a folyamatosan romló házassága miatt.

A Spencer november 5-én érkezik majd a hazai mozikba.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: