KÖZÖSSÉG

Szinte csoda: már triciklizni tanul Zsombi, az SMA-s kisfiú

A gerincvelői izomsorvadással született kisgyereknek két éve gyűlt össze a pénz a kezelésére.

Link másolása

Nagyon jó hírek érkeztek az SMA-betegséggel született Zsombor háza tájáról – számolt be az RTL Híradója.

Zsombi két évvel ezelőtt kapta meg azt a 700 millió forintos kezelést, ami nélkül ma állni, ülni, sőt enni se tudna. Akkor ezt még segítők adták össze neki, ma már állami támogatással is elérhető a készítmény.

Ma már ügyesen játszik a finom mozgásokat fejlesztő játékokkal.

Nemrég kipróbálta élete első triciklijét, előtte pedig Olaszországban volt, ahol új fejlesztő eszközöket kapott.

Többek között egy gépesített pedálozót, ami a térd és a csípő tartását segíti, vagy az új állítót, ami az állásban segít neki. Erre azért van szüksége, hogy megerősödjön a csípője, és a későbbieken tudjon majd állni és járni.

A gyógyszernek köszönhetően a beszédfejlődése is jól halad.

Az RTL Híradó riportja Zsombiról


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Szívszorító dallal búcsúzott Lang Györgyitől Falusi Mariann
Az énekesnő Dés László és Bereményi Géza Ez a hely című szerzeményt osztotta meg, ahol ketten énekelnek Lang Györgyivel.

Link másolása

Megírtuk mi is tegnap, hogy hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi. A közösségi oldalakon sokan emlékeztek meg a színésznő-énekesnőről.

A Pa-dö-dő másik tagja, Falusi Mariann, az énekesnő Dés László és Bereményi Géza Ez a hely című szerzeményt osztotta meg, ahol ketten énekelnek Lang Györgyivel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
„Elment egy szabad ember, egy szívember, egy barát” – sorra búcsúznak Lang Györgyitől a barátai, kollégái
Sőt, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc is elbúcsúztatta a közösségi oldalain az énekesnőt.

Link másolása

Ma esti a hír: meghalt Lang Györgyi. Több politikus, színész és kollégái is búcsúznak tőle a közösségi oldalaikon.

Németh Kristóf színész ezt írta:

"Györgyi… Istenem… Legyen könnyű most már…"

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is búcsúzott tőle, ő barátjaként is számon tartotta.

"Elment Lang Györgyi. Ő is.

Évekig úgy emlékeztem, hogy színésznőként láttam először Pécsen a nyolcvanas évek végén Spiró Csirkefej darabjában. Aztán egyszer egy interjúban ezt elmondtam neki, mire ő azt válaszolta, hogy soha nem játszott a darabban.

Rossz belépő volt. De jót röhögtünk. Vele szinte csak röhögni lehetett. Az utóbbi húsz évben baráti társaságaink összeértek, így lettünk messzi/közeli barátok.

Velem ünnepelte születésnapjaimat, a konyhájában is főztem, mikor szakácskönyvet csináltam, koncertjeiken találkoztunk, nem egyszer nekünk zenéltek a Pa-Dö-Dö-vel. Ez a hatalom és emberei nem szerették őt. Igaz, ő se amazokat, és ennek hangot is adott. Szabad és független volt, maradt.

Pár hete Györgyi születésnapi videójához még csináltam egy köszöntőt. Az utolsót. Elment egy szabad ember, egy szívember, egy barát. Pocsék hónapokat élünk. Ölellek nagylány."

Karácsony Gergely főpolgármester pedig ezt írta:

"Hatvanhat éves korában meghalt Lang Györgyi, színésznő, énekesnő és műsorvezető, a Padödő tagja. Falusi Mariannal együtt fontos szerepe volt abban, hogy a rendszerváltás egyszerre felszabadító és sok új terhet hozó időszaka derűvel, humorral, iróniával telt meg.

Miközben a közönség felé jókedvet sugárzott, az élet nem volt hozzá kegyes. Az egykor a színpadon lelkesen táncoló énekesnő hosszú évek óta kerekesszékben élt, tavaly pedig súlyos stroke tette még nehezebbé mindennapjait. Ám ő mozgásában és beszédében korlátozva is dolgozott és megőrizte érdeklődését a világ és Magyarország dolgai iránt.

Demokrata volt, aki véleményét mindig felvállalta, nem törődve semmilyen következménnyel. Fájdalmas állapotában is megmaradt szabad embernek.

Megpróbáltatásai ma véget értek. Karcos, szókimondó bölcsessége, sokoldalú tehetsége mindannyiunknak hiányozni fog. Együttérzek szeretteivel, rajongóival és csodálatos barátjával, Falusi Mariannal.

Nyugodjék békében!"

A Pécsi Nemzeti Színház is búcsúzik tőle egy posztban:

A Klubrádió, amelynek hosszú ideig műsorvezetője volt, így búcsúzott elhunyt kollégájától:

"Hatvanhat éves korában elhunyt kollégánk, Lang Györgyi énekesnő, műsorvezető, színésznő, a Pa-dö-dő együttes tagja."


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
Megható videó: 50 évig dolgozott a vasútnál, az utolsó munkanapján elsírta magát a mozdonyvezető
Joe Crean 1971-ben kezdett dolgozni a British Railnél. Az utolsó napján a családja és barátai várták a peronon.

Link másolása

Családja és barátai búcsúztatták a Manchester Piccadilly állomáson azt a mozdonyvezetőt, aki több mint ötven év után ment nyugdíjba a vasúttársaságtól. Joe Crean elsírta magát a meghatottságtól.

A férfi 1971-ben a kezdte pályafutását a British Rail étkezőkocsijában, és 52 évig szolgált a vasútnál.

„Több mint fél évszázadnyi emlékem vannak a vasútról, nagyon sokat jelent számomra, hogy a családommal és a vasutas közösséggel is megosztottam utolsó utamat”

- mondta Crean, akit családja és a barátai lufikkal és tapssal fogadták, amikor utolsó munkanapján beérkezett a pályaudvarra. A 69 éves férfi azért azt is hozzátette: alig várja, hogy még több időt tölthessen a feleségével és fiaival.

Crean fogadásáról videó is készült, amelyen látható, ahogy az immár nyugdíjas vasutas elsírja magát a peronon állva.

(Forrás: BBC)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Végtelenül hálás ez a kismama a mentők higgadtságáért és profizmusáért
Kisfia lassan egyéves, és tavaly ilyenkor igencsak sok izgalmat okozott.

Link másolása

Megható köszönőlevelet tett közzé az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán, amelyben egy édesanya idézi fel tavaly májusi szülésének történetét.

A K.-P. Vivien aláírással jegyzett írásból kiderül: tavaly május 23-án sűrű és intenzív fájásokat érzett az édesanya, amik azt jelezték, hogy a a kisfia rohamtempóban kíván a világra jönni. Azt írja:

„Hatalmas szerencsének köszönhetően a mentőszolgálat tagjai az utolsó pillanatokban kiértek otthonunkba, és szakszerűen világra segítették a kisfiunkat. Természetesen a bravúros teljesítményhez nem kizárólag a mentősök, hanem a kisfiunk, Bálint közreműködése is kellett.”

Vivienék egész életünkben hálásak lesznek a mentősöknek, és miután közeleg az egyéves évforduló, úgy döntöttek, hogy a mentésben résztvevő mentőszolgálat tagjainak egy kis aprósággal kedveskednek.

Mellékelték a Bálintról készült legelső képet.


Link másolása
KÖVESS MINKET: