KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Lili utolsó kívánsága is az állatokról szólt

A 18 évesen elhunyt lány azt kérte, koszorúk és virágok helyett inkább adományozzanak egy állatmenhelynek.

Link másolása

A NOÉ Állatotthon posztja

Szívszorító pillanatok részesei voltunk ma a NOÉ Állatotthonban, és megrendülésünk nem csillapul

Egy 18 éves kislány, Nyirati Lili utolsó kívánságát jött teljesíteni egy pár, aki azt kérte, hogy ne vegyen senki koszorút vagy virágot a halála után, inkább egy állatotthon négylábú védenceire költse azt az összeget. Ezt a kívánságot teljesítette az a pár, akik ma eljöttek hozzánk egy kosárnyi adománnyal, hogy Lilire emlékezzenek.

Összeszorult szívvel, elakadt szavakkal, könnyeinket morzsolgatva vettük át az adományt, és gondoltunk hálával arra a kislányra, akit nem ismertünk, de ő annyira szerette az állatokat, hogy még halála után is gondolt rájuk.

Nap mint nap látunk szívszorító emberi és állati sorsokat. Mindig azt hisszük, hogy már megerősödtünk eléggé ahhoz, hogy az ilyen nehéz pillanatokon is nagy levegőt véve, érzelmeinket háttérbe szorítva átlendüljünk, de ennek a kicsi lánynak még alig elindult élete véget ért, és ezt nagyon nehéz ismeretlenül is sírás nélkül, fájdalom nélkül elviselni.

Köszönjük Lilinek és köszönjük a rá emlékező párnak, hogy szívünkről leolvasztottak néhány hosszú ideje ráfagyott réteget, hogy érzelmeink felszínre törhettek, mert ezek nélkül a pillanatok nélkül nem tudnánk szívvel és lélekkel tovább küzdeni.

Lilit biztos sok négylábú pacsiosztó veszi körül az Angyalok között, akik vigyáznak rá :)

Részvétünk a szüleinek, családjának, barátainak és ismerőseinek!

Köszönjük, hogy általuk egy picit megismerhettük Lilit!

Lilinél másfél évesen diagnosztizálták a primer szklerotizáló cholangitis (PCS) nevű májbetegséget, amely hosszú távon súlyos májkárosodást okoz. Idén április 9-én hunyt el.

A gyöngyfűzéssel is foglalkozó lánytól így búcsúztak blogján:

"Lili Tündér, szépséges Gyöngyhercegnőnk, hihetetlen erőt, bátorságot, méltóságot tanultunk Tőled: megmutattad, hogy mit jelent küzdeni, megmutattad, hogy mit jelent fogcsikorgatva talpra állni, mit jelent mindent kibírni és mosolyogva bátorítani, miközben csendben rettegve szorítottad a szüleid kezét.

Köszönöm, hogy ismerhettelek, hogy szerethetlek, köszönöm a gyöngyöket, köszönöm, hogy voltak közös álmaink, hogy vannak közös emlékeink és hogy foghattam a kezedet.

Hiszem, hogy van egy jobb világ, ahol az égi gyöngyfűzés közben kiskutyák vesznek körül és nem fáj már semmi. Hiszem, hogy megtalálod a többieket és vigyáztok egymásra.

... Nekünk pedig megmaradsz örökre... a szívünkben, a lelkünkben, a képeinken, a gyöngyeinkben és az emlékeinkben.

Isten Veled Lili!

...örökre."

lili1

Rengeteg megrendült komment van a Noé Állatotthon posztja alatt is:

"Nyugodj békében Lili! Sok négy mancs vesz körül!"

"Itt nincs szó..."

"Példaértékű!! Sőt, én mint állatbarát felnőtt sosem gondoltam ezt végig, de tanulhattam egy ANGYALTÓL!!! Amennyiben mennem kell majd e világból, ugyanezt kérem mindenkitől, ki megemlékezne rólam, hogy a virágok, mécsesek árából SEGÍTSEN az állatokon és így emlékezzen meg rólam!!!! Köszönöm Lili és részvétem a családnak"

"Milyen bölcs és érett lélek. Nyugodj békében."

"Szerintem ennek a csodálatos EMBERNEK úgy lehetne a legjobban leróni a tiszteletünket, ha teljesítenénk az akaratát és legalább egy telefonos adományt küldenénk egy állatotthonnak!! Részemről a legmélyebb tisztelettel küldöm az adományt Nyirati Lili emlékére!"

"Szemem könnybe lábadt olyan szívbemarkoló ez az utolsó kívánságod!"

"Ilyen csodás Ember ritka kincs. Az ember szíve megszakad."

"Példa lehetsz sok embernek!"

"Én a Vérellátóban dolgozom, minden áldott nap küzdöttünk ennek a kislánynak az életéért, nemcsak azért mert kötelességünk, hanem mert hivatásunk is ez. Ám nem tudtam, hogy egy angyal lakozik a kicsi testében, csak annyit, hogy élni akar. Ez nem sikerült neki, de olyat tett, amit még sokáig, mi állatszerető emberek könnyek közt emlegetni fogunk. Köszönjük neked Lili. R.I.P."

Ha szerinted is megható, ami történt, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Kórház helyett a rendőrségre vitte az idős nénit egy győri taxis, kiderült, hogy jól tette
Korábban egy buszsofőr is megmentette már Erzsi nénit, aki nem tudta pontosan megmondani, hogy hol lakik.

Link másolása

Csak a taxis józanságán múlt, hogy nem indult el Győrből Budapestre az autóba ülő 85 éves nénivel, írja az Új Szó. Erzsi néni még kedden reggel 6 órakor intette le Krakovszki Zsolt taxiját, akinek gyanús lett, hogy nyugdíjas még soha ilyen jól fizető fuvart nem kért tőle. A Duna Taxi sőfőrje ezután a rendőrségre vitte a nénit, ahol kiderült, hogy jól döntött.

„A kórháznál vettem fel a nénit, és azt mondta: Budapestre szeretne menni, mert a kórházból oda küldték. Nem tudta megmondani, hová kellene mennie. Ekkor már szinte biztos voltam benne, hogy itt baj van. A „legnagyobb kórházba” kérte, talán a Honvéd-kórházra gondolt, de amikor azt kérdeztem, van-e esetleg beutalója vagy bármi dokumentuma, a válasz nem volt és a gyereke számát sem tudta megadni. A diszpécsernek jeleztem, hogy a Zrínyi utcába kellene mennem, jóváhagyták és odavittem a nénit a rendőrségre. Szerencse, hogy minden jól alakult”

– mondta a lapnak a győri taxis.

Miután a történetet a Facebookon is felkapták, nem sokkal később kiderült, hogy korábban egy buszsofőr is megmentette már a demens nénit. A posztban a család barátja azt írja, hogy egy utas szemtanúja volt, amint a néni a sofőrtől azt kérdezi, merre van a Kisfaludy-ház és a Belváros. A buszos útba igazította, hogy épp az ellenkező irányba, ám az indulás után rossz érzése támadt, és visszament a néniért.

Erzsi néni ekkor sem tudott válaszolni a kérdésekre, csak az derült ki, hogy egy felújított iskola közelében lakik. Némi keresgélés után végül sikerült hazajuttatni az idős hölgyet.

A posztot azzal zárják, hogy Erzsi néni állandó felügyelete még nem megoldott, ezért a jövőben könnyen keveredhet hasonló helyzetekbe.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
Örökbe fogadtak a tanárai egy amputált kisfiút, akivel teljes lett a család boldogsága
Nate egy örökletes genetikai betegségben szenved, emiatt amputálták a lábait, az egyik karját és több ujját is.

Link másolása

Örökbe fogadta amputált karú, de mindig pozitív diákját egy connecticuti tanárházaspár, írja a People. A 10 éves Nate annak ellenére örök optimista, hogy betegsége miatt három éve térd alatt amputálták a lábait, a teljes bal karját, valamint két és fél ujját a jobb kezén.

Tim Riccio szerint a kisfiú a történtek ellenére mindig nyitott és kitartót, ráadásul az amputáció ellenére mindig megtalálja a módját a boldogulásnak. Nate még akkor is optimista maradt, amikor 2019 szeptemberében sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta, hogy elejét vegyék a karjában terjedő fertőzés burjánzásának. Tim és felesége, Jenna többször is meglátogatták a kórházban. Ott derült ki, hogy a fiút néhány nappal korábban kiemelték a családjából, mert nem gondoskodtak róla megfelelően.

Nate sarlósejtes vérszegénységgel küzd, mely egy örökletes genetikai betegség, melynek során a szervezet instabil vörösvérsejteket termel. Miközben a normális vörösvérsejteket 90-120 nap után pusztítja el a lép, ezeket már 10-20 napot követően. A felgyorsuló folyamat következtében pedig vérszegénység alakul ki.

A kórházból távozást követően az amputált kisfiút egy közeli nevelőotthonban helyezték el. Ekkor merült fel Jennában, hogy örökbe fogadná az iskolához közeli otthonában Nate-et. Három hónappal később Tim megkérte kollégája kezét, az esküvőn pedig Nate vitte az oltárhoz a gyűrűt. Tavaly februárban pedig a kisfiúnak már testvére is született.

Nate az elmúlt években szabályosan kivirágzott Jenna és Tim mellett. Míg korábban csak kerekesszékben tudott közlekedni, mostanra már műlábakon sétálgat. Ugyan még nem teljesen gyógyult meg és több műtét vár rá a jövőben, az örökbefogadó anyukája szerint napról napra jobban van.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
„Rossz volt látni, ahogy az emberek a kukából ettek” – A budapesti büfés, aki senkit sem hagy éhezni
Pintér Péter, a budapesti Bakancsos utcai bolhapiac büféjének üzemeltetője a rászorulókon kívül a gyerekeknek is kedveskedik: minden gyereknek ad egy ajándék palacsintát.

Link másolása

Nem hagy senkit éhezni, aki rászorulóként kér tőle ételt, az mind kap. A gyerekek pedig külön figyelemben részesülnek, hiszen minden gyermeket, aki nála jár, megajándékoz egy palacsintával.

Nem rég, még karácsonykor 500 adag ételt osztott ki rászorulóknak, de már újabb segítségen töri a fejét Pintér Péter, a budapesti Bakancsos utcai bolhapiac büféjének tulajdonosa. De amíg nem rukkol elő újabb ötletével, addig sem marad éhen senki, aki felé jár.

„Ez úgy kezdődött, hogy amikor másfél éve megvettem a büfét és megnyitottunk, akkor láttam embereket, ahogy a kukából ettek. Rossz volt látni, így mindig, amikor észrevettem, hogy nyitják fel a kuka fedelét, odamentem és mondtam, hogy ebből elég, nem kell a kukából enniük, jöjjenek oda hozzánk, és amit megkívánnak, azt mi szívesen odaadjuk nekik. Nem kértünk érte pénzt”

– meséli Péter.

A rászorulókon kívül jelenleg a gyermekeknek kedveskedik a 17. kerületi büfé tulajdonosa, ugyanis minden gyermek, aki nála jár, kap egy ajándék palacsintát. Közben már újabb segítségen töri a fejét, a következő terve az, hogy a nagycsaládosoknak fog majd kedvezni. A büféből egyébként mindig elégedetten távoznak az emberek. Vannak vendégei, akik messzebbről érkeznek, még a Felvidékről is jönnek hozzá enni, hiszen híresen finom többek között a lángos, a rántott hús és az adagok is hatalmasak. De egyébként magára a bolhapiacra való kilátogatás is egy jó családi program lehet.

„A piac sem volt ám mindig ilyen. Mielőtt a mostani tulajdonosok átvették volna a helyet, azért ez itt csikágó volt. De ma már teljesen normális lett a hely, családok nézelődnek itt, elég sok minden megtalálható a bolhapiacon, jó kis hétvégi program ez kicsiknek, nagyoknak”

– mondta Péter.

A büfés szívében pedig mindenkinek van helye, szeretettel fogadja a hozzá érkezőket. Egyébként nem mindig volt ez így, hiszen sokáig az éjszakában dolgozott, többek között kidobóemberként. Mára azonban felhagyott az éjszakai élettel és azon kívül, hogy a családjának él, büféje folyamatos fejlesztésén dolgozik, és közben pedig segíti a rászorulókat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
„Akkor sem fogok meghalni” – negyedszerre újult ki a 9 éves Noémi agydaganata
A daganat olyan rossz helyen van, hogy a kislány már sugárkezelést sem kaphat, és műteni sem lehet. Noémi azonban a végsőkig reménykedik.

Link másolása

Dobos-Nagy Noémi még csak két és fél éves volt, amikor 2015-ben agydaganattal diagnosztizálták - számolt be a kislány történetéről a Blikk.

Az első koponyaműtétje 2015 júniusában volt, de a nagy méretű, az agytörzs hátsó részében terjeszkedő, rosszindulatú tumort nem tudták teljes egészében eltávolítani.

Rá egy hétre Noémi gyomorvérzést kapott, a pulzusa 240-es volt, kis híján meghalt, a rengeteg vért végül egy orrszondán keresztül szívták le. 2016 januárjában az agydaganat kiújult, ezért újabb koponyaműtétje volt.

„A tumorból még kisebb darabot sikerült kiszedni, mint először. Ekkor részleges arclebénulást is kapott, két hétig lélegeztetőgépen tartották. 27 alkalmas sugárkezelést, majd kemoterápiát kapott, amitől egy hónapig küzdöttek az életéért. Aztán öt év tünetmentesen, boldogan eltöltött idő következett”

– mondta a lapnak a kislány édesanyja, Dobos-Nagy Krisztina.

Noéminak 2021 augusztusában ismét kiújult az agydaganata. A kemoterápia után azonban ahelyett, hogy csökkent vagy eltűnt volna, negyedjére is újra nőtt a daganat. Azóta ismét folyamatosan szednie kell a kemoterápiás kapszulákat.

A daganat annyira rossz helyen van az agytörzsében, hogy már sugárkezelést sem kaphat, és műteni sem tudják.

"Az orvosok nem sok jóval kecsegtetnek sajnos. Noémi nagyon okos, tudja, hogy a szakemberek sem nagyon tudnak már vele mit kezdeni, de ő a végsőkig reménykedik. »Akkor sem fogok meghalni« – mindig ezt hangoztatja..." – mondta az édesanyja a Blikknek.

A gipszkartonszerelő édesapa állandóan dolgozik, de segítségre van szükségük, hogy a csabrendeki otthonukban egy steril szobát ki tudjanak alakítani. Ez arra szolgál, ha a gyermek állapota súlyosan romlana, otthon tudja tölteni az időt.

Aki támogatná szeretné a családot, a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány számlaszámára utalva megteheti: 11993001-02325172-10000001, közlemény: Noémi 694.


Link másolása
KÖVESS MINKET: