News here

KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Lili utolsó kívánsága is az állatokról szólt

A 18 évesen elhunyt lány azt kérte, koszorúk és virágok helyett inkább adományozzanak egy állatmenhelynek.

Link másolása

A NOÉ Állatotthon posztja

Szívszorító pillanatok részesei voltunk ma a NOÉ Állatotthonban, és megrendülésünk nem csillapul

Egy 18 éves kislány, Nyirati Lili utolsó kívánságát jött teljesíteni egy pár, aki azt kérte, hogy ne vegyen senki koszorút vagy virágot a halála után, inkább egy állatotthon négylábú védenceire költse azt az összeget. Ezt a kívánságot teljesítette az a pár, akik ma eljöttek hozzánk egy kosárnyi adománnyal, hogy Lilire emlékezzenek.

Összeszorult szívvel, elakadt szavakkal, könnyeinket morzsolgatva vettük át az adományt, és gondoltunk hálával arra a kislányra, akit nem ismertünk, de ő annyira szerette az állatokat, hogy még halála után is gondolt rájuk.

Nap mint nap látunk szívszorító emberi és állati sorsokat. Mindig azt hisszük, hogy már megerősödtünk eléggé ahhoz, hogy az ilyen nehéz pillanatokon is nagy levegőt véve, érzelmeinket háttérbe szorítva átlendüljünk, de ennek a kicsi lánynak még alig elindult élete véget ért, és ezt nagyon nehéz ismeretlenül is sírás nélkül, fájdalom nélkül elviselni.

Köszönjük Lilinek és köszönjük a rá emlékező párnak, hogy szívünkről leolvasztottak néhány hosszú ideje ráfagyott réteget, hogy érzelmeink felszínre törhettek, mert ezek nélkül a pillanatok nélkül nem tudnánk szívvel és lélekkel tovább küzdeni.

Lilit biztos sok négylábú pacsiosztó veszi körül az Angyalok között, akik vigyáznak rá :)

Részvétünk a szüleinek, családjának, barátainak és ismerőseinek!

Köszönjük, hogy általuk egy picit megismerhettük Lilit!

Lilinél másfél évesen diagnosztizálták a primer szklerotizáló cholangitis (PCS) nevű májbetegséget, amely hosszú távon súlyos májkárosodást okoz. Idén április 9-én hunyt el.

A gyöngyfűzéssel is foglalkozó lánytól így búcsúztak blogján:

"Lili Tündér, szépséges Gyöngyhercegnőnk, hihetetlen erőt, bátorságot, méltóságot tanultunk Tőled: megmutattad, hogy mit jelent küzdeni, megmutattad, hogy mit jelent fogcsikorgatva talpra állni, mit jelent mindent kibírni és mosolyogva bátorítani, miközben csendben rettegve szorítottad a szüleid kezét.

Köszönöm, hogy ismerhettelek, hogy szerethetlek, köszönöm a gyöngyöket, köszönöm, hogy voltak közös álmaink, hogy vannak közös emlékeink és hogy foghattam a kezedet.

Hiszem, hogy van egy jobb világ, ahol az égi gyöngyfűzés közben kiskutyák vesznek körül és nem fáj már semmi. Hiszem, hogy megtalálod a többieket és vigyáztok egymásra.

... Nekünk pedig megmaradsz örökre... a szívünkben, a lelkünkben, a képeinken, a gyöngyeinkben és az emlékeinkben.

Isten Veled Lili!

...örökre."

lili1

Rengeteg megrendült komment van a Noé Állatotthon posztja alatt is:

"Nyugodj békében Lili! Sok négy mancs vesz körül!"

"Itt nincs szó..."

"Példaértékű!! Sőt, én mint állatbarát felnőtt sosem gondoltam ezt végig, de tanulhattam egy ANGYALTÓL!!! Amennyiben mennem kell majd e világból, ugyanezt kérem mindenkitől, ki megemlékezne rólam, hogy a virágok, mécsesek árából SEGÍTSEN az állatokon és így emlékezzen meg rólam!!!! Köszönöm Lili és részvétem a családnak"

"Milyen bölcs és érett lélek. Nyugodj békében."

"Szerintem ennek a csodálatos EMBERNEK úgy lehetne a legjobban leróni a tiszteletünket, ha teljesítenénk az akaratát és legalább egy telefonos adományt küldenénk egy állatotthonnak!! Részemről a legmélyebb tisztelettel küldöm az adományt Nyirati Lili emlékére!"

"Szemem könnybe lábadt olyan szívbemarkoló ez az utolsó kívánságod!"

"Ilyen csodás Ember ritka kincs. Az ember szíve megszakad."

"Példa lehetsz sok embernek!"

"Én a Vérellátóban dolgozom, minden áldott nap küzdöttünk ennek a kislánynak az életéért, nemcsak azért mert kötelességünk, hanem mert hivatásunk is ez. Ám nem tudtam, hogy egy angyal lakozik a kicsi testében, csak annyit, hogy élni akar. Ez nem sikerült neki, de olyat tett, amit még sokáig, mi állatszerető emberek könnyek közt emlegetni fogunk. Köszönjük neked Lili. R.I.P."

Ha szerinted is megható, ami történt, oszd meg másokkal is!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Egy kislányt is örökbefogadhatott A család az család mozgalom társalapítója és párja
Pál Marci leírta, milyen nehézségeket kellett leküzdeniük annak érdekében, hogy a kis Hanna hivatalosan is a családjuk tagja lehessen.

Link másolása

Pál Marci, A család az család mozgalom társalapítója és a Szivárványcsaládokért Alapítvány kurátora a közösségi oldalán árulta el, hogy tovább bővült a családjuk, egy kislányt fogadtak örökbe. Mint írja:

"Egy hosszas jogi procedúra során sikerült örökbe fogadnunk kislányunkat, Hannát. Andris csodálatos nagytestvér és imádják egymást, Walter még szokja az új helyzetet, mi pedig egyre kevesebbet alszunk, de minden perc megéri!

Persze közben senkiben nem szeretnénk felesleges illúziókat kelteni, hogy meleg pároknak (vagy meleg egyedülállóknak) lehet ma itthon örökbe fogadni, mert a mi ügyünk sok szempontból egyedi és különleges".

Pál Marci azt is elárulta, hogy a kislány a születése óta a családjukban él, de arra, hogy hivatalosan is a gyermekük legyen, sokat kellett várni. Férjének „még a 2020-as törvénymódosítás előttről volt érvényes határozata (engedélye), amivel törvényesen, még miniszteri jóváhagyás nélkül” tudtak volna örökbe fogadni. A kislány úgy került hozzájuk, hogy a kicsi édesanyja megkereste őket azzal, hogy nem tudja felnevelni a gyerekét, ezért rájuk bízná Hannát. Így közösen jártak tanácsadásokra és a gyermekvédelmi szakszolgálathoz, ami előfeltétele volt a nyílt örökbefogadásnak.

A bökkenőt az jelentette, hogy a gyámhivatal külön indoklás nélkül a baba születésekor visszavonta a korábbi örökbefogadási engedélyt. Ez ellen a pár fellebbezett és nyertek is, de a gyámhivatal megtámadta a döntést, ezért végül a Kúria döntött az ügyükben - az ő javukra. Az egész folyamat kilenc hónapig tartott, amit Pál Marci életük egyik legszebb, de legnehezebb időszakának nevezett.

„Egy ilyen procedúrának kitenni egy kisgyermekes családot, egy krízisben lévő anyát, illetve egy újszülöttet semmiképp sem mondható családbarát magatartásnak”

- véli Pál Marci.

A boldog szülők szerint "a szeretet a legnagyobb sötétségben is utat tör magának, még akkor is, ha lehetetlennek tűnik. A szeretet mindig győz!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
Senki nem segített az idős bácsinak, amíg meg nem jelentek Budapest legjobb fej rendőrei
Példaértékű, amit a hatóság emberei tettek.

Link másolása

Budapesten az Üllői úton, a Kőér utcánál található felüljáró alatt egy idős férfi próbálta eltolni a vélhetően meghibásodott autóját az út közepéről. A felvételen jól látható, hogy senki nem sietett az idős úr segítségére, ezért egyedül próbálta a belső sávból kitolni a járművet, hogy ne akadályozza a forgalmat.

Ezt azonban észrevették az arra járó rendőrök, akik nem tétlenkedtek.

A külső sávban a hatóság emberi megálltak, és azonnal kipattantak a szolgálati autójukból, hogy segítsenek az idős férfinak, aki jól láthatóan nem boldogult egyedül.

A rendőrök segítségével végül sikerült biztonságos helyre tolni az autót – derült ki a Bp-i Autósok YouTube-csatornán közzétett videó alatti kommentből.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
Karácsony Gergely egy szál szegfűvel búcsúzott a Pléh Csárda rántotthús-királyától
A főpolgármester szerint Budapest elvesztette egy legendáját.

Link másolása

Ahogy azt hétfő este mi is megírtuk, elhunyt Bábel István, a brutális adagjairól és tradicionális magyar ízeiről híres rákospalotai étkezde, a Pléh Csárda alapítója.

A híres szakácsról megemlékezett egy Facebook-posztban Karácsony Gergely is, aki el is ment a Pléh Csárdába.

„Budapest elveszítette egy legendáját, meghalt Bábel István vendéglős, a Pléh Csárda alapítója, a rántotthúskirály. A Zugló és a 15. kerület határán található Kolozsvár utcai piacon, a Bádog Gundelnek is becézett kifőzdében gyakran megfordultam magam is. A gyerekfej nagyságú cordon bleu-k és a tálca méretű rántott szeletek mellett az ízig-vérig vendéglős Bábel úr magával ragadó személyisége is lenyűgözött”

– írta posztjában a főpolgármester.

Hozzátette azt is, hogy annak idején a legendás, azóta szintén elhunyt gasztroújságíró, Anthony Bourdain is járt a helyen, egy csapásra még híresebbé téve azt.

2017-ben a Szeretlek Magyarország stábja is meglátogatta a helyet:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Fél testtel és egy karral született a csernobili sugárzás miatt egy orosz férfi, így is teljes életet él
Az árvaházban azt hitték, sosem fogják örökbe fogadni, de a már 25 éves fiatal rácáfolt a kételkedőkre.

Link másolása

Fut, főz, táncol, kutyát sétáltat és képes önálló életet élni egy 25 éves férfi, aki fél testtel és egy karral született, írja a Daily Mail. Tim Mason még fiatalkorában lemondott a protéziseiről, amelyek szerinte csak hátráltatták az életben.

Mason édesanyját még 1986-ban érte nagy dózisú sugárzás, amikor felrobbant a csernobili atomerőmű. Az orosz kisfiú ezért született mindössze egyetlen működő végtaggal. Tim árvaházba került, ahol azt hitték, hogy soha nem fogadják majd örökbe. Végül egy amerikai nő utazott Oroszországba, miután olvasott a nehéz sorsú gyerekről és úgy döntött, hogy vállalja az akkor hároméves fiú felnevelését.

Pedig az árvaház igazgatója óva intette a gyerek örökbe fogadásától a most 80 éves Virginia Masont. Azt mondta, hogy a kisfiú várható életminősége semmi jóval sem kecsegtet. Tovább fokozta a nehézségeket, amikor Tim hétéves korában meghalt az asszony párja, és onnantól egyedülálló anyaként nevelte a gyereket.

Tim ma már 25 éves és a Connecticut állambeli Hartfordban él, miközben a Napa-völgy borakadémiájának dolgozik. A férfi alaposan rácáfolt azokra, akik azt hiszik, hogy a hozzá hasonló fogyatékkal élők semmilyen mozgásra sem képesek és csak ülnek a szobájukban. Ezzel szemben Tim imád sportolni, és mindent megtesz, hogy egészséges maradjon testileg és lelkileg egyaránt.

Már kiskorában is nagyon aktív volt, rengeteg időt töltött a játszótéren. De a művégtagok folyamatosan akadályozták abban, hogy kiteljesedjen az élete. Ahogy a legtöbb tininek, Timnek sem volt egyszerű a felnőtté válás. A középiskolában kikezdték a többiek fogyatékossága miatt. Mostanra azonban rendeződtek a dolgai és családja mellett a barátai veszik körül, miközben a munkáját is nagyon szereti.

Bár eleinte sokan féltették attól, hogyan tud majd gondoskodni a kutyájáról, ma már ez sem okoz gondot neki és naponta háromszor sétálnak. Tim ezen felül imád edzeni, ami esetében 10-30 perc eltöltését jelenti a futópadon. Ilyenkor a szalagon bukfencezik és saját súlyát emelgeti. Annyira belejött a sportolásba, hogy tavaly 18 kilogrammot adott le.

Egyedül a randizásban akadnak gondjai. Elsősorban az interneten próbál ismerkedni, de nem egyszerű a helyzet, mert ahogy észreveszik a fogyatékosságát, azonnal tovább is lapoznak a társkeresőn regisztráltak.

„A képek viszont nem adják vissza azt az erős embert, amilyen az életben vagyok”

- mondta a fél testtel született, de teljes életet élő férfi.


Link másolása
KÖVESS MINKET: