News here
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Először találkoztak a szülők a kisfiúval, aki megkapta kétéves lányuk szívét

'Nagyon szerettem volna találkozni velük, hogy még egyszer hallhassam a lányom kedves szívdobogását' - mondta az agyhártyagyulladásban elhunyt kislány anyukája. Aztán létrejött a várva várt találkozás.

Link másolása

hirdetés

Brandon és Lacey kislánya kétéves korában, agyhártyagyulladásban halt meg. A szülők úgy döntöttek, kislányuk szívét felajánlják, hogy egy másik kisgyerek életét menthessék meg vele. A kislány anyukája, Lacey reménykedett benne, hogy a család, akinek gyerekén a kis Alaiya szíve segített, értékeli ezt. "Nagyon szerettem volna találkozni velük, hogy még egyszer hallhassam a lányom kedves szívdobogását" - mondta a nő. A nagy találkozás végül összejött, és a család fotósa is ott volt, aki le is fotózta az eseményt.

A szívhez szóló történet, amit alább olvashattok, a Love What Matters oldalán jelent meg.

„Miután édes kisbabánk, Alaiya, baktérium okozta agyhártyagyulladásban az életét vesztette, félrevontak minket, és megkérdezték, hogy fel szeretnénk-e ajánlani a szerveit. A férjem és én nem hezitáltunk, azonnal válaszoltunk, hogy IGEN! Alaiya egy nagyon odaadó gyermek volt, és tudtuk, hogy helyes, amit teszünk. Tudtuk, hogy így meg tudja menteni mások életét.

Amikor hírt kaptunk, hogy Alaiya szíve megmentett egy 10 hónapos kisfiút, nagyon örültünk a döntésünknek, hogy Lai donor lett."

„Az az év szörnyű volt; az édesanyámat és a lányomat 8 nap különbséggel vesztettem el, és ez volt a legrosszabb dolog, ami valaha történt velem. Nem sokkal később kiderült, hogy várandós vagyok a harmadik lányunkkal. A gyász és a terhesség együtt nem volt könnyű senkinek sem.

hirdetés

A 3 évesünk össze volt zuhanva, hogy elveszítette a testvérét és a legjobb barátját. De a családunk sokkal közelebb került egymáshoz.

Sokat gondolkodtunk azon, hogy vajon a család, aki megkapta a lányunk szívét, mennyire értékeli a csodálatos ajándékot, amit Alaiyának köszönhetnek. Én imádkoztam azért, hogy találkozhassak velük, és hallhassam a kedves szívdobogását még egyszer.

2016. december 28-án a fotósunk megkeresett. Azt mondta, hogy valaki szeretne nekünk írni egy levelet, és megkérdezte, hogy megadhatja-e a címünket. Mondtam neki, hogy nyugodtan. De nagyon kíváncsi voltam, hogy ki lehet az. Majd sikerült kihúznom belőle, és végre elmondta nekem, hogy annak a kisfiúnak az anyukája az, akik Alaiya szívét megkapta. Nagyon elérzékenyültem, de nagyon boldog voltam.

Angela, Mason anyukája megkeresett a Facebookon, és megosztottuk a történeteinket egymással. Nem tudta elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire hálásak azért, hogy Mason kapott még egy esélyt az életre, és hogy ő és az egész családja segíteni fogja abban, hogy teljes életet éljen. Amikor láttuk, hogy minden bejegyzésében, amit Masonről ír, nem feledkezik meg Alaiyáról sem, tudtuk, hogy szereti őt.

Egész évben arról beszélgettünk, hogy milyen jó lenne találkozni, tudtuk, hogy ez fontos mindannyiunk számára, hiszen egy életen át tartó kapcsolatba kerültünk. Szeptember 25-én pedig végre tökéletes találkozót tudtunk összehozni, mert Masonnek Nashville-be kellett mennie az orvosához, és az mindkettőnknek félúton volt.

A férjemmel együtt hullámvasúthoz hasonlóan változtak az érzelmeink.

Amikor először megláttuk Masont, azonnal éreztük a vele a különleges kapcsolatot.

Olyan sok érzés kavargott bennem. Boldog és szomorú voltam egyszerre.

Nagy megnyugvás volt számunkra látni, hogy Mason milyen boldog és energikus. Bebizonyította nekünk, hogy Alaiya szíve igazán 'tökéletes' volt számára. Ez a találkozás igazán keserédes volt nekünk, hiszen szülőként azt szeretnénk, ha minden gyermekünk velünk lehetne, de sajnos ez nem így van.

Egy tökéletes világban Alaiya és Mason is megmenekültek volna, Angela és én pedig a Target áruházban, a babacuccok mellett találkoztunk volna - de az nem a mi történetünk."

„Bármit megadnánk, hogy visszakapjuk a kicsinket, mégis nagyon örülünk, hogy Mason ilyen jól van. Láttuk benne Alaiyát tegnap. Annyira boldogok vagyunk, hogy a családjaink találkozhattak. Csodálatos összejövetel volt és

biztosan tudjuk, hogy nem is kerülhetett volna jobb családhoz. Látszik rajtuk, hogy milyen sok szeretettel gondolnak, ami angyali kislányunkra. Örökre van köztünk egy kötelék”

– mondta Lacey.

Angela, Mason anyukája pedig azt mondta: „Annyira különleges volt találkozni a donorcsaládunkkal. Még mindig lenyűgöz, hogy a kisfiunk milyen hamar elkezdett velük ismerkedni.

Általában hetekig eltart, amíg Mason megszokja azokat, akikkel korábban még nem találkozott, de velük más volt a helyzet, mintha már évek óra ismerte volna őket. Én hiszek abban, hogy a szülői szeretet örökké beleszövődik az ember szívébe, és semmi kétség nem fér ahhoz, hogy az a szív, amely Masonben dobog, felismerte Brandont és Lacey-t.

Örökké hálás leszek az élet ajándékáért, és mindig biztosítani fogom Masonnek azt, hogy elég teljesen életet élhessen két ember számára is.”

A fotóst is, akinek a találkozás köszönhető, nagyon megérintette, amit látott.

„Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy dokumentálhattam a család nagy napját, akik felajánlották a 2 éves kislányuk szívét egy kisfiúnak. Külön köszönet a két családnak, akik megengedték nekem, hogy megosszam a világgal, hogy mennyi jóság és a szeretet van a szervadományozásban” - írta a képek kapcsán.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
10 milliárd forintos vagyona van Magyarország leggazdagabb tanárának, mégis egy falusi iskolában tanít
Attilának mindene megvan, de a tanítás és mások segítése ösztönzi a legjobban.

Link másolása

hirdetés

Az 53 éves Füzesi Attila 10,3 milliárdos vagyonával évek óta szerepel a 100 leggazdagabb magyart felsorakoztató listán. Huszonévesen lett milliárdos, miután Oroszországban vitt sikerre egy ingyenes reklámújságot.

„Harmadikos egyetemista koromban kaptam otthon egy ingyenes reklámújságot, és mondtam apámnak, hogy csináljuk meg ezt Moszkvában. Volt Budapesti Extra nevű újság, bementem, és a kezembe adtak 3 részletben 12 ezer dollárt minden papír nélkül. Kimentem, vettem belőle egy fénymásolót, két számítógépet, és elkezdtük nyomni az ottani Pravda nyomdában az újságot”

- mesélte Attila. Azóta volt kávézólánca és alumíniumöntödéje is, azt is elmondta, hogy az utóbbival nagyot bukott.

„Ha tetszik a dolog, akkor ingyen is megcsinálom, csak siker legyen, élvezzem azt a dolgot, és legyen nemes a cél. Itt az iskola, ami tényleg sok időmet veszi el, de itt is a siker a lényeg. Csak itt nem pénzben mérik, hanem a gyerekek tudásában”

– mondta arról, hogy vagyonos ember létére miért tanít egy fülöpjakabi iskolában. Az is kiderült, hogy itt van egy gyönyörű háza, tóval, medencével és 60 darabos autógyűjteménnyel. Elmondta, hogy szeret vidéken élni, az ideje felét ott tölti.

Attila heti két napon tart történelemórákat, nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekek megfelelő tudást szerezzenek. A tanításon túl pénzügyileg is segíti az iskolát, beszállt például az iskolabuszba, de volt olyan is, hogy elvitt magával Dubajba három diákot, akiket a motivációs fogalmazásuk alapján választott ki. Ezen túl évente viszi a gyerekeket Aushwitzba, hogy ne csak az iskolapadból tanuljanak a történelem egyik legsötétebb korszakáról.

hirdetés

A végén elmondta, hogy az iskola, a tanítás, a gyerekek és mások segítése, az, ami a gőzt adja, amitől igazán teljesnek és sikeresnek érzi az életét.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Nem volt elég pénze a kasszánál egy anyukának, egy másik vásárló önzetlenül kisegítette
A pénztárosnak is előre szólt a nő, hogy 50 fontig szkennelje be a termékeket, különben nem tud fizetni.

Link másolása

hirdetés

Egy vadidegen segítette ki a kasszánál azt az angol nőt, akinek nem volt elég pénze a heti nagybevásárlásra, írja a Daily Mail. Francesca Jay-nek csak 50 fontja (23 ezer forint) volt, de úgy számolt, hogy ez is elég lesz.

A kétgyerekes anyuka nem esett pánikba, mivel hasonló nagyságrendre szokott kijönni a heti vásárlás. Mindenesetre amikor a kasszához ért, szólt a pénztárosnak, hogy 50 fontig olvassa be a termékeket, különben nem tud majd fizetni.

A számla gyorsan elérte a megszabott összeget, ezért kérte a kasszást, hogy fejezze be a termékek szkennelését. Ekkor még hátravolt többek között a kenyér, a zöldségek és a jégkrém a gyerekeknek, akik emiatt nagyon fancsali képet vágtak.

A kínos jelent szemtanúja volt egy nő, aki a szomszéd pénztárnál fizetett épp. Odalépett és felajánlotta, hogy kifizeti a fennmaradó részt. Francesca Jay többször is megkérdezte a nagylelkű asszonyt, hogy biztos-e a döntésében, aki biztosította szándékáról, majd a számlához hozzácsapat a még szükséges 6 fontot (2800 forint).

hirdetés

A kétgyerekes anyuka saját bevallása szerint nehezen jön ki a pénzéből az utóbbi időben, mivel őt is érinti a megélhetési válság. Az ismeretlen nő nagylelkűsége ugyanakkor visszaadta az emberekbe vetett hitét, és nagyon örült a semmiből jött segítségnek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Állásajánlatokkal bombázzák a férfit, aki 27 év alatt egyetlen munkanapot sem hagyott ki a Burger Kingnél
Csak egyetlen dolog miatt adná fel a jelenlegi munkáját az 54 éves férfi, de az nem egy másik étterem vagy a több pénz.

Link másolása

hirdetés

Elhalmozzák állásajánlatokkal azt az 54 éves amerikai férfit, aki 27 éve egyetlen napot sem hiányzott a munkából, írja a TMZ. Kevin Ford a közel három évtized alatt táppénzre és szabadságra sem ment, minden egyes alkalommal megjelent a Las Vegas-i Burger Kingben, ahol dolgozik.

A hihetetlen munkabírású férfit akkor kapta fel az internet, amikor évfordulója alkalmából egy mozijeggyel, egy Starbucks-bögrével, két-két tollal és kulcstartóval, egy zacskó chips-szel, némi cukorkával és nyakba akasztható szalagokkal köszönte meg a főnöke a munkáját. A mások által megalázónak vélt ajándékcsomagnak Ford saját bevallása szerint nagyon örült.

@thekeep777 He's Worked for the Company for Almost 3 Decades and Has Never Called Out!!!?‍???? #Grateful #Dads #FathersDay #Loyalty #Honor #WorkersUnite #Rewards #Thankful #NorrinRadd777 #theKeep777 ♬ Slide (feat. Frank Ocean & Migos) - Calvin Harris

A munka hősét később meghívták az NBC Today című műsorába is, ahol elmondta: nagyon pozitív személyiségnek tartja magát, aki minden apróságnak örül, így boldog volt az apróságokat tartalmazó ajándékcsomaggal is.

A rendkívül lojális férfit időközben több cég is megkereste, hogy szerződjön hozzájuk. Még egy charlestoni vendéglő is megkereste, ahol a menedzser komoly megtiszteltetésnek venné, ha Forddal dolgozhatna. Kevin ennek ellenére úgy gondolja, hogy nem akar váltani, jól érzi magát a reptéri Burger Kingben. Egyetlen dolog miatt adná csak fel jelenlegi pályáját: ha egyszer zenész lehetne.

Miután a férfiról készült videó elterjedt az interneten, közösségi gyűjtést indítottak Ford részére. Eddig 162 ezer dollárt (61 millió forint) dobtak össze a férfinak, aki azért megjegyezte, hogy a mozijegy miatt kicsit csalódott volt: nem két, hanem csak egy jegyet kapott, ráadásul azt hitte, hogy a borítékban pénzjutalom lesz.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Szinte mindene tönkrement a hétfős családnak, mert folyamatosan beázott a házuk, most lakásra gyűjtenek
Most egy szükséglakásban laknak, de nyár végén onnan is költözniük kell. A házukba már nem mehetnek vissza, mert életveszélyessé vált.

Link másolása

hirdetés

Lakásra gyűjt az Anyák az Anyákért Alapítvány egy hétfős családnak. A család 2009-ben költözött egy kis házba, akkor még albérletben éltek ott. 2011-ben aztán egy alapítvány segítségével megvették a házat.

Később viszont kiderült, hogy a vályog házacskának nincs alapja, folyton beáztak.

"Amikor nagyon esett az eső, arra lettünk figyelmesek, hogy csöpög a falból, a mennyezetből a víz. Mindig tettünk oda egy lavórt...utána meg tudtuk csináltatni a tetőt, de nem tudom, mitől rogyott meg"

- mesélte az édesanya egy 2021 októberében készült riportban.

Már mindene tönkrement a családnak, bedohosodtak a szekrénybe a ruhák, minden penészes lett. Az összes ágyneműt ki kellett dobni, aztán már a bútorokat is. Majd már az áramot sem használhatták a vizes falak miatt, melyek olyan szinten voltak nedvesek, hogy szó szerint folyt a falból a víz.

Tavaly novemberre szinte teljes egészében lakhatatlanná vált a ház, de nem volt hová menniük, így maradtak a házban amíg nem sikerült egy szükséglakást szerezni nekik. Most viszont segítségre van szükségük, mert augusztus 31-ig maradhatnak a szükséglakásban.

hirdetés
A kis házba már nem költözhetnek vissza, mert azóta bebizonyosodott, hogy helyrehozhatatlan. Statikailag életveszélyes, bármikor összedőlhet. Így most lakásra gyűjtenek: legalább 4,9 millióra van szükség, hogy azon a környéken ahol élnek, egy olyan lakást vehessenek, amiben életük végéig élhetnek, és a gyerekeiket biztonságban nevelhessék.

A kislányok kitűnő tanulók, és sorra nyerik a sportversenyeket. A körülöttük élőket most úgy szeretnék támogatni a lányok, hogy felkínálták az érmeiket eladásra.

"Mi is szegények vagyunk, anya is segíti a többi családot. Mi így szeretnénk segíteni. Amit kapunk az érmekért, azt anya segítségével szétosztjuk a rászorulók között. Így a gyerekeknek jut egy kis csokira való is"

- mondják.

Ha te is segítenél a családnak, így teheted meg:

Anyák az Anyákért Alapítvány

Magnet Bank: 16200120-18534991

Ha külföldről utalnál:

SWIFT: HBWEHUHB

IBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000

Közlemény: Csak ne essen2


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: