News here
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

A világ minden tájáról foglalnak Airbnb-szállásokat Ukrajnában azért, hogy támogassák az ukránokat

A szállást nem fogják átvenni, az elutalt pénzt a bajba jutottak megsegítésére küldik. Van olyan lakás, ami már a következő hónapokra szinte teljesen le van foglalva.

Link másolása

hirdetés

Elárasztották foglalásokkal azokat az ukrajnai szállásadókat, akik kiadó szobát vagy lakást kínálnak az Airbnb oldalon. A világ minden tájáról érkeznek foglalások olyan emberektől, akiknek eszük ágában sincs Ukrajnába utazni. Valójában azért teszik ezt, hogy a pénzből támogassák a háború sújtotta ukránokat - számolt be róla a CNN.

A jótékony kezdeményezés a közösségi médiában indult útnak, és egyre népszerűbb. A kampány szervezői azt kérték, hogy magánszemélyeknél foglaljanak szállást, ne cégeknél, és minél közelebbi időpontot adjanak meg a bejelentkezéshez, hogy a házigazdák gyorsan megkapják a foglalás díját. Az Airbnb szóvivője szerint március 2-án és 3-án már több mint 61 ezer vendégéjszakát foglaltak le Ukrajnában, több mint felét amerikaiak.

"Több mint 10 foglalás érkezett csak ma. Meglepődtem, de nagyon jól esik a jelenlegi helyzetben. Ezt a pénzt arra fogom fordítani, hogy segítsek azoknak az embereknek, akik rászorulnak"

- mondta egy kijevi szállásadó, Volodimir Bondarenko.

A 36 éves férfi most azzal tölti napja nagy részét, hogy miközben hallja a folyamatos légiriadó hangját, azokkal az emberekkel vált üzeneteket, akik nála foglalnak szállást azért, hogy támogassák az ott élő embereket. Mindenkinek egyesével megköszöni a foglalást. Néha síró emojit küld az üzenetekben, néha pedig imádkozó kezes emojit...

A New Yorkban élő Anne Margaret Daniel a közösségi médiából értesült a jótékonysági akcióról. Le is foglalt egy apartmant két éjszakára Kijev óvárosában, amely ortodox templomairól és furcsa állatszobrairól ismert. A kétszobás lakás a következő néhány hónapra szinte végig le van foglalva, de minden bizonnyal üres marad. Az irodalomtanárnő egy üzenetet is mellékelt a házigazdának a foglalásában.

hirdetés
"Remélem, hogy Ön és a szép kis lakása biztonságban van, és hogy ennek a szörnyű háborúnak hamarosan vége lesz, Ukrajna pedig biztonságban lesz. Egy nap majd eljövök majd Kijevbe, kérem, számítson majd rám, mert Önnél szeretnék megszállni. Isten áldja Önt, legyen Önnel, a városával és az országával."

A válasz sem maradt el a lakás tulajdonosától, Olga Zvirjanszkajától: "Szívesen látjuk majd Önt Kijev békés városában."

A háromgyermekes édesanya évek óta az ukrán fővárosban élt a családjával, ám amikor az oroszok elkezdték bombázni Kijevet, összepakoltak és 160 kilométerrel délebbre menekültek. Az üresen maradt lakását azoknak szeretné kiadni, akiknek nincs hova menni a fővárosból.

"Ugyan életben vagyunk, de úgy akarunk élni, mint korábban. Most nagyon ijesztő Kijevben lenni. Minden támogató szó nagyon sokat jelent nekünk, nem csak a pénz.

Andre Oszipcsuk nyugdíjas tengerész már évek óta az Airbnb-n kínálja a lakását a Kijevbe érkező turistáknak. Meglepődve látta, hogy egy kijevi születésű, Brooklynban élő nő, aki három éve már megszállt az otthonában, amikor meglátogatta az ukrajnai rokonait, most újra foglalt nála egy hétre. A férfi beállított egy automatikus üzenetet a foglalások megköszönésére, Valerie Zimmer azonban közvetlenül is megkereste őt, hogy tudja, hogy van Oszipcsuk és családja, és felajánlotta nekik a segítségét. A barátait is arra buzdította, hogy keressenek Airbnb-szállásokat Ukrajnában, hogy támogassák a helyieket ebben a szörnyű helyzetben. Szerinte ez a lehetőség azért jó, mert a pénz közvetlenül az emberekhez megy és gyorsan.

Egy másik New York-i lakos, Careyann Deyo is ezért csatlakozott ehhez az akcióhoz. "Nagyobb szervezeteknek is adományoztam már, de úgy éreztem, hogy ennek közvetlenebb hatása van" - mondta.

Miután az általa lefoglalt lakás tulajdonosa megtudta, hogy a nő úgy fizetett neki a szállásért, hogy nem is tervez odamenni, érzelmes üzenetet küldött neki az oldalon: "Sírok. Ti vagytok a hőseim."

Az Airbnb egyébként közvetlenül is segít az ukránoknak: akár 100 ezer menekültnek is tudnak ideiglenes lakhatást kínálni ingyen a szomszédos országokban. De nagyon hálásak azoknak is, akik szállást foglalnak ukrán lakástulajdonosoknál segítségképpen. Viszont figyelmeztettek arra, hogy sok csaló ki akarja használni az önzetlen emberek nagylelkűségét azzal, hogy hamis Airbnb-fiókokat hoznak létre. A szállásfoglalóknak azt ajánlják, hogy alaposan vizsgálják meg a szálláshelyek adatlapját és olvassák el a véleményeket.

Az Airbnb már reagált is az akcióra, 100%-ban elengedik a foglalóportálra eső jutalék összegét minden ukrajnai foglalás esetén, tehát a foglalás díj teljes egészében az ottani szállásadókhoz kerül.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Nem volt elég pénze a kasszánál egy anyukának, egy másik vásárló önzetlenül kisegítette
A pénztárosnak is előre szólt a nő, hogy 50 fontig szkennelje be a termékeket, különben nem tud fizetni.

Link másolása

hirdetés

Egy vadidegen segítette ki a kasszánál azt az angol nőt, akinek nem volt elég pénze a heti nagybevásárlásra, írja a Daily Mail. Francesca Jay-nek csak 50 fontja (23 ezer forint) volt, de úgy számolt, hogy ez is elég lesz.

A kétgyerekes anyuka nem esett pánikba, mivel hasonló nagyságrendre szokott kijönni a heti vásárlás. Mindenesetre amikor a kasszához ért, szólt a pénztárosnak, hogy 50 fontig olvassa be a termékeket, különben nem tud majd fizetni.

A számla gyorsan elérte a megszabott összeget, ezért kérte a kasszást, hogy fejezze be a termékek szkennelését. Ekkor még hátravolt többek között a kenyér, a zöldségek és a jégkrém a gyerekeknek, akik emiatt nagyon fancsali képet vágtak.

A kínos jelent szemtanúja volt egy nő, aki a szomszéd pénztárnál fizetett épp. Odalépett és felajánlotta, hogy kifizeti a fennmaradó részt. Francesca Jay többször is megkérdezte a nagylelkű asszonyt, hogy biztos-e a döntésében, aki biztosította szándékáról, majd a számlához hozzácsapat a még szükséges 6 fontot (2800 forint).

hirdetés

A kétgyerekes anyuka saját bevallása szerint nehezen jön ki a pénzéből az utóbbi időben, mivel őt is érinti a megélhetési válság. Az ismeretlen nő nagylelkűsége ugyanakkor visszaadta az emberekbe vetett hitét, és nagyon örült a semmiből jött segítségnek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
Egy kétéves kisfiú mindkét szülője meghalt a chicagói lövöldözésben, több mint 700 milliót gyűjtöttek már neki
A kis Aident – aki karcolásokkal megúszta a támadást – számára idegenek vitték biztonságos helyre lelőtt szülei mellől, majd felkutatták a családját.
Címkép: Twitter - szmo.hu
2022. július 06.


Link másolása

hirdetés

Mint azt megírtuk, lövöldözés történt egy függetlenség napi rendezvényen Chicago egyik külvárosában hétfőn. A támadó egy 21 éves fiú volt, aki hat embert lőtt agyon a felvonuláson, egy sérült pedig kedden vesztette életét.

A halálos áldozatok között volt egy fiatal házaspár, a 35 Irina McCarthy és a 37 éves Kevin McCarthy, akik kétéves kisfiúkkal vettek részt az ünnepségen. A szülőket lövés érte, azonnal meghaltak, a kis Aiden azonban sértetlenül megúszta.

A magára maradt kisgyereket egy pár vette észre, akik egy közeli parkolóházból siettek a sérültek segítségére. Az édesapja teste alól emelték ki, akit lábon lőtt a támadó. Miközben a pár férfi tagja másokkal együtt igyekezett elállítani a vérzést, a nő elvitte onnan Aident, akinek a lábát vér borította, és csak egy cipője volt.

Folyton azt kérdezgette a számára idegen nőtől, hogy a szülei hamarosan visszajönnek-e, amit szívszorító volt hallani.

A nő lemosta a vért a kisfiúról, majd átadta egy másik párnak, akik kórházba vitték. Mivel semmit nem tudtak róla, készítettek egy képet, amit megosztottak az interneten, hogy megtalálják a családját. Szerencsére sikerrel jártak, Aidenről most a nagyszülei gondoskodnak.

A GoFundMe közösségi finanszírozásos oldalon a helyiek adomángyűjtést indítottak az elárvult kisfiú és családja számára.

Ötszázezer dollárt (200 millió forint) szerettek volna gyűjteni neki, ehhez képest alig 12 óra alatt már több mint 1,8 millió dollár (740 millió forint) összejött.

hirdetés

Már több mint 34 ezren adakoztak a kisgyerek számára: volt, aki 10 dollárral (4000 forint) járult hozzá a gyűjtéshez, de olyan is, aki 18 ezer dollárral (7,2 millió forint) támogatta a fiút és családját.

"Kétévesen Aiden egy elképzelhetetlen helyeztbe került: a szülei nélkül kell felnőnie. Szerető családja gondoskodik róla, de hosszú út áll előtte, hogy meggyógyuljon, stabilizálódjon az élete és árvaként boldoguljon. A családja mellett szerető barátok is körbeveszik, akik együtt minden rendelkezésükre álló eszközzel biztosítják, hogy mindene meglegyen, amire csak szüksége van"

- írja az adománygyűjtés szervezője a GoFundMe oldalon.

Forrás: Daily Mail

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Állásajánlatokkal bombázzák a férfit, aki 27 év alatt egyetlen munkanapot sem hagyott ki a Burger Kingnél
Csak egyetlen dolog miatt adná fel a jelenlegi munkáját az 54 éves férfi, de az nem egy másik étterem vagy a több pénz.

Link másolása

hirdetés

Elhalmozzák állásajánlatokkal azt az 54 éves amerikai férfit, aki 27 éve egyetlen napot sem hiányzott a munkából, írja a TMZ. Kevin Ford a közel három évtized alatt táppénzre és szabadságra sem ment, minden egyes alkalommal megjelent a Las Vegas-i Burger Kingben, ahol dolgozik.

A hihetetlen munkabírású férfit akkor kapta fel az internet, amikor évfordulója alkalmából egy mozijeggyel, egy Starbucks-bögrével, két-két tollal és kulcstartóval, egy zacskó chips-szel, némi cukorkával és nyakba akasztható szalagokkal köszönte meg a főnöke a munkáját. A mások által megalázónak vélt ajándékcsomagnak Ford saját bevallása szerint nagyon örült.

@thekeep777 He's Worked for the Company for Almost 3 Decades and Has Never Called Out!!!?‍???? #Grateful #Dads #FathersDay #Loyalty #Honor #WorkersUnite #Rewards #Thankful #NorrinRadd777 #theKeep777 ♬ Slide (feat. Frank Ocean & Migos) - Calvin Harris

A munka hősét később meghívták az NBC Today című műsorába is, ahol elmondta: nagyon pozitív személyiségnek tartja magát, aki minden apróságnak örül, így boldog volt az apróságokat tartalmazó ajándékcsomaggal is.

A rendkívül lojális férfit időközben több cég is megkereste, hogy szerződjön hozzájuk. Még egy charlestoni vendéglő is megkereste, ahol a menedzser komoly megtiszteltetésnek venné, ha Forddal dolgozhatna. Kevin ennek ellenére úgy gondolja, hogy nem akar váltani, jól érzi magát a reptéri Burger Kingben. Egyetlen dolog miatt adná csak fel jelenlegi pályáját: ha egyszer zenész lehetne.

Miután a férfiról készült videó elterjedt az interneten, közösségi gyűjtést indítottak Ford részére. Eddig 162 ezer dollárt (61 millió forint) dobtak össze a férfinak, aki azért megjegyezte, hogy a mozijegy miatt kicsit csalódott volt: nem két, hanem csak egy jegyet kapott, ráadásul azt hitte, hogy a borítékban pénzjutalom lesz.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
A nászútján halt meg egy nő, miután kiesett egy golfkocsiból
Az újdonsült férje vezette a járművet, amiből kiesett a feleség.

Link másolása

hirdetés

A 30 éves Robbie Morgan Sydneyben házasodott össze a kedvesével, a 29 éves Marinával – írja a LADbible. Ezután Hamilton Islandre mentek nászútra, ahol szörnyű dolog történt.

Egy golfkocsival mentek, Robbie vezetett, és épp egy U-kanyart próbált bevenni. Rosszul mérte fel a helyzetet, a kocsi felborult, Marina pedig kiesett, ami miatt életveszélyes sérüléseket szenvedett. Többen a segítségére siettek, köztük szolgálaton kívüli mentősök is.

Fél órán keresztül próbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteni az életét.

A rendőrség is megszólalt az ügyben, elmondták, hogy egy tragikus balesetről van szó, amely kapcsán megállapították, hogy Robbie nem fogyasztott alkoholt és drogot sem. Hozzátette, hogy valószínűleg nem volt vezetési tapasztalata golfkocsival, ez okozhatta a borulást.

"Marina egy édes, fiatal és független nő volt, mindenki szerette, aki ismerte"

– nyilatkozta sírva Mark, Marina testvére. Robbie is megszólalt a temetésen, elmondta, hogy nem tudja elmondani, mennyi szomorúság van a szívében.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: