KÖZÖSSÉG
A Rovatból

A BioTechUSA rekordösszegű adománnyal támogatta a Magyar Kórházszövetséget

A támogatás mértéke 60 millió forint.

Link másolása

Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a BioTechUSA-cégcsoport történetének eddigi legnagyobb értékű adományával támogatta a Magyar Kórházszövetséget, valamint a szervezet közvetítésével országosan 91 kórházi intézményt. Az együttműködés során 15 000 doboz prémium vitaminkészítményben részesül 5000 fő, sürgősségi betegellátásában dolgozó ápoló a szervezet által meghatározott kritériumoknak megfelelően. A támogatás mértéke 60 millió forint.

Magyar tulajdonú nagyvállalatként a hazai egészségügyért

A BioTechUSA-cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programja során eddig 33 civil szervezetet és kórházat támogatott közel 200 millió forint értékben és 45 000 doboz terméket adományoztak. Kizárólagos magyar tulajdonban lévő nemzetközi nagyvállalatként a program legfontosabb célja a hazai egészségügyi intézmények felszerelése és korszerűsítése nélkülözhetetlen terápiás, rehabilitációs és diagnosztikai eszközökkel, a kórházi dolgozók immunvédelmének biztosítása termékekkel, valamint különböző egészségügyi célok támogatása készpénzadományokkal.

Középpontban a sürgősségi betegellátásban dolgozó ápolók

Az Ápolók Nemzetközi Tanácsa 1974-ben választotta május 12-ét az Ápolók Nemzetközi Világnapjának, melyet 1982-től Magyarországon is megtartanak. Ez az apropó hívta életre

a BioTechUSA-cégcsoport történetének legnagyobb, több mint 60 millió forint értékű adományát, amelynek keretében 15 000 doboz prémium étrendkiegészítő készítményben részesül 5000 fő, sürgősségi betegellátásában dolgozó ápoló a Magyar Kórházszövetség által meghatározott kritériumoknak megfelelően.

A szervezet közvetítésével országosan 91 kórházba jutnak el a vállalat C-, D- és multivitaminjai, többek között a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórházába, a Békés Vármegyei Központi Kórházba, a Debreceni Egyetem Klinikai Központba, a Mohácsi Kórházba és a Szent Borbála Kórházba.

Kifejezni támogatásunkat azok iránt, akiknek az egészségünket köszönhetjük

Az adomány átadásán a BioTechUSA-cégcsoport társtulajdonosai, Lévai Bálint vezérigazgató és Lévai Balázs kereskedelmi igazgató vettek részt, a Magyar Kórházszövetséget pedig Dr. Velkey György János elnök, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója képviselte.

Dr. Velkey György János azzal indokolta, hogy a sürgősségi betegellátásban dolgozó ápolókra esett a választásuk, hogy „ők azok, akik nincsenek reflektorfényben, a háttérben dolgoznak, kemény és erőt próbáló fizikai munkát végeznek.

Nemcsak nehezebb körülmények között kell ellátniuk mindennapi tevékenységüket, de sokszor maguk is nehezebb szociális és gazdasági helyzetben vannak, szerepük ugyanakkor jelentős és nélkülözhetetlen.

" Dr. Velkey György János szerint az ápolói életpálya borzasztóan nehéz, hiszen „nemcsak erős szakmai igényességre és tudásra van szükségük, de humánumra és fizikumra, valamint ritka lelki-szellemi kompetenciákra is. Általában három műszakban kell, hogy helyt álljanak, ráadásul éjjel-nappal jelen kell lenniük. Ezt nagyon nehéz összeegyeztetni a családi élettel. Többségük vidékről jár be, így a munka akár sok utazással is párosulhat. Munkájukból adódóan rengeteg feszültséget hordoznak magukban, napi szinten élik meg a betegek élet-halál küzdelmét, melyben döntő szerepük van. Mindezeken túl kevés az ápoló a betegek mellett, ráadásul sok adminisztrációval is jár a munkájuk. Magas a szakképzett ápolók hiánya Magyarországon, így túlfeszített helyzetben vannak, hiszen sokszor 20-40 ágyas osztályokra csupán 1-1 ápoló jut éjszakánként. Mivel az ilyen volumenű, közvetlenül a kórházak belső életét, a kórházi munkatársakat segítő aktivitás nem mondható gyakorinak, ezért különösen hálásak vagyunk a BioTechUSA-nak” - mondta a Magyar Kórházszövetség elnöke.

„Mi a BioTechUSA-cégcsoportnál őszintén hisszük, hogy az egészség a legnagyobb kincs a világon. Küldetésünk nem lehetne sikeres az egészségügyi intézmények elkötelezett munkája nélkül, így kötelességünknek érezzük, hogy vigyázzunk azokra, akik vigyáznak ránk és folyamatosan a gyógyulásunkért dolgoznak. A magyar orvosok és ápolók kemény munkát végeznek, éppen ezért nagyon fontos, hogy talpon tudjanak maradni és másokat is talpra állíthassanak. Köszönjük a Magyar Kórházszövetség hiánypótló munkáját, akiknek köszönhetően termékeinkkel országszerte támogathatjuk a sürgősségi betegellátásban dolgozókat” – mondták az együttműködés kapcsán társtulajdonosaink, Lévai Bálint vezérigazgató és Lévai Balázs kereskedelmi igazgató.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Balogh Levente kifizette egy földrajztanár 1,5 millió forintos tartozását
A Cápák között legutóbbi adásában Balogh Levente elmondta, hogy nem értelmezhető üzletileg a vállalkozás, de azt vállalta, hogy kifizeti a tanár másfél milliós tartozását, és cserébe nem kér semmilyen részesedést.

Link másolása

Elindult a Cápák között új évada, amelynek legutóbbi adásában többek között Mándli Péter földrajztanárt ismerhették meg a nézők, aki egy olyan applikációval jött, amelynek célja, hogy rendhagyó módon tanítsa az embereket az aznapi dátumhoz köthető érdekes tényekkel.

A tanár 2016 nyarán kezdte el gyűjteni az információkat, és idén indította el webapplikációját, melyre összesen másfél millió forintot költött eddig. Ennek fejlesztéséhez további 5 milliót kért a befektetőktől, amiért cserébe 20 százalékos tulajdonrészt ajánlott fel a vállalkozásából.

"Az a dilemmám, hogy ebből akkora sztori nem tud kerekedni, ami a befektetőnek megtérülést hozna. Ha a befektető akar ebből először jóllakni, akkor az meg egy unfair helyzet, mert te leszel az, aki ezen dolgozik. És csak azért dolgozni, hogy ez megtérüljön, közben meg te vagy a tanár, aki értéket ad, és teremt valamit. Üzletileg ebbe én nem tudok befektetni, de közben meg veled a szívem"

– mondta Balogh Petya, majd kiszállt a földrajztanár által kínált üzletből.

Végül Balogh Levente is megerősítette, hogy számára sem értelmezhető üzletileg a vállalkozás, de azt vállalta, hogy kifizeti a tanár másfél milliós tartozását, és cserébe nem kér semmilyen részesedést.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Esztergomi robbantás: üzent a meghalt kommandós felesége
A 34 éves korában meghalt TEK-es özvegye még fel sem fogta, hogy mi történt. A család számára gyűjtést szervezetek a kollégák.

Link másolása

Összetört férje elvesztése után, de hálás a sok segítségért – ezt üzente az esztergomi robbantásban meghalt TEk-es özvegye, miután gyűjtés indult a két kisfiával egyedül maradt családanyának, írja a Blikk.

Az özvegy még fel sem fogta a történteket, de minden erejével azon van, hogy a gyerekeket a lehető legmegfelelőbben ellássa.

A 34 évesen elhunyt Kónya Gábor Lajos hét éve dolgozott a TEK-nél. Az RTL szerint egy hathónapos és egy három és fél éves gyermeket hagyott hátra.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Hős buszsofőr: a 149-es buszon született meg egy baba, a buszvezető segítette világra
A kiérkező mentősöknek már csak a köldökzsinórt kellett elvágniuk. A BKV a Facebookon gratulált a buszsofőrnek.

Link másolása

"Nálunk már a gólyák is busszal járnak!” - ezzel a felvezetéssel osztott meg egy kedves történetet a BKV Zrt. a Facebook-oldalán.

A beszámoló szerint Németh Roland Ferenc, a 149-es busz sofőrje észrevett egy láthatóan fájdalmakkal küzdő várandós nőt a Széll Kálmán téren. A sofőr azonnal a nőhöz sietett és megkérdezte, hogy tud-e valamiben segíteni. A nő ekkor közölte vele, hogy valószínűleg megindult a szülés, mert elfolyt a magzatvíz.

A járművezető felsegítette az asszonyt a buszra, ahol segített a szülésben, például fogta az újszülött fejét. A kiérkező mentősöknek már csak a köldökzsinórt kellett elvágniuk, majd kórházba szállították édesanyát és gyermekét.

A BKV a posztban gratulált a hős buszsofőrnek helytálló magatartásáért.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
A kutyát gázoló vétlen sofőr azonnal tárcsázta a segélyhívót, így sikerült megmenti az állat életét
Az állat ijedtében egy átfolyó csatornába futott, ahonnan viszont már nem tudott segítség nélkül kijönni. A bátaszéki önkormányzati tűzoltók húzták ki a bajba jutott négylábút.

Link másolása

Egy úttesten átrohanó kutyát ütött el egy vétlen autós csütörtök délelőtt Bátaszéken, a Deák Ferenc utcában - adta hírül a Katasztrófavédelem a közösségi oldalán.

Az állat ijedtében egy átfolyó csatornába futott, ahonnan viszont már nem tudott kijönni. Az autó sofőrje tárcsázta a 112-t, majd megérkeztek a bátaszéki önkormányzati tűzoltók is.

A kutya gazdája is előkerült, felvette a kapcsolatot az állatorvossal, aki a csatornába bemászva nyugtató injekciókkal látta el az állatot. Ezt követően a bátaszéki önkormányzati tűzoltók a csatornában kúszva közelítették meg, majd húzták ki onnan a bajba jutott négylábút. A tulajdonos hazavitte a kutyát, amelyik további orvosi vizsgálatra szorult"

- írták a bejegyzésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk