hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

1,5 millió fekvőtámasszal döntötte meg a világrekordot egy amerikai apuka

A napi 4000 fekvőt nem a feszes izmokért, hanem jótékonyságból csinálta.
Fotó: Fox News - szmo.hu
2021. június 10.

hirdetés

Egy év alatt több mint másfél millió fekvőtámaszt csinált az a wisconsini férfi, aki ezzel akart pénzt gyűjteni az elhunyt készenlétisek családjainak - írja a Fox News.

Nate Carroll még tavaly kezdte el a kihívást, amely során minden eddiginél több fekvőtámaszt akart a magáénak tudni. Mindezt jótékony céllal tette: a készenléti egységekben - a mentősök, rendőrök és tűzoltók tartoznak ide - dolgozó, és szolgálat közben elhunyt hősök előtt akart tisztelegni a lehetetlennek tűnő küldetéssel, egyúttal pénzt gyűjteni az elhunytak családjainak.

Emellett a gyerekei számára is meg akarta mutatni, hogy semmi sem lehetetlen, ha az ember elég erőt, energiát és kitartást fektet bele.

A férfi egy év alatt 1 500 231 fekvőt nyomott le, napi átlagban 4000-et.

Az utolsó, rekorddöntő mozdulatokat már a New Jersey-ben található MetLife Stadiumban végezte a Fun City Bowl nevű megmérettetés előtt, amelyet hagyományosan New York állam rendőr- és tűzoltófocicsapata vívja egymással. A stadion csupa rendőrrel, mentőssel és tűzoltóval volt tele, az utolsó fekvőtámaszokat Carroll már a készenlétisek üdvrivalgása közepette végezhette el.

Az ezzel gyűjtött pénzt a Tunnel to Towers Foundation's Fallen First Responder Program nevű alapítványnak gyűjtötte, amely olyan családoknak segít anyagilag, ahol a rendőr vagy tűzoltó családtag szolgálat közben, kisgyerekeket hátrahagyva hunyt el.

Carroll szerint

a napi 4000 fekvő legalább annyira megviselte mentálisan, mint fizikailag.

Arra is rádöbbent, hogy az emberi test egy rendkívüli találmány, amely megfelelő karbantartással csodálatos dolgokra képes. A férfi nem áll le ennyi fekvővel, van egy következő célja: a 2001-es New York-i terrortámadás 20. évfordulójára szeretne olyan számokkal előállni, amelyben a 911 valahogy megjelenik, ám arról egyelőre nem nyilatkozott, mennyi fekvő is lesz ez pontosan.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

30 ezer forintot talált egy kisfiú, leadta pénztárcástól a rendőrségen

Iskolába menet találta Debrecenben, az okmányok és a nagy összeg is hiánytalanul megvoltak. Dicséretet és ajándékcsomagot is kapott.
hirdetés

A debreceni József Attila Általános Iskola 4. osztályos tanulója 2021. június 10-én reggel iskolába menet talált egy irattárcát. A suliba érve erről rögtön szólt az osztályfőnökének, majd a rendőrség értesítése is megtörtént. Az elveszített tárcában különböző okmányok és 30 ezer forint volt. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói az iratok alapján, hamarosan megtalálták a tulajdonost, aki hiánytalanul kapta vissza értékeit.

Az intézmény a kisdiákot igazgatói dicséretben részesítette. A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai a fiút példaértékű cselekedetéért ajándékcsomaggal jutalmazták meg

- írta a rendőrség a honlapján.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Otthonos nappalivá varázsolták az egyik székesfehérvári buszmegállót

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt dekorálta ki a megállót. Egy fricska volt az is, hogy azt írták: „a költség mindösszesen 1.000.018.000 forint volt, melyből a tervezés 1.000.000.000 forint, a kivitelezés 18 000 forint”.
hirdetés

Egyre népszerűbb kezdeményezés az, hogy egy-egy buszmegállót hangulatosabbá varázsoljanak, hogy a várakozási idő kellemesebben teljen. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt már több ilyen akciót is végrehajtott, tavasszal például Budapest XII. kerületében, a Kútvölgyi úti buszmegállóban Lego tematikájú buszmegállót avattak.

Februárban pedig a budapesti XII. kerületi szervezet a Goldmark utcai buszmegállóból varázsolt egy szuper tapétás szobát, amely az otthon melegének érzetét kelti az utasokban.

Most hasonló módon dekoráltak ki egy buszmegállót Székesfehérváron, a Szedreskerti lakónegyedben.

A párt Fejér megyei szervezete a Facebookon osztotta meg a fotókat a hangulatos "szobáról". Mint írták, "a költség mindösszesen 1.000.018.000 forint volt, melyből a tervezés 1.000.000.000 forint, a kivitelezés 18 000 forint".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„Légy erős, szeretlek” – üzente Lukaku Eriksennek, akihez sorra érkeznek a jókívánságok

C. Ronaldo, Vilmos herceg, a labdarúgó szövetségek is aggódva figyelik a dán játékos állapotát, aki szombaton este a dán-finn mérkőzésen esett össze és újra kellett éleszteni a pályán.
hirdetés

A foci Eb második napján, Koppenhágában a finn-dán mérkőzés 43. percben a pályán összeesett a dán Christian Eriksen. Az orvosok hosszú perceken keresztül küzdöttek az életéért, végül stabil állapotban vitték kórházba. Az eset mélyen megrázta a játékostársakat és a nézőket is. Sokan imádkoztak, drukkoltak a sportolóért.

A mérkőzés folytatása előtt a stadionban a dán és a finn szurkolók Christian Eriksen nevét skandálták együtt a koppenhágai Parken Stadionban. A finnek „Christian” rigmusára a dánok „Eriksennel” válaszoltak.

A mérkőzést végül a finnek nyerték. A lefújás után Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány elmondta, hogy a játékosainak Eriksen elvesztése után hatalmas erőfeszítésbe telt, hogy befejezzék az összecsapást.

"Hihetetlen, amit a játékosok csináltak, fizikailag és lelkileg is kimerültek. Nem lehetek rájuk büszkébb" - fogalmazott. "Két lehetőségünk volt. Vagy ma fejezzük be a meccset, vagy vasárnap délben. A játékosok tudták, hogy ma már úgy sem tudnak aludni, ezért jobb volt most folytatni."

A kapitány jelezte, hogy beszélt Eriksennel és családjával. Hozzátette: az életben a legfontosabb az egészség, és minden gondolatukban most Christiannal és családjával vannak - írta az MTI.

hirdetés

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közösségi oldalán üzent magyarul és angolul Eriksennek:

"Christian Eriksen állapota az UEFA tájékoztatása szerint stabil. Mihamarabbi teljes felépülést kívánunk a dán válogatott játékosának!"

Lukaku Belgium-Oroszország mérkőzésen, a gólját követően üzent milánói csapattársának, Eriksennek:

"Légy erős, szeretlek".

Lukaku este elmondta, hogy nagyon nehezen tudtak a saját meccsükre koncentrálni, főleg azok, akik korábban együtt játszottak Eriksennel. "Mindannyian nagyon jól ismerjük őt. Remélem, hogy meggyógyul; két kisgyereke van, nekik is szükségük van rá, és nekünk, a csapatnak is. Örülök a győzelemnek, de most Christianra gondolok" - írja a The Guardian.

A brit királyi családból Vilmos és Katalin a Twitter-oldalán írtak arról, hogy gondolnak a játékosra és családjára, gyors felépülést kívántak és külön kiemelték az orvosi csapat munkáját is.

Ronaldo is megszólalt:

"Remélem, hamarosan újra láthatlak a pályán, Chris! Légy erős!"

Az UEFA is a Twitteren kívánt teljes és gyors gyógyulást.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Hónapokra előre kifizették egy 90 éves özvegy veterán ebédjét a Tiktok-felhasználók

Az angol férfi mindennap ugyanabban a pubban fogyasztja el ebédjét, most az üzletvezetőnek és egy videónak köszönhetően hónapokig nem kell fizetnie.
Fotó: The Pub Man Tiktok - szmo.hu
2021. június 07.

hirdetés

Pete, a 90 éves háborús veterán egyedül él az angliai Chelmsfordben, mióta felesége 11 évvel ezelőtt meghalt. Ebédrutinja évek óta ugyanaz: egy közeli pubba, a Moulsham Innbe ballag el, ahol ugyanazt kéri: egy francia, csirkéből készült fogást és egy pohár bort. És ugyan legtöbbször egyedül látogatja a pubot - néha elkíséri egy rokona - a hely üzletvezetője, Tim Mepham szinte mindig odaül mellé, és szóval tartja, amíg az ebédjét várja, ha pedig ő nincs bent, a személyzet valamely tagja nyújt társaságot az idős férfinak.

Mepham három éve vezeti a helyet, és rögtön összebarátkozott a veteránnal, akinek szívén viseli a sorsát. Épp ezért töltött fel egy videót róla Tiktokra, amely nagyon hamar rengeteg emberhez eljutott.

A videóban a férfi elmondja, hogy Pete a legilledelmesebb úriember, akivel valaha találkozott, ő a tökéletes nagypapa, akit mindenki szeret.

Hozzáteszi, hogy Pete nem nélkülözik, és nincsen szüksége semmire, csupán szerette volna bemutatni ezt a remek embert, aki mindenkit megnevettet: a gyerekeket mesehangokkal szórakoztatja, a felnőtteknek mesél. Hol a feleségéről, hol a háborúról.

A kommentelők azt kérdezték, hogyan tudnák jobbá varázsolni az idős férfi napját, Mepham ezért posztolta az asztalának a számát.

Nagyon rövid idő alatt rengeteg felajánlás érkezett, sorra fizették ki Pete ebédjét az ismeretlen jóakarók. Összesen 700 fontnyi ebéd gyűlt így össze, így Pete-nek most hosszú ideig nem kell majd fizetnie a pubban.

Mepham arról is feltöltött egy videót, hogyan fogadta a veterán a hírt, miszerint 120 pohár borra és számtalan ebédre hívták meg egészen ismeretlen emberek - az idős férfi érthető módon nagyon örült. Arra kérte azonban az adakozókat, hogy már ne küldjenek neki rendeléseket, inkább azoknak adják, akik tényleg meg vannak szorulva.

hirdetés

Mepham arra is szeretné a történettel felhívni a figyelmet, hogy figyeljünk a környezetükben levő emberekre, és ismerjük fel, ha valaki magányos, akár fiatal, akár idős.

"A magány nagyon sok embert érint a legkülönfélébb módokon, és egy ilyen év után azt hiszem, mindennél fontosabb az, hogy elérjük ezeket az embereket."
@the_pub_man##foryoupage ##fyp ##fy ##pubmanager ##publife ##britishpubs ##pubman ##pubs ##moulshaminn ##greeneking♬ Emotional Piano Instrumental In E Minor - Tom Bailey Backing Tracks


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: