KÉK HÍREK

Tévedésből lelőttek egy férfit Ohióban, akit betörőnek hittek, pedig csak takarított a házban

A 28 éves férfi épp az apjával rakott rendet a házban hétfő éjszaka, amit nemrég meghalt nagymamájától örököltek.

Link másolása

Hétfő éjszaka betörőnek néztek és agyonlőttek egy férfit az ohiói rendőrök, miközben a családja szerint csak nemrég elhunyt nagymamája házát takarította ki, írja a BBC. Joe Frasure másnap a kórházban belehalt sérüléseibe. A hozzátartozók azt követelik, hogy hozzák nyilvánosságra a rendőrök testkameráinak felvételeit.

A rendőrségi beszámoló szerint nem sokkal éjfél előtt érkeztek meg Wyoming városában arra a címre, ahonnan egy lehetséges betörést jelentettek. Az épület mögött két férfit találtak, akik közül a később lelőtt 28 éves férfi nem reagált a rendőrök utasításaira, ehelyett inkább a furgonnal próbált menekülni. Az még nem derült ki, hogy Frasure eleve a kocsiban ült, amikor rajtuk ütöttek a rendőrök, vagy az eljárás közben szállt be a járműbe.

A kisbusszal hirtelen tolatni kezdett, nekiment egy fának, majd a rendőrök felé indult nagy sebességgel. Ekkor dördült el a négy lövés a kocsi irányába. A meglőtt Frasure egy épületnek ütközött, majd a rendőrök kirángatták az autóból, és megpróbálták életben tartani a mentők helyszínre érkezéséig.

A rendőrség később a másik férfit Joe Frasure apjaként azonosította.

A lelőtt férfi családja szerdán a wyomingi rendőrség előtt tüntetett a történtek miatt. Frasure testvére szerint öccsét tarkón lőtték, ami szöges ellentétben áll a rendőrségi jegyzőkönyvben leírtakkal. A család szerint csak a testkamerák felvételeinek nyilvánosságra hozása tisztázhatja, hogy mi is történt pontosan hétfő éjszaka.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Babát várt az a fiatal nő, aki hétfőn halálos balesetet szenvedett Örkénynél
A 22 éves nő pont az anyjának újságolta el az örömhírt telefonon, amikor a tragédia történt.

Link másolása

Babát várt az a 22 éves fiatal lány, aki hétfőn egy fának csapódott az autójával és meghalt Örkényben - tudta meg a Tények. A nő épp az anyjával közölte a hírt, amikor a tragédia történt.

A rendőrség közleménye szerint a nő hétfő délelőtt Örkényben, a Fő utcán autózott, amikor a járműve megcsúszott az úton és egy fának csapódott. A sofőr a helyszínen belehalt a sérülésibe.

A Tények úgy tudja, hogy a 22 éves nő másnap ünnepelte volna a születésnapját.

A nő ráadásul terhes volt, és éppen az anyjával beszélt telefonon, hogy közölje vele az örömhírt, az anyuka még a becsapódás pillanatait is hallotta.

A környék lakóit sokkolta a haláleset.

A rendőrség korábban azt írta, hogy a baleset körülményeit a Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
185 millió forintot csaltak el egyetlen játszótér építésekor Szegeden
Költségvetési csalás és pénzmosás miatt 3, illetve 2-2 év börtönbüntetést kapott a három vállalkozó.

Link másolása

Játszótérre eljátszott milliók Szegeden. Tíz év után született jogerős ítélet a Szegedi Vadaspark területén elkészült játszótér építésekor elcsalt milliók ügyében.

Költségvetési csalás és pénzmosás miatt 3, illetve 2-2 év börtönbüntetést kapott az a három vállalkozó, akik a cégeiken keresztül csaltak el 185 millió forint uniós támogatást.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
„Nem hibáztatok senkit, csak azt szeretném, ha vége lenne” – megszólalt L. L. Junior a kisfia halálos balesetéről
Szerdán jogerősen is felmentették P. Carment, aki Dávidka kezét fogta, mielőtt a kisfiú kiszaladt az útra.

Link másolása

Nem hibáztatok senkit, csak azt szeretném, ha vége lenne - mondta a Blikknek L.L. Junior, miután másodfokon is felmentette a bíróság P. Carment a kisfia halálos balesetének ügyében.

Dávidka 2019. augusztus 31-én halt meg, amikor Zuglóban, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél átszaladt a piroson a zebrán, és elgázolta őt egy szabályosan közlekedő autó.

Az ügyész szerint azért következett be a tragédia, mert P. Carmen Olívia nem fogta elég erősen a kisfiú kezét, pedig a gyerek egyszer már megpróbált kiszaladni az útra.

Hopp Csilla barátnője nem ismerte el a bűnösségét az elsőfokú eljárás során. A nőt tavaly szeptemberben a Fővárosi Törvényszék felmentette, de az ügyész fellebbezett. Az ügy ezért a táblabíróság elé került, amely szerdai ítéletében jogerősen is felmentette Olíviát.

„A világon semmi nem hozza vissza a gyermekemet. Nincs kárpótlás, nincs elégtétel... Tudom, hogy senki nem akarta ezt a tragédiát. Mindenki szerette a kisfiamat, a legjobb belátásuk szerint vigyáztak rá. Nem hibáztatok senkit, csak azt szeretném, ha vége lenne”

- mondta az ítélettel kapcsolatban L.L. Junior a Blikknek.

P. Carmen ügyvédje a lapnak azt mondta: számolnak azzal, hogy itt nem ért véget az ügy.

„A másodfok megnyugtatóan végződött, ám elégedettek nem lehetünk az ügy jellegéből kifolyólag” - tette hozzá Drescher Ivor.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Bebörtönözték a tinilányokat, akik Selena Gomezre táncoltak, és letarolták a TikTokot Iránban
Nem tudni, hogy jól vannak-e egyáltalán, több mint 10 napja eltűntek.

Link másolása

Az elmúlt hetekben bejárta a netet az öt tinilány, akik haspólóban, bő nadrágban, tornacipőben táncoltak Selena Gomez és Rema Calm down című közös dalára március 8-án, a nemzetközi nőnapon.

A szigorú iráni törvények szerint ennyi éppen elég volt ahhoz, hogy letartóztassák őket - írta meg a Telex.

Pár nappal a videó után a lányok ugyanis börtönbe kerültek, még a koreográfusukat is kihallgatták, majd az iráni rendőrség nyilvános bocsánatkérésre és hidzsáb viselésére is kötelezte őket.

Az őrizetbe vétel hírét maga Selena Gomez kiposztolta egy sztoriba a közösségi oldalán.

A lányok hogyléte miatt azóta aggódni kezdtek az emberi jogi aktivisták, ugyanis több mint tíz napja semmit nem tudni róluk.

Nem derült ki, hogy kiengedték-e őket a börtönből és az sem, hogy jól vannak-e.

Az öt tinédzser esete szimbolikussá vált, a savetheekbatangirls hastaggel ellátott videók már negyvenmilliós megtekintésnél járnak a TikTokon.


Link másolása
KÖVESS MINKET: