News here

KÉK HÍREK

Súlyos ítélet: több évre börtönbe kerül a tanárát megkéselő győri diák

Az utolsó szó jogán bocsánatot kért a pedagógustól és mindazoktól, akiknek traumát okozott. Az édesanyja szerint az eljárás alatt is tanult és több tárgyból le is vizsgázott a gyereke, aki szeretne továbbtanulni.

Link másolása

Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy 2019. december elején egy 17 éves diák megkéselte 51 éves tanárát a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában. A tanárnőt több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is. Súlyos állapotban szállították kórházba, de az asszony szerencsére túlélete a támadást.

Az eset után az iskola igazgatója azt mondta: "Semmilyen rendszer nem szűrte ki, hogy a 17 éves diáknak problémái lehetnek. Példás, kitűnő tanuló volt". A diáktársai visszahúzódónak írták le, akinek csak egy-két barátja van, és aki bulizni, szórakozni egyáltalán nem jár. Arról is beszéltek, hogy az osztályfőnökével nem volt korábban konfliktusa, és december 5-én, csütörtökön három tanítási órát is várt, mielőtt megkéselte az osztályfőnökét. A támadás oka vélehetőleg az volt, hogy a matematika dolgozatára a tanárnő hármast adott. A késeléses támadást az iskolában tervelte ki, majd várt a megfelelő pillanatra, amikor odament az osztályfőnökhöz azzal, hogy mutasson valamit a füzetében. Ekkor szúrta meg hátulról, majd a kezét is. A kést végül egyik osztálytársa csavarta ki a kezéből.

"Nem adott magyarázatot magára a támadásra, nem tudja, miért szurkálta meg a tanárnőt" - mondta el a trágyalás előtt a fiú ügyvédje, aki szerint az emlékezetkiesés okának megállapítása mellett azért is sürgős védence igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata, hogy az eldöntse, alkalmas-e a fiú egyáltalán a börtönre vagy a letartóztatás körülményei miatt további pszichés sérülés éri. Később az is kiderült, hogy a 17 éves diák szorongva járt iskolába, jelezte is a szüleinek, hogy valami nincs rendben, akik kértek időpontot szakemberhez, de oda már nem jutottak el a történtek előtt.

A fiú 2020 januárjában bocsánatkérő levelet írt az osztálytársainak és az osztályfőnökének.

Az ügyben hétfőn hoztak ítéletet - írja a Blikk.

A Győri Törvényszéken a bíróság emberölés kísérlete miatt 5 év börtönre ítélte, amit a fiatalkorúak börtönében kell letöltenie. Az ítélet felének letöltése után feltételesen szabadulhat.

A szakvélemények megállapította, hogy a matematika és fizika szakos B.-né N. Mónikát három késszúrás érte. Egy a lapockáján, ami a tüdejét is elérte, ezért vérmellet és légmellet kapott, a másik kettő ugyan a nyakára és a mellkasára irányult, de mivel védekezett, a karját szúrta meg a bicska.

Az ügyész elmondta, hogy a fiú jó tanuló és maximalista. Szorongott a teljesítménykényszere miatt és elképzelhetetlen volt, hogy négyesnél rosszabb jegyet kapjon. Dr. Faragó Péter védőügyvéd úgy vélte, hogy az átlagosnál magasabbak voltak a szülők elvárásai és ez okozhatta, hogy a tanuló rossz döntést hozott. Nem akarta megölni tanárát és nem is tervelte ki a bűncselekményt, csak meg szerette volna leckéztetni.

H. András végül a tárgyaláson is bocsánatot kért súlyos tettéért:

"Sajnálom azt a lelki és a testi fájdalmat, amit a tanárnőnek okoztam. Sajnálom azokat, akiknek traumát okoztam a bűncselekménnyel és akiknek részt kellett venniük az eljárásban miattam. Kívánom, hogy fel tudják dolgozni a történteket. Bánom, amit tettem. Bűncselekményt követtem el és ezért bűnhődnöm kell"

– mondta az utolsó szó jogán.

A tanárnő korábban azt mondta, hogy megpróbál megbocsátani, de ehhez idő kell. Úgy vélte, hogy a súlyos büntetés nem teszi semmissé a történteket, ezért nem kívánja, hogy börtönbe kerüljön a volt diákja, mert attól fél, hogy így elkallódik. Szerinte nem büntetésre, hanem segítségre van szüksége a fiúnak. Azt sajnálja azonban, hogy a szörnyűséget a többi osztálytársnak is végig kellett néznie.

H. András édesanyja korábban arról beszélt, az elmúlt évek során nem vette észre, milyen nyomás alatt van a fia, mert ha pszichológusi vagy orvosi segítséget kap, akkor megelőzhető lett volna a baj. A fiú az eljárás alatt is tanult, több tárgyból is előre hozott érettségit tett, és szeretne továbbtanulni egyetemen, mérnök-informatikusként akar majd elhelyezkedni. Jelenleg terápiára jár, és több szakember is megvizsgálta, hogy még egyszer hasonló dolog ne fordulhasson elő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kiderült, hogy kóborolt el, és mit csinált éjjel a hidegben az a hatéves kislány, akit vasárnap óta kerestek Pérnél
Zóra 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt. Végül egy siklóernyős bukkant rá hétfőn.

Link másolása

A kutyáját követte játék közben, de aztán a sűrű ködben már nem talált haza az a hatéves kislány, akire végül hétfőn egy siklóernyős talált rá - írja a Blikk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt ezután nagy erőkkel kezdték keresni, és végül egy a kutatásban résztvevő siklóernyős szúrta ki fentről, ahogy a gyerek a péri reptér közelében ácsorgott.

Mehringer Szabolcs később azt mondta, hogy neki is van egy hatéves gyereke, így átérezte, min mennek keresztül a szülők.

„Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik”

- mondta a hős siklóernyős.

"Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" - tette hozzá.

Azóta az is kiderült, hogy Zóra tegnap délután a kutyájával ment ki játszani, majd az állatot követte egy darabig, de a nagy ködben eltévedt.

A gyerek összesen 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt, mivel nem talált haza.

A testhőmérséklete alig 36 fok volt, amikor hétfő délelőtt megtalálták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megtalálták a Győr mellett eltűnt kislányt
A gyermek épen és egészségesen került elő.

Link másolása

Mi is megírtuk, hogy vasárnap 16 óra körül egy Péri tanyáról eltűnt egy kislány.

A gyerek felkutatása sikeresen záródott november 14-én a délelőtti órákban - írta a police.hu.

A gyermekre Pér községben lévő repülőtér környezetében találtak rá a keresők a nagy erőkkel végrehajtott összehangolt művelet eredményeként.

Túróczi Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt nagy erőkkel kezdték el kutatni, a kereséshez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei is csatlakoztak. Állítólag egy kutya után indult el otthonról, szerencsére az időjárásnak megfelelően felöltözve az rtl.hu szerint.

A kislány egészséges, azonban a körülményekre tekintettel a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A keresésben résztvevőknek köszönetünket fejezzük ki a kitartó és eredményes munkájukhoz!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lövöldözés volt reggel a Nagykőrösi úton, egy furgonból lőtték a rendőröket
A rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk, az Ecseri piacnál állították meg a járművet végül.

Link másolása

Lövöldözés volt hétfő reggel az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán: a rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk.

A Blikk azt írja, hogy a Rádió 1 reggeli műsorába telefonált be több hallgató, jelezve a történéseket. Elmondásuk szerint egy fehér furgon menekült a rendőrök elől az M5-ös bevezető szakaszán.

A hatóságok végül a Nagykőrösi úton, az Ecseri piacnál állították meg a járművet.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) reggel nyolc óra körül azt írta, hogy az M5-ös bevezető szakaszán az autópiacnál sávlezárásra kell számítani hatósági intézkedés miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy a kommandósok elfogják a Budapesten lövöldöző embercsempészeket
Az M5-ösön akarták ellenőrizni az autójukat, de ők továbbhajtottak és tüzet nyitottak a rendőrökre. Végül Kispesten fogták el őket.

Link másolása

A TEK kommandósai fogták el hétfő reggel azt a két embercsempészt, akiknek az autóját az M5-ösön akarták megállítani a rendőrök, de ők elhajtottak és tüzet nyitottak rájuk – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményéből. Több lövés is dördült, de az akcióban senki nem sérült meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk,

lövöldözés és autósüldözés volt hétfő reggel az M5-ös budapesti bevezető szakaszán.

A rendőrök egy fehér furgont vettek üldözőbe, amit végül az Ecseri piac közelében sikerült megállatni.

A BRFK most azt írja, hogy a magyar rendszámú Ford Transitot reggel 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs közelében akarták ellenőrizni a járőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján.

A kisteherautó sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a felszólítást és tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést is leadtak a rendőrautó felé.

A rendőrök üldözőbe vették a Transitot, amit végül Budapest határában sikerült megállítani. Ezután a sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe. Eközben további lövéseket adtak le a rendőrök felé, az egyik rendőr pedig figyelmeztető lövést követően viszonozta is a tüzet.

A BRFK ezután lezárta a területet, a helyszínre pedig csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak. A hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége is, akik

végül 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

Ellenük embercsempészés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott. A BRFK közleménye szerint a lövések következtében sem ők, sem az embercsempészek, sem a rendőrök nem sérültek meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET: