KÉK HÍREK
A Rovatból

Öt kislányt zaklathatott szexuálisan egy görögkatolikus pap – a legfiatalabb 9 éves volt

A lányokat illetlen helyen fogdosta, puszilgatta, közel bújt hozzájuk. Egyiküknek azt mondta, ha otthagyja párját, külföldre viszi prostituáltnak.

Link másolása

A 444.hu információ szerint a görögkatolikus Sz. atya több mint tíz éven át szolgált hitoktatóként egyházi óvodákban, iskolákban, és két gyermekvédelmi központ lelki vezetője is volt.

Ezalatt pedig a vád szerint rendszeresen zaklatta a hozzá tartozó lakásotthonokban élő 12-16 éves kislányokat.

A szexuális bűncselekmények elkövetését az áthelyezéseik után is folytatta, akár az iskolában is. Az RTL Híradó értesülései szerint a legfiatalabb áldozat 9 éves volt.

A rendőrségi nyomozás alapján legalább öt áldozatnál sikerült bizonyítani a szexuális erőszak vagy szexuális kényszerítés tényét. Az esetek között évek telhettek el, de a gyanú szerint Sz. atya minden esetben hasonló módszereket alkalmazott.

A vádirat szerint az érintéssel, szexuális tartalmú megjegyzésekkel és online zaklatással is próbálkozott a lányoknál. Az első ismert próbálkozása a 2010-es éves elején történt, amikor egy 12-13 kislányt környékezett meg.

„A vádlott rendkívül segítőkész, gondoskodó, szinte apáskodó volt a kiskorú sértettel. Mikor négyszemközt voltak, dicsérte, milyen szép szemű cigánylány, és többször arra kérte, előtte menjen fel az emeletre, hogy meg tudja nézni a formás fenekét. Köszönéskor mindig átölelte, magához húzta, megpuszilta a homlokát és az arcát is.

A lakásotthonban lévő szobájában a kiskorú sértett mellé ült, próbálta a combját megfogni, ő azonban ezt nem engedte, és közölte a vádlottal, hogy ha nem hagyja abba, szól a lakásotthon vezetőjének”

– áll a vádiratban.

A lány mikor elmúlt 14 éves, kollégiumba került de a pap követte őt oda is. „Felment a kiskorú sértett kollégiumi szobájába. Mikor négyszemközt voltak, dicsérte őt, beszélgetés közben az ágyon közel ült hozzá, úgy, hogy testéhez hozzáérjen. E közben több ízben megfogta a combját is, azonban [a lány] felszólította őt, hogy ne csinálja ezt, mert szól a nevelőnek” – áll az ügyészség közleményében.

A második lányt is éveken keresztül zaklatta, mellé ült az ágyra, ölelgette, ruhán keresztül a combját, hátát, mellét simogatta. „Később a combját belülről is simogatta, és pólója alá benyúlva a melleit is fogdosta, simogatta. Puszikat adott neki, próbálta őt megcsókolni, a sértett azonban ezt nem engedte. Úgy próbált szabadulni a helyzetből, hogy mindig kitalált valamit, például hogy edzésre kell mennie”.

„16 éves kora után a pap egyre jobban közeledett felé. A lakásotthonban, mikor látogatás alkalmával a kiskorú sértett az ágyon feküdt, a vádlott mellé feküdt és arról beszélt neki, hogy ne menjen hozzá a barátjához feleségül, ő sokkal jobb nála. Biztos ki fogja őt külföldre vinni, és kurvának fogja beállítani. A kiskorú sértett valamennyi esetben felállt a vádlott mellől, és hárította a vádlott közeledését”

– áll az ügyészségi közleményben. A pap fürdőruhás képét is kért, amit a kiszolgáltatott helyzetben lévő lány küldött magáról. Azt azonban már megtagadta, hogy meztelen képet is küldjön magáról.

A papot szexuális erőszak és szexuális kényszerítés vádjával perelik, és a vád alapján 12 év fegyházbüntetést, 10 év közügyektől eltiltást, valamint véglegesen eltilthatják a kiskorúakkal való kapcsolatfelvételtől.

A görögkatolikus egyház vezetése nem nyilatkozott az ügyben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
8 és 5 éves testvérpárt gázolt halálra egy részeg nyugdíjas, aki belehajtott a szülinapi zsúrba
A 66 éves nő lassítás nélkül rohant a michigani vitorlásklub épületébe, ahol gyerekeknek tartottak szülinapi zsúrt. A testvérpárnak esélye sem volt a túlélésre.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 21.


Link másolása

Meghalt egy 8 éves kislány és 5 éves öccse, miután egy vitorlásklubban rendezett születésnapi zsúrba hajtott egy részeg sofőr Michigan állam Berlin nevű városában szombaton, írja a CBS News. A 66 éves nő délután 3 óra körül rohant bele az épületben tartott gyerekzsúrba, és csak 7 métert megtéve állt meg az autója.

A michigani seriff közölte, hogy 15 embert kellett ellátni a mentőknek. A fiatal testvérpárnak esélye sem volt a túlélésre, a helyszínen életüket vesztették. Rajtuk kívül további hat felnőttet és három gyereket szállítottak a környékbeli kórházakba súlyos vagy életveszélyes állapotban. Másokat a bulin résztvevők vittek kórházba az autóikkal. A seriff szerint nem tudni pontosan, hogy hányan tartózkodtak a baleset idején az épületben.

A tragédiát okozó nyugdíjast őrizetbe vették halálos kimenetelű, ittas állapotban elkövetett gépjárművezetés gyanújával. A nő együttműködik a hatóságokkal.

A balesetről előkerült egy videó is, amit egy szomszédos épületre szerelt kamera rögzített. A felvétel jól látszik, hogy a SUV lassítás nélkül, hatalmas sebességgel tart az épület felé, majd a becsapódás után az utcára rohannak az emberek:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
58 ember meghalt, amikor egyszerűen kettétört alattuk a fából készült komp
A több száz ember éppen egy temetésre tartott, amikor kettétört alattuk a hajó a Közép-afrikai Köztársaságban. Még sokan maradhattak a víz alatt.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 21.


Link másolása

Legalább 58 ember meghalt pénteken a Közép-afrikai Köztársaságban, amikor felborult egy túlzsúfolt komp, írja a BBC. A fedélzeten tartózkodó 300 ember többsége egy temetésre tartott, amikor a hajó elsüllyedt. A baleset a főváros, Bangui közelében lévő Mpoko folyón történt.

Thomas Djimasse, a polgári védelem vezetője szombaton a Radio Guira helyi rádióállomásnak nyilatkozva elmondta, hogy a mentők „”58 élettelen testet” húztak ki a vízből, de hozzátette: „nem tudjuk, hogy összesen hányan vannak a víz alatt”.

A közösségi médiában terjedő felvételek alapján a rossz állapotú, fából készült hajó egyszerűen kettétört, miközben az emberek a vízbe ugrálnak a fedélzetéről és a part felé úsznak:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megfojtott két magyar nőt Kaposváron egy izraeli férfi, életfogytiglant kaphat
Izrael 2021-ben adta ki őt Magyarországnak, később újrakezdődött a per, amelyben idén márciusban hirdettek ítéletet. Akkor több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek, és életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték úgy, hogy legkorábban 40 év múlva szabadulhat.

Link másolása

Még 2018 októberében lakástűzhöz riasztották a kaposvári katasztrófavédelmet. Az égő lakásban két halott nőt és egy életben maradt férfit találtak.

A férfi 2018 februárjában, Németországban ismerkedett meg egy magyar lánnyal, akivel hamar összejöttek, és Kaposváron béreltek lakást a lány édesanyjával.

A Telex cikke szerint a magyar nők (anya és lánya) a szobáikban, az ágyon fekve voltak, míg az izraeli állampolgárságú, de a sajtó szerint arab származású férfi az erkélyre menekült a tűz elől.

A férfi azt mondta, hogy tűz ütött ki a lakásban, amit a hatóságok először el is hittek. Később azonban arra jutottak, hogy a nők nem a tűztől haltak meg, hanem azért, mert álmukban megfojtották őket. Mire ez kiderült, az izraeli férfi elszökött az országból, és visszautazott Izraelbe.

A szakértők megvizsgálták az esetet, és arra jutottak, hogy az anyát és a lányt az izraeli férfi fojtotta meg. Ezt támasztja alá, többek között hogy:

- a lakáson belül három egymástól független tűzgóc volt, ami arra utal, hogy valaki szándékosan gyújtogatott;

- a nők az ágyukban feküdtek, amikor megtalálták őket, márpedig nem valószínű, hogy ne ébredtek volna fel arra, hogy a lakás kigyulladt;

- a halálukat fojtás okozta.

Izrael 2021-ben adta ki őt Magyarországnak, később újrakezdődött a per, amelyben idén márciusban hirdettek ítéletet. Akkor több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek, és életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték úgy, hogy legkorábban 40 év múlva szabadulhat.

A férfi végig tagadta a vádakat, ügyvédjével a felmentésért fellebbeztek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Halálra késelte 19 éves fiát egy szlovákiai férfi
Szombat este holtan találtak egy fiatalembert a szlovákiai Galgócán. A saját édesapja végezhetett a vele.

Link másolása

A 19 éves áldozat mellkasán és hasán szúrt sebet találtak. Az elkövető a 47 éves édesapja lehetett, akit végül 200 méterre az otthonuktól, egy focistadionnál fogtak el a rendőrök. A férfit őrizetbe vették és szombat este megkezdték a kihallgatását.

A helyi média szerint a tragédia szombat reggel történt.

A férfi a bűncselekmény elkövetése után elment a közeli benzinkúthoz, amely néhány kilométerre található az érintett várostól. Ezek után visszament a tetthelyre, majd ismét útnak indult, ezúttal a közeli focistadion felé vette az irányt. A hatóságok ott fogták el.

A 47 éves férfi már korábban is a gyermekei megölésével fenyegetőzött.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET: