KÉK HÍREK
A Rovatból

„Neked mindig lesz egy hely a szívemben” – szerelmet ígértek neki, majd prostitúcióra kényszerítettek egy 15 éves lányt

A lány hitt a 18 éves fiúnak, aki Budapestre csalta őt és a rokonaival együtt hirdette a szexuális szolgáltatásait. Volt olyan férfi, aki 20 ezer forintot fizetett a kiskorúval való együttlétért.
Fotó: Ügyészség - szmo.hu
2023. november 21.


Link másolása

Emberkereskedelemmel vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség két férfit és egy nőt, akik egy 15 éves lányt arra vettek rá, hogy Budapesten prostituáltként dolgozzon, az így keresett pénzét pedig adja át nekik.

A vádirat szerint a 15 éves lányt a nagyszülei nevelték, középiskolai tanulmányai miatt hét közben kollégiumban tartózkodott, hétvégén pedig otthon.

Családi körülményei miatt a lány nagyon vágyott a szeretetre, 2022 júliusában megismerkedett a 18 éves vádlottal, akivel nagyon gyorsan szerelmi viszonyba került.

2022. október elejére a férfi elhitette a kislánnyal, hogy rendkívül szerelmes belé, és közös életet tervez vele Budapesten. Ennek hatására a lány egyik nap úgy döntött, hogy nem megy a kollégiumba, hanem a barátjához szökött, akivel két nappal később már Budapestre utaztak azért, hogy ott éljenek

- írta az ügyészség.

A hátsó szándéka a férfinek persze az volt, hogy prostituáltként dolgoztassa a lányt, aki majd ebből eltartja őt. Szállást kért az unokatestvérétől, illetve annak élettársától Budapest belvárosában, majd azt mondta a lánynak, hogy csak addig kell prostituáltként dolgoznia, amíg ő nem talál megfelelő munkát.

Ezután lenge ruházatban fotókat készítettek róla, és megpróbáltak szexuális hirdetést feladni az interneten, de nem jártak eredménnyel, ezért a vádlottak leküldték a sértettet az utcára azért, hogy ott végezze a prostitúciót. Ezen az éjszakán egy vendége volt a sértettnek, aki 6000 forintot fizetett neki, amit át kellett adnia.

Másnap egy újabb hirdetést adtak fel, melyen már nem a kislány fotói szerepeltek, hanem a női vádlottéi, majd a hirdetésre jelentkező férfi már 20 000 forintot fizetett a lánynak szexuális szolgáltatásért.

Amikor a nagyszülők megtudták, hogy az unokájuk nincs a kollégiumban, keresni kezdték, mire a lány hazautazott.

Az ügyészség minősített emberkereskedelemmel vádolja mindhárom vádlottat, mely bűncselekményért 5-15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki a törvény szerint. A vádlottakat nem mentesíti a felelősség alól az sem, hogy a sértettel szemben erőszakot és fenyegetést nem alkalmaztak, mert a bűncselekmény már a prostitúcióra való rábeszéléssel megvalósult.

Amennyiben a vádlottak beismerő vallomást tesznek és nem kérik a tárgyalás megtartását, akkor az ügyészség szerint a két férfit 7-7 év fegyházbüntetésre kellene ítélni, míg a hirdetés elkészítésében közreműködő nőt 2 év börtönbüntetésre, melynek a végrehajtását 5 évre fel kell függeszteni.

A fotón az egyik internetes beszélgetés részlete látható a lány és az őt elcsábító vádlott között, amit az ügyészség tett közzé:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Sokkoló felvétel! Videón, ahogy lelövik a rendőrökre téglát dobáló rablót
A végzetes intézkedés videófelvételét nemcsak tájékoztató jelleggel hozták nyilvánosságra, hanem bűnmegelőzési szándékkal is.

Link másolása

A kaliforniai El Centro rendőrsége kiadta annak az intézkedésnek a testkamerás videófelvételét, melynek során kétszer is rálőttek egy menekülő rablóra, miután az téglát dobott egy járőr irányába - írta meg a police.hu.

Az eset még augusztus 31-én történt, amikor egy férfi belépett a South Imperial Avenue és az Ocotillo Drive sarkán lévő italboltba, kivett a hűtőből két doboz sört, és távozott.

Az üzlet alkalmazottja utánaszaladt, mire a férfi egy téglával megfenyegette a nőt.

Ezek után a helyszínre kiérkező rendőrök többször is felszólították a férfit, hogy álljon meg és dobja el a téglát, de nem jártak sikerrel, sőt a férfi az egyikük felé hajította a téglát.

A járőr elhajolt a tégla elől, majd a következő pillanatban két lövést adott le a támadóra. A 31 éves rabló, Elizandro Vargas a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A végzetes intézkedés videófelvételét nemcsak tájékoztató jelleggel hozták nyilvánosságra, hanem bűnmegelőzési szándékkal is. A 330 millió lakosú USA-ban jelenleg 430 millió lőfegyver van a lakosság tulajdonában, és folyamatosan emelkedik a felfegyverkezve elkövetett bűncselekmények száma.

Az alábbi videót csak erős idegzetűeknek ajánlott megnézni!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Hadházy újabb, 400 milliós kamuprojektet talált: sportkomplexumnak indult, lett belőle egy konditerem és egy teqballasztal
Ennyi uniós támogatást kaptak Kiskörén, aztán 5 év leforgása alatt ennyit sikerült belőle (és a vállalt önerőből) teljesíteni.

Link másolása

Hadházy Ákos ezúttal Kiskörén fedezett fel egy érdekes uniós projektet, amely 400 milliós támogatásból plusz önerőből létesült.

"Ezekben a képekben a legkevésbé az a vicces, hogy a zebrát is szalagvágással átadó miniszter (Navracsics Tibor) úgy tűnik ,annyira fél már a szalagoktól, hogy görcsösen újítani akart. Sokkal fontosabb, hogy az EU-s pénzekért kunyizó miniszter MIT és KIVEL adott át.

A kiskörei projekt ugyanis eredetileg egy valósi sportkomplexumnak indult, 400 milliós EU-s támogatással plusz önerővel. Lett volna itt műfüves focipálya, , kézi-, kosár- és teniszpálya, kétszintes épület, benne squash pálya, táncterem, játszóház, szauna ÉS konditerem.

Ebből lett egy szánalmas konditerem , egy kültéri pingpong asztal és EGY kosárpalánk, némi diszkő burkolaton, nagyjából 5 évvel (!) azután, hogy a fideszes önkormányzat aláírta a támogató szerződést és ezután az pénz nagy része a számlájukra is került?

Hadházy azt is leírja, hogy milyen folyamatok játszódnak le egy ilyen projektnél:

"Hogy történhetett ez? Valószínűleg úgy, ahogyan nagyon sok hasonló projekt befuccsolt: a fideszes országgyűlési képviselők kézzel akarták irányítani a települések projektjeit, meghatározva, hogy melyik cég lesz a kivitelező. Igen ám, de egyrészt a közbeszerzések lepapírozása sok időbe telik, másrészt a csókos cégnek sem volt mindig elég kapacitása, így nagyon sok projekt "megcsúszott". Aztán jött ugye az Európa rekord infláció és kiderült, hogy nemhogy a 30-40 százalékos alkotmányos költség (kenőpénz) nem jön ki a tervezett összegből, de az eredeti terveket sem lehet megvalósítani. Ez megint egy csomó papírmunkával járt, a szerényebb tervek engedélyeztetése, újbóli közbeszereztetése."


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megtalálták a napokban eltűnt 29 éves férfi holttestét
A rendőrség egy 30 éves budapesti férfit hallgatott ki gyanúsítottként, aki a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást nem tett.

Link másolása

A BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságán 2023. november 30-án egy férfi tett bejelentést, hogy testvére előző nap délután elment otthonról, de azóta elérhetetlen, nem tudja, hol tartózkodik, és a telefonját sem veszi fel.

Egy nappal később, december elsején az életvédelmi nyomozók és a ferencvárosi rendőrök együtt egy Budapest környéki ingatlan udvarán megtalálták az eltűnt férfi autóját, és a ház melléképületében a férfi holttestét is.

A Budapest Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A rendőrség egy 30 éves budapesti férfit hallgatott ki gyanúsítottként, aki a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást nem tett.

A kihallgatás végén K. Richárdot a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

(via Blikk)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megkéselték a börtönben Derek Chauvint, a George Floyd halála miatt elítélt volt rendőrtisztet
A támadó férfi 30 éves börtönbüntetését tölti, amit egy bűnbanda, a Mexican Mafia tagjaként elkövetett cselekményeiért kapott.
MTI - szmo.hu
2023. december 02.


Link másolása

Közismertsége miatt késelte meg egy elítélttársa a börtönben Derek Chauvint, a George Floyd halála miatt elítélt volt rendőrtisztet - derül ki a helyi idő szerint pénteken nyilvánosságra hozott ügyészségi iratokból.

Az ügyészség arról is beszámolt, hogy

a volt rendőrt 22-szer szúrta meg a szervezett bűnözés miatt elítélt John Turscak az Arizona állambeli Tucson szövetségi börtönében még múlt pénteken. Az információk szerint Derek Chauvin életét a gyors beavatkozás mentette meg; később kórházba került, állapotáról az azóta eltelt több mint egy hétben hivatalos közlemény nem jelent meg.

John Turscakot emberölés kísérletével vádolta meg az ügyészség;

az 52 éves elítélt a beavatkozó börtöntiszteknek azt mondta, hogy ha nem fékezik meg, akkor megölte volna áldozatát. Később elismerte, hogy hónapok óta tervezte a támadást, mert zavarta Derek Chauvin ismertsége, azt ugyanakkor tagadta, hogy az eredeti szándéka gyilkosság lett volna. John Turscak múlt pénteken a börtönkönyvtárban egy maga által készített késsel támadt rá börtöntársára, az őrök pedig csak paprikaspray használatával tudták megállítani.

A férfi 30 éves börtönbüntetését tölti, amit egy bűnbanda, a Mexican Mafia tagjaként elkövetett cselekményeiért kapott.

Turscakról az is kiderült, hogy 1997-ben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) informátora volt, és értesülésekkel, hangfelvételekkel segítette a hatóságokat a bűnbanda elleni vizsgálatban, amely 40 vádemeléssel zárult. Beépített informátori státusza azután szűnt meg az FBI-nál, hogy kiderült érintettsége drogkereskedelemben, pénzek kikényszerítésében és más erőszakos cselekményekben.

Derek Chauvin ügyvédje a múlt pénteki támadást követően elégedetlenségének adott hangot a büntetés-végrehajtás hozzáállása miatt, mondván, ő is csak a sajtóból szerzett tudomást az ügyfelével történtekről, miközben a családot napokon át nem tartóztatták a részletekről, és hozzátartozójuk állapotáról.


Link másolása
KÖVESS MINKET: