KÉK HÍREK
A Rovatból

„Neked mindig lesz egy hely a szívemben” – szerelmet ígértek neki, majd prostitúcióra kényszerítettek egy 15 éves lányt

A lány hitt a 18 éves fiúnak, aki Budapestre csalta őt és a rokonaival együtt hirdette a szexuális szolgáltatásait. Volt olyan férfi, aki 20 ezer forintot fizetett a kiskorúval való együttlétért.
Fotó: Ügyészség - szmo.hu
2023. november 21.


Link másolása

Emberkereskedelemmel vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség két férfit és egy nőt, akik egy 15 éves lányt arra vettek rá, hogy Budapesten prostituáltként dolgozzon, az így keresett pénzét pedig adja át nekik.

A vádirat szerint a 15 éves lányt a nagyszülei nevelték, középiskolai tanulmányai miatt hét közben kollégiumban tartózkodott, hétvégén pedig otthon.

Családi körülményei miatt a lány nagyon vágyott a szeretetre, 2022 júliusában megismerkedett a 18 éves vádlottal, akivel nagyon gyorsan szerelmi viszonyba került.

2022. október elejére a férfi elhitette a kislánnyal, hogy rendkívül szerelmes belé, és közös életet tervez vele Budapesten. Ennek hatására a lány egyik nap úgy döntött, hogy nem megy a kollégiumba, hanem a barátjához szökött, akivel két nappal később már Budapestre utaztak azért, hogy ott éljenek

- írta az ügyészség.

A hátsó szándéka a férfinek persze az volt, hogy prostituáltként dolgoztassa a lányt, aki majd ebből eltartja őt. Szállást kért az unokatestvérétől, illetve annak élettársától Budapest belvárosában, majd azt mondta a lánynak, hogy csak addig kell prostituáltként dolgoznia, amíg ő nem talál megfelelő munkát.

Ezután lenge ruházatban fotókat készítettek róla, és megpróbáltak szexuális hirdetést feladni az interneten, de nem jártak eredménnyel, ezért a vádlottak leküldték a sértettet az utcára azért, hogy ott végezze a prostitúciót. Ezen az éjszakán egy vendége volt a sértettnek, aki 6000 forintot fizetett neki, amit át kellett adnia.

Másnap egy újabb hirdetést adtak fel, melyen már nem a kislány fotói szerepeltek, hanem a női vádlottéi, majd a hirdetésre jelentkező férfi már 20 000 forintot fizetett a lánynak szexuális szolgáltatásért.

Amikor a nagyszülők megtudták, hogy az unokájuk nincs a kollégiumban, keresni kezdték, mire a lány hazautazott.

Az ügyészség minősített emberkereskedelemmel vádolja mindhárom vádlottat, mely bűncselekményért 5-15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki a törvény szerint. A vádlottakat nem mentesíti a felelősség alól az sem, hogy a sértettel szemben erőszakot és fenyegetést nem alkalmaztak, mert a bűncselekmény már a prostitúcióra való rábeszéléssel megvalósult.

Amennyiben a vádlottak beismerő vallomást tesznek és nem kérik a tárgyalás megtartását, akkor az ügyészség szerint a két férfit 7-7 év fegyházbüntetésre kellene ítélni, míg a hirdetés elkészítésében közreműködő nőt 2 év börtönbüntetésre, melynek a végrehajtását 5 évre fel kell függeszteni.

A fotón az egyik internetes beszélgetés részlete látható a lány és az őt elcsábító vádlott között, amit az ügyészség tett közzé:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A bontatlan karácsonyi ajándékával temetik el a 7 éves kisfiút, akit elütött, majd otthagyott egy autós
A fiú valószínűleg egy elgurult labda után szaladt ki az úttestre, amikor elgázolták Angliában. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Link másolása

Gyászol a mindössze 7 éves William Brown családja: egy autós az angliai Folkestone-ban elütötte a kisfiút, majd a gépkocsi sofőrje segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A gázolót azóta is körözi a rendőrség.

A tragédia még november elején történt: a fiú valószínűleg egy elgurult labda után szaladt ki az úttestre, amikor elgázolták. A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni az elütött gyermeken, csak a halál beálltát tudták megállapítani.

William Brown édesapja egy megrázó videóban beszélt a történtekről. Az apa elmondta, hogy a fia szó szerint az úton halt meg, és nagyjából 40 percig feküdt ott.

Az édesapa a gázolónak is üzent, és arra kérte a sofőrt, hogy adja fel magát a rendőrségen mert a család tudni szeretné, hogy mi történt aznap, hogy békében eltemethessék a gyermeküket.

(via Mirror)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Fiatal matematikus volt a cápatámadás áldozata
A nő nászúton volt férjével, amikor a ragadozó széttépte a Bahamák partjainál.

Link másolása

Ahogy arról kedden beszámoltunk, tragédiába torkollott egy nászút a Bahama-szigeteken: a friss ara hétfő délelőtt cápatámadás áldozata lett.

A New York Post most részleteket is közölt az áldozatról és a tragédiáról. Lauren Erickson Van Wart 44 éves matematikus supozni indult a népszerű üdülőhelyen, amikor a ragadozó megtámadta.

A friss házas bostoni nő és férje csak egy mérföldre távolodtak el a parttól, amikor a cápa a mélybe húzta Laurent.

A férje sértetlen maradt.

Van Wart egy olyan cégnél dolgozott, amely forrásokat biztosít a közoktatásban dolgozó tanárok számára. Kollégáit lesújtotta a halálhír.

„Csapatunknak fáj a szíve, és egy emberként gyászoljuk megbízható kollégánkat és barátunkat. Lauren matematikai szerkesztőségünk szeretett tagja volt, és a diákok és az oktatók iránti mély elkötelezettsége minden olyan dologban érezhető volt, amihez hozzáfogott”

– áll a búcsúztatójában.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Vérfürdőt rendezett a 67 éves professzor, mert elutasították álláspályázatát
Nem diák, hanem egy elutasított tanár volt az elkövetője a három halálos áldozattal járó lövöldözésnek a Las Vegas-i Nevada Egyetemen.
Fischer Gábor - szmo.hu
2023. december 07.


Link másolása

A 67 éves Anthony Polito sikertelenül pályázott a Las Vegas-i Nevada Egyetem (UNLV) professzori állására, mielőtt nem sokkal dél előtt halálos ámokfutást rendezett volna a Las Vegas-i kampuszon, írja az ABC News rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Polito kézifegyverrel volt felfegyverkezve a mészárlás során, végül a rendőrök golyója végzett vele.

A New York Post szerint a lövöldözés 11:45 körül kezdődött az UNLV üzleti iskolájának negyedik emeletén, a diákszövetség épülete közelében. A rendőrség három embert holtan talált, amikor megérkeztek az épületbe. Egy negyedik személyt egy területi kórházba szállítottak, ahol kritikus, de stabil állapotban vannak.

A kampuszt szinte azonnal lezárták, rendőrség evakuálta a diákokat és a személyzetet az egyetemen „emeletről emeletre, szobáról szobára, épületről épületre” – mondta Kevin McMahill, seriff szerda esti sajtótájékoztatóján.

A nevadai Hendersonban egy lakást, amelyről azt hitték, hogy Polito otthona, átkutatták, miközben a rendészeti tisztviselők folytatták a lövöldözés kivizsgálását, mondta egy rendészeti tisztviselő az ABC News-nak.

A nyomozók megállapították, hogy az áldozatok nem diákok, hanem az iskola tanárai vagy munkatársai voltak, ami a lövöldözés lehetséges indítékaként vizsgálható.

A Las Vegasban élő professzort a virginiai Radford Egyetemen tanult, ahol kettős szakon végzett matematikából és statisztikából, mielőtt megszerezte mesterdiplomáját a Duke Egyetemen, és befejezte filozófiai doktorátusát a Georgia Egyetemen.

2001 augusztusától 2017 januárjáig, 15 és fél évig társult professzor volt a Kelet-Karolinai Egyetemen

A legnagyobb ajándékok és tanulságok, amelyekkel a felsőoktatásban töltött sok évem során rendelkezem, az a sok kedves és pozitív megjegyzés, amelyet a hallgatók tettek velem kapcsolatban

- olvasható a LinkedIn fiókban.

A gyanúsított telefonját már vizsgálják, és a nyomozók olyan nyomokat keresnek a készülék belsejében, amelyek bármilyen motivációra utalhatnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Két méter mély fagyos vízbe zuhant kocsijával, és a roncsba szorulva fuldoklott egy nő, akit kimentettek a tűzoltók
A kocsit vezető nő Celldömölk és Kemenesszentmárton között letért az útról, majd az árokba csapódott.

Link másolása

Megmentették egy autós életét a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság munkatársai. A kocsit vezető nő Celldömölk és Kemenesszentmárton között letért az útról, majd az árokba csapódott.

A mentést nehezítette, hogy a 2,5m mélységű árok kb. 1,5-2m mélyen volt tele fagyos vízzel, hóval. Csak a jármű hátsó kerekei és hátsó csomagtartója álltak ki a vízből.

A celldömölki tűzoltók Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint a sofőr beszorult a roncsba, alig tudta fejét a víz fölött tartani, így gyorsan be kellett avatkozniuk a szakembereknek.

Az aljára rögzített csörlővel megemelték a kocsit, így sikerült kinyitniuk az ajtót, és a nőt is ki tudták emelni. A kihűlés határán lévő vezetőt végül a mentők vették kezelésbe, tájékoztatásuk szerint sérülései és a sokk ellenére már jól van.

(via tenyek.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET: