KÉK HÍREK

„Nagyon mérges lett anyám rám, ezért idejöttem, és megöltem” – vallomást tett a budai anyagyilkos nő

A 32 éves nő részletesen beismerte tettét a rendőröknek. Mint mondta, nevelőanyja „szemmel verte”.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, beismerte tettét az a 32 éves nő, aki vasárnap éjjel megölte nevelőanyját annak budapesti, Bimbó úti lakásában.

P. Gabriella a kihallgatásán úgy fogalmazott:

„Hát az volt, hogy nagyon mérges lett anyám rám, ezért idejöttem, és megöltem”.

A gyilkosság idején a nővel volt a lakásban annak kétéves lánya, aki egy másik szobában tartózkodott.

A helyszíni kihallgatás egy részletét a rendőrség osztotta meg Facebook-oldalán. Arra a kérdésre, hogy történt-e az anya és nevelt lánya között szóváltás, Gabriella úgy felelt:

„Nem, rám nézett és szemmel vert, és azonnal éreztem az ideget.”

A nő két kézzel támadott neki nevelőanyja torkának. Ez alatt gyereke a másik szobában volt, „ott megvárt”, ahogy fogalmazott.

Az elkövető egyébként teljesen világosan és érthetően kommunikált a rendőrökkel, a gyilkosság minden részletét pontosan elmagyarázta. Ezt az alábbi videófelvételen lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Jelentősen változott az esztergomi robbantásban súlyosan megsérült kommandós állapota
Szerda éjjel Esztergom külterületén egy férfi felrobbantotta magát, miközben a rendőrök és a TEK kommandósai intézkedtek vele szemben.

Link másolása

Mint arról korábban írtunk, szerda éjjel Esztergom külterületén egy férfi felrobbantotta magát, miközben a rendőrök és a TEK kommandósai intézkedtek vele szemben.

A tragédiában ketten – egy TEK-es és maga az elkövető, J. László – meghaltak, továbbá 8 rendőr, tűzoltó pedig megsérült.

A sérültek közül egy rendőr állapota súlyos, de nem életveszélyes, intenzív osztályon ápolják, légzéstámogatásban részesítik, négy másik rendőr sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, valamennyiük állapota stabil.

A Magyar Nemzet azóta friss információkat tudott meg a kórházban ápolt rendőrökről: kiderült, hogy javult az esztergomi robbantásban megsérült rendőrök állapota.

A legnagyobb pozitív változás az intenzív osztályon ápolt kommandós állapotában van

– írta a lap.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Biztonsági őrök verték össze a Republic technikusát Dunaszerdahelyen
Az eseménynek helyt adó Dunaszerdahely városának önkormányzata mélységes sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban.

Link másolása

A Republic technikusát a Csallóközi Vásáron munkavégzés közben verték meg péntek este - írta meg a Blikk.

Néhány szemtanú elmondása szerint a vásár biztonsági szolgálatának egy vagy több embere támadt a technikusra.

Egyikük elmondta, hogy az incidens a koncert után történt, amikor a technikus a zenekar felszerelését pakolta volna le a színpadról.

A város közleménye szerint a biztonsági szolgálat az eset után beismerte a felelősségét. A sérült technikust a mentők a helyszínen ellátták, a zenekar menedzsere szerint kórházba is került.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Halállistája volt a fülöpjakabi anyagyilkos kamasznak
A most 15 éves fiú egy éve ölte meg az anyját egy baltával. A gyilkosság után gondosan kitakarított, majd apja borsodi házába távozott.

Link másolása

Az anyja szerepelt a fejében felállított halállista első helyén annak a fülöpjakabi kamasznak, aki egy baltával ölte meg a nőt, írja az RTL. A most 15 éves fiú a vád szerint még tavaly decemberben egy baltával végzett 48 éves anyjával.

A fiú két hete az előkészítő tárgyaláson elismerte a gyilkosságot, de azt tagadta, hogy előtte megverte volna a nőt. A mostani tárgyaláson azonban nem akart vallomást tenni.

A bíró felolvasta többek között annak a szociálpedagógusnak a vallomását, aki nem sokkal a gyilkosság előtt foglalkozott a fiúval. Ő azt mondta, hogy „szinte az első alkalommal arról számolt be, hogy ölni szeretne, embert ölni”. Hasonló dolgokat mondott az iskolapszichológusnak is: „nem mondta nekem, hogy kit ölne meg, azt sem, hogy hol és milyen módon, pusztán azt, hogy száz ember megölése vezet a megüdvözüléshez”.

A család egyik barátja szerint a fiúnak volt egy halállistája, amin ő i szerepelt. A lista első helyén azonban az édesanyja állt.

A bíróságon részletesen bemutatta, hogyan sújtott le a nőre a szerszámmal. Azt bizonygatta, hogy a nő testén talált sérülések az esés következményei, nem pedig azért keletkeztek, mert korábban bántotta volna.

Az már korábban kiderült, hogy az anya és fia tavaly december 12-én együtt indultak el otthonról biciklivel. A fiú azonban már ekkor elhatározta, hogy megöli az anyját. Hazament, elrejtette a kerékpárt, megvárta a nőt, és végzett vele. Ezután feltakarította a nyomokat, majd a pénz magához véve apja borsodi házába ment.

A tárgyalásról készült beszámolót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Aligátor marcangolhatott szét egy parkban sétáló floridai férfit
Az állat testét vér borította, áldozatát egy hatalmas vértócsa közepén találták meg. A rendőrség még nyomoz, hogy pontosan mi történhetett.

Link másolása

Egy vérrel borított aligátort és mellette egy holttestet találtak péntek délután Floridában, írja a Daily Star. Az ügyben a Pinellas megyei seriff hivatala nyomoz, de úgy vélik, hogy a termetes hüllő marcangolhatta szét a férfit, akire egy vértócsában bukkantak rá.

Egyelőre azonban nem tudni biztosan, hogy az aligátor vadászta le áldozatát, vagy a férfi holtteste eleve a parkban hevert, és az aligátor csak lakmározott belőle.

Egy szemtanú a helyi tévének elmondta, hogy soha nem látott még ekkora aligátort életében. Jennifer Dean szerint az állat abból a közeli tóból mászhatott ki, ahol több példány is él. A nő péntek délután rendőrségi szirénázást, majd lövéseket hallott. Feltehetően a hüllőre lőttek, amit végül felpakoltak egy teherautóra és elszállították. Azóta sem tudni, hogy pontosan mi lett a sorsa.

Egy férfi úgy látta, hogy a holttestet a helyszínre érkező búvárok vonszolták ki a közeli csatornából az útra.

A tragédiáról készült összeállítást itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk