hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Horrorbaleset: meghalt egy 21 éves indiai nő, mert beakadt a haja a gokart kerekébe

A háta mögötti tengelyre csavarodott fel a haja, miután leesett a fejéről a bukósisak.
Képünk illusztráció, fotó: Unsplash/David Armstrong - szmo.hu
2020. október 09.

hirdetés

Életét vesztette egy 21 éves nő India déli részén, miután a haja véletlenül beakadt a gokartja kerekébe, írja a CNN.

A fiatal nő éppen a pályán ment a gokarttal még szerdán, amikor váratlanul leesett a fejéről a bukósisak, a haja pedig rácsavarodott az ülése mögötti tengelyre, ami a motort és az abroncsokat köti össze. A nő nem tudott szabadulni, szinte azonnal beverte a fejét járműbe, és súlyos fejsérülést szenvedett.

Hiába szállították rögtön egy közeli magánkórházba, az életét már nem tudták megmenteni, és csütörtökön elhunyt.

A történelem során előfordult már hasonló halálos baleset, mégpedig 1927-ben. A kor ünnepelt táncosnője, a tragikus életű, Isadora Duncan a francia tengerparton egy sportkocsit próbált ki. A művésznő sálja szerencsétlen módon beleakadt az autó kerekébe és megfojtotta a táncosnőt.

A gokartpálya vezetőségét letartóztatták gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával. Közben kiderült, hogy a pálya működési engedélye rég lejárt, így azt is bezárták a hatóságok.

Nem először történik hasonló baleset Indiában: 2018-ban egy 28 éves nő halt meg ugyancsak a jármű kerekei közé szoruló haja miatt.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

7 évig tartották bezárva, kínozták és szexrabszolgának használták az amerikai lányt

Először egy ketrecben, majd egy koporsószerű dobozban tartották az ágy alatt az elrablásakor 20 éves amerikai fiatalt. A horrorisztikus bűnügy elkövetője idén szabadulhat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 22.

hirdetés

"Amikor 20 évesen, stoppolás közben beszálltam az autójukba, azt hittem a kedves fiatal pár segít rajtam. Fogalmam sem volt róla, micsoda borzalmak várnak rám" - mesélte a Mirrornak a horrorisztikus történet elszenvedője.

Colleen Stan tapasztalt stoppos volt, így adta magát az ötlet, hogy a barátja szülinapi bulijába is így menjen.

Aztán amikor a kedves fiatal, kisgyerekes pár megállt, hogy felvegye, a lány minden aggodalom nélkül elfogadta a segítségüket és beszállt a kocsijukba.

Mégis, mikor a kocsit vezető férfi, Hooker megállt, hogy a hátsó ülésen ülő lány vécére mehessen egy benzinkúton, minden porcikájában azt érezte, hogy jobb, ha menekül.

"Egy hang azt mondta, hogy fussak és ugorjak ki az ablakon, és soha ne nézzek vissza"
- mondta a Colleen a lapnak a sorsdöntő találkozásról, ami egészen pontosan 1977. május 19-én történt.

Már az autóban felfigyelt egy fucsa lyukacsos dobozra, ami a hátsó ülésen volt. Később megtudta, hogy egy olyan fejláda volt, amit a férfi, aki egy fűrészüzem dolgozója volt, kifejezetten arra a célra tervezett, hogy aki benne van, annak ne lehessen hallani a sikítását, belül ugyanis hangszigetelve volt.

Menet közben a férfi hirtelen letért egy földútra, ahol megkötözte a lányt és a fejét bezárta a ládába.

A lány rettegett, üvöltött és öklendezett a több mint 400 kilométeres úton, amíg oda nem értek a pár kaliforniai házához. Aztán a férfi a pincében láncokkal kikötötte.

hirdetés
"Iszonyatosan féltem. A feleség végignézte, ahogy a férje megkínoz, aztán szexeltek előttem. Meg voltam róla győződve, hogy meg fognak ölni"

- mesélte a lány "A dobozban" című dokumentumfilmben, amely a megpróbáltatásairól szól.

Elhangzott az is, hogy naponta 23 órán át volt egy ketrecbe zárva, ahonnan csak akkor engedték ki, ha megerőszakolták, megverték vagy megkínozták. Többször kínozták sokkolóval és kifeszítették egy polchoz.

Hooker épített neki egy koporsószerű dobozt is, ami pont befért az ágyuk alá. Colleen ott élt a sötétben, sokszor élelem és víz nélkül 38-40 fokban.

A fogvatartója azt is bebeszélte a lánynak, hogy egy cégnek dolgozik, akik megölik őt is és a családját is, ha megpróbál elszökni.

Csak akkor engedték ki a dobozból, amikor beleegyezett egy „rabszolgaszerződés” aláírásába, miszerint gondozza a gyerekeket és segít a ház körül.

A lány akkor került teljesen a férfi irányítása alá, amikor második feleségévé tette, ekkor azonban az igazi felesége bevallotta a lánynak, hogy a cég, amellyel sakkban tartják nem létezik.

A feleség később a bíróságon azt mondta, hogy a férfi őt is kínozta és erőszakolta attól a pillanattól kezdve, hogy 15 éves korában találkoztak. Azt mondta, akkor hagyja abba a bántalmazást, ha a felesége megengedi neki, hogy szexrabszolgát tartson.

Janice, a feleség volt az, aki végül szabadon engedte az akkor már 7 éve fogvatartott lányt. Majd gyerekeivel együtt ő is elmenekült.

Colleen nem ment a rendőrségre, sőt továbbra is tartotta a kapcsolatot a férfival abban a reményben, hogy megváltozott. A feleség viszont 3 hónappal később vádalkut kötött és mindent elmesélt a nyomozóknak.

Hookert 104 év börtönbe ítélték, de idén a Covid-19 miatt feltételesen szabadlábra helyezhetik.

A most 62 éves Colleen sokat küzdött azért, hogy normális életet élhessen, de házasságai kudarcba fulladtak. Könyvelőként dolgozik és még most is próbálja elfelejteni a vele történt borzalmakat.

"El kell fogadnom a tényt, ez megtörtént. Mert megtörtént. De nem engedem, hogy ez befolyásolja az életemet, mert számomra ennek vége"
- fogalmazott Colleen 37 évvel a történtek után.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

„Küzdöttem az életemért” - megszólalt a gödöllői héven megtámadott nő

A 47 éves családanya most szólalt meg először a támadás óta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 22.

hirdetés

Eltörte az orrát, össze kellett varrni a száját, és egyik foga is letört annak a 47 éves családanyának, akit kedden próbált megerőszakolni egy ismeretlen támadó a gödöllői HÉV-en. A nő a Borsnak mesélt a megrázó részletekről és hihetetlen lélekjelenlétéről.

A 47 éves Piroskába akkor kötött bele a huszonéves férfi, amikor munkahelyére tartott a járaton, és magára maradt a vagonban a férfival.

"Rám nézett, s azt mondta, hogy toljam le a nadrágomat. A kezemben lévő telefonomat odaadtam neki, abban a reményben, hogy ezután majd békén hagy."

A férfi azonban nem elégedett meg ennyivel, és mikor a nő újra ellenállt, támadásba lendült: arcon rúgta a az asszonyt, aki továbbra sem volt hajlandó eleget tenni a férfi kérésének. Nagyjából két és fél percen át rúgta és ütötte őt, aki azonban nem veszítette el lélekjelenlétét:

"Legközelebb pont akkor szólított fel arra, hogy vegyem le a nadrágom, amikor észrevettem, hogy a HÉV elkezdett lassítani. Azt válaszoltam neki, hogy nem teszem meg, különben is a férjem a megállóban vár. Erre ő annyira megrémült, hogy a pénztárcámmal és a telefonommal együtt Gödöllő, Palotakertnél lerohant a járműről."

A nő végül Gödöllő központjánál szállt le a HÉV-ről, majd a közelben lakó anyósához sietett, onnan hívták közösen a rendőrséget és a mentőket. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, orra eltört, száját össze kellett varrni és a foga is letört.

hirdetés

A támadó azóta is szökésben van, a rendőrség nagy erőkkel keresi.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

TikTok-kihívás miatt fulladt meg egy 10 éves olasz kislány

A halálos baleset miatt Olaszországban arra kötelezték az appot, hogy blokkoljanak minden olyan fiókot, amelynek tulajdonosa nem tudja igazolni, hogy a korhatár felett van.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. január 23.

hirdetés

Egy TikTok-kihívás miatt fojtotta meg magát egy tízéves lány a szicíliai Palermóban. Szülei szerint a „blackout challenge”-et szerette volna posztolni, ezért övet tett a nyakába, és visszatartotta a lélegzetét, miközben saját magát vette a telefonjával – írja a Reuters alapján a Telex.

Bár a TikTokra hivatalosan csak 13 évesnél idősebb felhasználók regisztrálhatnak, az olasz hatóság szerint az ennél fiatalabb gyerekek könnyen kijátszották eddig ezt a szabályt.

A halálos baleset miatt az olasz adatvédelmi felügyelet pénteken elrendelte, hogy az alkalmazás legalább február 15-ig blokkolja azoknak az olasz felhasználóknak a fiókját, akik nem tudják igazolni, hogy elmúltak 13 évesek.

A Tiktok kínai tulajdonosa egyelőre nem reagált a felszólításra.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Kis híján elveszítette a fülét a megkéselt rendőr - már otthon gyógyul, egyre jobban van

Kiszedték a varratait és már szilárd táplálékot is ehet az őrmester, akit karácsonykor sebesítettek meg életveszélyesen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 22.

hirdetés

Egyre jobban van az a 26 éves rendőr, akit Újpesten késeltek meg még tavaly karácsonykor. A BRFK által közzétett videóból az is kiderült többek közt, hogy a súlyos sérülések miatt kis híján elvesztette a fülét az őrmester, ám szerencsére begyógyult.

Az életveszélyes sérülésekkel kórházba szállított férfi december végén hagyhatta el a kórházat, jelenleg otthon lábadozik. Ahogy a videóban is elmondja,

már sokkal jobban van, minden varratát eltávolították, végre szilárd ételt is ehet, és napi fél-egyórás sétákat is tehet már.

A sérülések még húzódnak és főleg éjjel fájnak, azonban napközben már nem igényel fájdalomcsillapítást az állapota. Arra a kérdésre még nem tudott válaszolni, mikor állhat újra munkába, hiszen a gyógyulása hosszú folyamat lesz, és mindez az orvosoktól függ. Ám elmondása szerint már unja az otthonlétet, és szívesen visszatérne a szolgálatba.

 

hirdetés

A férfi tavaly december végén szenvedett életveszéyles sérüléseket, amikor társával lakossági bejelentés miatt érkeztek egy dühöngő férfihoz. A 35 éves elkövető ekkor késsel támadt a két rendőrre, egyiküket megsebesítette, míg másikuk rálőtt, ezzel megmentve saját és társa életét is. A késelő a helyszínen életét veszítette.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: