hirdetés

KÉK HÍREK

Letartóztatták El Chapo feleségét kábítószer-kereskedelem miatt

A 31 éves nő a gyanú szerint azon dolgozott, hogy társaival minél több kábítószert csempésszenek az Egyesült Államokba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 23.

hirdetés

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt letartóztatták Emma Coronel Aispurót, az elítélt mexikói drogbáró, Joaquin 'El Chapo' Guzmán feleségét, írja a The Guardian.

A mexikói-amerikai kettős állampolgárságú nő a hatóságok szerint heroin, kokain, metamfetamin és marihuána terjesztésében vehetett részt. Emellett vádat emeltek a 31 éves nő ellen azért is, mert 2015-ben Guzmán fiaival együtt ő szervezhette meg férje látványos szökését Mexikó legszigorúbban őrzött börtönéből. A hatóságok szerint Coronel Aispuro ráadásul egy második szökésen dolgozott akkor, amikor férjét végül 2016 januárjában elfogták, majd egy évvel később kiadták az Egyesült Államoknak.

Emma Coronel Aispuro 17 éves korában egy fesztiválon ismerkedett meg az akkor 51 éves drogbáróval. A párnak 9 éve ikerlányai születtek. A virginiai Dulles nemzetközi repülőtéren elfogott nő videótelefonos meghallgatását ma tartják egy washingtoni szövetségi bíróságon.

El Chapót 2019 júliusában ítélték életfogytiglan plusz 30 év börtönre New Yorkban. A 63 éves drogkereskedő az ország egyik legszigorúbban őrzött börtönében, a coloradói ADX Florence-ben tölti böntetését. Rabosítása ellenére Guzmán még mindig hatással lehet a mexikói drogkereskedelemre, ugyanis a kegyetelnségéről híres Sinaloa-kartellt részben a fiai vezetik.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Brutális kettős gyilkosság: vascsővel, késsel és baltával öltek meg egy idős párt Kislángon

A házaspár sonkalopás közben érte tetten a gyilkost, aki azonnal a két idős emberre támadt. Csak erős idegzetűeknek!
Címkép: Google Streetview - szmo.hu
2021. március 07.

hirdetés

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába vasárnap 6 óra 45 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi hiába kereste Kislángon ismerősét, ezért otthonához ment, ahol a földön vérnyomokat talált - írja a police.hu.

A kiérkező rendőrök a helyszínen egy nő és egy férfi holttestét találták meg. Már a helyszínen megállapították, hogy halálukat idegenkezűség okozta.

A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően a nyomozók egy órán belül elfogták a 26 éves férfit, aki ellen emberölés bűntett miatt eljárást indítottak. A helyszíni szemle és a nyomozati cselekmények még folyamatban vannak.

A deltahirek.hu információi szerint

a házaspár sonkalopás közben érte tetten a gyilkost, aki nem habozott, azonnal a két idős emberre támadt.

A lap úgy tudja, az elkövető vascsövet, kést és baltát is használt a bűncselekmény elkövetéséhez, egyiküket szinte feldarabolta, majd a holttesteket egy aknába dobta.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Egy cellába zárták M. Richárdot és a soroksári futónő feltételezett gyilkosát

A Blikk információi szerint a cellatársak jól kijönnek egymással.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 04.

hirdetés

Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd és a soroksári futó nő megölésével vádolt, R. Szilveszter - írja a Blikk.

A lap információi szerint a "két nehézfiú remekül kijön egymással".

A Blikk által megszólaltatott szakértő, Németh Zsolt kriminológus szerint a börtön vezetősége nagyon is átgondolt és stratégiailag helyes döntést hozott, amikor közös zárkába osztotta be őket.

"Mivel fizikailag közel azonos adottságokkal bírnak, egyikük sem lehet biztos benne, hogy egy összecsapásból ki jönne ki győztesen. Ezt felmérhették, ezért nem packáznak egymással. És mivel két, a börtönt jól ismerő emberről beszélünk, azt is tudják, hogy a rendbontás milyen fegyelmi eljárásokat, megvonásokat vonhat maga után"

- mondta a lapnak a szakértő.

A Blikk elérte R. Szilveszter ügyvédjét, aki megerősítette, hogy

eddig zökkenőmentes a két rab viszonya, sőt, már az is kiderült, hogy közös ismerőseik is vannak, és kifejezetten jól megvannak egymással.

Elmondása szerint védence egyébként sem balhés rab, új cellatársa érkezéséig főleg az ágyon fekve, a fal felé fordulva krimiket olvasott, nem igazán nyitott a külvilág felé. A lap forrásaira hivatkozva úgy véli, hogy amennyiben a két rab jó kapcsolatot alakít ki, R. Szilveszter beszélhet a gyilkosságról, amellyel gyanúsítják, és amellyel kapcsolatban még sosem vallott.

hirdetés

M. Richárd azért került hosszú jogi huzavona után őrizetbe, mert 2017-ben halálos balesetet okozott a Dózsa György úton, de a kecskeméti maffiaperben is felmerült a neve. R. Szilvesztert a 2013-ban brutális módon meggyilkolt futónő, Kardosné Gyurik Krisztina megölésével vádolják, 5 évvel a bűntény után, egy DNS-vizsgálat segítségével tartóztatták le.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Úgy okozott balesetet luxusautójával egy 23 éves férfi Pomázon, hogy nem is vezethetett volna

A férfit eltiltották a vezetéstől, mert korábban már okozott súlyos, halálos balesetet.
Címkép: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2021. március 08.

hirdetés

Korábban már eltiltották a vezetéstől azt a 23 éves férfit, aki luxusautójával túl gyorsan ment, lesodródott az útról, egy másik kocsinak ütközött, majd egy fának csapódott vasárnap este a Pest megyei Pomáz közelében - számolt be az RTL Híradó.

A két autóban hatan utaztak, közülük négyen kerültek kórházba, a luxusautó 23 éves sofőrje súlyos állapotban. Az RTL Híradó információi szerint jelenleg mesterséges kómában tartják.

"Egy fiatal férfi roncsolt végtagsérüléseket szenvedett, egy másik fiatalember végtag- , illetve fejsérüléseket, egy 55 év körüli nő szintén fejsérülés miatt szorult ellátásra. És kórházba vittünk még egy fiatalembert, aki látszólag sértetlen volt, de felmerült a belső sérülések lehetősége"

- mondta a Híradónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Később kiderült, a luxusautót vezető fiatal nem is ülhetett volna a volán mögé. Nem volt jogosítványa, mert már korábban is okozott súlyos, halálos balesetet.

2019 végén Csömör közelében ütközött össze egy másik autóval, aminek a sofőrje, egy 41 éves nő életét vesztette. Már akkor sem volt érvényes jogosítványa. A Blikk szerint annál a balesetnél egy 500 lóerős luxusautót vezetett. Az RTL Híradó úgy tudja: abban az ügyben halált okozó ittas járművezetés miatt nemrég emeltek vádat ellene.

Az, hogy a vasárnapi baleset előtt fogyasztott-e valamit, később derülhet ki.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Nem akart magányos lenni, ezért hónapokig a halott öccsével élt egy férfi Ukrajnában

Négy hónapig evett és aludt a holttest mellett, miközben elképesztő bűz terjengett a házban.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash/Zac Durant - szmo.hu
2021. március 05.

hirdetés

Állítólag tartott a magánytól, ezért nem akarta eltemettetni szívrohamban elhunyt öccsét egy 52 éves ukrán férfi, írja a Mirror.

Valerij a végső búcsú helyett inkább a kanapén fekvő 42 éves Andrej lassan bomlásnak induló holttestével élt együtt hónapokig.

Először a szomszédoknak lett gyanús, hogy jó ideje nem látták már a testvéreket. Amikor végül felkeresték a házat, ahol Valerij élt az öccsével, elképesztő bűz fogadta őket. A nappaliba érve egy kanapén fekvő alakot vettek észre, amit gondosan letakartak egy lepedővel. A lepel alatt legnagyobb meglepetésükre egy rothadó holttestre bukkantak, ezután rögtön értesítették a hatóságot.

Valerij a kiérkező rendőröknek elmondta, hogy

nem akart magányos lenni, ezért élt a testvére halála után a holttesttel úgy, mintha még mindig életben lenne. Kiderült: a férfi négy hónapig evett és aludt a lassan mumifikálódó Andrej mellett.

A vizsgálat során nem találtak erőszakos halálra utaló jeleket, a 42 éves férfi halálát nagy valószínűséggel tényleg szívroham okozta. A több hónapja halott testvért előbb a szőnyegre, majd onnan a ház elé helyezték, ahonnan végül a hullaházba szállították a maradványokat.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: