News here
hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Huszonkét év után, a Google Mapsen bukkantak rá egy eltűnt férfi holttestére

A rendőrség kapott egy bejelentést valakitől, hogy épp az utcaképet nézegeti, és mintha egy kocsi lenne a vízben. Igaza volt.

Link másolása

hirdetés

Nem mindennapi történetről adott hírt a BBC: a kezdetei 1997-re nyúlnak vissza, amikor is egy novemberi napon a 40 éves William Moldt elment szórakozni egy floridai bárba.

Este fél 10-kor még felhívta a barátnőjét, hogy elmondja, hamarosan indul haza, 11 óra körül pedig több szemtanú is látta, amint elhajt kocsijával. Haza azonban soha nem ért, és életjelet sem adott magáról többé.

Az ügyben közel 22 évig semmilyen fejlemény nem történt, ekkor viszont a rendőrség kapott egy bejelentést, mely szerint az illető épp a Google Mapset böngészi, és figyelmes lett egy tóra, amiben egy elsüllyedt fehér autót lát.

A hatóságok ki is mentek az említett tóhoz, ahol valóban találtak egy autót. Miután kihúzták a vízből, emberi maradványok kerültek elő belőle. És kiderült, hogy ezek a 22 évvel korábban eltűnt férfihez tartoznak.

A gyanú szerint William elveszthette a kocsi felett az irányítást, ezután hajtott bele a tóba. Arra viszont nincs magyarázat, hogy mindet nagyjából ötórányi autóútra volt otthonától.

hirdetés

A helyről egyébként már 11 éve elérhető volt Google Mapses felvétel, mostanáig senki nem vette észre az autót a vízben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
„Nem állok készen arra, hogy megöljem a saját fajtámat” – inkább öngyilkos lett az orosz rapper, mint hogy háborúba menjen Ukrajna ellen
Walkie inkább a halált választotta, mint a gyilkolást Ukrajnában.
Fotó: Twitter/IamPLC - szmo.hu
2022. október 02.


Link másolása

hirdetés

Öngyilkos lett Ivan Vitalievics Petunin, a Walkie néven ismert, 27 éves orosz rapper, mert nem akart háborúba menni Ukrajna ellen - szúrta ki a hvg.hu.

A rapper holttestét az oroszországi Krasznodar városában egy magas épület közelében találták meg pénteken. A zenész Telegramon tette közzé búcsúvideóját.

„A gyilkosság bűnét nem tudom a lelkemre venni, és nem is akarom. Nem vagyok hajlandó ölni semmilyen eszméért. Úgy döntöttem, hogy örökre a történelemben maradok, mint olyan ember, aki nem támogatta azt, ami történik. Nem állok készen arra, hogy fegyvert ragadjak, és megöljem a saját fajtámat”

- idézi a Sun a fiatal rappert.

A rapperhez hasonlóan sok orosz férfi kétségbeesetten próbája valahogy elkerülni a behívót, hogy ne kelljen Ukrajnában meghalnia.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Vérben úszva könyörgött a csepeli késelés áldozata támadóinak – felkavaró videó
A férfit az intenzív osztályon kezelik, kutyája még a helyszínen elpusztult.
MTI, SZM - szmo.hu
2022. október 02.


Link másolása

hirdetés

Súlyosan megsérült egy férfi, akit megkéseltek vasárnapra virradó éjjel Csepelen; megszúrták a kutyáját is, az állat elpusztult - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A rendőrség adatai szerint vasárnap 1 óra után két társaság összeszólalkozott a kutyáik miatt Budapest XXI. kerületében, a Vasas utcában.

A szóváltást követően ketten is kést vettek elő: egyikőjük egy férfit, míg a másik annak kutyáját szúrta meg.

A férfit kórházba vitték, az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett, a kutyája nem élte túl a szúrást

- írták.

A rendőrök percekkel később a helyszín közelében öt embert fogtak el és állítottak elő. Az ügyben életveszélyt okozó testi sértés, állatkínzás és garázdaság bűntett gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.

hirdetés

A megkéselt fiatal férfi édesanyja nyilatkozott a Tényeknek, és elmondta, hogy a fiát az intenzív osztályon kezelik, hat helyen érte késszúrás.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Több mint 170-en meghalhattak egy stadionkatasztrófában Indonéziában
A rendőrség könnygázzal kezdte lefújni a meccs után a pályára berohanó több ezer szurkolót, ekkor tört ki a pánik. Az emberek a kijárat felé kezdtek menekülni, és agyontaposták egymást.

Link másolása

hirdetés

Lehet, hogy minden idők legnagyobb stadionkatasztrófája történt Indonéziában. Malang városában az Arema Malang–Persebaya Surabaya bajnoki labdarúgó-mérkőzés után a 3–2-re alulmaradó hazai csapat szurkolói berohantak a pályára, ekkor a rendőrök megpróbálták könnygázzal szétoszlatni őket. Pánik tört ki, és egymást taposták az emberek, mindenki a kijárat felé rohant.

A kelet-jávai városban 34-en a stadionban vesztették életüket, a többiek a kórházban. Összesen a The New York Times jelentése szerint a Nemzeti Emberjogi Bizottság nevű indonéz kormányközeli szervezet információi azt közölte, hogy a halottak száma 153-ra emelkedett, A BBC szerint már 174 a halottak száma, és 11 súlyos sérült is van.

A zavargások később átterjedtek a stadiont övező utcákra, felgyújtott rendőrautókat is láttak, majd kiderült, hogy két rendőr is van a halottak közt.

Joko Widodo indonéz elnök elrendelte a labdarúgó-mérkőzések biztonsági felülvizsgálatát, és azt, hogy azonnali hatállyal értékeljék a helyzetet és mérjék fel a többi sportesemény esetleges biztonsági kockázatait.

Indonézia biztonsági minisztere szerint a nézők száma körülbelül 4000 fővel lépte túl a Kanjuruhan stadion 38 ezres befogadóképességét.

hirdetés

Állítólag a FIFA szabályzata tiltja a könnygáz használatát ilyen esetekben, ugyanakkor Nico Afinta, Kelet-Jáva rendőrfőnöke védelmébe vette embereit, mondván, hogy a pályán kitört az anarchia, és ezért kellett könnygázt alkalmazni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy ismert fitneszmodellt késelt meg gyermeke apja Nyírteleken, az áldozat életveszélyes állapotban van
A nőre a férje támadott rá, akit őrizetbe vettek, és gyilkosság kísérletével gyanúsítják.
Fotó: police.hu - szmo.hu
2022. október 02.


Link másolása

hirdetés

Családi tragédia történt szeptember 30-án, Nyírteleken, amelyről a rendőrség számolt be. Az értesülések szerint egy fitneszmodell sérült meg súlyoson a késelésben, aki most életveszélyes állapotban van kórházban - adta hírül az Index.

„A bejelentő elmondta, hogy a szomszédjában élő férfi felesége vérző sérülésekkel kért tőle menedéket és segítséget, hogy értesítse a rendőrséget és a mentőket, mert a férje több esetben megszúrta mielőtt a házból sikerült elmenekülnie, de másfél éves gyermeküket nem tudta magával hozni” - írta még pénteken a police.hu.

Az esethez a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársait is riadóztatták.

A Tények készített riportot a helyszínen, amelyből kiderült, hogy a nőt – aki egy ismert fitneszmodell, kisgyermekes anyuka – még mindig életveszélyes állapotban kezelik a kórházban.

A műsorban megszólalt az a szomszéd is, akitől a megkéselt áldozat segítséget kért. Elmondása szerint a férfi és a nő azután vesztek össze, hogy az asszony a közös, másfél éves gyermeküket el akarta vinni a férjétől. A férj rátámadt az anyukára, és több helyen megszúrta, megvágta, elsősorban a mellkasán és a nyakát. A gyanú szerint el akarta vágni párja torkát.

„Össze volt szurkálva, tiszta vér volt a ruhája, minden”

– nyilatkozta az áldozatnak segítő szomszéd.

hirdetés

A szemtanú szerint a férfi a késelés után önmagában is kárt tett:

„A srác megvágta az ereit, elvitte a mentő, de már akkor mondta az egyik rendőr, hogy nem komoly.”

Hozzátette, hogy a pár kislányának szerencsére semmi baja nem esett. A Tények szerint a gyermek most a nagyszüleinél van.

A rendőrség a férfit őrizetbe vette, és emberölés kísérletével gyanúsítják. A szúrásokból arra lehet következtetni, hogy meg akarta ölni a nőt – mondta a Tényeknek a történtekről Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: