KÉK HÍREK

Ha kell, Gyárfás Tamás le is térdel Hosszú Katinka előtt

Az úszószövetség elnöke bejelentette, hogy nem mond le. Gyurta Dániel viszont közleményben állt ki úszótársa mellett.

Link másolása

Tovább gyűrűzik az újabb kardcsörte Hosszú Katinka és a Magyar Úszószövetség között. A háromszoros olimpiai bajnok Iron Lady még tegnap lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, a szövetség elnökét, mondván ő a magyar úszósport "legártalmasabb tényezője".

A szövetség közleményben reagált a Facebookon megjelent írásra, amiben a vezetőség értetlenségének adott hangot, hiszen állításuk szerint ők mindent megtettek, amit Hosszú kért tőlük.hosszu3

A mai napon Gyárfás Tamás sajtótájékoztatót is tartott az ügyben, ahol elmondta, nem áll szándékában lemondani. Többször is elmondta, hogy ők keresték Hosszút, aki azonban nem áll szóba a szövetséggel, így pedig nehéz előrelépni.

"
Nehéz úgy teljesíteni a kéréseiket, ha nem mondják el, mit akarnak.

Gyárfás állítása szerint akkor beszélt utoljára Hosszúval, amikor a 2017-es budapesti úszó-világbajnokság promóciójáról egyeztettek.

Elmondása szerint megállapodtak az úszóval a szereplésről, de végül a felvétel előtt Hosszú pénzt kért, így meghiúsult a dolog. Gyárfás úgy érzi, azóta nyugvópontra jutottak a felek, ezért is lepődött meg nagyon a tegnapi üzeneten.gyarfas

A MÚSZ elnöke arról is beszélt, hogy a szövetség nemrég 15 millió forintos támogatást szavazott meg Hosszú Katinkának, de mivel nem akarnak megint úgy járni, mint tavaly, ezért levélben előtte megkérdezték, akarja-e. Emlékezetes, hogy Hosszú tavaly sajtótájékoztatón tépte szét a 12 milliós támogatásról szóló szerződést.

hosszuszerz

Gyárfás a háromszoros olimpiai bajnok férjét, Shane Tusupot is élesen kritizálta, szerinte Katinka azután változott meg, hogy találkozott az amerikaival.

A sportvezető többször hangsúlyozta, hogy szeretnének beszélni a külön úton járó úszóval és férjével, de ők nem állnak szóba vele, még a köszönését sem fogadják.

"
Tudomásul vettem, hogy nem vesz semmibe, megalázó, de a siker érdekében elfogadtam.

Gyárfás azt is elmondta, hogyha a kommunikáció újraindításához arra van szükség, akár le is térdel az úszónő előtt.hosszu

Mindeközben Gyurta Dániel közleményben állt ki Hosszú mellett, szerinte sok mindenben igaza van a háromszoros olimpiai bajnoknak, de sokan nem merik nyíltan felvállalni véleményüket.

Gyurta Dániel közleménye

Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát.

A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe.

Forrás: MNO

Forrás: HVG

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Videó: tömegverekedés tört ki az újpesti és ferencvárosi szurkolók között a Népligetben a meccs előtt
Körülbelül száz újpesti ultra, kiegészülve néhány Vasas-szurkolóval, összecsapott a fradistákkal az MVM Dome előtt. A rendőrök közbeavatkozása nélkül nagyobb lett volna a balhé.

Link másolása

Az Újpest-drukkerek többsége különbuszokkal indult a Megyeri útról a Groupama Arénához, hogy megnézzék a vasárnap kora esti Fradi-Újpest összecsapást. Ez elég biztonságos megközelítési módnak tűnt, de voltak azért szép számmal olyanok is, akik vállalták a veszélyt, és egyénileg közelítették meg a helyszínt.

Nyilván egy okuk volt rá: szerették volna összemérni az erejüket a ferencvárosiakkal.

Körülbelül száz újpesti ultra, kiegészülve néhány Vasas-szurkolóval, a népligeti multifunkcionális csarnoknál, az MVM Dome-nál csapott össze bő órával a meccs kezdése előtt ugyanannyi fradistával

- írta meg a Blikk.

A fradisták voltak fölényben a szemtanúk szerint, de az már nem derült ki, mi lett volna a balhé vége, mert megjelent egy nagyobb létszámú rendőri erő, és szétválasztotta a feleket. A lap szerint komolyabb személyi sérülés nem történt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Tragédia! Egy ukrán férfi kizuhant egy szálloda ablakán Angyalföldön, azonnal meghalt
A Szegedi úton található szállodában történt a szörnyű baleset.

Link másolása

A Ripost cikke szerint egy ukrán nemzetiségű férfi kizuhant egy XIII. kerületi hotelből. A férfi életét vesztette. Az angyalföldi Szegedi úton található Hotel Flandriában történt a tragédia.

A lap szerint a második emeleti szoba ablakkeretét és az ablakpárkányt is hatalmas vérfoltok borították, a rendőrség azonban kizárta, hogy bűncselekmény történt volna.

A BRFK tájékoztatása szerint közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Egy magyar utas verekedett a gépen, 18 órát késett a Wizz Air járata Dzsiddából
Egyelőre nem tudni, mi volt az oka a konfliktusnak. Kairót és Larnakát közbeiktatva érkezett meg a gép végül délután Budapestre.

Link másolása

18 óra késéssel szállt le a Wizz Air egy járata Budapesten, egy magyar utas verekedett a gépen, egy másik utast és a személyzet egy tagját is bántalmazta, írja a Budflyer.

Egyelőre nem tudni, mi volt az oka a konfliktusnak.

"A fapados légitársaság Dzsiddából Budapestre tartó járatának egyik magyar állampolgárságú utasa Kairó felett bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet egyik tagját is megütötte. A járat kapitánya ezért a gép azonnali divertálását rendelte el Egyiptom fővárosának repülőterére. A lekötözött rendbontó utast azonban csak több mint 2 órával a leszállást követően távolították el a gép fedélzetéről.

Időközben a járat személyzetének a munkaideje a végéhez közeledett, így a repülőgép Budapest helyett Larnaca irányába indult tovább. Cipruson a nagyjából 220 fő, nagyrészt mekkai zarándoklaton részt vett külföldi állampolgárságú utast buszokkal szállították Larnaca, illetve az onnan 50km-re lévő Nicosia egyik szállodájába.

A gép végül az eredetileg tervezett 11:30-as felszálláshoz képest 3 óra késéssel kezdte meg útját Budapestre, ahol 16:30 előtt pár perccel szállt le.

A három kontinensen át tartó utazás összesen 18 órás késéssel zárult.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Putyin csecsen osztaga megerőszakolhatott egy orosz riporternőt, de eltussolták az ügyet
A nővel együtt dolgozó operatőrt megverték, mindketten kórházba kerültek.

Link másolása

Putyin szövetségesei, csecsen katonák állítólag megerőszakoltak egy orosz újságírónőt, Olga Zenkovát Ukrajnában, operatőr társát pedig megverték - írja a Il Mattino alapján a Blikk.

A portál úgy tudja, hogy az újságírónőt január 17-én Zaporizzsja régióban, Melitopolban támadták meg. Éppen operatőr társával, Artyom Jepifanovval együtt ebédelt egy étteremben. Ide tört be a csecsenosztag, akik között állítólag ott volt a csecsen elnök, Kadirov unokaöccse is.

Az operatőrt megverték, több sérülést szenvedett. A riporternőt pedig többször megerőszakolták, ezt egy ukrán város kórháza is megerősítette.

A nő feljelentést tett, és azt kérte, hogy a helyi hatóságok vizsgálják ki az esetet. Ezt azonban - vélhetően a csecsenektől tartva - megtagadták tőle. A riporternő ekkor a munkáltató orosz NTV televízióhoz fordult.

A vallomások alapján az operatőr „közepesen súlyos” sérüléseket szenvedett és kórházba került. A nő szintén kórházban volt, ahol az orvosok megállapították, hogy „szexuális erőszakból származó” sérüléseket szenvedett el. Az esetet azonnal jelentették, de a nyomozás megkezdését elutasították.

Az orosz NTV szintén elhallgatta a történtetek, nem számolt be az esetről, nehogy lejárassák a hadsereget, de megígérték az áldozatoknak, hogy nem felejtődik el az ügy.


Link másolása
KÖVESS MINKET: