News here
hirdetés

Feljelentette a kanyarban, záróvonalon előző autóst, őt bírságolták meg

A rendőrök a kisgyerekes családot életveszélyesen megelőző autóst nem találták meg, de a családapát megbüntették, mert a kanyarban átment a záróvonalon.

Link másolása

hirdetés

Hiába van róla felvétel, nem találták meg a rendőrök azt az autóst, aki életveszélyes manőverrel előzte meg, majd kényszerítette fékezésre egy kisgyerekes család kocsiját a 83-as úton Győrnél – írja az rtl.hu.

Az eset még áprilisban történt a 83-as úton. A család felvételén látszik, ahogy a kanyarban, záróvonalon, a tiltótábla ellenére előzi meg őket a fehér Audiban ülő férfi – aki a kanyar után hirtelen lefékez előttük, kiszáll a kocsijából és odamegy hozzájuk.

A felvétel szerint a következő párbeszéd zajlott le:

– Nem balhét akarok, csak elnézést akarok kérni.

– Igen? Miért csinálsz ilyet? Itt a kisgyerek. Kanyarban előzöl?

– Tudom, meg záróvonalnál, azért akarok elnézést kérni.

hirdetés

– És most szerinted én mit csináljak? Ne szóljak a rendőrnek?

– Szóljál nyugodtan a rendőrnek, én is a rendőrségen dolgozom.

– Elsikáljátok ott bent?

– Gondolhatod! Ebből úgyse lesz semmi.

A sofőr az RTL szerint egy korábban előtte haladó másik autóst hibáztatta az életveszélyes manőverért.

Az apa később feljelentést tett a rendőrségen, az RTL-nek azonban csalódottan mesélte, hogy a felvételek és a beismerés ellenére sem találták meg a férfit. Sőt, őt büntették meg, mert a rendőrség szerint kanyarodás közben átlépte a záróvonalat.

„A rendőrségi jegyzőkönyv arra jutott, hogy nem érdemes folytatni a nyomozást, mert nem várnak eredményt, ezért a videófelvételek ellenére lezárták a nyomozást ismeretlen tettes ellen” – idézte fel a történteket.

„Bosszantó, hogy ennek ellenére, hogy megvan a felvétel, beismeri, ott van arccal, nem tudták, vagy nem akarják azonosítani, és még engem büntetnek meg”

– mondta.

Az RTL Híradó kereste az ügyben a rendőrséget is, amely azt közölte: hivatalos levélben keresték meg a kocsi németországi üzembentartóját, hogy megtudják, ki vezette az Audit. A levelet azonban senki nem vette át, „címzett ismeretlen” jelzéssel érkezett vissza. Hogy ezután próbálták-e személyesen vagy telefonon keresni az üzembentartót, a rendőrök nem válaszoltak.

A felvételt készítő apa most azt szeretné, ha jelentkezne a sofőr, és vállalná a szabálytalankodás következményeit.

Videó: Az RTL Híradó riportjahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
„Apa, nem akarok meghalni” – cápák marcangoltak egy 8 éves brit kisfiút a családi nyaraláson a Bahamákon
Az apa az utazási irodát hibáztatja, amiért szerinte azt mondták nekik, a dajkacápák nem veszélyesek.

Link másolása

hirdetés

Legalább három dajkacápa támadt meg egy nyolcéves brit kisfiút a családi nyaraláson a Bahama-szigeteken – írja a Sun.

A fiú apja, a 44 éves Michael Downer a lapnak elmondta, hogy már a nyaralás utolsó napjaiban voltak július végén, amikor észrevették, hogy egy öbölben cápák úszkálnak emberek között. A gyerekek pedig csatlakoztak hozzájuk.

Egyszer csak az apa rémült sikolyokat hallott, és látta, ahogy a cápák a fia, Finley körül köröznek. Finley-t a nővére, Lilly vonszolta ki a vízből a karjainál fogva.

„Nagyon sok vér volt. A lábaiból húscafatok lógtak. Egyfolytában azt hajtogatta, hogy apa, nem akarok meghalni, nem akarok a mennybe menni” – mondta az apa.

A fiút egy golfkocsival vitték a legközelebbi kórházba. Később repülővel Nassauba szállították, ahol egy háromórás műtéten esett át.

A család már visszatért Angliába. A fiú a sérülései miatt egyelőre kénytelen kerekesszéket használni.

hirdetés
Az apa azt nyilatkozta, a nyaralást szervező utazási irodát tartja felelősnek, mert azt mondták nekik, hogy a dajkacápák nem veszélyesek. A programok között is szerepelt a köztük való úszás – tette hozzá.

Az Exuma Escapes utazási iroda azt közölte a lappal, hogy a család idegenvezető nélkül ment a cápák közé, egy olyan öbölben, ami nem szerepelt a kirándulás tervezett helyszínei között.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Belefulladt a Balatonba egy két és fél éves kislány
Rendőrök, mentők, helyi dolgozók és strandolók is a keresésére indultak, de mikor megtalálták, már nem tudták megmenteni az életét. Csehországból érkezett nyaralni a családjával.

Link másolása

hirdetés

A Balatonba fulladt a badacsonylábdihegyi kemping strandjánál augusztus 6-án szombaton egy két és fél éves kislány, aki Csehországból érkezett nyaralni a családjával – írja a Sümegi Szó.

A lap hatósági forrásból úgy értesült, hogy a gyermek 16 óra 30 perc körül merült el a Balatonban, egy matracról esett a vízbe.

A helyszínen rendőrök, mentők, helyi dolgozók és strandolók is keresni kezdték a kislányt, akit délután 6-kor találtak meg. Már nem tudták megmenteni az életét.

A lap kiemeli, hogy vízügyi szakemberek rendszeresen felhívják rá a figyelmet, hogy kiskorú gyermeket kizárólag szigorú felügyelet és az időjárás figyelembe vétele mellett engedjünk a vízbe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Tragédiába fulladt a sportverseny, egy tízkilós kalapács ütött agyon egy férfit Hollandiában
Az áldozat nem néző volt, nem is láthatta, ahogy repül felé az elhajított vasgolyó.

Link másolása

hirdetés

Egy elhajított vasgolyó ölt meg egy 65 éves férfit vasárnap a Highland Games nevű sportversenyen a hollandiai Geldropban - írja a Sun.

A Highland Games, vagyis a Felföldi Játékok Skóciából ered, és több mint ezer éves múltra tekint vissza. A versenyszámok között van például, hogy egy póznát kell minél messzebbre elhajítani, vagy hogy a versenyzőknek egy 150 kilós sziklát kell odébb cipelniük. Szintén a játékok része a kalapácsvetés is, de ebben az esetben

egy 22 font súlyú, vagyis közel tízkilós, fa nyélre rögzített golyót kell elhajítani.

A hétvégi versenyt a holland város kastélyának parkjában rendezték meg. Az egyik szemtanú egy helyi lapnak azt mondta, furcsálták, hogy bár a dobó térbe nem engedték be a nézőket, a pálya végén lévő sövény mögött mégis sétálhattak az emberek.

Az egyik versenyző azonban túldobta a sövényen a kalapácsot, amely eltalált egy ott sétáló férfit.

A szervezők az eset után azonnal leállították a versenyt és megkezdték a férfi újraélesztését, amit a kiérkező mentők folytattak. Az áldozat életét azonban már nem tudták megmenteni.

Az egyik szervező a lapnak azt mondta, hogy a kalapácsot eldobó versenyző teljesen összetört az eset után. A szemtanúk azt is elmondták, hogy az áldozat nem néző volt, így nem is láthatta, ahogy repül felé a tízkilós vasgolyó.

hirdetés

A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Megmentették egy férfi életét a felesége és a lányai – egy budapesti benzinkúton lett rosszul
Egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat, amíg kiért a mentő.

Link másolása

hirdetés

Vasárnap délután kérték a mentők segítségét ahhoz az 50 év körüli férfihez, aki egy fővárosi benzinkúton lett rosszul a kasszánál - írja Facebook-oldalán az országos Mentőszolgálat (OMSZ). A férfi hirtelen mellkasához kapott, majd felesége és két gyermeke szeme láttára összeesett.

Miután mindannyian egészségügyi dolgozók, az asszony megvizsgálta férjét, aki már nem lélegzett. A mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben

a család megkezdte az újraélesztést, és egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat.

„Perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten küzdöttek tovább a családfő életéért, amíg az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők” - írták.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: