News here

KÉK HÍREK

Emberkereskedelemből élő bandát kapcsoltak le Kecskeméten

Lányokat futtattak, vagyis kihasználva a kiszolgáltatott helyzetüket németországi prostitúcióra kényszerítették őket. Több nehéz sorsú nő mellett, egy 18 év alatti sértettet is kizsákmányoltak.

Link másolása

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomozást folytat Zs. Anna Karolina, B. Zsolt Árpád és Ó. Ádám kecskeméti lakosokkal szemben több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka gyanúja miatt - írta a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján B. Zsolt Árpád megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy élettársával, Zs. Anna Karolina kecskeméti lakossal legalább 2020. augusztus és 2021. év vége közötti időszakban úgy tettek szert illegális jövedelemre, hogy

jellemzően az ország keleti régiójában élő, anyagi, egészségügyi és szociális körülményeikből adódóan kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar állampolgárokat szerveztek be külföldi – németországi, Magdeburg környéki - prostitúcióra, majd az általuk keresett pénzt teljes egészében, vagy annak jelentős részét elvették.

Tevékenységüket megosztották egymás között: míg B. Zsolt Árpád jellemzően a prostituáltak beszervezését, szállítását és felügyeletét végezte - akik között szerepelt egy tizennyolcadik életévét be nem töltött áldozat is - addig Zs. Anna Karolina a sértettek beszervezésén túlmenően külföldi kapcsolatait és német nyelvtudását felhasználva a prostitúciós tevékenység németországi helyszíneinek bérlését, a szexuális tartalmú hirdetések feltöltését valamint az úgynevezett „hirdetős” telefonok kezelését végezte, mely során fogadta a hirdetésekre jelentkező ügyfelek hívását, üzeneteit és ily módon koordinálta az áldozatok szexuális tevékenységét.

Utóbbi részfeladat ellátásában volt Zs. Anna Karolina segítségére Ó. Ádám illetve B. Zsolt Árpád is, akik a németországi prostitúciós helyszíneken felügyelték a sértettek tevékenységét, az ügyfeleket beengedték a bérelt apartmanokba, a tőlük kapott pénzösszeget pedig maradéktalanul elvették az áldozatoktól, az így befolyt jövedelmen egymás között osztoztak.

Az elkövetői kör által beszervezett és kiszállított sértettek több hetes turnusokban (általában 3-6 hétig) dolgoztak folyamatosan Németországban, ennek során a hét minden napján, 0-24 órában fogadniuk kellett az ügyfeleket. A külföldön töltött turnusok alatt alkalmanként több millió forintot kerestek az elkövetői kör részére.

2021 őszén az elkövetői kör női tagja úgy szervezett be a fenti szexuális jellegű tevékenységre egy fiatal nőt, hogy pontosan tisztában volt 18 év alatti életkorával, ezt egy nagykorú személy részére kiállított személyigazolvánnyal kívánta leplezni Németországban. A sértetteket a németországi kiszállítás előtt célirányosan felkészítették a külföldi munkavégzésre, elvitték őket fodrászhoz, műkörmöshöz, fehérneműket vásároltak nekik, majd hozzátették, hogy ennek az árát később levonják a fizetésükből. Abból a fizetésből, amelyet végül soha, vagy csak minimális részben kaptak kézhez, csak hitegették őket.

A nyomozás során április 17-én az M1-es autópályán igazoltatták Zs. Anna Karolinát többedmagával, aki Németországból éppen szarvasi tartózkodási helyére tartott haza a húsvéti ünnepekre. Az általa vezetett személygépkocsiban az Emberkereskedelem Elleni Osztály munkatársai több mint 7 000 EUR készpénzt találtak, amelyet a személygépkocsival együtt lefoglaltak.

Ezután B. Zsolt Árpádot és Ó. Ádámot is elfogták a nyomozók kecskeméti tartózkodási helyük közelében. Majd Ó. Ádám kecskeméti, illetve B. Zsolt Árpád szarvasi tartózkodási helyén kutatást tartottak, amelyek során elektronikus adathordozókat, feljegyzéseket, zálogjegyeket foglaltak le. Vagyonvisszaszerzés keretében az Emberkereskedelem Elleni Osztály egy lakóingatlan zár alá vételéről határozott.

Az elfogásokat követően mind a három személyt gyanúsítottként hallgatta ki a KR NNI. Bűnügyi őrizetbe vették őket, egyúttal kezdeményezték letartóztatásuk elrendelését a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnél.

A minősített emberkereskedelem bűntett büntetési tétele 5 évtől 10 évig, illetve 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kiderült, hogy kóborolt el, és mit csinált éjjel a hidegben az a hatéves kislány, akit vasárnap óta kerestek Pérnél
Zóra 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt. Végül egy siklóernyős bukkant rá hétfőn.

Link másolása

A kutyáját követte játék közben, de aztán a sűrű ködben már nem talált haza az a hatéves kislány, akire végül hétfőn egy siklóernyős talált rá - írja a Blikk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt ezután nagy erőkkel kezdték keresni, és végül egy a kutatásban résztvevő siklóernyős szúrta ki fentről, ahogy a gyerek a péri reptér közelében ácsorgott.

Mehringer Szabolcs később azt mondta, hogy neki is van egy hatéves gyereke, így átérezte, min mennek keresztül a szülők.

„Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik”

- mondta a hős siklóernyős.

"Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" - tette hozzá.

Azóta az is kiderült, hogy Zóra tegnap délután a kutyájával ment ki játszani, majd az állatot követte egy darabig, de a nagy ködben eltévedt.

A gyerek összesen 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt, mivel nem talált haza.

A testhőmérséklete alig 36 fok volt, amikor hétfő délelőtt megtalálták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megtalálták a Győr mellett eltűnt kislányt
A gyermek épen és egészségesen került elő.

Link másolása

Mi is megírtuk, hogy vasárnap 16 óra körül egy Péri tanyáról eltűnt egy kislány.

A gyerek felkutatása sikeresen záródott november 14-én a délelőtti órákban - írta a police.hu.

A gyermekre Pér községben lévő repülőtér környezetében találtak rá a keresők a nagy erőkkel végrehajtott összehangolt művelet eredményeként.

Túróczi Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt nagy erőkkel kezdték el kutatni, a kereséshez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei is csatlakoztak. Állítólag egy kutya után indult el otthonról, szerencsére az időjárásnak megfelelően felöltözve az rtl.hu szerint.

A kislány egészséges, azonban a körülményekre tekintettel a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A keresésben résztvevőknek köszönetünket fejezzük ki a kitartó és eredményes munkájukhoz!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lövöldözés volt reggel a Nagykőrösi úton, egy furgonból lőtték a rendőröket
A rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk, az Ecseri piacnál állították meg a járművet végül.

Link másolása

Lövöldözés volt hétfő reggel az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán: a rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk.

A Blikk azt írja, hogy a Rádió 1 reggeli műsorába telefonált be több hallgató, jelezve a történéseket. Elmondásuk szerint egy fehér furgon menekült a rendőrök elől az M5-ös bevezető szakaszán.

A hatóságok végül a Nagykőrösi úton, az Ecseri piacnál állították meg a járművet.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) reggel nyolc óra körül azt írta, hogy az M5-ös bevezető szakaszán az autópiacnál sávlezárásra kell számítani hatósági intézkedés miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy a kommandósok elfogják a Budapesten lövöldöző embercsempészeket
Az M5-ösön akarták ellenőrizni az autójukat, de ők továbbhajtottak és tüzet nyitottak a rendőrökre. Végül Kispesten fogták el őket.

Link másolása

A TEK kommandósai fogták el hétfő reggel azt a két embercsempészt, akiknek az autóját az M5-ösön akarták megállítani a rendőrök, de ők elhajtottak és tüzet nyitottak rájuk – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményéből. Több lövés is dördült, de az akcióban senki nem sérült meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk,

lövöldözés és autósüldözés volt hétfő reggel az M5-ös budapesti bevezető szakaszán.

A rendőrök egy fehér furgont vettek üldözőbe, amit végül az Ecseri piac közelében sikerült megállatni.

A BRFK most azt írja, hogy a magyar rendszámú Ford Transitot reggel 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs közelében akarták ellenőrizni a járőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján.

A kisteherautó sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a felszólítást és tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést is leadtak a rendőrautó felé.

A rendőrök üldözőbe vették a Transitot, amit végül Budapest határában sikerült megállítani. Ezután a sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe. Eközben további lövéseket adtak le a rendőrök felé, az egyik rendőr pedig figyelmeztető lövést követően viszonozta is a tüzet.

A BRFK ezután lezárta a területet, a helyszínre pedig csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak. A hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége is, akik

végül 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

Ellenük embercsempészés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott. A BRFK közleménye szerint a lövések következtében sem ők, sem az embercsempészek, sem a rendőrök nem sérültek meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET: