News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Emberkereskedelemből élő bandát kapcsoltak le Kecskeméten

Lányokat futtattak, vagyis kihasználva a kiszolgáltatott helyzetüket németországi prostitúcióra kényszerítették őket. Több nehéz sorsú nő mellett, egy 18 év alatti sértettet is kizsákmányoltak.

Link másolása

hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomozást folytat Zs. Anna Karolina, B. Zsolt Árpád és Ó. Ádám kecskeméti lakosokkal szemben több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka gyanúja miatt - írta a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján B. Zsolt Árpád megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy élettársával, Zs. Anna Karolina kecskeméti lakossal legalább 2020. augusztus és 2021. év vége közötti időszakban úgy tettek szert illegális jövedelemre, hogy

jellemzően az ország keleti régiójában élő, anyagi, egészségügyi és szociális körülményeikből adódóan kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar állampolgárokat szerveztek be külföldi – németországi, Magdeburg környéki - prostitúcióra, majd az általuk keresett pénzt teljes egészében, vagy annak jelentős részét elvették.

Tevékenységüket megosztották egymás között: míg B. Zsolt Árpád jellemzően a prostituáltak beszervezését, szállítását és felügyeletét végezte - akik között szerepelt egy tizennyolcadik életévét be nem töltött áldozat is - addig Zs. Anna Karolina a sértettek beszervezésén túlmenően külföldi kapcsolatait és német nyelvtudását felhasználva a prostitúciós tevékenység németországi helyszíneinek bérlését, a szexuális tartalmú hirdetések feltöltését valamint az úgynevezett „hirdetős” telefonok kezelését végezte, mely során fogadta a hirdetésekre jelentkező ügyfelek hívását, üzeneteit és ily módon koordinálta az áldozatok szexuális tevékenységét.

Utóbbi részfeladat ellátásában volt Zs. Anna Karolina segítségére Ó. Ádám illetve B. Zsolt Árpád is, akik a németországi prostitúciós helyszíneken felügyelték a sértettek tevékenységét, az ügyfeleket beengedték a bérelt apartmanokba, a tőlük kapott pénzösszeget pedig maradéktalanul elvették az áldozatoktól, az így befolyt jövedelmen egymás között osztoztak.

Az elkövetői kör által beszervezett és kiszállított sértettek több hetes turnusokban (általában 3-6 hétig) dolgoztak folyamatosan Németországban, ennek során a hét minden napján, 0-24 órában fogadniuk kellett az ügyfeleket. A külföldön töltött turnusok alatt alkalmanként több millió forintot kerestek az elkövetői kör részére.

2021 őszén az elkövetői kör női tagja úgy szervezett be a fenti szexuális jellegű tevékenységre egy fiatal nőt, hogy pontosan tisztában volt 18 év alatti életkorával, ezt egy nagykorú személy részére kiállított személyigazolvánnyal kívánta leplezni Németországban. A sértetteket a németországi kiszállítás előtt célirányosan felkészítették a külföldi munkavégzésre, elvitték őket fodrászhoz, műkörmöshöz, fehérneműket vásároltak nekik, majd hozzátették, hogy ennek az árát később levonják a fizetésükből. Abból a fizetésből, amelyet végül soha, vagy csak minimális részben kaptak kézhez, csak hitegették őket.

hirdetés

A nyomozás során április 17-én az M1-es autópályán igazoltatták Zs. Anna Karolinát többedmagával, aki Németországból éppen szarvasi tartózkodási helyére tartott haza a húsvéti ünnepekre. Az általa vezetett személygépkocsiban az Emberkereskedelem Elleni Osztály munkatársai több mint 7 000 EUR készpénzt találtak, amelyet a személygépkocsival együtt lefoglaltak.

Ezután B. Zsolt Árpádot és Ó. Ádámot is elfogták a nyomozók kecskeméti tartózkodási helyük közelében. Majd Ó. Ádám kecskeméti, illetve B. Zsolt Árpád szarvasi tartózkodási helyén kutatást tartottak, amelyek során elektronikus adathordozókat, feljegyzéseket, zálogjegyeket foglaltak le. Vagyonvisszaszerzés keretében az Emberkereskedelem Elleni Osztály egy lakóingatlan zár alá vételéről határozott.

Az elfogásokat követően mind a három személyt gyanúsítottként hallgatta ki a KR NNI. Bűnügyi őrizetbe vették őket, egyúttal kezdeményezték letartóztatásuk elrendelését a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnél.

A minősített emberkereskedelem bűntett büntetési tétele 5 évtől 10 évig, illetve 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Kegyetlen cápatámadásban halt meg az osztrák nő egy népszerű egyiptomi strandon
A nő még élve kiúszott a partra, azonban életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

hirdetés

Egy 68 éves osztrák nőt cápatámadás ért az egyiptomi Vörös-tenger partján fekvő Sahl Hasheesh népszerű öbölben. A turista karját és lábát tépte le a cápa, miközben többen szemtanúi voltak a vérfürdőnek a közeli mólóról - szúrta ki a Daily Star.

A drámai balesetet a tömeg megdöbbenve figyelte, de senki sem sietett a nő segítségére, többen viszont videót készítettek.

A megrázó felvételeken látható, ahogyan a nő magára maradt, és kétségbeesetten próbál uszonnyal a lábán kiúszni a partra. Körülötte a víz vörösre változik, amint a cápa támadásba lendül.

hirdetés

A videón orosz turisták panaszkodását hallani, akik aggodalmaskodnak, hogy sehol nem láttak vízimentőt. Az egyikük azt mondta:

„Az emberek rohannak ki a tengerből. Nincs mentő, senki sem segít neki. A nőnek nincs karja a könyökéig.”

Egy másik turista pánikba esve kiabált:

„Hol van a cápa? Az isten szerelmére. Életmentők? Hol vannak a vízimentők?”

Nagy nehezen a mólóról mentőövet dobtak a vízbe, azonban olyan messze a nőtől, hogy esélye sem volt elérni.

A 68 éves nő végül élve kijutott a partra, ahol a mentősök megpróbálták újraéleszteni, azonban sajnos már nem tudták megmenteni.

A pénteki támadás után a helyi jelentések szerint három napig tilos volt úszni, búvárkodni és halászni a Sahl Hasheesh területétől a Makadi-öbölig.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
350 millió forint tűnt el a hugyagi önkormányzatnál, nyomoz a rendőrség
A minisztérium most arra kötelezte a falut, hogy fizesse vissza a teljes összeget. Ezt nem tudják megtenni, mert a pénznek nyoma veszett.

Link másolása

hirdetés

Elment a pályázati pénz Hugyagon a működésre, ezért nem jutott arra, amire kapták - mondta el a település alpolgármestere. A forrásból szociális bérlakások építését és felújítását, helyi fejlesztéseket, például óvodafelújítást kellett volna megvalósítani, de semmi nem készült el.

Az egyik helyi lakónak összkomfortos házat ígértek, de helyette a mai napig is egy omladozó, életveszélyes házban élnek. De több hasonló esetről tudni a faluban, ahol a 194 millió forintos uniós támogatást másra költötték.

A további 158 milliós támogatásból játszóterek és kultúrház kialakítására és az óvoda konyhájának felújítására kellett volna költeni, ami szintén nem történt meg.

A minisztérium most arra kötelezte a falut, hogy mind a 350 millió forintot fizesse vissza. Ezt nem tudják megtenni, mert a pénznek nyoma veszett.

Az ügy miatt rendőrségi feljelentést tettek tavaly október végén ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelésért, mert ezt nem lehet ennyiben hagyni – mondta Lovas Ilona helyi önkormányzati képviselő.

Bodor Gábor, Hugyag alpolgármestere szerint az alulfinanszírozott önkormányzat egyszerűen elköltötte a pályázati pénzt a saját működésére. A korábbi polgármester lemondott, a helyiek szerint külföldre távozott.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Már járható az M7-es Lepsénynél, de még továbbra is óriási dugó Budapest felé
Halálos baleset történt délelőtt a 84-es kilométernél, ezért terelték le az autósokat a pályáról. Azóta bedugult a 7-es és a 71-es főút is.

Link másolása

hirdetés

Megszűnt a korlátozás az M7-esen Lepsénynél, a Budapest felé vezető oldalon, ahol vasárnap délelőtt egy halálos baleset történt. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azt írja, hogy a balesettel érintett útszakaszon a forgalomkorlátozást 13 óra 45 perckor feloldották.

Az autópálya így már teljes szélességében járható a főváros felé, de továbbra is jelentős a torlódás.

Az Útinform szerint a korábbi kiterelés miatt

a 7-es főúton Siófok és Lepsény között is óriási a dugó,

továbbá a 71-es főúton, Balatonakarattya és Lepsény között is szakaszos torlódásra kell készülni.

A rendőrség korábban azt írta, hogy vasárnap délelőtt 9 óra 40 perc körül egy autós a Balaton felé haladt, majd a 84-es kilométernél eddig ismeretlen okból átszakította a szalagkorlátot, és áttért az ellentétes oldalra.

A balesetben egy nő a helyszínen meghalt.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Videó: Hatalmasat esett egy robogós, miután ráhúzta a kormányt egy autó sofőrje a Haller utcában
A felvétel készítője szerint a meleg miatti figyelmetlenség lehetett a baleset oka.

Link másolása

hirdetés

Óriásit esett egy robogós a Haller utcában egy figyelmetlen autós miatt. Az esetet a Bpi- Autósok Közösségének egyik olvasója rögzítette csütörtökön, mint írta, a Nagyvárad térről ment a Haller utcán, a Soroksári útra.

A Mester utca előtt járt, mikor elhaladt a sárga Suzuki és a robogós mellett, később hallotta meg a fékezést maga mögül.

„Behúzódtam a jobb sávba, kiraktam a vészvillogót. Kiszálltam, megkérdeztem, hogy minden rendben van-e, azt mondták igen, ezért utána tovább is mentem.”

A felvétel készítője azt is elmondta, azért tette közzé a videót, mert

szerinte ez a meleg miatti figyelmetlenség volt.

„Én úgy vélem látni, hogy a Suzuki a kormányrángatás előtt nem a türköt nézte, hanem az előttem lévőket, ezért biztos vagyok benne, hogy ez figyelmetlenség, meleg miatti kapkodás volt. Tanuljunk ebből” - írta a felvételhez.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: