News here

KÉK HÍREK

Elraboltak egy 18 éves fiút, és megásatták vele a saját sírját

Mindezt azért, mert néhány tízezer forinttal tartozott. Az elkövetőket előzetes letartóztatásba helyezték.

Link másolása

Elraboltak, megvertek, megzsaroltak és megfenyegettek egy 18 éves fiút, majd arra kényszerítették, hogy kezdje el ásni a saját sírját - írja a Zsaru magazin cikkére hivatkozva a 24.hu. A hírek szerint a fiatal fiúnak azért kellett végigmennie mindezen, mert

néhány tízezer forinttal tartozott egy férfinak.

A fiatal elmondása szerint az eset július 18-án délelőtt történt, és telefonon csalták tőrbe. Egy férfi ugyanis azzal hívta fel, hogy rendőr, és szemtanúként kell segítenie, hogy tisztázzanak egy esetet, majd elmondta, mikor és hova kell mennie.

A fiú egy élelmiszerbolt parkolójában találkozott az álnyomozóval, aki arra kérte, hogy üljön be a civil "rendőrautóba". Mielőtt azonban beszállt volna, a fiú észrevette, hogy a "nyomozó" nincs egyedül, és a hátsó ülésen egy másik férfi várja. Ekkor a fiú visszakozni kezdett, de már késő volt: berántották az autóba, és mindketten ütni kezdték.

Nemsokára az is kiderült, miért bántják: a fiú az egyik támadó, egy 41 éves salgótarjáni férfi fiától vásárolt egy telefont, de nem fizette ki a teljes vételárat. A fiú rögtön elismerte, hogy tartozik, és megígérte, hogy amint tudja, rendezni fogja az adósságot.

A két férfi azonban nem engedte el, ehelyett Bárnára hajtottak, ahol vissza kellett adnia a telefont a támadó fiának. Ezután ismét autóba ültették, ütlegelték, majd elindultak visszafelé Salgótarjánba.

Útközben azonban megálltak egy erdős részen, kiszállították a fiút az autóból, és az úttól távolabb, egy elhagyatott részen

közölték vele, hogy meg kell ásnia a saját sírját.

Miközben a fiú ásni kezdett, a két férfi elkezdte kérdezgetni, hogy mennyit ér neki az élete, de mivel a fiú nem tudott válaszolni, ők tettek ajánlatot: szereznek neki egy állást, és a fizetéséből fél éven keresztül 60 ezer forintot nekik kell majd adnia.

A fiú elfogadta az ajánlatot, mire a két férfi megfenyegette, hogy ne merjen szólni a rendőröknek, majd még egyszer a bordájába ütöttek.

A fiú a fenyegetés ellenére azonban mégis értesítette a hatóságot.

A két férfit - a 41 éves salgótarjánit és annak 27 éves cinkosát - néhány órával később előállították a rendőrök. Szeles Norbert százados, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vagyonvédelmi alosztályának vezetője szerint a két férfi szemmel láthatóan megdöbbent, amikor szembesítették őket azzal, hogy évekre is rács mögé kerülhetnek.

Az elkövetőket személyi szabadság megsértésével, hivatalos eljárás színlelésével, zsarolással és önbíráskodással is gyanúsítják. Mindketten előzetes letartóztatásba kerültek.

Címképünk illusztráció. Forrás: Pixabay


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kiderült, hogy kóborolt el, és mit csinált éjjel a hidegben az a hatéves kislány, akit vasárnap óta kerestek Pérnél
Zóra 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt. Végül egy siklóernyős bukkant rá hétfőn.

Link másolása

A kutyáját követte játék közben, de aztán a sűrű ködben már nem talált haza az a hatéves kislány, akire végül hétfőn egy siklóernyős talált rá - írja a Blikk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt ezután nagy erőkkel kezdték keresni, és végül egy a kutatásban résztvevő siklóernyős szúrta ki fentről, ahogy a gyerek a péri reptér közelében ácsorgott.

Mehringer Szabolcs később azt mondta, hogy neki is van egy hatéves gyereke, így átérezte, min mennek keresztül a szülők.

„Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik”

- mondta a hős siklóernyős.

"Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" - tette hozzá.

Azóta az is kiderült, hogy Zóra tegnap délután a kutyájával ment ki játszani, majd az állatot követte egy darabig, de a nagy ködben eltévedt.

A gyerek összesen 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt, mivel nem talált haza.

A testhőmérséklete alig 36 fok volt, amikor hétfő délelőtt megtalálták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megtalálták a Győr mellett eltűnt kislányt
A gyermek épen és egészségesen került elő.

Link másolása

Mi is megírtuk, hogy vasárnap 16 óra körül egy Péri tanyáról eltűnt egy kislány.

A gyerek felkutatása sikeresen záródott november 14-én a délelőtti órákban - írta a police.hu.

A gyermekre Pér községben lévő repülőtér környezetében találtak rá a keresők a nagy erőkkel végrehajtott összehangolt művelet eredményeként.

Túróczi Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt nagy erőkkel kezdték el kutatni, a kereséshez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei is csatlakoztak. Állítólag egy kutya után indult el otthonról, szerencsére az időjárásnak megfelelően felöltözve az rtl.hu szerint.

A kislány egészséges, azonban a körülményekre tekintettel a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A keresésben résztvevőknek köszönetünket fejezzük ki a kitartó és eredményes munkájukhoz!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lövöldözés volt reggel a Nagykőrösi úton, egy furgonból lőtték a rendőröket
A rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk, az Ecseri piacnál állították meg a járművet végül.

Link másolása

Lövöldözés volt hétfő reggel az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán: a rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk.

A Blikk azt írja, hogy a Rádió 1 reggeli műsorába telefonált be több hallgató, jelezve a történéseket. Elmondásuk szerint egy fehér furgon menekült a rendőrök elől az M5-ös bevezető szakaszán.

A hatóságok végül a Nagykőrösi úton, az Ecseri piacnál állították meg a járművet.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) reggel nyolc óra körül azt írta, hogy az M5-ös bevezető szakaszán az autópiacnál sávlezárásra kell számítani hatósági intézkedés miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy a kommandósok elfogják a Budapesten lövöldöző embercsempészeket
Az M5-ösön akarták ellenőrizni az autójukat, de ők továbbhajtottak és tüzet nyitottak a rendőrökre. Végül Kispesten fogták el őket.

Link másolása

A TEK kommandósai fogták el hétfő reggel azt a két embercsempészt, akiknek az autóját az M5-ösön akarták megállítani a rendőrök, de ők elhajtottak és tüzet nyitottak rájuk – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményéből. Több lövés is dördült, de az akcióban senki nem sérült meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk,

lövöldözés és autósüldözés volt hétfő reggel az M5-ös budapesti bevezető szakaszán.

A rendőrök egy fehér furgont vettek üldözőbe, amit végül az Ecseri piac közelében sikerült megállatni.

A BRFK most azt írja, hogy a magyar rendszámú Ford Transitot reggel 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs közelében akarták ellenőrizni a járőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján.

A kisteherautó sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a felszólítást és tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést is leadtak a rendőrautó felé.

A rendőrök üldözőbe vették a Transitot, amit végül Budapest határában sikerült megállítani. Ezután a sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe. Eközben további lövéseket adtak le a rendőrök felé, az egyik rendőr pedig figyelmeztető lövést követően viszonozta is a tüzet.

A BRFK ezután lezárta a területet, a helyszínre pedig csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak. A hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége is, akik

végül 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

Ellenük embercsempészés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott. A BRFK közleménye szerint a lövések következtében sem ők, sem az embercsempészek, sem a rendőrök nem sérültek meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET: