hirdetés

KÉK HÍREK

Egy év börtön járhat azért, ha így utazol a vonaton

A bliccelés még hagyján, de van egy dolog, amit semmiképpen nem érdemes kockáztatni...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. május 19.

hirdetés

Megállíthatatlanul, gyakran szájról szájra terjednek azok a pletykák, amelyek szerint kevesebb az esélye a lebukásnak akkor, ha hamis kedvezményre jogosító okirattal bliccelnünk, illetve olyan igazolvánnyal utazunk, amelyre egyébként nem lennének jogosultak (például lejárt diákigazolvány). Ez azonban a lehető legrosszabb döntés, amelyet a bliccelni kívánó utas tehet.

Az okirat-hamisítás ugyanis bűncselekmény, és jóval szigorúbb büntetés jár érte a közlekedési társaságok által kiszabott bírságnál.vonat

Mi számít okmányhamisításnak?

Többek között az, valaki hamis bérlettel, menetjeggyel, hamis diákigazolvánnyal vagy diákigazolvány-matricával, hamisított közalkalmazotti papírral vagy MÁV arcképes igazolvánnyal utazik, pontosabban, ha fel is használja azt, például átadja, felmutatja a jegypénztárosnak, jegyellenőrnek.

A büntetés legrosszabb esetben akár évig terjedő szabadságvesztés is lehet, a büntetlen előéletűekre pedig általában százezres nagyságrendű pénzbüntetést rónak ki. Ha valakiről kiderül, hogy sorozatosan használja fel hasonló módon a hamis okiratokat, akár több évre is rács mögé kerülhet.

hirdetés

Forrás: Femina


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Brutális kettős gyilkosság: vascsővel, késsel és baltával öltek meg egy idős párt Kislángon

A házaspár sonkalopás közben érte tetten a gyilkost, aki azonnal a két idős emberre támadt. Csak erős idegzetűeknek!
Címkép: Google Streetview - szmo.hu
2021. március 07.

hirdetés

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába vasárnap 6 óra 45 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi hiába kereste Kislángon ismerősét, ezért otthonához ment, ahol a földön vérnyomokat talált - írja a police.hu.

A kiérkező rendőrök a helyszínen egy nő és egy férfi holttestét találták meg. Már a helyszínen megállapították, hogy halálukat idegenkezűség okozta.

A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően a nyomozók egy órán belül elfogták a 26 éves férfit, aki ellen emberölés bűntett miatt eljárást indítottak. A helyszíni szemle és a nyomozati cselekmények még folyamatban vannak.

A deltahirek.hu információi szerint

a házaspár sonkalopás közben érte tetten a gyilkost, aki nem habozott, azonnal a két idős emberre támadt.

A lap úgy tudja, az elkövető vascsövet, kést és baltát is használt a bűncselekmény elkövetéséhez, egyiküket szinte feldarabolta, majd a holttesteket egy aknába dobta.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Úgy okozott balesetet luxusautójával egy 23 éves férfi Pomázon, hogy nem is vezethetett volna

A férfit eltiltották a vezetéstől, mert korábban már okozott súlyos, halálos balesetet.
Címkép: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2021. március 08.

hirdetés

Korábban már eltiltották a vezetéstől azt a 23 éves férfit, aki luxusautójával túl gyorsan ment, lesodródott az útról, egy másik kocsinak ütközött, majd egy fának csapódott vasárnap este a Pest megyei Pomáz közelében - számolt be az RTL Híradó.

A két autóban hatan utaztak, közülük négyen kerültek kórházba, a luxusautó 23 éves sofőrje súlyos állapotban. Az RTL Híradó információi szerint jelenleg mesterséges kómában tartják.

"Egy fiatal férfi roncsolt végtagsérüléseket szenvedett, egy másik fiatalember végtag- , illetve fejsérüléseket, egy 55 év körüli nő szintén fejsérülés miatt szorult ellátásra. És kórházba vittünk még egy fiatalembert, aki látszólag sértetlen volt, de felmerült a belső sérülések lehetősége"

- mondta a Híradónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Később kiderült, a luxusautót vezető fiatal nem is ülhetett volna a volán mögé. Nem volt jogosítványa, mert már korábban is okozott súlyos, halálos balesetet.

2019 végén Csömör közelében ütközött össze egy másik autóval, aminek a sofőrje, egy 41 éves nő életét vesztette. Már akkor sem volt érvényes jogosítványa. A Blikk szerint annál a balesetnél egy 500 lóerős luxusautót vezetett. Az RTL Híradó úgy tudja: abban az ügyben halált okozó ittas járművezetés miatt nemrég emeltek vádat ellene.

Az, hogy a vasárnapi baleset előtt fogyasztott-e valamit, később derülhet ki.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
A Rovatból
hirdetés

Csaknem halálra marcangoltak egy hároméves kisfiút a család kutyái Újlétán

A kisfiút mentőhelikopterrel vitték kórházba, miután a család kutyái rátámadtak az udvaron. Az ATV információi szerint a gyereket többször is meg kellett műteni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 08.

hirdetés

Mentőhelikopterrel kellett egy hároméves kisfiút kórházba vinni Újlétáról, miután a család kutyái rátámadtak az udvarukon - számolt be az ATV Híradója.

A kisfiú az édesanyjával és a kishúgával volt otthon a baleset napján, az anya az ATV-nek azt mondta, ő éppen aludt, amikor a kisgyerek kiment az udvarra, ahol rátámadtak a kutyák és arcát, fejét marcangolták.

Bartha János, a szemközti szomszéd azt mondta: a kertben dolgoztak, amikor meghallották a gyereksírást, ilyen azonban máskor is előfordult. A szomszéd egyből bement az udvarra a megvadult állatok közé, de a gyereket csak úgy sikerült kihoznia, hogy egy másik fiú segített neki, vascsővel ijesztve el a kutyákat. Az állatokat nem kellett bántani.

A férfi beszámolója szerint a kisfiú arca, háta, combja is szét volt marcangolva.

A mentők egy esetkocsival, majd a helikopterrel érkeztek a helyszínre. Ménes Dávid, az OMSZ munkatársa közölte, hogy a gyermek súlyos harapásos sérüléseket szenvedett. Fájdalomcsillapítás, valamint teljes teströgzítést követően, stabil állapotban szállították a Kenézy Gyula Kórház traumatológia sokktalanítójába.

hirdetés

Az ATV információi szerint

a kisfiút a kórházban többször is meg kellett műteni, de úgy tudják, élete már nincs veszélyben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kutyák miért vadultak meg. Még a szomszédok is azt mondták róluk, hogy korábban sosem bántották a gyerekeket. Az állatokat egyelőre nem vitték el a családtól.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Egy cellába zárták M. Richárdot és a soroksári futónő feltételezett gyilkosát

A Blikk információi szerint a cellatársak jól kijönnek egymással.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 04.

hirdetés

Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd és a soroksári futó nő megölésével vádolt, R. Szilveszter - írja a Blikk.

A lap információi szerint a "két nehézfiú remekül kijön egymással".

A Blikk által megszólaltatott szakértő, Németh Zsolt kriminológus szerint a börtön vezetősége nagyon is átgondolt és stratégiailag helyes döntést hozott, amikor közös zárkába osztotta be őket.

"Mivel fizikailag közel azonos adottságokkal bírnak, egyikük sem lehet biztos benne, hogy egy összecsapásból ki jönne ki győztesen. Ezt felmérhették, ezért nem packáznak egymással. És mivel két, a börtönt jól ismerő emberről beszélünk, azt is tudják, hogy a rendbontás milyen fegyelmi eljárásokat, megvonásokat vonhat maga után"

- mondta a lapnak a szakértő.

A Blikk elérte R. Szilveszter ügyvédjét, aki megerősítette, hogy

eddig zökkenőmentes a két rab viszonya, sőt, már az is kiderült, hogy közös ismerőseik is vannak, és kifejezetten jól megvannak egymással.

Elmondása szerint védence egyébként sem balhés rab, új cellatársa érkezéséig főleg az ágyon fekve, a fal felé fordulva krimiket olvasott, nem igazán nyitott a külvilág felé. A lap forrásaira hivatkozva úgy véli, hogy amennyiben a két rab jó kapcsolatot alakít ki, R. Szilveszter beszélhet a gyilkosságról, amellyel gyanúsítják, és amellyel kapcsolatban még sosem vallott.

hirdetés

M. Richárd azért került hosszú jogi huzavona után őrizetbe, mert 2017-ben halálos balesetet okozott a Dózsa György úton, de a kecskeméti maffiaperben is felmerült a neve. R. Szilvesztert a 2013-ban brutális módon meggyilkolt futónő, Kardosné Gyurik Krisztina megölésével vádolják, 5 évvel a bűntény után, egy DNS-vizsgálat segítségével tartóztatták le.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: