KÉK HÍREK
A Rovatból

Egy autós elkezdett hisztizni az M7-esen, mert nem tetszett neki, hogy levideózták, ahogy a leállósávon hajt

Veszélyes manőverek, üldözés, büntetőfékezés. Akár tetszett neki, akár nem, videón látható az eset.


A bpiautosok.hu egyik olvasója küldte be azt a felvételt, amin egy kisteherautós lelassított, megvárta a forgalomban, ráhúzta a kormányt, üldözni kezdte, megelőzte, majd büntetőfékezéssel megállásra kényszerítette.

Mindezt azért, mert észrevette, hogy az olvasó korábban elkezdte videózni, hogy nagy sebességgel közlekedik a leállósávban.

Az akció itt tekinthető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
„A főorvos úr közölte, hogy Áron elment, nagyjából ott omlott össze a világ” – megszólalt az iskolai kiránduláson víz alá merült kisfiú édesanyja
Az orvosok megállapították, hogy a gyerek teljesen egészséges volt. Mikor kiderült, hogy nem tudják megmenteni, a család még el tudott tőle búcsúzni.


Szörnyű tragédia történt egy iskolai kiránduláson hétfőn. Egy 13 éves fiú egy komáromi szabadidőparkban versenyzett a társaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni. Mire észrevették, hogy baj van a társukkal, percek teltek el. Végül mentőhelikopter vitte kórházba, ahol pár napon belül meghalt.

A 13 éves Áron percek óta mozdulatlan volt a víz alatt, mikor a gyerekek észrevették. Azonnal segítségért futottak. Az RTL úgy tudja, hogy az úszómester ért elsőként a fiúhoz.

A mentősök szóvivője elmondta: „A helyszínen tartózkodók megkezdték az újjáélesztést, esetkocsi, mentőhelikopter is érkezett, emeltszinten folytatták a beavatkozásokat, sikerült a fiú szívét, vérkeringését újraindítani, mentőhelikopterrel szállítottuk kórházba".

Ám hiába érkezett gyorsan a segítség, Áron néhány nappal később a kórházban meghalt.

Édesanyja a Híradónak elmondta:

„Igazából 22 óra magasságában, jött ki a főorvos úr és közölte, hogy Áron elment. Nagyjából ott omlott össze a világ.”

Elmesélése szerint a fia mindig eleven, pörgős és nagyon barátságos gyerek volt, aki izgatottan várta az iskolai kirándulást. Napok óta másról sem beszélt. Azt azonban nem értette, hogy mit keresett a mély vízben.

„Ez a víz alá merülés ez iszonyat veszélyes, én az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy hogy engedték bele, mert ha jól értelmeztem, akkor ez a majd két méteres medencében volt és ő nem tudott úszni".

Az orvosok azt állapították meg, hogy a gyerek egészséges volt.

„Próbálták helyrehozni, amit lehetett meg is tettek, mert egyébként mondta is a doktor úr, hogy ez a legszörnyűbb, amikor egy teljesen egészséges, laborjait is nézték, a szívének sem volt semmi baja, nem az miatt történt ez az egész. Teljesen egészséges és lekapcsolt az agya és vége. Azt nem tudják helyrehozni”.

Mikor kiderült, hogy nem tudják a gyermekét megmenteni, még el tudtak köszönni tőle.

„Még így el tudtunk tőle köszönni. Ez sokat számít, hogy el tudtuk mondani neki, amit érzünk és ott volt az egész család.”

Az eset után a szabadidőpark vezetősége belső vizsgálatot rendelt el - tudta meg a Híradó.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
„Kiengedtem a két foximat, mondom feláldozom a kutyáimat” – így próbálta menteni az asszonyt, akit egy másik kutya marcangolt Bozsokon
A megtámadott nőt igen súlyos sérülésekkel vitték el a mentők. A helyiek aggódnak, mert a támadó kutya nincs karanténban, azóta is többször látták.


Súlyosan megsérült egy nő, akit az utcán támadott meg egy kutya Bozsokon csütörtökön délután. A fejét, arcát és karját marcangolta szét.

Az egyik házból szabadult ki a megvadult állat, majd a járdán sétáló asszonynak ugrott és a földre teperte. A kiabálására a szomszédok szaladtak ki.

Egyikük elmondta:

"Kiengedtem a két foximat, mondom föláldozom a kutyámat, mondom támadjatok, támadjatok, ugye a foxi az nagyon jó állat, leszedték róla nagy nehezen, de akkor már az arca lelógott, a feje, a bőre, haja".

Egy másik szomszéd pedig a segélyhívót tárcsázta. Az asszony súlyos roncsolásos fej illetve végtagsérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátás után egy baleseti centrumba vitték at egyedül élő 61 éve nőt.

Egy helybéli úgy értesült, hogy "egy 11 órás műtéten esett túl, és hát most antibiotikummal nyomják, mert hogy a fertőzés 10 nap kritikus, amíg fennáll neki".

Úgy tudni, hogy a támadó kutyának karanténban lenne a helye, de az elmúlt napokban is többször látták. Egy környékbeli elmondta: "Jött az állatorvos nagy dirrel durral tegnap is, hogy nem viteti el a kutyát, most is kinn van, hát olyan félve jöttem". Egy másik pedig arról panaszkodott: "Mindenki félti magát, a családtagjait, a gyerekeit, az óvodások nap mint nap itt mennek el tehát hogy ez egy borzalom, sajnos ezek ellenére a kutya még mindig itt tartózkodik és ugyanúgy kint szabadon az udvaron". Többen is bejelentették a rendőrségen, akik az RTL-nek annyit közölte, hogy az eset körülményeit büntetőeljárásban vizsgálják.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
A nevelőanya teljesen összetört, amikor a 2 éves Liliánát lekapcsolták a gépekről – egy lavórban merült víz alá a kislány
Az édesapa szerint a nő felelőtlen volt a gyerek felügyelete közben. Mindössze 30 másodpercre hagyta magára a kislányt, akkor történt a tragédia.


Nem tud megbocsátani a nevelőszülőknek, amiért elveszítette legkisebb gyermekét - ezt mondta a vér szerinti apa az RTL Híradónak, akinek 2 éves lányát a nevelőanya fürdetés közben magára hagyta a lavórban, és a gyerek annyi vizet nyelt, hogy később a kórházban meghalt.

„Hívott a párom, hogy a nevelőszülő bevitte a kicsit a kórházba. Bementem aznap a kórházba hozzá. Nem tudtunk már kommunikálni vele, nem volt már magánál, műtötték is”

– mesélte a kislány apja a Híradónak. Az orvosok mindent megtettek érte, de a kislány szervezete feladata a harcot. Az ügyészség szerint a gyereket 30 másodpercre hagyta magára a nevelőanya. Mikor visszajött, már csak azt látta, hogy a kislány teljesen a víz alatt van. Elmerült a lavorban. A nő azonnal kivette, rázta, hogy magához térjen, aztán a lábára fektetve a gyerek hátát ütögette.

A kislány sírni kezdett, láthatóan fájdalmai voltak, ezért az időközben hazaérkezett nevelőapa segített felvinni a gyereket a helyi orvosi rendelőbe. Onnan mentővel szállították kórházba.

A nevelőszülőket a csatorna hiába kereste, nem akartak beszélni a történtekről. Liliána apja azt mondta, megbízott bennük. A nevelőanya teljesen összetört, amikor a kislányt lekapcsolták a gépekről.

„Sírt, zokogott persze, mert sajnálta, de tehát akkor is ez egy felelőtlenség szerintem. Ő szülő. A két éves gyereket nem hagyjuk ott a kádnál”

– mondta el az édesapa.

Az ügyészég szerint a nevelőanya felelőtlensége miatt halt meg a gyerek. Gondatlan emberöléssel vádolják. „Amennyiben a vádlott a Törvényszék előkészítő ülésén beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, őt a Törvényszék 2 év fogházbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását 5 évi próbaidőre függessze fel” – mondta el a Híradónak Szűcs Erika, a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Az RTL Híradó riportja a megrázó esetről

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Konyhakést húzogatott a nyelvén és osztálytársai megölésével fenyegetőzött egy általános iskolás diák Borsodban
A fiatalkorú diák „mészárlást” tervezett egy internetes közösségi csoportban a Miskolchoz közeli Sajókaza településen. A bíróság elrendelte a letartóztatását.


Elrendelte egy osztálytársai megölésével fenyegetőző fiatalkorú általános iskolás diák letartóztatását a Miskolci Járásbíróság – közölte a Miskolci Törvényszék szombaton.

A nyomozás adatai szerint a Sajókazai Általános Iskola egyik tanára május 24-én egy tanórán észre vette, hogy az egyik diák egy 11 centiméter pengehosszúságú konyhakést vett elő a táskájából, majd a nyelvén húzogatta azt. Ezután a tanár elvette a diáktól a kést.

Kiderült, hogy a fiatalkorú diák tagja egy internetes közösségi csoportnak, melyben egy sajókazai „mészárlást” és ennek kapcsán egy „bázis” létrehozásáról tervezték, valamint olyan bejegyzést tett közzé, hogy „a sajókazaiak mind meg fognak fizetni”.

Az általános iskolás gyanúsított május 26-án üzenetküldő alkalmazáson keresztül közölte az osztályfőnökével, hogy az általa az iskolába vitt késsel az volt a szándéka, hogy az egész osztályt megölje. A Miskolci Járásbíróság szerint mindez kimeríti az emberölés előkészületét, és a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, továbbá megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárást, illetve az előkészített bűncselekményt végrehajtaná. Mindezek miatt a járásbíróság egy hónapra elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását, amelyet büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

A gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen.

Link másolása
KÖVESS MINKET: