KÉK HÍREK
A Rovatból

„Borzalmas az egyik legjobb barátomat keresni a vízen” – Péter két napja keresi a hajótragédia áldozatait, hiába

Az egyik barátnőjük elmondta, utolsó reményük, hogy a túlélő olasz férfi, aki jelenleg rossz állapotban van, jobban lesz, és el tudja majd mondani, mi történt.


Hétfőn is folytatták a verőcei hajós balesetben eltűnt fiatalok keresését.

„Borzalmas az egyik legjobb barátomat keresni a vízen”

- mondta az RTL Híradónak a hajótragédiát szenvedett társaság egyik ismerőse.

Egy másik pedig arról beszélt, hogy nem értik mi történt szombaton este, mert a motorcsónak tulajdonosa tapasztalt vezető volt. Az eltűntek között van az ő testvére és egy szerelmespár is. A túlélő olasz férfi az utolsó reményük, hogy kiderüljön mi történt pontosan Verőcénél.

Egy közeli ismerősük elmondta:

„Dunakeszin aludtak volna, Nagymarosról indultak. Ennyit tudunk. Elméletileg még Vác lehetett úticél, de már nem értek oda. És indulástól szinte azonnal baleset érte őket. Próbáltuk őket elérni, illetve a helymeghatározásuk ilyen 10 óra 17-kor vette őket utoljára".

A barátai közül kettőnek is volt hajós jogosítványa, a tulajdonos tapasztalt volt, de a többiek is jól ismerték a vizet - mondta el.

„Sokat hajóztunk együtt. Imádott hajózni. Tapasztalt sofőr volt, érthetetlen ami történt. Ha lassan történik az esemény, akkor biztos vagyok benne, hogy ők ugranak. Hozzá vannak szokva, még akinek nincs is jogsija - ugye mi hajó után wakeboardozunk is és fánkozunk is, tehát a vízi sportokhoz hozzá vagyunk szokva, ugrunk a vízbe, ismerjük a vizet, tudjuk, hogy veszélyes is"

- tette hozzá.

Azt nem tudja, hogy ki volt a nyolcadik utas, aki a partra tudott úszni. Abban bíznak, hogy minél hamarabb felépül és segít nekik megérteni, hogy mi történt.

„Várjuk, hogy hátha az olasz férfi fog tudni mondani valamit. Egyelőre annyit tudunk, hogy rossz állapotban van, és nem emlékszik arra sem, hogy hogyan szállt be a hajóba vagy hogyan úszott ki. Ő az utolsó reményünk talán, hogy el tudná mondani, hogy mi történt".

A nő elmondása szerint 25-30-an vannak jóbarátok, akikkel együtt járnak bulizni, sportolni. A baleset óta is kapcsolatban vannak, többen segítenek a keresésben is.

Egyikük, Péter épp a vízen volt, mikor az RTL Híradó utolérte. Elmondta:

„Borzalmas az egyik legjobb barátomat keresni a vízen.

Lejöttünk egészen Makádig. És mind a két parton, az egyik oldalon lefelé mentünk, a másik oldalon felfelé. A többi barátunk, azok pedig nagyjából azon a részen, ahol eltűntek, ott gyalogosan nézik át a partot. Meg kenuval, meg minden eszközzel igazából amivel csak tudjuk" - mondta el.

A nyolc utasból az egy túlélőn kívül két holttestet találtak meg, a hajó tulajdonosát és fiatal szomszédját.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
„Magzatpózban feküdt a kislány a bokorban” - sírva kérte számon az anya a fiúkat, akik egy baleset után magára hagyták Melániát
Az ügyészség börtönbe küldené a halálos balesetet okozó 30 éves sofőrt. Melánia anyja azt szeretné, ha súlyos büntetést kapna a sofőr és a barátja is.
Fotó: RTL - szmo.hu
2024. június 20.Sírva fordult a gyereke halála miatt megvádolt két fiatalhoz az az anya, aki tavaly súlyos balesetben vesztette el 24 éves lányát Várpalotánál.

Az áldozat két ismerősével utazott, amikor kocsijuk fának csapódott. A vád szerint a részeg sofőr és mellette ülő barátja a baleset után elhallgatta, hogy a lány kizuhant a kocsiból. Mire rátaláltak, már nem tudták megmenteni.

A nő megrendülten idézte fel a tárgyaláson, hogyan találtak rá gyerekére a tragikus baleset után.

"Magzatpózban feküdt a kislány a bokorban, aki, ugye, még élt…"

- tett sírva tanúvallomást a bíróságon az anya.

Az ügyészség börtönbe küldené a halálos balesetet okozó 30 éves sofőrt. Ő korábban azt vallotta: sajnálja, ami történt, de azt állította:

nem tudott volna segítséget hívni, mert nem találta a telefonját, és csak később jutott eszébe, hogy hátul is ült valaki a kocsiban.

A per októberben folytatódik. Az anya azt szeretné, ha súlyos büntetést kapna a sofőr és a barátja is.

(via rtl.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Videón egy nő utolsó pillanatai, mielőtt elragadták az óriási hullámok Szocsiban
A nő barátja még kijutott a partra, de barátnőjének már nem volt ekkora szerencséje. A mentőcsapatok folyamatosan keresik az eltűnt orosz nőt.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 20.Sokkoló videó terjed a közösségi oldalakon, ami egy 20 éves nő utolsó pillanatait örökítette meg, írja a LADbible. A fiatal nő és párja éppen az oroszországi Szocsi tengerpartján sétálgattak, amikor hirtelen megtörtént a tragédia.

A videón látható, amint a pár kézen fogva sétálnak a tenerparton, amikor hirtelen az addiginál is hevesebb hullámok csapnak le a partra. Bár a férfi ki tud evickélni a vízből, a nő nem ilyen szerencsés: egy hullám elragadja, és bár egy pillanatra újra felbukkan, egy következő hullám ismét maga alá temeti.

A férfi ezután kétségbeesetten próbálja megmenteni barátnőjét, de tehetetlenül kell végignéznie, ahogy a nő eltűnik a tengerben.

A mentőcsapat közleménye szerint a nő keresése azonnal megkezdődött, de eddig sikertelen volt. A mentők kiterjesztették a keresést a Rivera strandtól a Mamayka mikrokörzetig, abban a reményben, hogy nyomára bukkanhatnak az eltűnt nőnek.

A tragédiáról készült videót itt lehet megnézni, de csak erős idegzetűeknek ajánljuk:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Feljelentették a magyar válogatott szurkolóit náci karlendítés és testi erőszak miatt
A stuttgarti rendőrség arról is beszámolt, hogy a német szurkolók sem viselkedtek jobban: 60 huligánt vettek őrizetbe rongálás miatt. Őket gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.


A stuttgarti rendőrség 30 magyar szurkolót jelentett fel a Németország–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés előtt - írta meg a Sportal.

A német hatóságok náci karlendítés, testi sértés, fegyverbirtoklás és tiltott dalok éneklése miatt tettek feljelentést, miközben a szurkolók a stuttgarti stadion felé vonultak. Két személyt őrizetbe is vettek.

A szurkolók egy "Free Gigi" transzparenst is lengettek, valamint Gigi D'Agostino híres dalát, a L'Amour Toujours-t énekelték. Ez a dal korábban nagy felháborodást váltott ki Németországban, mivel korábban egy bulin rasszista jelszavakat kiabáltak be rá.

A stuttgarti rendőrség arról is beszámolt, hogy a német szurkolók sem viselkedtek jobban: 60 huligánt vettek őrizetbe rongálás miatt. Őket gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Berobbant egy jelzőlámpa a Lövölde téren, egy embert súlyos égési sérüléseket szenvedett
Rövidzárlat okozhatta a tüzet. Egy szemtanú azt mondta, hogy olyan hangot hallott, mintha egy nagy fémtárgy esett volna le.


Berobbant egy jelzőlámpa alsó része a VI. kerületi Lövölde téren, az oszlopa égni kezdett, három ember pedig megsérült - tudta meg a Telex a rendőrségtől.

Az esetről Soproni Tamás terézvárosi polgármester posztolt a Facebook-oldalán, mert az út másik felén már a VII. kerület van. Ő azt írta, hogy

a tüzet az előzetes vizsgálatok alapján rövidzárlat okozta.

„Egy könnyebb és egy súlyosabb sérültet a mentők ellátták, és a Honvéd kórházba szállították. A rendőrség eljárást indított az ügyben. A jelzőlámpákat kezelő Budapest Közút Zrt.-t arra kértem, hogy azonnali hatállyal vizsgálják át a kerületi jelzőlámpákat” - írta Soproni.

Az Országos Mentőszolgálat a sérültekről azt írta a Telexnek, egy nő kisebb, egy férfi nagyobb kiterjedésű, súlyosabb égési sérüléseket szenvedett, a mentők őket sürgősségi osztályra szállították. Harmadik sérültről ők azonban nem írtak.

A lap egyik olvasója, aki szemtanúja volt az esetnek azt írta, hogy egy erősebb, robbanásszerű hangot hallott, mintha egy nagy fémtárgy esett volna le.

„Az emberek a trolimegállóban azonnal körbevették a sérülteket segíteni nekik, a Lidl dolgozói pillanatokon belül nagy üveges vizeket, jeget, panthenolt vittek oda, két járókelő »lezárta« a helyszínt, hívták a mentőket, rendőröket, tűzoltókat.

A Lidlben is elment az áram, azonnal kiürítették” - számolt be a szemtanú.

Link másolása
KÖVESS MINKET: