KÉK HÍREK

Berobbant egy jelzőlámpa a Lövölde téren, egy embert súlyos égési sérüléseket szenvedett

Rövidzárlat okozhatta a tüzet. Egy szemtanú azt mondta, hogy olyan hangot hallott, mintha egy nagy fémtárgy esett volna le.


Berobbant egy jelzőlámpa alsó része a VI. kerületi Lövölde téren, az oszlopa égni kezdett, három ember pedig megsérült - tudta meg a Telex a rendőrségtől.

Az esetről Soproni Tamás terézvárosi polgármester posztolt a Facebook-oldalán, mert az út másik felén már a VII. kerület van. Ő azt írta, hogy

a tüzet az előzetes vizsgálatok alapján rövidzárlat okozta.

„Egy könnyebb és egy súlyosabb sérültet a mentők ellátták, és a Honvéd kórházba szállították. A rendőrség eljárást indított az ügyben. A jelzőlámpákat kezelő Budapest Közút Zrt.-t arra kértem, hogy azonnali hatállyal vizsgálják át a kerületi jelzőlámpákat” - írta Soproni.

Az Országos Mentőszolgálat a sérültekről azt írta a Telexnek, egy nő kisebb, egy férfi nagyobb kiterjedésű, súlyosabb égési sérüléseket szenvedett, a mentők őket sürgősségi osztályra szállították. Harmadik sérültről ők azonban nem írtak.

A lap egyik olvasója, aki szemtanúja volt az esetnek azt írta, hogy egy erősebb, robbanásszerű hangot hallott, mintha egy nagy fémtárgy esett volna le.

„Az emberek a trolimegállóban azonnal körbevették a sérülteket segíteni nekik, a Lidl dolgozói pillanatokon belül nagy üveges vizeket, jeget, panthenolt vittek oda, két járókelő »lezárta« a helyszínt, hívták a mentőket, rendőröket, tűzoltókat.

A Lidlben is elment az áram, azonnal kiürítették” - számolt be a szemtanú.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
„Hosszú-hosszú évek óta nem találta a helyét a társadalomban” – Erdei Zsolt Petrovics János ökölvívó olimpikonra emlékezett
Az egykori olimpikon az utóbbi években az építőiparban dolgozott.


Petrovics János, az ismert magyar sportoló, tragikus baleset következtében hunyt el mindössze 52 éves korában. Július 8-án a hévízi Aqua Hotel bontási munkálatai során

a szállodafal leomlott, és maga alá temette az olimpikont,
aki néhány évet az építőiparban dolgozott. Az ökölvívó olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta, a helyszínen életét vesztette.

Halála előtti órákban még telefonon beszélt barátjával, Bunyós Pityuval, aki mélyen megrendült a hír hallatán. Egykori sporttársai és barátai a Hősök terén búcsúztak tőle, ahol Erdei Zsolt könnyeivel küszködve kérte a bokszoló közösséget, hogy figyeljenek jobban egymásra.

„Jön a temetés, utána jönnek a hétköznapok, és fogalmam sincs, hogy mi lesz”

– jegyezte meg az RTL Fókusznak reményvesztetten. A bokszoló nejével Messengeren közölte egy ismeretlen a hírt:

„Azt mondja nekem, hogy én nem tudok semmit? Mondom nem, miért, mit kéne tudjak. Hát, hogy a János ma délelőtt meghalt. Mondtam, hogy ne mondjon ilyet, ez nem igaz”

– idézte fel a szörnyű pillanatot. János egyébként 14 éve élt együtt a szerelmével, akinek a lányát és az unokáit a sajátjaként szerette.

„Minden este várom haza, és lehet, hogy bután hangzik, de minden nap beszélek hozzá. Úgy érzem magam, hogy alszom, felébredek majd, és itt lesz újra. Sajnos nem”

– osztotta meg fájdalmát a gyászoló özvegy, hozzátéve, a gyerekek előtt próbálja összeszedni az erejét, csak annyit mondott nekik, hogy már az angyalokkal bokszol.

Erdei Zsolt a Hősök terén tartott megemlékezésen végső búcsút vett a barátjától, megrendülve köszönt el tőle:

„Jancsi bajban volt, hosszú-hosszú évek óta nem találta a helyét a társadalomban”

– idézte Kovács István szavait azzal kapcsolatban, hogy jobban kellett volna figyelniük egymásra.

(via rtl.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Megszólalt a 8 éves kisfiút felrúgó karateedző: „Mindenkitől bocsánatot szeretnék kérni”
A férfi azt is elmondta, szerencsére a felrúgott gyerek anyja is nyitott arra, hogy személyesen is bocsánatot kérjen a kisfiútól, ezért hamarosan találkozni fog a családdal.


Az egész társadalmat felháborította az a videó, amin az látható, hogy egy karatemester bruálisan bántalmaz egy kisgyereket a szolnoki vadasparkban. Az esetről készült videót itt lehet megnézni.

A karateedző most az egyik tévécsatornának nyilatkozott az ügyről.

„Mindenkitől bocsánatot szeretnék kérni, egy olyan súlyos cselekedetet hajtottam végre, mely szégyent hozott a sporttársadalomra, éppen ezért eltávolodom ettől a világtól örökre”

– mondta az ATV-nek az a jászberényi karateedző.

A férfi azt mondta, szerencsére a felrúgott gyerek anyja is nyitott arra, hogy személyesen is bocsánatot kérjen a kisfiútól, ezért hamarosan találkozni fog a családdal.

„A másik oldalon, a gyerekvédők figyelmébe ajánlom: van egy gyermek, az pedig az én gyermekem. Ilyen értelemben szeretném – nem kifogásolva a rám mért büntetést, és nem kifogásolva a rám mért népharagot – őket megvédeni azoktól a méltatlan támadásoktól és üzenetektől, amelyeket kapunk”

– mondta az edző, aki családjával jelenleg épp előre lefoglalt nyaralását tölti külföldön.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Mi történt? Összeverekedett Puzsér Róbert és Ábrahám Róbert
A Pesti Srácok újságírója szerint Puzsér folyamatosan provokálta őt, és átlépett egy olyan határt, aminek következményei lettek. A rendőrségen kötött ki az eset.


Pénteken tettlegességig fajult Puzsér Róbert és Ábrahám Róbert vitája – számolt be Facebook-oldalán a Pesti Srácok újságírója.

Az ügy hátterében az áll, hogy hosszú ideje nyilvánosan üzengetnek egymásnak. A vita különösen akkor éleződött ki, amikor Puzsér Róbert a Pesti Srácok főszerkesztőjével, Huth Gergellyel beszélgetve azt mondta, hogy Ábrahám Róbert „megélhetése többet ér, mint a becsülete”.

„Igen, igaz, amit már a kommentekben sok helyen írogatnak. Sokáig, évekig toleráltam a drogos Puzsér hazudozásait, vicceskedő faszságait, cigányozásait és minden egyebet. A mai napon ez már nem sikerült. Nem fogok részletekbe bonyolódni, mert az előbb értem haza a kihallgatásról, de ma is próbáltam a végletekig türelmes maradni”

– írta péntek esti bejegyzésében Ábrahám Róbert (miután kihallgatásról írt, úgy fest, hogy a verekedésről rendőrségi ügy is lett).

„Ha valaki lemaradt, ma Puzsér, vagy bedrogozva, vagy csak unalmában, úgy gondolta, hogy jó poén lesz viccesen cigányoznia, meg buziznia. Végül kiderült, hogy nem volt az. Gyerekeim vannak, feleségem, anyám, akik ugyanúgy olvassák a drogos agymenéseit, ahogy a szektás követői. Az utolsó percig próbáltam úgy megoldani, hogy ne kelljen rá kezet emelnem. Nem sikerült. Kiprovokálta. Aztán meg sikoltozott, mint valami riherongy, miközben a kis spanja elbújt egy kapu mögé és onnan kamerázott”

– tette hozzá a Pesti Srácok munkatársa. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem érti, hogy „az, aki ahhoz is gyáva, hogy megvédje magát vagy visszaüssön, miért provokálja a végtelenségig azokat, akik hosszasan újra és újra figyelmeztetik, hogy bizony vannak határok, amiket nem szabad átlépnie”.

A verekedés közvetlen kiváltó oka az volt, hogy Puzsér Róbert péntek kora délután egy hosszú bejegyzést tett közzé közösségi oldalán, amelyben részletesen kifejtette véleményét a publicistáról. (Kettejük korábbi üzengetése és története alapján feltételezhető, hogy a posztban leírtak nagy része fikció és gúnyolódás volt.)

Mint írta,

„Rostás Tibor, aki a nyilvánosságban Ábrahám Róbert néven lett népszerű, az egyetlen általam ismert személy, aki a vezetéknevét nem magyarosította, hanem zsidósította”. „Cigány származásúként akart bekerülni a hazai kulturális elitbe, és úgy képzelte, hogy az bizonyára egy zsidó elit, ahová ószövetségi név felvételével vezet az út”
– tette hozzá.

Majd elismerte, hogy „gyorsan viharossá vált közöttük a viszony” és leírása szerint volt, hogy Ábrahám a Spirit FM parkolójában várta „mondván, elkapja egy körre”. [...] Ezért a „magánszférája érdekében a nyilvánossághoz fordult, és kísérletet tett arra, hogy lezárják a viszonyukat”.

Ezután azt írta:

„Kérve kérlek, fejezd be a zaklatásomat. Értsd meg, hogy ez nem szerelem volt köztünk, hanem valami állatias szenvedély, de ezzel a viselkedéseddel még a legizgatóbb együttléteink emlékét is megkeseríted. Belátom, hogy önző voltam, amikor nem figyeltem az érzéseidre, és annak ellenére használtalak hónapokon át, hogy tudtam, ez neked többet jelent. Nem akartam mást, csak a tested, míg te a teljes lényemet és az egész életemet akarod, de értsd meg, hogy senkitől nem várhatsz el mást, mint amit jószántából adni bír. Tudom, hogy megbántottalak, és őszintén sajnálom, de annyira jó volt veled a szex, hogy úgy álltam hozzá, ennyi jár nekem, és nem törődtem a te érzelmi igényeiddel, csak azon a ponton kaptam a fejemhez, amikor be akartál mutatni anyukádéknak – ekkor esett le, hogy te azt hiszed, ez egy párkapcsolat köztünk, de már késő volt, mert te teljesen bezsongtál, és elkezdtél a nyakamra járni, amiből bocs, de mostanra elegem lett.”

„Bármilyen nehezemre esik a közös múltunk miatt, de nem tehetek mást: nyilvánosan felszólítalak, hogy ne zaklass tovább, soha többé nem akarlak látni, ne várj rám a parkolóban, és ne somfordálj a házam körül! Nehogy azt hidd, hogy nekem ez könnyű, de így lesz a legjobb. Azt kívánom, hogy találd meg a boldogságot, mert megérdemled. Gyönyörű lelked van, és hiszem, hogy valaki más egy nap boldoggá tesz majd. Vigyázz magadra, Mackó!”

– fogalmazott Puzsér Róbert a bejegyzés végén, amelyhez egy megszerkesztett fotót is posztolt arról, amint átöleli Ábrahám Róbertet.

(via Index.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
Egymástól 700 kilométerre temetik az Árpád hídon meghalt jegyespárt
Mónikát a Felvidéken, Ervint pedig Erdélyben helyezik örök nyugalomra, de rokonaik és barátaik Budapesten egy közös búcsúztatót is tartanak a fiatal pár tiszteletére.


Augusztus közepén külön-külön, egymástól mintegy 700 kilométerre helyezik őket örök nyugalomra az Árpád hídon történt balesetben meghalt jegyespárt, Sz. Mónikát és dr. B. Ervint - írja a Blikk.

Ahogyan beszámoltunk róla, az esküvőjükre készült a fiatal pár, akik július elején az Árpád hídon történt súlyos baleset vétlen áldozatai voltak. A Blikk értesülései szerint Mónikát a Felvidéken, Ervint pedig Erdélyben temetik majd a saját szülőfalujukban. Budapesten egy közös búcsúztatót is tartanak a fiatal pár tiszteletére.

„Az elhunyt lányomat a baleset előtt láttam utoljára, így legalább a szép mosolyára emlékszem majd” – mondta könnyek között Mónika édesanyja a lapnak.

Mint ismert, július elején B. Roland a fővárosban ellopott egy taxit, és nagy sebességgel, a szemközti sávban felhajtott az Árpád hídra, ahol két autóval is ütközött. A balesetben Roland és a jegyespár is életét vesztette.

A taxit Ábrahám Györgyitől lopta el, aki éppen pihenőidőben volt. A történtek mélyen megrázták Györgyit, akinek nemcsak testi, hanem lelki sérülései is vannak.

„A baleset után huszonkilenc órát voltam folyamatosan ébren, de azóta három óránál többet nem tudok aludni. Szörnyű rémálmok gyötörnek, éjszakánként újraélem a szituációt. Azt álmodom, hogy a támadóval dulakodom és az a kép villan be, hogy távolodik az autóm, amit nem tudok megállítani” - mondta Györgyi, aki a balesetben szintén megsérült taxiskollégájával együtt szeretne részt venni Mónika és Ervin temetésén és a búcsúztatóján.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk