News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Bátyja gyilkolhatta meg a transznemű kurd nőt, akinek bujkálnia kellett az őt halálosan megfenyegető családja elől

A 23 éves nő már kamaszkora óta egyedül élt, mivel a családja kitagadta, és folyton költöznie kellett, hogy ne találjanak rá.

Link másolása

hirdetés

Többször is halálosan megfenyegették, ezért bujkálnia kellett a családja elől annak a transznemű kurd nőnek, akit február elején lőttek agyon az iraki Kurdisztánban - írja a Guardian.

Doski Azad holttestét Dahúk városának közelében, egy árokban találták meg. Kezei meg voltak kötözve, és két lőtt sebet találtak rajta. A rendőrség a nő Németországban élő bátyját gyanúsítja a gyilkossággal, elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Barátai szerint Azad már kamaszkora óta a saját lábán élt, miután a családja kitagadta őt. A transznemű nő sminkesként dolgozott Dahúkban, de gyakran költözött, nehogy a rokonai rátaláljanak. Ugyanis bár már régóta nem élt velük, a családtagok azzal fenyegették, hogy meg fogják ölni, ha egyszer egyedül találják valahol.

Egy barát elmondása szerint már korábban is volt példa arra, hogy Azad azt mondta neki, a bátyja végezni akar vele, ezért elment a rendőrségre.

A rendőrség szerint becsületgyilkosság történt, mivel a családja nem tudta elfogadni, hogy Azad transznemű. A húgát agyonlövő férfi feltehetően csak ebből a célból utazott Dahúkba, majd rögtön utána vissza is ment Németországba. A rendőrök igyekeznek minél hamarabb előkeríteni.

Tavaly is volt példa egy hasonló gyilkosságra, akkor szintén egy transznemű nőt öltek meg a családtagjai. Yeksani emberi jogi csoport szerint

egyre több LMBTQ-közösséghez tartozó ember esik gyűlöletbűncselekmény áldozatául Kurdisztánban, ahol komolyan megbélyegzik azokat, akik nyíltan vállalják önmagukat. Az ilyen szintű szabadság ugyanis már jelentős kockázatnak számít ott, ezt Doski esete is jól mutatja.

A becsületgyilkosságok nagyon gyakoriak, a családtagok pedig még annyira sem tisztelik a megölt szerettüket, hogy tisztességesen eltemessék őket. Több száz névtelen, csupán számokkal megkülönböztetett sír van a temetőkben - mondta el a jogvédő csoport vezetője.

hirdetés

Rasha Younes, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet kutatója rámutatott arra, hogy az iraki törvények nem nyújtanak védelmet az LMBTQ-emberek számára, és ha valakiről megtudják, hogy ebbe a közösségbe tartozik, akkor gyakorlatilag büntetlenül tönkretehetik az életét és meg is ölhetik.

„Tragikus és elszomorító, hogy valakinek ekkora árat kell fizetnie azért, mert önmaga”

– mondta Amed Sherwan kurd aktivista.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

hirdetés

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Leharapta egy nő kezét a kiszökött kutya
A kutya a véletlenül nyitvahagyott kapun szökött ki, a nő életéért küzdeni kellett a kiérkező mentőknek.

Link másolása

hirdetés

Tázláron szombat reggel egy nő éppen a falu központjába tartott biciklivel, amikor a kutya rárontott és lerántotta a földre. Az asszony a kezével próbálta védeni magát, a kutya azonban úgy összemarta, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett.

A delalfoldinfo.hu úgy tudja, hogy a kutyát nem szokták kiengedni az utcára, a véletlenül nyitva maradt kapun szökhetett ki, ami után a nőnek támadott. A helyszínre kiérkezett mentősök küzdöttek a nő életéért, aki súlyos, komplex felső végtagi sérüléseket szenvedett. Az állapotát azóta stabilizálták és jelenleg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban ápolják, sérülése maradandó.

A kutyát időközben a helyi ebrendészeti telepre szállították, ahol két hetes megfigyelés alatt tartják. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

hirdetés

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
11 éves gyerek lépett a vonat elé Gyürén, életveszélyesen megsérült
A Tények szerint a kislány a sínek melletti kukoricásban várta a vonatot, majd szándékosan a sínekre ment.

Link másolása

hirdetés

Egy 11 éves gyereket gázolt el a vonat vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyürén. A Tények beszámolója szerint

a kislány a sínek melletti kukoricásban várta a vonatot, majd szándékosan a sínekre lépett. A mozdonyvezető már nem tudta megállítani a szerelvényt, amely elütötte a kislányt. A gyerek életveszélyesen megsérült, mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol több életmentő műtéten esett át.

A MÁV szóvivője a tényeknek elmondta, hogy a baleset a nyílt vonalon történt, a mozdonyvezető pedig mindent az utasításoknak megfelelően tett, nagyon megviselték a történtek.

A Tények szerint a kislányt a nagyszülei nevelik, a szomszédok is szerették őt. Nem értik, hogy történhetett a tragédia, nem tudni, hogy a gyerek miért lépett – vélhetően – szándékosan a vonat elé. A rendőrség szabálysértési eljárást indított.

A Tények riportja:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: