A Rovatból

Az utcára omlott két emelet egy Böszörményi úti üresen álló épületből

A katasztrófavédelem keresőkutyás egysége kétszer is átvizsgálta a romokat, de sérültet nem találtak, ugyanakkor több autó is megrongálódott.

Link másolása

Leomlott két szint egy, a Böszörményi úton üresen álló épületből hétfőn délután - írta meg a Telex. A területen egy nagyobb önkormányzati építkezés zajlik, a lap úgy tudja, hogy

a bontás ugyan tervezett volt, de váratlanul két emelet az utcafront irányába indult el.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-nek azt mondta, hogy

több autó megrongálódott, amikor a hatemeletes bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak.

Kolozsi Péter azt is hozzátette, hogy

a katasztrófavédelem keresőkutyás egysége kétszer is átvizsgálta a romokat, sérültet nem találtak.

A helyszínre statikust hívtak.

A BKK Info azt írja, hogy a Böszörményi utat a Királyhágó tér közelében lezárták.

 • Az 59-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között pótlóbusszal lehet utazni, mely terelt útvonalon viszi az utasokat, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, és az Apor Vilmos tér megállót.
 • A 102-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmén tér felé a Szendi árok megállót sem.
 • A 212-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Kiss János altábornagy utca és a Svábhegy felé a Királyhágó tér megállót sem.

  Az 24.hu korábban azt írta, hogy a Böszörményi úton található három régi irodaépület bontását még 2020-ban határozta el a XII. kerületi Önkomrányzat, hogy helyükön egy tömbrehabilitáció keretein belül lakásokat, irodákat és üzleteket építsen.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk


  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Hátborzongató utolsó szavakkal búcsúzott a kivégzése előtt a férfi, aki 17 évig ült börtönben gyilkosság miatt
  Anthony Sanchez betörés miatt ült börtönben, amikor kiderült, hogy ő ölhetett meg egy egyetemistát 1996-ban. A férfit tegnap végezték ki méreginjekcióval.

  Link másolása

  Az utolsó szó jogán is ártatlannak vallotta magát Anthony Sanchez, akit Juli Busken brutális meggyilkolása miatt ítéltek halálra, írja a LADbible. Az ítélet szerint Sanchez 1996-ban előbb elrabolta az Oklahomai Egyetem 21 éves hallgatóját, majd szexuálisan bántalmazta, végül pedig fejbe lőtte.

  Juli Busken gyilkosát évekig nem találta a rendőrség, mígnem kiderült, hogy az akkor betörés miatt bebörtönzött Sanchez DNS-e megegyezik az egyetemista ruháján és a tetthelyen találttal. A férfit ezután 2006-ban ítélték halálra.

  A 44 éves korában, tegnap kivégzett férfi végig tagadta a gyilkosság elkövetését. Szerinte hamisítvány volt a DNS, ami alapján bűnösnek találták. A rendőrség szerint azonban semmi nem utalt a nyomok szennyezettségére, ráadásul a DNS mellett más bizonyítékok is összekötötték a férfit a helyszínnel, köztük a ballisztika és egy cipőnyom.

  Kivégzése előtt nem sokkal Anthony Sanchez egy helyi lapnak azt mondta:

  „Ha ez boldoggá teszi Buskenéket, és képesek továbblépni, akkor örülök neki. De én ártatlan vagyok. Nem én öltem meg a lányukat”.

  A halálra ítélt utolsó vacsorára sült csirkét, sült okrát, krumplipürét, almás pitét és fagylaltot kért, amiket jeges teával öblített le. Az injekcióval végrehajtott kivégzésen nem jelent meg Juli Busken családja. A férfi még az utolsó szó jogán is azt mondta:

  „Ártatlan vagyok. Nem öltem meg senkit”.

  A kerületi ügyész szerint azonban egyetlen olyan bizonyíték sem volt az ügyben, mely Anthony Sanchezen kívül másra utalt volna. Tim Kuykendall úgy fogalmazott, hogy ebbéli hitében az sem ingatná meg, ha száz vagy ezer ember vallán be az egyetemista meggyilkolását.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  KÉK HÍREK
  Vízzel kínozta, majd fagyasztóba dugta kisbabáját egy anya, így akarta visszaszerezni a gyermeke apját
  A 30 éves amerikai nő egy pólóval eltakarta a gyerek arcát, majd folyó víz alá tette a fejét. Eközben mindvégig videóhívásban volt a kisfiú apjával.

  Link másolása

  Vízlocsolással kínozta, majd a fagyasztóba tette a kisbabáját egy oregoni nő, hogy tesztelje, a gyerek apját érdekli-e még a kicsi és ő, írja a Metro. A rendőrség akkor érkezett a házhoz még 2021-ben, amikor Sharday McDonald javában videóhívásban kiabált a férfival.

  „Hadd mutassam meg neked ezt a kibaszott kisbabát, aki kurvára nem érdekel”

  - óbégatta a 30 éves nő. McDonald egy takaróban tartotta a gyereket, amikor kinyitotta az ajtót a kopogtató rendőröknek.

  A kisfiú apja később megmutatta a zsaruknak a McDonalddal folytatott videóhívást. Eszerint a nő egy pólóval takarta el a gyerek arcát, miközben vizet locsolt rá, majd a fagyasztóba dugta.

  McDonaldot a letartóztatása után azt mondta a rendőröknek: sajnálja a tettét, de látni akarta, hogy a férfit mennyire érdekli még ő és a gyerek. Egyúttal így próbálta rávenni az apát, hogy visszatérjen hozzájuk. A nő a bíróságon elimerte, hogy dacból tette folyó víz alá a gyerek fejét, majd tuszkolta a fagyasztóba, de egyáltalán nem állt szándékában végezni a kicsivel.

  McDonaldot kedden 30 nap börtönbüntetésre ítélték a két éve történtek miatt, ahonnan legkorábban október 6-án szabadulhat. Azt nem tudni, hogy a gyerek azóta milyen állapotban van és ki vigyáz rá.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  KÉK HÍREK
  Videón, ahogy bosszút állnak a biztonsági őrök egy társaságon a siófoki Petőfi sétányon
  Egy ötfős társaság verekedett össze tavaly nyáron egy siófoki bárban az ott dolgozókkal. Ezt meghallották a sétányon dolgozó biztonságiak és elhatározták, hogy revansot vesznek.

  Link másolása

  Csoportosan elkövetett garázdaság miatt emeltek vádat azzal a három biztonsági őrrel szemben, akik bosszúból támadtak egy baráti társaságra a Petőfi sétányon.

  A Somogy Vármegyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a három férfiból és két nőből álló társaság tagjai tavaly júliusban egy siófoki bárban szóváltásba keveredtek a dolgozókkal, a vita pedig tettlegességig fajult.

  Bár az ötfős társaság ezt követően távozott a szórakozóhelyről, az eseményekről tudomást szerezve

  a Petőfi sétányon dolgozó biztonsági őrök bedühödtek, és elhatározták, hogy megtorolják a történteket.

  Köztük volt egy ugyanilyen jellegű, biztonsági őrként elkövetett bűncselekmény miatt korábban már elítélt férfi, illetve két fiatalabb, húszas és harmincas éveikben járó társa.

  Az őrök ezért elindultak a társaság után, és annak trágár szavak közepette kérdőre vonták, majd leköpték őket. Ezután az idősebb vádlott az egyik férfi karját ellökve, kezét ökölbe szorítva ütést imitáló mozdulatokat tett, fiatalabb társai pedig meglökték és megütötték a társaság férfi tagjait, akik ettől a földre estek.

  Az egyik férfit a legfiatalabb vádlott még akkor is leütötte hátulról, amikor az megpróbált felállni.

  A könnyű sérüléseket szenvedő férfi ezután a rendőröktől kért segítséget, a vádlottak azonban sietősen távoztak még mielőtt a járőrök a helyszínre értek volna.

  Az esetről egy felvételt is közzétettek, amit IDE kattintva tudsz megnézni.

  A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az idősebb férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, fiatalabb társai vonatkozásában pedig próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, és ezzel egyidejűleg pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  A Viszkis szomszédságában lakott az esztergomi robbantó: „A faszi nem volt egyszerű gyerek”
  Ambrus Attila szerint komoly gondjai voltak J. László-nak. A robbantás idején nem volt otthon, de apósa szerint remegtek az otthonuk ablakai a detonációtól.
  Fotó: RTL - szmo.hu
  2023. szeptember 21.


  Link másolása

  Ambrus Attila az esztergomi robbantó, J. László szomszédságában lakott, a Blikknek sikerült elérnie a Viszkist, aki elmondta, hogy mit gondol a történtekről.

  "Lászlóval néhányszor találkoztam, amikor a gyerekemért biciklivel néha ott mentem el, ahol ő lakik, de soha nem beszéltünk. A srácnak komolyabb gondjai voltak. Régebb óta voltak problémái a hatóságokkal, volt egy közüzemi tartozása, utálta a rendszert, a rendőröket. Egyébként masszőr volt, de úgy tudom, festegetett is"

  - mondta a robbantóról Ambrus, akit egyáltalán nem értek váratlanul a történtek.

  Arról is beszélt, hogy a tragédia idején nem volt otthon, csak éjszaka érkezett haza Írországból, de az apósa azt mesélte, hogy a robbanás pillanatában a légvonalban négyszáz méterre lévő otthonuk ablakai erősen megremegtek.

  "A faszi nem volt egyszerű gyerek, nagyon magas volt az igazságérzete, ezért kódolva volt, hogy valami történik majd"

  - mondta a Viszkis, aki nem érti, hogy ha tudták a rendőrök, hogy beszámíthatatlan J. László, akkor miért nem vette ezt senki komolyan.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: