Az utcára omlott két emelet egy Böszörményi úti üresen álló épületből

A katasztrófavédelem keresőkutyás egysége kétszer is átvizsgálta a romokat, de sérültet nem találtak, ugyanakkor több autó is megrongálódott.

Link másolása

Leomlott két szint egy, a Böszörményi úton üresen álló épületből hétfőn délután - írta meg a Telex. A területen egy nagyobb önkormányzati építkezés zajlik, a lap úgy tudja, hogy

a bontás ugyan tervezett volt, de váratlanul két emelet az utcafront irányába indult el.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-nek azt mondta, hogy

több autó megrongálódott, amikor a hatemeletes bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak.

Kolozsi Péter azt is hozzátette, hogy

a katasztrófavédelem keresőkutyás egysége kétszer is átvizsgálta a romokat, sérültet nem találtak.

A helyszínre statikust hívtak.

A BKK Info azt írja, hogy a Böszörményi utat a Királyhágó tér közelében lezárták.

 • Az 59-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között pótlóbusszal lehet utazni, mely terelt útvonalon viszi az utasokat, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, és az Apor Vilmos tér megállót.
 • A 102-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmén tér felé a Szendi árok megállót sem.
 • A 212-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Kiss János altábornagy utca és a Svábhegy felé a Királyhágó tér megállót sem.

  Az 24.hu korábban azt írta, hogy a Böszörményi úton található három régi irodaépület bontását még 2020-ban határozta el a XII. kerületi Önkomrányzat, hogy helyükön egy tömbrehabilitáció keretein belül lakásokat, irodákat és üzleteket építsen.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk


  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Brutálisan végeztek azzal a cápával, amelyik apja szeme láttára falt fel egy 19 éves fiatalt
  A szörnyű tragédia egy olyan helyen történt, amelyet korábban biztonságosnak tartottak. A hatóságok az állat tetemét megvizsgálják, hogy kiderüljön viselkedésének oka.

  Link másolása

  Megdöbbentő tragédia történt az egyiptomi Hurghada üdülőhelyen. Egy orosz férfi az édesapja után kiáltozott, miközben egy cápa halálra marcangolta.

  A szörnyű tragédia után

  a tigriscápát elkapták, egy csónakkal a partra vonszolták és agyonütötték, úgy végeztek vele

  - írja a Daily Mail.

  Az egyiptomi hatóságok megerősítették, hogy a cápát vizsgálatra átadták, hogy kiderítsék viselkedésének okait, és megállapítsák, hogy az állat kapcsolatban állt-e egy olyan állattal, amely „több korábbi tragédiát is okozott”.

  Az apa szerint ezen a környéken nem szokott cápatámadás történni. A hely biztonságosnak számított, hajók és jachtok is tartózkodtak a környéken.

  Azt mondja, hogy fiát elhamvasztják és hazaszállítják szülőföldjükre, Oroszországba.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Borzasztó tragédia: összeesett a gyöngyöstarjáni villámárvíz áldozatának lánya, amikor megtalálták édesanyja holttestét
  A 44 éves áldozat édesanyja egyelőre csak annyit tud, hogy az egyik kollégája kezéből csúszott ki a bányában dolgozó lánya. Azonnal hívta Zsuzsannát, amikor megtudta, hogy árvíz van, de ekkor már késő volt.

  Link másolása

  Szőke Zsuzsanna a gyöngyöstarjáni tragédia női áldozata, a helyi bányában dolgozó 44 éves nőt munkavégzés közben érte a halál - írja a Blikk.

  „Teljesen értelmetlen, ami a lányommal történt, nem tudom felfogni még az egészet. A részleteket még nem tudjuk, nem tájékoztattak arról, hogy pontosan mi történt a bányánál. Annyit hallottunk, hogy a kollégája kezéből kicsúszott szegény”

  - nyilatkozta a lapnak megtörve az áldozat édesanyja, akit csütörtök este fél nyolckor értesített lánya eltűnéséről az unokája és volt veje.

  „Azt az érzést elmondani nem lehet, amit abban a pillanatban éreztem, nem kívánom senkinek. Nem hibáztatunk senkit, nem akarunk senkit elítélni. Neki sajnos ez volt megírva, segíteni már nem tudunk rajta”

  - mondta a könnyeivel küszködve a Kisnánán élő nő hozzátéve, hogy lánya a bányában jóban volt mindenkivel, a tulajdonosok pedig sokat segítettek neki, amit szeretne nekik megköszönni.

  A Blikk úgy tudja, hogy az áldozat Gyöngyösön élt a 22 éves lányával, de van egy 28 éves fia is, aki teljesen összetört a tragédia hallatán.

  „A kislánya összeesett, amikor az édesanyja holttestét megtalálták a szakemberek, akik a saját érdekében nem engedték őt oda hozzá”

  - mesélte a gyászoló édesanya, aki vasárnap látta utoljára a lányát, amikor az autóját vitte a szerelőhöz.

  Amikor meglátta a Facebookon, hogy mekkora árvíz van Gyöngyöstarjánban, azonnal hívta Zsuzsannát, de ekkor már késő volt.

  Ahogy arról beszámoltunk, a gyöngyöstarjáni villámárvíz másik áldozata egy 50-es éveiben járó férfi, aki az áradás idején az egyik ismerőse építkezésén dolgozott. B. Gergelyt a nagy esőzéstől megduzzadt patak bábuként sodorta el, magával rántva a szomszédok pincéjébe. Társai a kezét szorítva próbálták megmenteni, azonban az ár erősebbnek bizonyult náluk.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Borzalmas tragédia: halálos áldozata is van a Tatabánya melletti balesetnek
  Három autó ütközött össze Tatabánya és Környe között. Egy 51 éves nő életét már nem tudták megmenteni a mentők.

  Link másolása

  Halálos baleset történt szombat délután Tatabánya és Környe között, ahol három autó ütközött össze - írja a police.hu.

  A balesetben egy 51 éves nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

  Egy személy életveszélyesen, egy fő súlyosan, négyen pedig könnyebben sérültek.

  A rendőrök a helyszínelés idejére a teljes utat lezárták, a forgalom kora este indulhatott újra. A baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Drogos énekesnő: legalább fél évig elterelésre kell járnia és pártfogót kapott
  Az ügy másik négy gyanúsítottjával szemben tovább folyik a nyomozás. Egyikük letartóztatását épp most hosszabbították meg.

  Link másolása

  Egy évre felfüggesztette az eljárást a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a drogos énekesnővel szemben, ám a másik négy gyanúsítottal szemben továbbra is nyomoznak, tudta meg a 24.hu. Közülük az egyik esetében épp holnap jár le a határidő, ezért a kerületi ügyészség indítványt tett a letartóztatás meghosszabbítására.

  Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lap megkeresésére közölte, hogy elkülönítették az ügyet és

  a gyanúsított beismerte a kábítószer birtoklás vétségének elkövetését és vállalta az „elterelésen” való részvételt, vagyis úgy nyilatkozott, hogy részt kíván venni kábítószer-használatot kezelő ellátáson, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson.

  „A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség erre tekintettel egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást vele szemben, egyúttal elrendelte a pártfogó felügyeletét. Ezen időtartam alatt a gyanúsítottnak legalább fél évig folyamatos, kábítószer-használatot kezelő ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson kell részt vennie, amely feltétel teljesítése a büntethetőség megszűnését eredményezi” – mondta az ügyész.

  A drogos énekesnőként elhíresült sztárt tavaly októberben angyalföldi otthonából mentővel vitték kórházba. Lapértesülések szerint vágások voltak a karján, a toxikológiai vizsgálat pedig nagy mennyiségű kokaint mutatott ki a szervezetében.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: