News here
hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Az Aszódon meggyilkolt lányok anyja korábban már próbált segítséget kérni, de hiába

Zsuzsanna szerdán végső elkeseredésében egy alapítványhoz fordult, ekkora már járt a rendőrségen az ügyészségen és a gyermekvédelemnél is. A rendőrök kétszer voltak a lakásnál, ahol a két lány holtan feküdt, de nem látták indokoltnak, hogy betörjék az ajtót.

Link másolása

hirdetés

Csütörtökön közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy egy aszódi társasház egyik lakásában két holttestet találtak, mindketten bűncselekmény áldozatai lettek. Később az is kiderült, hogy az áldozat egy 14 és egy 16 éves lány, akikkel saját apjuk végzett álmukban egy baltával. L. Tamás ezután a Heves megyei Adács településre hajtott, az autóját egy mezőn hagyta és

a vonat elé vetette magát.

A férfi ezt túlélte, mentőhelikopterrel szállították kórházba. Mivel azonban iratok nem voltak nála, a személyazonosságát akkor nem tudták megállapítani.

A szomszéd elsőre azt hitte Tamás öngyilkos lett

A rendőrök Tímea és Júlia holtestére csütörtökön találtak rá, miután az egyik lakó bejelentett tett, hogy furcsa szag áramlik ki a lakásból. A két lány ekkor már napok óta halott volt.

A rendőrségi nyomozás szerint Tímea és Júlia május 20-án, pénteken érkezett az apjukhoz láthatásra Aszódra. A Blikk információja szerint Tamás még aznap éjszaka elkábította a lányait, majd egy baltával végzett velük.

A RTL Klubnak a bejelentést tevő szomszéd azt mondta, hogy már a hétfőn és kedden is furcsa szagot érzett a lakásból, csütörtökön azonban egy másik szomszéddal is beszélt, aki szintén érezte a szagot, ekkor "már tudta, hogy baj van", és értesítették a rendőröket. Elsőre arra gondolt, hogy Tamás végezhetett magával, mert szerinte azóta, hogy néhány évvel ezelőtt elváltak a feleségével, és az asszony elköltözött a lányokkal, nagyon megváltozott.

hirdetés

Azt is elmondta, hogy

a rendőrök a hét folyamán kétszer is jártak Tamás lakásánál, bekopogtak, majd elmentek.

A tűzoltók csütörtökön végül egy létrával mentek fel, nyitottak egy rést az üvegen, és így jutottak be a tragédia helyszínére.

A rendőrök nem látták indokoltnak, hogy betörjenek a lakásba

A lányok édesanyja, Zsuzsanna, kezdetben azt hitte, hogy volt férje megszökött lányaival, napokig kereste őket, körözést is kiadtak eltűnésük miatt.

Az RTL Klub riportja szerint a hét közepén, mikor már napok óta nem tudott semmit a gyerekei hollétéről a nő a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítványhoz fordult segítségért. Mérő Vera, a szervezet alapítója Zsuzsanna elmondása alapján azt mondta, hogy az anya ekkora már "végigjárt minden hivatalos lehetőséget", járt a rendőrségen, a gyermekvédelemnél, végül pedig a gyöngyösi ügyészségen is.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette, hogy a rendőrök valóban jártak a férfi lakásánál a héten, de

"nem merült fel olyan körülmény, ami a lakásba való erőszakos bejutást indokoltá tette volna".

Gál azt is hozzátette, vizsgálják a több megyére kiterjedő körözési eljárást, de jelenlegi ismereteik alapján nem történt szabálytalanság.

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítvány Facebook-bejegyzésében azt is írta, hogy a kisebbik lány védelem alatt állt az apa korábbi erőszakos viselkedése miatt, szerintük ezért is érthetetlen, miért nem volt felügyelt a kapcsolattartás. Mérő Vera szerint az ügy "rámutat arra a rendszerszintű problémára is, hogy a bántalmazó szülőnek ma Magyarországon minden további nélkül megítélnek felügyelet nélküli kapcsolattartást".hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Halálra éheztette gyerekét egy vegán nő, aki csak nyers zöldséget és gyümölcsöt adott a kisfiúnak
A kisfiú egy héttel a halála előtt evett utoljára. Szabad szemmel is látható volt, mennyire le van soványodva, de anyja nem kért orvosi segítséget.

Link másolása

hirdetés

Bűnösnek találta gyereke meggyilkolásában az esküdtszék azt a floridai nőt, aki csak nyers zöldségeket és gyümölcsöket adott a 18 hónapos kisfiúnak, írja a New York Post. A 39 éves Sheila O’Leary akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, mivel a gyilkosság mellett még gyermekbántalmazásban is vétkesnek találták.

Ezra O’Leary mindössze 7,7 kilogrammot nyomott, amikor meghalt 2019-ben. A gyerek több mint 3 kilogrammal volt kevesebb, mint a korának megfelelő átlag, amikor szülei észrevették, hogy nem lélegzik. A helyszínre érkező rendőröknek a nő és férje, Ryan O'Leary azt mondták, hogy a kisfiú szigorú vegán diétát követett, de emellett még szoptatták is.

A szülők szerint a gyerek egy héttel a halála előtt evett utoljára, és nehezen tudott csak elaludni. A boncolás során kiderült, hogy a gyerek az alultápláltság szövődményei miatt halt meg. Az ügyészek azzal vádolták a nőt, hogy figyelmen kívül hagyta a gyerek állapotát és nem kért orvosi segítséget. A kisfiú annyira le volt soványodva, hogy szabad szemmel, mérleg nélkül is könnyen megállapítható volt az alultápláltság.

Ezrán kívül másik három gyereke is van a házaspárnak. A 11 év alatti gyerekek ugyancsak elhanyagolt állapotban, de még életben voltak, amikor a rendőrség rájuk talált 2019-ben.

Ryan O'Leary hamarosan ugyanolyan vádakkal áll a bíróság elé, amiért feleségét bűnösnek mondta ki az esküdtszék

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Kizuhant egy férfi az óriáskerékből a Balaton Soundon, súlyos sérülésekkel vitték kórházba
Szervezők beszámolója szerint a fesztiválozó menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott és onnan esett le.

Link másolása

hirdetés

Kiesett az óriáskerékből egy férfi a Balaton Sound fesztiválon – írja az atv.hu.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, a férfi súlyos belső és külső sérüléseket szenvedett, ellátását követően azonnal a kórház sürgősségi osztályára szállították.

Az ATV szemtanúk beszámolója alapján azt írja, a balesetet szenvedő fiatalember egyedül szállt be a fesztivál területén lévő óriáskerék egyik gondolájába, majd menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott és onnan esett le.

A szervezők megdöbbenéssel értesültek az eseményről és bíznak a fiatalember mielőbbi felépülésében. Elmondták, hogy az óriáskerék jogszerűen működik, és a több helyen is többnyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltató cég elmondása szerint ők még nem tapasztaltak hasonló esetet.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Még mindig keresik a Dunában eltűnt kamaszlányt – barátja összeomlott, amiért őt nem tudta kimenteni
A 14 éves fiú a 7 éves kislányt még ki tudta húzni a partra, mire azonban a nagyobbik lánynak segített volna, ő már eltűnt a vízben.

Link másolása

hirdetés

Továbbra sem került elő az a kamaszlány, aki szerdán merült el a Dunában a visegrádi kompkikötőnél. A rendőrség szerdán azt közölte, hogy hárman fürdőztek a folyóban üzemi területen, ahol tilos fürödni, szülők nem voltak a 17 éves lánnyal, a 16 éves fiúval és a 7 éves kislánnyal. Tájékoztatásuk szerint a két fiatalabb gyerek még ki tudott jönni a vízből, a legidősebb viszont már nem.

A Bors most azt írja, hogy egy 17 éves lány tűnt el a Dunában, aki 7 éves húgával és 16 éves öccsével fürdőzött, amikor megtörtént a baj. A fiú és a két lány derékig mentek bele a vízbe, ahol aztán hirtelen elmerültek.

A kislány még bele tudott kapaszkodni a fiú nyakába, őt kivitte a vízből, de mire visszafordult, hogy segítsen a nagyobbik lánynak, őt már nem látta sehol.

A kamasznak ezután még volt annyi lélekjelenléte, hogy azonnal hívta a 112-t, majd az édesanyjával. Később szemtanúk szerint

a parton összeomlott, anyja elmondása szerint hajnali háromig zokogott.

A szülők most sem tudták, hogy a gyerekek a folyóhoz mennek. Korábban párszor voltak együtt az öbölben, ahol sodrás sincs, de külön még sosem merészkedtek oda a gyerekek. Minden órában felhívták őket, hogy hol vannak, az este hat órai hívásnál mondta el a fiú, hogy mi történt, a szülők pedig azonnal a partra rohantak.

hirdetés

A rendőrök továbbra is folytatják a kutatást, a kamaszfiút csütörtökön hallgatták ki a Bors információi szerint.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Egy eltűntként keresett fiút holtan találtak meg Csepelen, a Duna-híd alatt
Nem merült fel idegenkezűség gyanúja, a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Link másolása

hirdetés

Holtan találtak egy fiatal fiút Csepelen – írja a 24.hu. A lap értesülései szerint egy eltűntként keresett fiú holttestét találták meg az M0-ás autóútnál, a Duna-híd alatt néhány nappal korábban.

A 24.hu megkeresésére Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy idegenkezűség gyanúja nem merült fel, és a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk