KÉK HÍREK

A magyar szélhámos több mint tízmilliárdot csalt ki a kaliforniai elittől, de a bíró szerint csak azt bánta meg, hogy elkapták

A férfinak mindene megvolt, amit csak álmodhatott, miközben számos befektetőt csapott be, volt aki tönkre is ment miatta.

Link másolása

Úgy tűnt, hogy megvalósul a "nagy amerikai álom", de végül 35 millió dolláros (12 milliárd forintos) csalás miatt letartóztatták a magyar származású Bunevacz Dávidot - írja a Daily Mail alapján a Blikk.

Megvolt mindene a jóképű korábbi sportolónak: gyönyörű ház, amely korábban Kylie Jenneré volt, Lamborghini és hozzá egy modell feleség.

A férfi Los Angelesben született, egy magyar étteremtulajdonos, Bunevacz József és egy fülöp-szigeteki ápolónő, Filomena fiaként. Sportolt is, 1997-ben a Délkelet-ázsiai Játékokon a Fülöp-szigetek képviseletében második lett tízpróbában. Később Manilában telepedett le, egy sport- és utazási műsor társműsorvezetőjeként és színészként is dolgozott. 2006-ban plasztikai sebészeti üzletet nyitott, ekkor ismerte meg modell felségét.

A látszólagos jólét hátterében azonban csalás állt, folyamatosan átverte befektetőit. Többször is kiderültek ezek, így előfordult, hogy megverték és fegyverrel fenyegették. Mikor már forró lett a talaj számára, akkor visszatért az Egyesült Államokba.

2008-ban jegyüzérekkel kooperálva szerzett belépőket a pekingi olimpiára. Megnyerő fellépésével egy igazán gazdag befektetőt sikerült megnyernie, akivel együtt nézte meg, ahogy Usain Bolt világrekordot dönt 100 méteres síkfutásban.

Ekkor mondta a mecénásnak, hogy tud neki jegyeket szerezni a 2010-es téli olimpiára Vancouverbe. A férfi pedig bevásárolt, 2,9 millió dollárért (kb. 1 milliárd forint) vett 17 ezer darabot, de ezeket sosem kapta meg. A befektető mindenét elbukta, míg a csaló jól élt továbbra is.

2010 körül egy másik befektetőknek azt ajánlotta, hogy szálljon be egy olyan cégbe, amely e-cigarettákat vásárol Kínából, majd azokat jelentős felárral értékesíti az Egyesült Államokban. Sokakat győzött meg erről az üzletről, barátai, sőt a fogorvosa is hitt neki. A pénzt azonban maga tette el.

A lap megjegyzi, hogy lánya, Breanna 16. születésnapjára egy 218 ezer dolláros partit rendezett, és vett neki egy Vondel nevű, 330 ezer dolláros lovat. Ez segítette, hogy bejusson a díjugratók elit köreibe is.

Végül 2019-ben a chatsworth-i seriffi hivatal házkutatást tartott a Bunevacz-kúriában, ahol aktákat és dokumentumokat foglaltak le. A férfit azév áprilisában tartóztatták le, júliusban pedig bűnösnek vallotta magát csalásban. Novemberben 17 év börtönbüntetésre ítélték, és arra kötelezték, hogy fizessen vissza 35 millió dollárt, amelyet több mint 100 befektetőből csalt ki.

A kerületi bíró úgy döntött, hogy az ügyészek által javasolt büntetési tételnél többet kér, mert szerinte a férfi nem mutatott megbánást az általa tönkretett életek miatt. A célja az volt, hogy önmagának és a családjának rendkívül extravagáns életmódot biztosítson, amelyet a közösségi médiában is fitogtatott - magyarázta.

„A legkevésbé sem vagyok meggyőződve arról, hogy Bunevacz úr bármit is megbánt azon kívül, hogy elkapták"

- tette hozzá.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Hármas tragédia: egy testvérpár kizuhant egy emeletes házból, és egy gyerek is meghalt ugyanott Pozsonyban
Előbb a férfi esett ki, majd a nő. Miután mindketten meghaltak, csak utána kezdték átkutatni a házat, így találtak rá a halott gyerekre. Sok a kérdés az üggyel kapcsolatban.

Link másolása

Vasárnap délelőtt 10 órakor Pozsony Ligetfalu nevű részén egy hételemeletes lakóház előtti betonparkolóra zuhant egy férfi, aki a kórházba szállítás után meghalt - írja a Paraméter.

Még aznap délután ugyanebből a társasházból kizuhant egy nő, akinek szúrt sebei voltak. Ő a helyszínen meghalt.

A rendőröknek ezután drón segítségével megállapították, melyik lakásból esett ki a nő.

Itt megtaláltak a 10 éves kifiát, akinek szintén szúrt sebei voltak

a Joj TV szerint.

Az is kiderült, hogy a korábban kizuhant férfi a nő testvére volt.

Az ügyet a pozsonyi rendőrség vizsgálja. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a férfi délelőtti kizuhanása után miért nem kutatták át a házat, még mielőtt a nő meghalt volna.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Fényes nappal vertek meg úgy egy férfit a Kosztolányi Dezső téren, hogy újra kellett éleszteni
Az áldozat az ütések miatt elborult a padon, majd a kapucnija fennakadt annak a háttámláján. A rendőrök és a mentők élesztették újra.

Link másolása

Vasárnap 14 óra után riasztották a rendőröket, mert a XI. kerületben, a Kosztolányi Dezső téren két férfi bántalmazott egy harmadikat.

A helyszínre kiérkező rendőrök megtalálták a három férfit.

Az egyikük a bántalmazás miatt elborult egy padon. A sértett a kapucnijánál fogva fennakadt a pad háttámláján és már nem lélegzett. Ezért azonnal megkezdték az újraélesztését, amit átadtak a kiérkező mentősöknek.

A sikeres újraélesztést követően a férfit kórházba vitték, míg a másik két férfit elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. Elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van - írja a Police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
„A fiam úgy megégett, hogy csak az igazolványáról lehetett azonosítani” – mondta az M1-es tömegbalesetben elhunyt férfi édesapja
N. Ádám kétéves kisfiával és feleségével utazott, ők túlélték a szerencsétlenséget. Összesen négy gyermeke volt.

Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az M1-es autópályán történt tömegszerencsétlenségnek egy halálos áldozata volt: egy 44 éves, négygyermekes családapa.

"A baleset idején három kisunokánk velünk volt otthon, a fiammal és a párjával csak a legkisebb, kétéves gyermekük utazott. A felesége elmondása szerint az ütközés után ő csak arra koncentrált, hogy a fiukat kimentse, az ajtót ki kellett rúgnia, közben a kabátja is megégett. Vélhetően a nagy füsttől és a portól a fiamat nem is látta a kavarodásban. Így ő is csak késő este értesült a haláláról a kórházban, ahova beszállították őket. Abban a hitben volt, és abban bízott, hogy Ádámot egy másik intézménybe vihették, és jó ideig a rendőrök sem tudtak róla mit mondani"

- mondta a Blikknek az elhunyt N. Ádám édesapja.

Az özvegyét és a begipszelt lábú kisfiút pár nap után kiengedték a kórházból.

"A fiam úgy megégett, hogy csak az igazolványáról lehetett azonosítani. Nem lehetett felismerni Ádámot, az arca is összeégett. Ugyan a menyem zúzódásos sérülésekkel megúszta, de lelkileg - érthető módon - ő is nagyon rosszul van. Nekünk kell most a családot összetartani ebben a nehéz helyzetben. Ez a legfőbb feladatunk. Pótolhatatlan ember volt a fiam, de próbálunk mindent megtenni, hogy a gyerekek minél kevésbé érezzék a hiányát"

– folytatta a nyugdíjas férfi.

N. Ádám és a thaiföldi származású felesége régóta ismerték egymást. Legnagyobb nyolc-, a legkisebb kétéves.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy egy BMW felhajt a járdára és elüt egy gyalogost az Üllői úton
Az eset péntek este történt. A nő csodával határos módon könnyebb sérülésekkel megúszta.

Link másolása

Egy járdára sodródó autó ütött el egy nőt péntek este Budapesten, a IX. kerületben. Az RTL Híradó megszerezte a balesetről készült biztonsági kamerás felvételt is.

A videón látható, ahogy

a BMW nagy lendülettel kikanyarodik az Üllői útra, majd a sofőr elveszíti uralmát a kocsi felett és felhajt a járdára, ahol több biciklit és rollert felborít, majd elüt egy nőt.

A gyalogos azonban csodával határos módon csak könnyebben sérült meg.

Az elmúlt időszakban több hasonló este is történt Budapesten. Kedden a Hungária körúton hajtott a járdára egy autós, ahol öt gyalogost is elsodort. Februárban pedig egy olasz sofőr gázolt halálra egy 23 éves nőt a Harminckettesek terénél a villamos megállóban.


Link másolása
KÖVESS MINKET: