hirdetés

KÉK HÍREK

A kislánya temetése után is folytatódott a zaklatás, az anya kapta az egyre ijesztőbb üzeneteket

A 12 éves gyereke már nem bírta elviselni a folyamatos iskolai bántalmazást, ezért véget vetett az életének.

Link másolása

hirdetés

Október 24-én temette el gyermekét a brit Jay Patterson. A 12 éves Charley azért lett öngyilkos, mert már nem bírta elviselni a folyamatos iskolai zaklatást, bántalmazást.

Az anya a temetés után pár órával a WhatsAppon kapott egy furcsa üzenetet. Először azt hitte, hogy tévedésből az ő számára küldték, de az üzenetek folyamatosan érkeztek és egyre ijesztőbbek voltak

- írja a Chronicle Live.

Az üzenet írója először egy - az anya számára ismeretlen - emberrel akart beszélni. Mikor a nő válaszában közölte, hogy nem ismeri és a kislányát épp most temette el, az ismeretlen azzal kezdett fenyegetőzni, hogy információkat oszt meg az interneten a gyerekről.

hirdetés

Az asszony nem értette az egészet, és bár nem volt semmilyen rejtegetni valója, mégis nagyon kínosan érintette az ügy. Belegondolt, hogy milyen kínokat kellett a kislányának átélnie.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Elrabolta védett otthonban élő feleségét és gyermekét egy férfi, majd megerőszakolta a nőt
A nő azután költözött el gyermekével, hogy kilépett a bántalmazó kapcsolatból. Erőszakos férje azonban megtudta, hol vannak, és kényszerítette feleségét, hogy hazamenjenek vele.

Link másolása

hirdetés

Jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a negyvenes éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki társa segítségével akarata ellenére hozta el feleségét és kislányát egy családon belüli erőszak áldozatainak fenntartott otthonból.

A büntetett előéletű férfi együttélésük alatt rendszeresen bántalmazta, becsmérelte feleségét, míg közös gyermekükkel többször volt türelmetlen és agresszív. Az asszony egy idő után ki akart lépni a bántalmazó kapcsolatból, ezért 2021 elején a családvédelmi hatóságok segítségével titokban gyermekével együtt elköltözött egy olyan, Kaposvártól távoli védett otthonba, ahol a férfi nem találhatott rájuk.

A kettejük közötti kommunikáció azonban a férfi erőszakossága miatt nem szakadt meg teljesen, és az egyik üzenetváltásuk során a nő véletlenül megosztott egy olyan dokumentumot, amiből a férfi rájött, hogy hol tartózkodnak.

A férj az így megszerzett információk alapján 2021 májusában felkereste a nőt, aki a találkozásukkor éppen óvodába kísérte közös gyermeküket. A férfi ekkor erélyesen felszólította feleségét, hogy a gyerekkel együtt szálljon be a társa által vezetett kocsiba, mert közösen fogják óvodába vinni a kislányt.

A nő – a gyermekét féltve - nem mert ellenkezni, majd a férfi az autóban megragadta a felesége haját és közölte, hogy Kaposvárra fognak menni. Az anya kérlelni kezdte a férfit, aki erre torkon ragadta a nőt és megfenyegette, hogy bántalmazni fogja a családtagjait, ha nem teszi azt, amit kér.

Az asszony kilátástalannak ítélve a helyzetét, felhagyott az ellenállással, és Kaposvárra ment a férfival, akitől az erőszak hatása miatt azt is eltűrte, hogy erőszakot tegyen rajta.

A nő és gyermeke végül másnap tudott elszabadulni a férfitől úgy, hogy a védett otthonnak gyanússá vált hirtelen távozásuk, ezért értesítették a kaposvári rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit. A vádlottat ezután az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatta.

hirdetés

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházbüntetés, míg a sértettek Kaposvárra szállításában segédkező társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Megtalálták a 4 éves belga kisfiú holttestét, aki a múlt héten tűnt el Hollandiában
Dean Verberckmoes eltűnését azután jelentették a szülei, hogy a bébiszitter nem vitte el a gyereket a nagyszülőkhöz. A kicsi holttestét Hollandia Zeeland tartományában találták meg.

Link másolása

hirdetés

Megtalálták annak a négyéves belga kisfiúnak a holttestét, aki még a múlt héten tűnt el – írja a BBC.

Dean Verberckmoes eltűnését azután jelentették a szülei, hogy a bébiszitter nem vitte el a gyereket a nagyszülőkhöz. És bár a kicsi édesanyja bízott benne, hogy előkerül, a keddi jelentések szerint megtalálták a holttestét Hollandia Zeeland tartományában.

Az ügyben már őrizetbe is vettek egy gyanúsítottat, a Dave De K-ként azonosított férfit, akit a holttesttől 120 kilométerre találtak. A 34 éves belga állampolgárt korábban már 10 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték egy kétéves kisfiú bántalmazásáért, aki később belehalt a sérüléseibe. A férfi 2018-ban szabadult.

Dean Verberckmoes édesanyja elmondta, hogy Dave De K. korábban többször is vigyázott a gyermekeire, akikkel nagyon jól bánt. A gyanúsítottat és a kisfiút együtt is látták még szerdán, Antwerpen közelében, Sint-Niklaas városában.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Más autóját akarta védeni, ezért szúrhatták szíven
A felesége szerint férje azért ment le az utcára, mert egy gyanús alak a parkoló autóknál matatott. A gyilkos elmenekült, hajtóvadászat indult ellene.

Link másolása

hirdetés

"Más autóját akarta védeni, ezért szúrták szíven" - mondta a tegnap este fővárosban megkéselt férfi felesége. Az asszony szerint férje azért ment le az utcára, mert egy gyanús alak a parkoló autóknál matatott. A gyilkos elmenekült, hajtóvadászat indult ellene. Az áldozat életéért a kórházban hiába küzdöttek, nem tudták megmenteni.

"Reggelre homokot szórtak a vértócsára, a telefonfülke mellett vasárnap este sokáig küzdöttek a megkéselt férfi életéért a mentők. Amikor elindultak vele a kórházba, még élt" - ezt mondta ma felesége az RTL híradójának.

Az asszony szerint este kilenc óra lehetett, amikor a 39 éves férje kilépett az erkélyre.

"A férjem dohányzott az erkélyen, és észrevette, hogy itt az autók mögött ólálkodik valaki. És hát ő persze, jót tett... lejött, mert a mi autónk is itt szokott állni. És ő rászólt innen, hogy mit akar ott. És ez az alak eljött ide előrefele, és a férjem jött utána ide"

Ekkor ő még az erkélyről nézte, hogy mi történik.

"Én láttam a tettest. Magát az arcát nem, mert maszk volt rajta, sapka tehát eltakarta teljes mértékben, lesütött fejjel… zsebre dugott kézzel így itt elment. Szó nélkül, nem szólt egy szót sem a páromhoz. És a párom csak felkiabált nekem ide az erkélyre, hogy hívjad a rendőrséget"

hirdetés

Mire leért az utcára, már mindketten eltűntek. Elindult megkeresni a férjét.

"Ott van egy telefonfülke és ott jött a férjem velem szembe, de már akkor meg volt görnyedve. A lábam előtt összeesett és ott kiabáltam neki, hogy Sanyi ne menj el, gyere vissza ...de már szólni nem tudott ..csak megszorította a kezem."

Egy járókelő hívott segítséget. Amikor a mentő elindult a férje még élt.

"A Honvéd Kórháztól úgy 40 méterre megállt a mentő, ott a nyílt ég alatt feltárták, összevarrták a szívét, mert szíven szúrta, rengeteg vért vesztett, még bevitték a kórházba. A kórházban másfél órát küzdöttek érte az orvosok, voltak kint kétszer is, mondták, hogy jó lesz minden, látszik, hogy küzd, élni akar, de sajnos nem sikerült."

A rendőrök forró nyomon indultak a gyilkos után.

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettessel szemben. A késelő után hajtóvadászat indult, a lakótelepen még délben is több, mint 20 nyomozó dolgozott. A környékbeli házakba becsengettek, és aki otthon volt, kikérdezték. A rendőrök a környék térfigyelő kameráinak felvételeit is bekérték, ezeket most vizsgálják.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Porig égett egy öttagú család háza Dunaföldváron, semmijük nem maradt
Szerencsére senki sem sérült meg, de a két gyereket nevelő család minden használati tárgya, bútorai, ruhái és iratai a tűz martalékává váltak.

Link másolása

hirdetés

Teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres lakóépület Dunaföldváron, Vilmos pusztán, a solti, a dunaújvárosi és a paksi hivatásos, valamint a dunaföldvári önkéntes tűzoltók öt vízsugárral oltották el a lángokat - szólt a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos közleménye.

Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere elmondta, hogy

egy kétgyermekes, ötfős család háza égett porig. A tűz nemcsak a család házát, de teljes ingóságukat, minden használati tárgyukat, ruhaneműiket, irataikat megsemmisítette.

- írja a teol.hu.

A városvezető tájékoztatása szerint

Dunaföldvár önkormányzata azonnal egy szükséglakást biztosított a szerencsétlenül járt család számára, amelyet a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével már berendeztek, be is fűtöttek, így hétfőn már ott tudott éjszakázni a család.

Kedden felveszik a kapcsolatot az általános iskolával, hogy egyeztessenek a nagyobbik gyermek taneszközeinek pótlásáról, a két segélyszervezet pedig a legfontosabb felszerelések: ruházat, konyhai eszközök, ágyneműk beszerzésében segíti a családot.

hirdetés

Horváth Zsolt a lapnak elmondta, az önkormányzat elsőként egy egyszeri gyorssegéllyel támogatja a nehéz helyzetbe került családot a kedden. Mint mondta, egyelőre nem tudja, hogy családon belül van-e aki segítsen, még fel kell dolgozniuk, ami történt, ezt követően a továbbiakról egyeztetnek velük. Amiben tud, segít a város - jelezte a polgármester. Ezt a helyszínen dr. Süveges Árpád Róbertné alpolgármester is megerősítette.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: