hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

A Hős utcai díler sem tudta, mit ad el pontosan varázspor néven

Gyanús lett a rendőröknek, hogy a Józsefvárosban egyre több furcsán viselkedő embert látni, akiket pillanatok alatt ütött ki valami.

Link másolása

hirdetés

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki a múlt héten még a Hős utcában árulta a drogot, majd áttette székhelyét a Józsefvárosba. Pár napig kereskedhetett csak, mert felfigyeltek rá.

Még augusztus 22-én szállták meg a X. kerületi Hős utca környékét a rendőrök, mert a drogárusok egy új, eddig ismeretlen, erős anyagot kezdtek el árulni - írta a Police.hu. A szer nagyon erős volt, többen rosszul lettek tőle, volt aki elájult. A használók is elmondták, hogy pár szippantás már a tüdejüket is marta.varszspor4

A Budapesti Rendőr-főkapitányság akciósorozata során egy dílert elfogtak, a többiek a környéken felszívódtak. Ám augusztus 28-án a térfigyelő kamerákon azt látták, hogy többen is furcsán, drogfogyasztásra utaló módon viselkednek az utcákon. Többen azonnal eldőltek, vagy egy padra feküdtek, és volt aki mozdulni sem bírt.

A Rákóczi tér környékén végzett ellenőrzés nyomán kiderült, hogy egy új, erős szerrel van dolguk. A fogyasztók korábban a Hős utcai dílerektől vásároltak, és most értesítették őket az új helyről. Ennek nyomán augusztus 29-én egy rendőrségi akció keretében több vásárlót és a dílert is elkapták. Kiderült, hogy telefonon rendeltek, az utcán sétálva kézfogással adták át a pénzt, és ugyanígy egy újabb találkozáson adták át nekik a szert.carazspor1

"Három vásárlót kapcsoltunk le röviddel a találkozások után" - mondta az akciócsoport parancsnoka. "A drogos szleng varázspornak hívja ezt az új anyagot. Dohányt kevernek acetonnal és egy fura, ismeretlen hatóanyagú fehér porral, amiből szúrós szagú, erős vegyület keletkezik. 1000–4000 forintért vásároltak belőle a mennyiségtől függően. A fogyasztók elismerték, volt, akit a cigarettapapírba kevert szerből két szippantás is órákra elkábított."

hirdetés

A rendőrök később elfogták a varázspor árusítóját, a 23 éves Ó. Máriót is. A zsebében és a közelben bérelt lakásában is találtak a drogból. Pont telefonon vette fel az új megrendeléseket, amikor lecsaptak rá. A vevői között voltak fiatalkorúak is. Ráadásul egy iskola mellett árulta a szert.varazspor2

A férfi beismert mindent, elmondta, hogy interneten rendelte a szer hozzávalóit, de maga sem tudta, hogy mi az, amit elad. Elfogása napján délelőtt már 24 ezer forintot keresett. Bevallotta, hogy ebből élt, és korábban a Hős utcában üzletelt.

A lefoglalt szert a vegyész szakértő megvizsgálta, és igazolódott, hogy egy új pszichoaktív szernek minősülő anyag a varázspor.

Márió ellen új pszichoaktív anyaggal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság augusztus 31-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Fotók forrása: police.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Gyanúsítottként kihallgatták a főorvosnőt, aki havi 50 ezret szedett a betegektől, hogy a kórházban maradhassanak

A Vas megyei főorvosnő tevékenységére egy éve derült fény.
Illusztráció: Unsplash - szmo.hu
2021. október 26.


Link másolása

hirdetés

A 444 számolt be arról, hogy immár gyanúsítottként hallgatták ki a főorvosnőt. Korábban többen nyilatkoztak a portálnak arról, hogy az orvos minden kedden fogadta a betegek hozzátartozóit, akik borítékkal a kezükben jártak az irodájába. Aki nem fizetett, annak hazaküldték a bent lévő rokonát.

Az egy évvel ezelőtti riportjuk során kérdezősködtek a helyieknél, és azt tapasztalták, hogy az érintett városban minden második ember tisztában van a főorvosnő nevével, és azt is tudták, mennyit kér a betegek krónikus osztályon tartásáért.

A cikk alapján a Nemzeti Védelmi Szolgálat nyomozást indított, és feljelentést is tettek a rendőrségen. Jelenleg az ügy ott tart, hogy a Vas Megyei Rendőr-főkaptányság nyomozást folytat a főorvosnő ellen, vesztegetés megalapozott gyanújával.

„A megalapozott gyanú szerint az orvos több alkalommal is pénzt kért az egészségügyi intézményben elhelyezett, ápolása alatt álló betegek hozzátartozóitól azért, hogy a páciensek hosszabb távon fekvőbeteg-ellátásban részesüljenek” - olvasható a Police.hu-n.

A nyomozók több helyszínen foglaltak le a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítékokat, mostanra pedig kihallgatták a főorvosnőt.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
A Rovatból
hirdetés

Letöltendő börtönbüntetést kaphat a budapesti férfi, aki 14 ezerszer hívta fel volt barátnőjét

A 46 éves férfit zaklatással vádolja az ügyészség.

Link másolása

hirdetés

A férfi a távoltartást elrendelő bírósági határozat, majd a távoltartási szabályok megszegése miatt kiszabott rendbírság ellenére sem hagyott fel volt barátnője zaklatásával. Ennek nyomán idén májusban a bíróság elrendelte a letartóztatását – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A vádlott 2016. és 2020. között élt párkapcsolatban a sértettel, de a szakítást nem volt hajlandó elfogadni, azt nem tudta feldolgozni.

Emiatt napi szinten megpróbált kapcsolatba lépni az exével: elsősorban telefonhívásokkal és üzenetekkel, de az is előfordult, hogy megjelent a lakásánál hogy meggyőzze, béküljön ki vele. És ez még nem volt elég: a vádlott ismerte a sértett jelszavait a közösségi profiljához, valamint az e-mailfiókjához. Így többször kutakodott volt barátnője üzeneteiben, leveleiben, sőt, közösségi oldalán üzeneteket és ismerősöket törölt.

A férfi 2020 májusa és 2021 januárja között mintegy 14 ezer alkalommal próbálta hívni a volt barátnőjét, vagy próbált üzenetet küldeni neki.

A folyamatos zaklatás, a sértett mindennapi életvitelének súlyos megzavarása miatt a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottal szemben idén januárban távoltartást rendelt el – ezt viszont a férfi megszegte, és folytatta a zaklatást. Ennek nyomán a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség indítványára 2021 májusában a nyomozási bíró elrendelte a férfi letartóztatását. Az ügyészség zaklatás, valamint információs rendszer megsértése miatt nyújtott be vádiratot, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva a férfire.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Emberáldozatot mutatott be egy jamaikai lelkész, a hívekkel együtt letartóztatták

Az „emberáldozatok” napján Smith utasította a gyülekezeti tagokat, hogy öltözzenek fehérbe, csomagolják be a mobiltelefonjaikat alufóliába, hagyják otthon a készülékeket, és menjenek a templomba.

Link másolása

hirdetés

Egy jamaikai prédikátort és 41 hívét letartóztatták a múlt héten, miután a feltételezések szerint két embert is megöltek egy "emberáldozat" során, írja a New York Post.

Az önjelölt próféta Kevin O. Smith, és gyülekezetének a tagjai a vád szerint elvágták egy 39 éves nő, Tanecka Gardner, és egy ismeretlen férfi nyakát.

Gardner barátai a Jamaica Observernek elmondták, hogy a nő a halála előtti hetekben alapvető élelmiszerekből és más termékekből vásárolt be, mivel Smith azt mondta a híveinek, hogy hamarosan árvíz söpör végig Jamaikán.

Az "emberáldozatok" napján Smith utasította a gyülekezeti tagokat, hogy öltözzenek fehérbe, csomagolják be a mobiltelefonjaikat alufóliába, hagyják otthon a készülékeket, és menjenek a templomba - számolt be a Mirror.

A lelkész a Facebookon azt írta: "A bárka most töltődik be! Azonnal induljatok fehérbe öltözve... Ez egy római katolikus áldozat - nem lesznek túlélők".

A két áldozat mellett három másik személyt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

hirdetés

A helyszínen a rendőrség további potenciális áldozatokat, meztelen férfiakat és állatokat is talált. A hatóságok a Smith ellen felhozott gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádakat is vizsgálják.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

10 év börtönre ítélték az ISIS-feleséget, aki hagyott meghalni a napon egy rabszolgaként tartott öt éves jazidi kislányt

A kislány elkezdett éjszakánként bepisilni, amire a férj pórázzal megkötözte, és az udvaron hagyta a tűző napon.

Link másolása

hirdetés

Tíz év börtönbüntetést kapott egy német nő, aki csatlakozott az Iszlám Államhoz, és hagyott meghalni a napon egy ötéves jazidi kislányt, írja a CNN.

A müncheni Felsőbb Területi Bíróság emberiesség elleni bűntett, valamint terrorista szervezetben való részvétel vádjában találta bűnösnek a Jennifer W. néven említett nőt - közölte a bíróság szóvivője.

Jennifer W. 2015-ben Irakban élt ISIS-harcos férjével, amikor a férfi megvett egy jazidi nőt és annak ötéves kislányát rabszolgának. A férfi mindennap bántalmazta őket, a kislányt többször fejen ütötte, és volt, hogy olyan erővel lökte a földre, hogy megsérült a válla.

A kislány elkezdett éjszakánként bepisilni, amire a férj pórázzal megkötözte, és az udvaron hagyta a tűző napon.

Amikor Jennifer W. így találta a gyermeket, azt mondta a férjének, hogy tennie kell valamit, különben a gyermek meghal. Ő azonban semmit sem tett a megmentése érdekében.

A kislány édesanyja azt mondta, nagyon nehéz volt számára az ítélethirdetés.

hirdetés
Minden emlék felidéződött bennem. Örülök, hogy hat év után a német bíróság megállapította, hogy a vádlott felelős a lányom haláláért, de a világon semmilyen ítélet nem hozza vissza őt.

- nyilatkozta.

A tárgyalás 77 napig tartott, az édesanya ügyvédei szerint Jennifer W. "vélhetően az első ISIS-tag, akit bárhol a világon bíróság elé állítottak a jazidi áldozatok ellen elkövetett nemzetközi bűncselekmények miatt".

A nő tagadta a vádakat, most hét napja van fellebbezni a német főügyészségnél.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: