KÉK HÍREK

4 millió forint lapult a nyíregyházi strici zsebében, amikor lekapcsolták a zsaruk a repülőtéren

A zsebeiből több mint három és fél millió forint értékű svájci frank, valamint 360 ezer forint értékű euró került elő, amelyet Svájcban az egyik sértettől vett el.

Link másolása

Érzelmi függőségi viszonyt, szerelmi kapcsolatot alakított ki a nőkkel a nyíregyházi Á. József, ezután tudta rávenni őket arra, hogy prostitúciós tevékenységet folytassanak. A fiatal nőket kiutaztatta Svájcba, Dániába, Finnországba és az Egyesült Államokba is, ahol szexuális szolgáltatásokat nyújtottak a férfi szoros felügyelete alatt.

A nők a több év alatt több tízmillió forintot küldtek haza vagy adtak át neki, és ezt a saját megélhetésére fordította. A férfi bejelentett munkahellyel és legális keresettel nem rendelkezett, de bizonyíthatóan luxus körülmények között élt.

Á. József a nőket fizikailag és lelkileg is bántalmazta és azt is megtiltotta nekik, hogy orvosi ellátást vegyenek igénybe. Előfordult, hogy ajándékokat vásárolt nekik, ezzel is fenntartva érzelmi függőségi helyzetüket.

A férfit végül február 19-én a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren elfogták a rendőrök.

A zsebeiből több mint három és fél millió forint értékű svájci frank, valamint 360 ezer forint értékű euró került elő, amelyet Svájcban az egyik sértettől vett el. A további kutatások során az egyenruhások mobiltelefont, nagy értékű órát és egy luxus gépjárművet is lefoglaltak.

„A 33 éves férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda több ember sérelmére, szexuális cselekmény végzésére a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve, erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsította meg. A férfit letartóztatták, 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat” – áll a Police.hu beszámolójában.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Két kislány maradt árván a Ferihegyi úti baleset után
A nagyobbik, 13 éves lánynak pénteken volt a születésnapja. A balesetet okozó nepáli férfiakat még mindig keresik.

Link másolása

Két kislány maradt árván, miután édesanyjuk elhunyt a csütörtöki Ferihegyi úti horrorbalesetben – számolt be a Tények.hu.

A nagyobbik, 13 éves lánynak ráadásul pénteken volt a születésnapja. A gyerekek édesapja egy éve halt meg, a lányok így teljesen árván maradtak.

„Nem is tudom még, hogy dolgozzuk fel. A két gyerek... itt hagyta mind a kettőt” – mondta zokogva a csatorna kameráinak a nagymama, aki a lányát veszítette el a balesetben. Elmondta azt is, mikor a rendőrök értesítették őt a történtekről, úgy érezte, nem érdemes hazudni a két kislánynak: kénytelen volt elmondani, hogy édesanyjuk már nem tér haza.

A szülők halála nagyon megviselte a lányokat, akik egész éjjel zokogtak – mesélte a megtört nagymama.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a vétkes autóban hét nepáli férfi ült, akiket a rendőrség nagy erőkkel keres.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Nem ment ki a rendőrség az őrjöngő apához, kiirtotta a családját a férfi
A lengyel férfi Nagy-Britanniában élt családjával, saját magára hívta ki a hatóságokat. Ők azonban nem találták sürgősnek az esetet, ezután történt a tragédia. Az ügyben kivizsgálás indult.

Link másolása

Megölte két lányát és a sógornőjét egy lengyel férfi Nagy-Britanniában – írja a Daily Mail.

Az országban súlyos kötelességszegés miatt fegyelmi eljárás indult egy rendőrségi civil alkalmazott ellen, mert a rendőrség nem reagált a vészhívásra. A helyszínen ezután halt meg négy ember.

A norfolki Costesseyben még január 19-én történt a tragédia. A 45 éves Bartlomiej Kuczynski reggel 6 körül tárcsázta a 999-es számot és „zavart mentális állapotáról” beszélt a diszpécsernek.

Ott azonban azt javasolták, hogy inkább hívja a 111-et, amit az országban a nem sürgős esetekre tartanak fenn. Továbbá javasolták, hogy kérjen orvosi segítséget.

A lengyel férfi nem sokkal később nyakon szúrta két lányát, a 12 éves Jasmint és a 8 éves Natashát, valamint sógornőjét, a 36 éves Kanticha Sukpengpanaót, majd magával is végzett.

A rendőrök csak azután mentek ki a házhoz, hogy egy járókelő jelentette a gyanúsnak tűnő eseményeket. A hatóságok reggel 7 óra 15 perckor már a négy holttestet találták a házban. A gyilkosságok ideje alatt a lengyel férfi thai felesége egy helyi kórházban dolgozott.

A lap emlékeztet, hogy tavaly december 14-én Kuczynski eltűnt otthonából, egy közeli úton találták meg, és ugyanabba a norwichi kórházba szállították, ahol a felesége dolgozik.

via 24.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Egy bokorra esett, így élhette túl az 5 emeletnyi zuhanást a csepeli kisfiú
A gyerek nagyszüleinél volt vendégségben, amikor a baleset történt. Több mint tíz rokona aggódott érte a mentőautó mellett.

Link másolása

Ahogy arról korábban mi is írtunk, öt emeletnyit zuhant egy hároméves gyerek, miután kiesett egy csepeli lakás ablakából péntek délután.

A kisfiút sokáig egy rendőrnő tartotta a karjaiban. A gyerek a zuhanás után eszméleténél volt és sírt. Egy kutyát sétáltató férfi vette észre, de egy szomszéd is látta, hogy hova zuhant:

„Erre a bokorra esett itt, mellettünk. Az talán tompított annyit az esésén, hogy jobban van. Úgy láttam, hogy innen vették ki a bokor alól.”

A szomszédban lakók többsége azt mondta, nem ismerik a családot, az RTL Híradó információi szerint a kisfiú szülei laknak ott. Az unoka több rokonnal együtt vendégségben lehetett. A szemtanú több mint 10 aggódó, síró rokont látott a mentőautó körül.

A kicsit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Az RTL Híradó riportja a balesetről

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Az iskolatársainak árult drogot egy 16 éves fiú Nagykanizsán
Marihuánánt, ecstasyt is árult. A vevőkör ellen kábítószer-birtoklás miatt indítottak eljárást.

Link másolása

A Police hu közölte, hogy a nagykanizsai rendőrök 2024. április 17-én reggel az egyik helyi középiskola előtt csaptak le egy 16 éves fiúra, aki az elmúlt két hónapban több diáktársának adott el marihuánát, grammonként 4000-4500 forintért.

Ruhájának átvizsgálásakor emellett ecstasy tabletta is került elő a zsebeiből, lakásán pedig további drogot találtak a nyomozók, amit lefoglaltak.

A diákkal szemben gyorstesztet is alkalmaztak, ami amfetaminra és THC-ra mutatott pozitív értéket.

Az rendőrök a fiút előállították a kapitányságra, ahol kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki. A rendőröknek a vevőkört is sikerült azonosítotani, velük szemben kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk