News here
hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

19-en, köztük kilenc gyerek is meghalt, amikor tűz ütött ki egy bronxi társasházban

Ez az elmúlt 30 év egyik legnagyobb kárt okozó tűzkatasztrófája New Yorkban. Több tucatnyian megsérültek, 13-an kritikus állapotban vannak.

Link másolása

hirdetés

Súlyos tűz pusztított egy társasházban New York Bronx városrészében vasárnap: tizenkilencen - köztük 9 gyerek- meghaltak és több mint hatvanan megsérültek, többen súlyosan - írja a Guardian.

A hatóságok szerint a tüzet egy kétszintes lakásban lévő térfűtő berendezés meghibásodása okozta. A két lakás közötti ajtót nyitva hagyták a lakók, így a tűz könnyen átterjedt egyik emeletről a másikra. Több mint 200 tűzoltó küzdött a lángokkal, amelyek ellepték a 120 lakásos, 19 emeletes épületet.

Minden emeleten találtak áldozatokat, akiknek leállt a légzésük vagy a szívük, és szinte mindegyikük a belélegzett füst miatt halt meg, nem az égési sérülések miatt.

A tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy a füstjelzők működtek, de sok lakó először nem vette komolyan, mert az épületben elég gyakori a téves riasztás.

Ez az elmúlt 30 év egyik legsúlyosabb tűzkatasztrófa New Yorkban. A még csak néhány napja munkába álló új polgármester szerint pedig a modern idők egyik legtragikusabb tűzvésze is a bronxi eset.

"A számok borzasztóak. Ez egy szörnyű, fájdalmas pillanat New Yorknak. A tűz hatása fájdalmat és kétségbeesést fog okozni városunkban"

- fogalmazott Eric Adams.

hirdetés

Azt is elmondta, hogy az áldozatok és a sérültek között több bevándorló is van, főleg Gambiából. A ház egyik lakója, Jose Henriquez dominikai bevándorló, aki a 10. emeleten él a családjával. Ők úgy vészelték át a tüzet, hogy egy nedves törülközőt tettek az ajtó alá, amikor rájöttek, hogy nem menekülhetnek ki a lakásból, hiszen a folyosót már ellepte a füst. Egy másik lakó, Cristal Diaz is ugyanígy akadályozta meg, hogy a füst beszivárogjon az ajtó alatti résen keresztül a lakásába.

"Őrület volt az egész. Fogalmunk sem volt, mit csináljunk. Kinéztünk az ablakon és azt láttuk, hogy a halottakat takaróba csavarják"

- idézte fel.

A 61 éves Sandra Clayton viszont a menekülést választotta. Felkapta a kutyáját, majd elkezdett rohanni a folyosón, aztán le a lépcsőn, miközben hallotta, hogy az emberek kiabálnak és sírnak mindenhol. Sajnos kiskedvence futás közben kiesett a kezéből, és amikor később megtalálták a lépcsőházban, már nem élt.

A lakókat ideiglenesen egy közeli iskolában helyezték el. New York kormányzója, Kathy Hochul is meglátogatta őket, akit sokkolt a tragédia és az a fájdalom, amit a gyászoló hozzátartozók szemében látott. Kijelentette, hogy a polgármesterrel együtt ő is igyekszik mindenben segíteni a lakókat és az áldozatok családját, és létrehoznak számukra egy kárpótlási alapot is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Veszekedés után ugorhatott ki a hetedik emeletről a káposztásmegyeri tinédzser – állítja egy szemtanú
A 16 éves fiú és családja pár hónapja költözött a lakásba, ahonnan vita hangjait lehetett hallani - mondta el a Blikknek egy nő, aki a szemközti házból látta a tragédiát.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, meghalt egy 16 éves fiú, aki kizuhant egy társasház hetedik emeleti erkélyéről Budapesten, a IV. kerületi Megyeri úton vasárnap.

Az eset szemtanúja a szomszéd épület egyik erkélyén látta a targédiát. A nő a Blikknek azt mondta, hogy

"A fiú egyszer csak váratlanul leugrott, mintha egy medencébe rugaszkodott volna el. Az édesanyjával lehettek otthon, a lakásból egyértelműen veszekedés zajai szűrődtek ki előtte. Új lakónak számítanak, nagyjából két hónapja költözhettek ide. A fiú anyukája azonnal leszaladt az utcára, és szegény a sokktól össze is esett".

A lap szerint a mentők ugyan gyorsan kiértek, és bár még mentőhelikoptert is riasztottak, de a fiún már nem tudtak segíteni.

A fiatal édesapja nem volt otthon, őt telefonon értesítették. Miután az áldozatot letakarták, a szülei ráborulva zokogtak a holtteste fölött - írja a lap.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Autóbalesetben meghalt Csanki Márk 19 éves kenus
A szegedi tehetség az M5-ösön egy ütközést akart elkerülni, amikor elrántva a kormányt a szalagkorlátnak ütközött.

Link másolása

hirdetés

Csanki Márk szegedi kenus hunyt el abban az autóbalesetben, amely péntek este történt az M5-ös autópályán Inárcs térségében – írja az MTI.

Az ifjúsági és U23-as korosztályban világbajnoki ezüstérmes Csanki a Szegedi Vízisport Egyesület sportolója volt. Az M5-ös 36-os kilométerszelvényénél egy román kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott.

A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa, Csanki Márk a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel.

„Gyászol a magyar kajak-kenu sport! Elhunyt Csanki Márk! Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület 19 éves, ifjúsági világbajnoki ezüstérmes kenusa tragikus hirtelenséggel hagyott itt bennünket!” – írja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A Szövetség hozzáteszi: osztoznak a család fájdalmában.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy 15 éves fiú volt az a motoros, akit halálra gázolt a vonat
A fiút, aki tilosban hajtott a sínekre, a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A gyorsvonat több száz méteren át tolta maga előtt a motort.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között pénteken - közölte a Mávinform.

A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött.

Egy 15 éves fiú vezette a motort, aki a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, hogy utolérje barátját.

A Tények riportja szerint az áldozat barátjával motorozott a szántóföldeken, de lemaradt, és amikor próbálta utolérni, a sínekre hajtott a piros jelzés ellenére, a vonat pedig már nem tudott megállni. A gyorsvonat több száz méteren át tolta maga előtt a motort. A fiú bukósisakja lerepült, a motor mindkét kereke kitört, a kormány is leszakadt. Az is kiderült, hogy a fiúnak jogosítványa sem volt.

A vonaton körülbelül 200 utas volt, de senki nem sérült meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Kizuhant a hetedikről és meghalt egy 16 éves fiú
A tragédia körülményei egyelőre tisztázatlanok.
MTI - szmo.hu
2022. május 22.


Link másolása

hirdetés
Meghalt egy 16 éves fiú, aki kizuhant egy társasház hetedik emeleti erkélyéről Budapesten, a IV. kerületi Megyeri úton vasárnap

– közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel.

A BRFK sajtóügyeletének tájékoztatása szerint a fiú eddig tisztázatlan körülmények között zuhant le az erkélyről, a rendőrség azonban az idegenkezűséget kizárta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: