News here
hirdetés

KÉK HÍREK

19-en, köztük kilenc gyerek is meghalt, amikor tűz ütött ki egy bronxi társasházban

Ez az elmúlt 30 év egyik legnagyobb kárt okozó tűzkatasztrófája New Yorkban. Több tucatnyian megsérültek, 13-an kritikus állapotban vannak.

Link másolása

hirdetés

Súlyos tűz pusztított egy társasházban New York Bronx városrészében vasárnap: tizenkilencen - köztük 9 gyerek- meghaltak és több mint hatvanan megsérültek, többen súlyosan - írja a Guardian.

A hatóságok szerint a tüzet egy kétszintes lakásban lévő térfűtő berendezés meghibásodása okozta. A két lakás közötti ajtót nyitva hagyták a lakók, így a tűz könnyen átterjedt egyik emeletről a másikra. Több mint 200 tűzoltó küzdött a lángokkal, amelyek ellepték a 120 lakásos, 19 emeletes épületet.

Minden emeleten találtak áldozatokat, akiknek leállt a légzésük vagy a szívük, és szinte mindegyikük a belélegzett füst miatt halt meg, nem az égési sérülések miatt.

A tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy a füstjelzők működtek, de sok lakó először nem vette komolyan, mert az épületben elég gyakori a téves riasztás.

Ez az elmúlt 30 év egyik legsúlyosabb tűzkatasztrófa New Yorkban. A még csak néhány napja munkába álló új polgármester szerint pedig a modern idők egyik legtragikusabb tűzvésze is a bronxi eset.

"A számok borzasztóak. Ez egy szörnyű, fájdalmas pillanat New Yorknak. A tűz hatása fájdalmat és kétségbeesést fog okozni városunkban"

- fogalmazott Eric Adams.

hirdetés

Azt is elmondta, hogy az áldozatok és a sérültek között több bevándorló is van, főleg Gambiából. A ház egyik lakója, Jose Henriquez dominikai bevándorló, aki a 10. emeleten él a családjával. Ők úgy vészelték át a tüzet, hogy egy nedves törülközőt tettek az ajtó alá, amikor rájöttek, hogy nem menekülhetnek ki a lakásból, hiszen a folyosót már ellepte a füst. Egy másik lakó, Cristal Diaz is ugyanígy akadályozta meg, hogy a füst beszivárogjon az ajtó alatti résen keresztül a lakásába.

"Őrület volt az egész. Fogalmunk sem volt, mit csináljunk. Kinéztünk az ablakon és azt láttuk, hogy a halottakat takaróba csavarják"

- idézte fel.

A 61 éves Sandra Clayton viszont a menekülést választotta. Felkapta a kutyáját, majd elkezdett rohanni a folyosón, aztán le a lépcsőn, miközben hallotta, hogy az emberek kiabálnak és sírnak mindenhol. Sajnos kiskedvence futás közben kiesett a kezéből, és amikor később megtalálták a lépcsőházban, már nem élt.

A lakókat ideiglenesen egy közeli iskolában helyezték el. New York kormányzója, Kathy Hochul is meglátogatta őket, akit sokkolt a tragédia és az a fájdalom, amit a gyászoló hozzátartozók szemében látott. Kijelentette, hogy a polgármesterrel együtt ő is igyekszik mindenben segíteni a lakókat és az áldozatok családját, és létrehoznak számukra egy kárpótlási alapot is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Kegyetlen cápatámadásban halt meg az osztrák nő egy népszerű egyiptomi strandon
A nő még élve kiúszott a partra, azonban életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

hirdetés

Egy 68 éves osztrák nőt cápatámadás ért az egyiptomi Vörös-tenger partján fekvő Sahl Hasheesh népszerű öbölben. A turista karját és lábát tépte le a cápa, miközben többen szemtanúi voltak a vérfürdőnek a közeli mólóról - szúrta ki a Daily Star.

A drámai balesetet a tömeg megdöbbenve figyelte, de senki sem sietett a nő segítségére, többen viszont videót készítettek.

A megrázó felvételeken látható, ahogyan a nő magára maradt, és kétségbeesetten próbál uszonnyal a lábán kiúszni a partra. Körülötte a víz vörösre változik, amint a cápa támadásba lendül.

hirdetés

A videón orosz turisták panaszkodását hallani, akik aggodalmaskodnak, hogy sehol nem láttak vízimentőt. Az egyikük azt mondta:

„Az emberek rohannak ki a tengerből. Nincs mentő, senki sem segít neki. A nőnek nincs karja a könyökéig.”

Egy másik turista pánikba esve kiabált:

„Hol van a cápa? Az isten szerelmére. Életmentők? Hol vannak a vízimentők?”

Nagy nehezen a mólóról mentőövet dobtak a vízbe, azonban olyan messze a nőtől, hogy esélye sem volt elérni.

A 68 éves nő végül élve kijutott a partra, ahol a mentősök megpróbálták újraéleszteni, azonban sajnos már nem tudták megmenteni.

A pénteki támadás után a helyi jelentések szerint három napig tilos volt úszni, búvárkodni és halászni a Sahl Hasheesh területétől a Makadi-öbölig.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
350 millió forint tűnt el a hugyagi önkormányzatnál, nyomoz a rendőrség
A minisztérium most arra kötelezte a falut, hogy fizesse vissza a teljes összeget. Ezt nem tudják megtenni, mert a pénznek nyoma veszett.

Link másolása

hirdetés

Elment a pályázati pénz Hugyagon a működésre, ezért nem jutott arra, amire kapták - mondta el a település alpolgármestere. A forrásból szociális bérlakások építését és felújítását, helyi fejlesztéseket, például óvodafelújítást kellett volna megvalósítani, de semmi nem készült el.

Az egyik helyi lakónak összkomfortos házat ígértek, de helyette a mai napig is egy omladozó, életveszélyes házban élnek. De több hasonló esetről tudni a faluban, ahol a 194 millió forintos uniós támogatást másra költötték.

A további 158 milliós támogatásból játszóterek és kultúrház kialakítására és az óvoda konyhájának felújítására kellett volna költeni, ami szintén nem történt meg.

A minisztérium most arra kötelezte a falut, hogy mind a 350 millió forintot fizesse vissza. Ezt nem tudják megtenni, mert a pénznek nyoma veszett.

Az ügy miatt rendőrségi feljelentést tettek tavaly október végén ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelésért, mert ezt nem lehet ennyiben hagyni – mondta Lovas Ilona helyi önkormányzati képviselő.

Bodor Gábor, Hugyag alpolgármestere szerint az alulfinanszírozott önkormányzat egyszerűen elköltötte a pályázati pénzt a saját működésére. A korábbi polgármester lemondott, a helyiek szerint külföldre távozott.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Már járható az M7-es Lepsénynél, de még továbbra is óriási dugó Budapest felé
Halálos baleset történt délelőtt a 84-es kilométernél, ezért terelték le az autósokat a pályáról. Azóta bedugult a 7-es és a 71-es főút is.

Link másolása

hirdetés

Megszűnt a korlátozás az M7-esen Lepsénynél, a Budapest felé vezető oldalon, ahol vasárnap délelőtt egy halálos baleset történt. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azt írja, hogy a balesettel érintett útszakaszon a forgalomkorlátozást 13 óra 45 perckor feloldották.

Az autópálya így már teljes szélességében járható a főváros felé, de továbbra is jelentős a torlódás.

Az Útinform szerint a korábbi kiterelés miatt

a 7-es főúton Siófok és Lepsény között is óriási a dugó,

továbbá a 71-es főúton, Balatonakarattya és Lepsény között is szakaszos torlódásra kell készülni.

A rendőrség korábban azt írta, hogy vasárnap délelőtt 9 óra 40 perc körül egy autós a Balaton felé haladt, majd a 84-es kilométernél eddig ismeretlen okból átszakította a szalagkorlátot, és áttért az ellentétes oldalra.

A balesetben egy nő a helyszínen meghalt.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Videó: Hatalmasat esett egy robogós, miután ráhúzta a kormányt egy autó sofőrje a Haller utcában
A felvétel készítője szerint a meleg miatti figyelmetlenség lehetett a baleset oka.

Link másolása

hirdetés

Óriásit esett egy robogós a Haller utcában egy figyelmetlen autós miatt. Az esetet a Bpi- Autósok Közösségének egyik olvasója rögzítette csütörtökön, mint írta, a Nagyvárad térről ment a Haller utcán, a Soroksári útra.

A Mester utca előtt járt, mikor elhaladt a sárga Suzuki és a robogós mellett, később hallotta meg a fékezést maga mögül.

„Behúzódtam a jobb sávba, kiraktam a vészvillogót. Kiszálltam, megkérdeztem, hogy minden rendben van-e, azt mondták igen, ezért utána tovább is mentem.”

A felvétel készítője azt is elmondta, azért tette közzé a videót, mert

szerinte ez a meleg miatti figyelmetlenség volt.

„Én úgy vélem látni, hogy a Suzuki a kormányrángatás előtt nem a türköt nézte, hanem az előttem lévőket, ezért biztos vagyok benne, hogy ez figyelmetlenség, meleg miatti kapkodás volt. Tanuljunk ebből” - írta a felvételhez.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: