KARÁCSONY

Konyhai kisgép, okostelefon vagy szépségápolási eszköz a sláger karácsonyi ajándékként

És ha lehet, szeretjük ezeket minél kedvezőbb áron beszerezni, például már a Black Friday akciók idején. Kérdőíves felmérésünk eredményeiből további érdekességek is kiderülnek.

Link másolása

Hamarosan itt a karácsony, és ezzel együtt elkezdődött az ajándékbeszerzési láz is. Az OTP Bankkal közösen arra vállalkoztunk, hogy felmérjük, olvasóink tudják-e már, mely szempontok alapján választják ki a karácsonyi ajándékba szánt elektronikai kütyüket. Fontos számukra a fenntarthatóság? Mennyit áldoznak egy ilyen ajándékra? És vajon milyen akciókat vennének igénybe?

Kérdőívünket 1019-en töltöttétek ki - amit ezúton is köszönünk minden közreműködőnek. A válaszok alapján az látszik, hogy a válaszolók közel harmada nemcsak, hogy tudja, kinek mit ajándékozna karácsonyra, hanem bizonyos ajándékokat már be is szerzett. A legelőrelátóbbak a 19-35 év közöttiek (36,87%), és azok, akik elektronikai eszközt ajándékoznának karácsonyra (38,55%).

Az ilyen termékek vásárlásánál a válaszadók elsősorban a minőséget, majd az árat és a garanciát figyelik, és csak ezután jönnek az olyan szempontok, mint a vásárlói vélemények vagy a márkanév. Azt jó tudni, hogy a fenntarthatóság a negyedik rangsorban, ha arról van szó, mi alapján döntenek egy adott elektronikai termékről.

A laptopok, porszívók és kenyérpirítók tehát idén is népszerű karácsonyi ajándéknak bizonyulnak. Akik ilyesmit ajándékoznának karácsonya, azok közül sokan keresik a kedvezőbb lehetőségeket: a legtöbben a Black Friday akciót használják ki (16,9%) - élen jár ebben a fiatalabb korosztály (24,56%)

Még náluk is nagyobb Black Friday-rajongók azonban azok, akik mindenképpen elektronikai eszközt ajándékoznak karácsonyra (35,38%).

Közülük jópáran reménykednek valamiféle téli kiárusításban (28,5%) és törzsvásárlói kedvezményben (23,08%).

Kedvezményes vásárlás OTP Bonus és OTP Bonus Gold Hitelkártyával

THM: 43,0%, 44,7% OTP Bonus és Bonus Gold hitelkártyával a vásárlások után 1 százalék visszatérítést kaphatunk. A tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek. A bank a hitelbírálat és a kondíciók módosításának jogát fenntartja. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, értéke a feltételek változása esetén módosulhat. További részletek az OTP Bank bankfiókjaiban és honlapján közzétett üzletszabályzatokból és hirdetményekből tudhatók meg.

Szerencsére ma már nem kell több boltot végigjárnunk, hiszen ha bemegyünk egy üzletbe, rengeteg féle elektronikai eszköz megtalálható a polcokon. A legnépszerűbbek ezek közül egyértelműen a konyhai kisgépek és az okostelefonok és a szépségápolási eszközök – a válaszadók leginkább ezeket ajándékoznák karácsonyi ajándékként szeretteiknek.

Az is látszik viszont, hogy a többség nem szándékozik sokat költeni egy-egy ajándékra:

a kitöltők 36,47%-a 30.000 Ft alatt vásárolna, és csak minden 10. (9,96%) válaszadó számol 150.000 Ft feletti költéssel az elektronikai eszközök terén.

Nem érdemes spontán felindulásból megkörnyékezni a boltokat, jó, ha előre gondolkodunk, mi az, amit biztosan haza szeretnénk vinni. A kérdőívet kitöltők 37,76%-a tudatosan megfontolja vásárlás előtt, hogy mire költ, és miután arra jutott, hogy valóban szüksége van például elektronikai eszközre,

keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel kedvezőbben vásárolhat (18,14%). A legtöbben azzal a lehetőséggel éltek elektronikai eszköz vásárlása esetén, hogy úgy időzítették a vásárlást, hogy kihasználhassanak valamilyen speciális akciót (45,69%).

De akció ide vagy oda, ha egy termék meghibásodik, ott már nem számítanak a leértékelések. Ilyenkor szóba jöhet a javíttatás, amit a válaszadók 29,02%-a választana, míg új készülék vásárlására csak minden ötödik megkérdezett adja a fejét – 20,53%. Összességében elmondható, hogy

ha elromlik otthon egy háztartási gép, elektronikai eszköz, akkor a legtöbben attól teszik függővé, hogy milyen megoldást választanak, hogy mekkora az eszköz értéke (35,83%).

A fenntarthatóság is egyre jobban begyűrűzik a mindennapjainkba, és bár elektronikai termékek vásárlásánál nem ez az elsődleges szempont, az viszont látható, hogy aki háztartási gépet vesz, az jellemzően ügyel az energiabesorolására és csak energiahatékony modellt választ – 55,43%. A fenntartható választásra leginkább a diplomások (61,07%), és a 36-55 év közöttiek (61,94%) figyelnek oda.

A cikk az OTP Bank támogatásával készült.

Fotók: iStockPhoto

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KARÁCSONY
A Rovatból
Többen is rejtélyes, pénzzel teli borítékot találtak a postaládájukban karácsony előtt Angliában
Lassan hagyománnyá lesz, hogy a helyi postaládák némelyikében karácsony előtt egy készpénzes boríték landol. Pont ki lehet belőle fizetni a gázt, és a gyereknek is jut belőle ajándéknak.

Link másolása

Egy rejtélyes ajándékozó szerzett meglepetést Angliában, 100 font (kb. 45 ezer forint) készpénzt tartalmazó borítékokat dobott be nottinghami postaládákba - írta a Metro.

A leveleket december 23-án, pénteken kézbesítették, és a „Random Act of Kindness” (kb. Kedvesség találomra) feliratot írták.

Úgy néz ki, hogy ez helyi hagyomány, hiszen 2020-ban és 2021-ben is hasonló borítékok jelentek meg a levélszekrényekben.

Egy 29 éves férfi ezt mondta: „A fiam fedezte fel a borítékot, először odaszaladt hozzám, és azt kiabálta, hogy „a Mikulástól van?”. Majd odaadta, és hát őszintén szólva, le voltam nyűgözve.

„Ilyen dolgok sosem történtek még velem. Láttam, hogy korábban kaptak mások is hasonlót, de én még nem, és különösen idén jött jól a kedves gesztus."

Hozzátette: „Bárki is csinálja, titokzatos hős, és neki van a legnagyobb szíve"

"Mivel most sok rossz történik a világon, jó tudni, hogy vannak még jó emberek, ez igazán szívmelengető."

És hogy mire használja?

„A pénzt a fiaim édességekre költik majd, karácsonykor fel kell tölteni a gázt és az elektromos áramot, és azt is tervezem, hogy egy részét továbbadom, és élelmiszert veszek adományként az élelmiszerbankoknak.

A 40 éves Peter is kapott egy borítékot:

„A feleségem, Lindsay találta meg. Egy lányt láttak, ahogy bedobja, de aztán eltűnt, mire odaért a postaládához."

Ők is hasonló dolgokra költik: „Van egy előre fizetett gázóránk, azt feltöltjük, és a kisfiunknak is ma van a tizenegyedik születésnapja, úgyhogy a fennmaradó összegből neki veszünk valamit."

„Tavaly láttuk a Facebookon, hogy többek közt a nagynénémnél is volt boríték, kedvesnek tartottuk, de sosem számítottam rá, hogy velünk is megtörténik."

Sokan a közösségi médiában osztják meg a jó hírt:

"Istenem! Igen, sírok. Nagyon köszönöm ezeknek a csodálatos embereknek! Nem tudjuk eléggé megköszönni!” - írta az egyikük, de mások is hálálkodva köszönik meg a jócselekedetet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KARÁCSONY
György herceg által készített rénszarvasos képpel kívánt boldog karácsonyt Vilmos és Katalin
A jelek szerint a szülők büszkék gyerekük alkotására.

Link másolása

Vilmos és Katalin hivatalos Twitter-oldalán fiúk,

a kilencéves György herceg alkotásával kívántak boldog karácsonyt.

A walesi herceg és hercegnő a jelek szerint büszkék a gyermekük művére, ami egy rénszarvast ábrázol havazásban, madarakkal.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
Extra gyorsan rohadó pulykák tették tönkre sok angol család karácsonyát, a hipermarketek vizsgálatot indítottak
A közösségi médiában megosztott képek között vannak egészen gyomorforgatóak is.
Fotó: Jan Vašek / Pixabay - szmo.hu
2022. december 26.


Link másolása

Rengeteg ember karácsonya nem úgy sikerült az Egyesült Királyságban, ahogy eltervezték: romlott pulyka okozott bosszúságot nekik, a közösségi médiát elárasztották a panaszos posztok – írja a Mirror.

Sokan megosztották a Lidl és a Sainbury's áruházakban vett madarakról készült gusztustalan fotókat, amit egyesek földönkívüliekhez, voltak, akik egyenesen Steven Spielberg ET-jéhez hasonlítottak.

Mások kétségbeesve próbáltak tippeket kérni illetve adni arról, hogy mivel lehet utolsó pillanatban helyettesíteni a pulykát a karácsonyi esti vacsora alkalmával. Míg egyesek az ételrendelést javasolták, más azt írta: a család egyszerűen babos pirítóst eszik 25-én este. Volt ugyanakkor olyan is, aki a szükségből erényt igyekezett kovácsolni, és azt írta: a rohadt pulykák lehetőséget adnak, hogy próbát tegyenek a növényi alapú étrenddel.

„Tönkrement az ünnepünk. Karácsony este van, és nem csak, hogy nincs hús, de az egész házban rohadt hús szag van, ez elfogadhatatlan”

– méltatlankodott az egyik pórul járt vásárló a Twitteren. És olyan is volt, aki azt írta: vigyáznia kell arra, hogy a háziállata ne találja meg a kidobott terméket és a csomagolását, mert attól fél, hogy valami baja lehet tőle.

A Sainbury's már kiadott egy rövid közleményt, amelyben azt írják: nagyon sajnálják az esetet, és ki fogják vizsgálni, ki hibázhatott a rohadó pulykák ügyében. Ennél valamivel hosszabban nyilatkozott az esetről a forgalmazó Morrisons cég szóvivője. Mint mondta, vállalatuk különösen alaposan megvizsgálja a termékek minőségét, és külön ellenőrzik a beszállítókat. Hozzátette, minden panaszt alaposan meg fognak vizsgálni, hogy megtudják, milyen hiba történhetett a rendszerben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
A Rovatból
Vannak még csodák: hatalmas örömöt szereztek két hajléktalannak egy-egy cipővel
Budapest egyik legmenőbb cipőboltjának fiatal tulajdonosa, Pacher Balázs úgy döntött, meglep két hajléktalant egy-egy különleges cipővel. Nem akarták elhinni, hogy tényleg ez történik.

Link másolása

Pacher Balázs boltjára, a BALAZS KICKS-re már a Forbes is felfigyelt. Azt írják, a még csak 19 éves Balázs gimnazistaként nyitotta meg első üzletét, amiből egyébként azóta már átköltözött egy nagyobba. Az egyik legmenőbb magyar sneaker boltot vezeti, ami kizárólag limitált, 100%-ban eredeti sportcipő-különlegességekkel foglalkozik. A legdrágább cipő, amit árul, 4,5 millió Ft.

Balázsnak majdnem 250 ezer követője van a TikTokon, és mindent meg is tesz, hogy minél gyakrabban érdekes videókkal lepje meg a közönségét.

Karácsonykor elindult a városba, és két hajléktalanhoz lépett oda, hogy nekik ajándékozzon némi péksüteményt, és egy-egy cipőt.

"Nagyon szépen köszönöm, pont cipő baj van!"

- mondta az első férfi, akit Balázs a Madách téren szólított meg. Ő egy Jordant kapott.

A második hajléktalan kerekesszékben ült a Király utcában. Nagyon örült, mikor megtudta, hogy egy 45-ös cipőt kap. Miután átvette a dobozt, váratlanul magához ölelte Balázst, és hosszan szorította.

"És ezt én kapom?" - kérdezte még egyszer, majd hátradőlt, és keresztet vetett.

A nem mindennapi gesztussal Balázs hatalmas örömöt okozott a két hajléktalannak, és példát mutatott mindenkinek.

@balazskicks Mindenkinek boldog karácsonyt kívánunk!❤️? #balazskicks ♬ Where's My Love (Alternate Version) - SYML


Link másolása
KÖVESS MINKET: