KARÁCSONY
A Rovatból

5 ajándékötlet karácsonyra, ha idén különleges élménnyel lepnéd meg szeretteidet

Mutatunk néhány ötletet, amivel izgalmas és időtálló ajándékkal lepheted meg szeretteidet vagy épp önmagadat.

Link másolása

Az ünnepi időszak beköszöntével sokaknak ismerős érzés lehet, amikor kétségbeesetten járunk boltról boltra, hogy időben megtaláljuk szeretteink számára a legmegfelelőbb ajándékot. A választás mindig nehéz, sok fejtörést okoz, hogy minek örülnének igazán családtagjaink, barátaink. Erre az örök dilemmára kínálnak megoldást az emberi kapcsolatokra is alapozó élményalapú ajándékok, amelyek egyre népszerűbbek itthon is. Ha te is ilyen ajándékot adnál, mutatunk pár szuper ötletet, amikkel nem lőhetsz mellé!

A wellness és a gasztronómia kedvelőknek: Danubius Hotels

Aligha van jobb ajándék, mint egy kikapcsolódást, feltöltődést szolgáló élmény, különösképp, ha az kifejezi a másik iránti feltétlen figyelmünket és gondoskodásunkat. Mindenkinek van olyan ismerőse, aki szereti a hétvégi wellness pihenést, szereti kihasználni a nyári vakáció adta lehetőségeket, vagy szívesen eltöltene egy közös vacsorát a városban. Tudtad, hogy ezeket akár mind ötvözni is lehet?

A Danubius Hotels ajándékkártyája nemcsak klasszikus szállodai foglalásra, hanem a szállodacsoport teljes élmény-palettájára felhasználható a Danubius Hotels és az Ensana szállodáiban.

Legyen akár wellness hétvége Bükfürdőn vagy Hévízen, fitness belépő a Danubius Hotel Heliába vagy illatos, relaxáló masszázs a Margitszigeten, nincs megkötés a szállodai szolgáltatásokra történő beváltásban.

Kedveltek a szállodalánc gasztronómiai ajánlatai is, amiket szintén széles palettáról válogathat a Danubius ajándékkártya tulajdonosa. A kézműves cukrászati hagyományairól híres Zsolnay Kávéházban 10.000 forint értékű kártyával kétszemélyes ötórai teadélutánnal szerezhetünk örömet. A Győr városközpontjában található Belga Söröző és Étterem híres a friss alapanyagokból készülő szezonális kínálatáról, természetesen csapolt sörökkel az étlapon. Legyen az egy Café Astoria & Restaurant századfordulós enteriőrjében elfogyasztott páros reggeli vagy a Hilton Budapest tetején található White Raven Skybar & Lounge tavaszt hozó nyitásakor egy kifinomult koktél világhíres budapesti látképpel, az élményeket az ajándékozott választhatja ki.

A wellness kedvelői is több városban használhatják fel az az ajándékkártyát. Budapesten, Hévízen, Sárváron és Bükfürdőn található Danubius és Ensana szállodákban masszázsok, kezelések, fitnesstermi belépők, egynapos wellness csomagok már 20.000 forint alatt elérhetők. Mindenképp nagy előny az egyszerű online vásárlás mellett az is, hogy bármelyik hozzánk közeli Danubius vagy Ensana szállodában azonnal meg is vásárolhatók és kézbe vehetők. Az ajándékkártyára feltöltött összeg egy évig szabadon felhasználható, és a fa alá kerülve már tervezhetjük is a közös élményeket. Tudj meg többet a Danubius ajándékkártya vásárlásáról, felhasználási lehetőségeiről és a Danubius Hotels szállodáiról ezen a linken!

A természet kedvelőknek: Oázis Kertészet

A hobbi kertészek számára már biztosan minden létező dolgot ellőttünk, kezdve a kesztyűtől, egészen a kiültethető virágon át, a kézi szerszámokig. Éppen ezért gondoltuk, hogy olyan ötletet ajánlunk, aminek minden kezdő és profi növénynevelő hasznát tudja venni.

Ez pedig nem más, mint az Oázis Kertészet vásárlási utalványa, amivel a megajándékozott nem csak növényeket, de számtalan otthondekorációs és egyéb háztartási kellék közül válogathat magának.

Bevásárlókörútjára pedig te is elkísérheted és egy szuper közös élményekkel teli délutánt tölthettek el együtt!

Tudtad?

Fontos számodra a környezetvédelem? Fakivágás helyett karácsonykor is inkább élő fát díszítenél? Neked találták ki az Oázis Kertészet élő fenyő kölcsönzési akcióját! Az Oázisban vásárolt cserepes élő fenyőt 2024. január 2-8. között visszaviheted, és levásárolhatod a fa árának felét. Hogy az akció valóban igazán zöld legyen, a visszahozott élő fenyőket a civil szervezetek és egyesületek segítségével juttatják el a végleges helyükre, ahol a fákat kiültetik.

A bevállalósoknak: MolnAir Ballooning

Ha egy valóban különleges ajándékot keresel, tökéletes választás lehet a hőlégballonozás, ami egy igazi bakancslistás kaland! A hőlégballonos repülés alkalmával átélheted a szabadság egy különleges, máshol nem tapasztalható érzését. Súrolhatod a fák tetejét és láthatod a bokrokból előugró vadakat, miközben csendben lebegsz a táj felett.

A MolnAir Ballooning profi csapatával átélheted mindezt, valamint három repülési terület (Budapest, Győr és Balaton) közül is választhatsz. Ha szeretteidet lepnéd meg, az élményt egy egyedi beszállókártya formájában rejtheted a karácsonyfa alá. Még több hasznos információt megtalálsz a honlapjukon.

A kultúra szerelmeseinek: Városmajori Szabadtéri Színház

A Városmajori Szabadtéri Színház idén karácsonyra egy olyan ajándékkártyát kínál a 2024-es nyári évadra, amelynek tartalma több mint kedvező a közönség számára. Az idei adventi meglepetésével most a téli hidegben szeretnék megidézni annak az összetartozásnak a melegségét, melyet a Színpad változatos programkínálatával is nyújtanak a nyári szezonban.

Karácsonyi ajándékkártyáink mellé a Gémklubbal együttműködve kétféle izgalmas társasjátékkal kedveskednek idén. A 10.000 Ft értékű kártya mellé egy Ki20tuk, 25.000 Ft értékű kártya mellé pedig egy Igen? társasjátékot adnak ajándékba, melyekkel az ünnepi asztalra és a 2024-es nyári estékre is biztosítják az együtt töltött minőségi időtöltést! Az online vásárlásra december 23-ig van lehetőség. További infok a részletekről ezen a linken!

Az alkotókedvűeknek: MadeByYou

Ha ajándékozottad kimondottan nagyra tartja az alkotás örömét, akkor azért, ha viszont ezer éve nem készített semmit a két kezével, akkor pedig azért érdemes befizetned a MadeByYou egyik workshopjára, ahová természetesen együtt is elmehettek, és alkothattok valami maradandót. A foglalkozásokat a 5. kerületi Királyi Pál utcában tartják. Bögrék, vázák, ékszerek is formálódtak már a műhelyben, nézd meg ajándékutalványaikat és válogass kedvedre! Érdemes figyelni a Facebook-oldalukat, hogy ne maradj le a következő alkalomról, amikor szabadjára engedhetitek a fantáziátokat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KARÁCSONY
Fotókon, amint a zsúfolásig megtelt bazilikában tartott éjféli misét Erdő Péter
A bíboros szólt arról is, hogy a keresztényeknek nem csupán egy jámbor, emberbarát filozófiát kell követniük, esetleg a divat vagy a többség ízlése szerint évitizedenként változó tartalommal.

Link másolása

Karácsony ünnepe "ujjongó megvallása" annak, hogy a "világ meghitt otthonunk" és az "utolsó szó mindig a szereteté" - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek karácsony éjjelén a budapesti Szent István-bazilikában.

A bíboros a zsúfolásig telt székesegyházban a szentmise kezdetén emlékeztetett: karácsonykor azt ünnepeljük, hogy Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte.

Ez az a szeretet, amit "hálával és szeretettel kell viszonoznunk", és ami arra kötelez, hogy "szeretettel forduljunk egymás felé is" - mondta.

Erdő Péter homíliájában arról beszélt, hogy a Krisztusban "közénk lépő Isten megmutatja a valóság teljességét": a teremtőt együtt a teremtett világgal. Azt az alkotót, aki "annyira szeret minket, hogy osztozik szenvedésünkben és halálunkban is"

- fogalmazott.

Kitért arra: amikor az Isten-ember megszületett, először csupán az embert látták benne. Még a nagyra hivatott "újszülött királyt" is csak különleges jelek alapján ismerték fel benne a pásztorok és a napkeleti bölcsek.

Hogyan is tudta volna felmérni az akkori ember ott, Betlehemben, hogy mi történik? De hogyan tudja megérteni ezt a XXI. század embere? - tette fel a kérdést a főpásztor.

Az embernek nincsenek közvetlen tapasztalatai Istenről, bármennyire fejlődik is a természettudomány, a fizika vagy a csillagászat, mindig a "teremtett világ keretein belül maradnak" - mondta.

De a szívnek - ahogy Pascal írja - megvannak a maga érvei, amelyeket az értelem már nem ismer. "Istenre nyíló ablak van a szívünkben. Megérezhetjük az isteni valóság kimondhatatlan, félelmetes és varázslatosan vonzó mélységét" - fogalmazott.

Erdő Péter szólt arról is, hogy a keresztényeknek nem csupán egy jámbor, emberbarát filozófiát kell követniük, esetleg a divat vagy a többség ízlése szerint évitizedenként változó tartalommal.

"Jézus tanítása, élete, halála és feltámadása az örök mérce számunkra, hiszen az ő tanítványai vagyunk" - fogalmazott Erdő Péter.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KARÁCSONY
Az egész országban csak két meki tart nyitva december 24-én, mutatjuk, melyik kettő
Mindössze két budapesti plázához jutunk mekis ételekhez, amennyiben erre vágyunk szenteste napján.

Link másolása

A dolgozók és családjaik érdekeit szem előtt tartva, december 24-én reggel 6 órától zárva tartanak a hazai McDonald's-ok – közölte az étteremlánc.

A kezdeményezés nem új, hiszen a Progress Étteremhálózat Kft. által üzemeltetett éttermek többsége az elmúlt években is zárva tartott ezen a napon, illetve jellemzően december 25-én is. Ugyanakkor idén még szélesebb körben, a franchise üzleteket is bevonva kapják meg a lehetőséget az éttermekben dolgozó kollégák, hogy szeretteik körében tölthessék az ünnepeket.

December 24-én idén zárva maradnak a McDonald’s hazai egységei.

A 113 étterem közül csupán az Aréna Mallban és a MOM Parkban található éttermek jelentenek kivételt, mivel ott a bevásárlóközpont előírta a nyitva tartást.

„Vállalatunk számára kiemelten fontos, hogy kollégáink családtagjaik és szeretteik körében, nyugalomban tölthessék a karácsonyi ünnep időszakát. A korábbi évek során már a hazai McDonald’s éttermek többsége zárva tartott december 24-én, de az idei évben franchise-partnereinkkel közösen sikerült azt először megvalósítanunk rendszerszinten, hogy két egység kivételével minden éttermünk zárva lesz” – mondta Horváth Andrea, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. HR igazgatója.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KARÁCSONY
A Rovatból
Brutális forgalom a szuperszombaton: mindenki vásárol, és nagy pénzeket költ Amerikában
Az amerikaiak idén átlagosan 875 dollárnyi (mintegy 300 ezer forint) kiadást terveztek karácsonyhoz kapcsolódóan, aminek hozzávetőleg kétharmada ajándékokra, harmada pedig élelmiszerre, italokra, dekorációra megy.

Link másolása

Az amerikai kiskereskedelemben rekord üzleti forgalmat várnak a karácsony előtti utolsó szombattól, az úgynevezett szuperszombattól - derül ki kereskedelmi szakemberek nyilatkozataiból.

Az Országos Kiskereskedelmi Szövetség (National Retail Federation - NRF) várakozásai szerint ezen a napon 140 millió ember indul el, hogy beszerezze az utolsó ajándékokat, illetve az ünnephez még hiányzó cikkeket.

Szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy

a forgalom meghaladhatja a hálaadás utáni hagyományos bevásárlónapon, Black Fridaykor elköltött összeget, amikor 9,8 milliárd dollárért vásároltak az amerikaiak csak az interneten.

Az NRF elnök-vezérigazgatója, Matthew Shay úgy nyilatkozott, hogy a kiadások növekedése nem meglepő, és az látszik, hogy a kiskereskedelem kilábalt a koronavírus-járvány okozta hullámvölgyből, az amerikai családok anyagi helyzete pedig alapvetően stabil, ami tovább ösztönzi a költések növekedését.

A szervezet ősszel készült felmérése szerint

az amerikaiak idén átlagosan 875 dollárnyi (mintegy 300 ezer forint) kiadást terveztek karácsonyhoz kapcsolódóan, aminek hozzávetőleg kétharmada ajándékokra, harmada pedig élelmiszerre, italokra, dekorációra megy.

A vásárlások 58 százalékát az interneten tervezik, de az emberek csaknem fele hipermarketekbe és diszkontáruházakba is ellátogat.

A felmérésben megkérdezettek csaknem kétharmada azt mondta, az idén a korábbinál jóval inkább keresi a különböző leértékeléseket, üzleti akciókat, ami közvetlen összefüggésben van az átlagosnál változatlanul magasabb inflációval. Az emberek harmada úgy nyilatkozott, hogy más kiadásokon spórol annak érdekében, hogy a karácsonyra tervezett vásárlásokat megengedhesse magának.

Az amerikai kiskereskedelmi szervezet számításai szerint a teljes karácsonyhoz kapcsolódó, november-decemberi forgalom 960 milliárd dollár felett lehet, 3-4 százalékkal meghaladva az előző évi értéket.

A Gallup közvélemény-kutató tél elején készült felmérése háztartásonként 975 dolláros tervezett karácsonyi ajándékkiadásról szól, ami a kutatás 24 éves történetében a legmagasabb összeg, és több mint 100 dollárral meghaladja az egy évvel korábbit.

Az adatokból kiderül, hogy a közepes keresetű háztartások ünnepi költései növekedhetnek a legnagyobb mértékben, több mint 200 dollárral 947 dollárra, és az átlagosnál nagyobb mértékben növelik idén kiadásaikat a 35 évnél fiatalabbak és a nők. Ugyanakkor a legnagyobb összeget változatlanul a középkorú gyerekesek hagyják az üzletekben - áll a felmérésben.

Az Egyesült Államokban a karácsony egyetlen hivatalos ünnepnapra korlátozódik, december 25-ére, amikor a legtöbb üzlet zárva tart. December 26-a már hétköznapnak számít, december 24-én a legtöbb üzlet a szokásosnál néhány órával korábban bezár, az élelmiszerüzletek általában este 7 órakor.

(via MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
Azt kéri a Mikulástól egy kislány, hogy hozza vissza neki az ellopott szamarát
Winstont nagyon hiányolja a család is, de szamártársa azóta teljesen összetört. A szülők most komoly összeget ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

Link másolása

Különös karácsonyi kívánsága van egy négyéves kislánynak. Azt kérte, hogy a Mikulás vigye haza neki az ellopott csacsiját. A húszéves Winstont egy hete lopták el a legelőről Walesben.

Az édesanya elmondása szerint a szamár "kedves, nagyon együttérző és nagyon aranyos” állat. Szamárbarátját, Rudit is összetörte az eltűnése. Bejegyzésük szerint a párban tartott szamarakat nem lehet szétválasztani.

„Rudit és Winstont karácsonyra kapta a párom, amikor Walesbe költöztünk a kis gazdaságunkba, és ők voltak igazából a farmunk első állatai”

– árulta el.

A csacsival a gyerekek is jól tudtak bánni. Amy Doran szerinte érdekes egybeesés, hogy pont adventkor tűnt el az állat, amikor gyakran szerepeltetnek élő szamarakat a betlehemes játékokban.

Arra gyanakszanak, hogy a tolvaj pénzért bérbe adhatja vagy eladja a szamarat.

A család most 1000 font nyomravezetői díjat ajánlott fel - írja at RTL.hu a Sky News alapján.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk