KARÁCSONY
A Rovatból

7 webáruház, ahol különleges italokat rendelhetsz karácsonyra

Pezsgő, bor, sör vagy pálinka? Bármire is szomjazol, ebben a válogatásban megtalálod az igazit.

Link másolása

Az ünnepek alatt jólesik egy igazán különleges pezsgővel vagy borral koccintani. És tagadhatatlan, hogy ezek az italok ajándékként is megállják a helyüket.

Ha pedig inkább minőségi sört vagy pálinkát keresnétek, arra is van tuti tippünk. Mutatjuk a kedvenc online shopjainkat, ahonnan könnyedén tudtok rendelni ti is.

Törley

Törley József 1882. augusztus 1-jén jegyeztette be vállalkozását a budapesti cégbíróságon. A Törley pezsgők története így majdnem másfél évszázadra nyúlik vissza.

Webshopjukban a Törley pezsgőkön kívül megtalálhatóak többek között Hungaria, Louis François & Co., Freixenet, Mionetto termékek is, így ha buborékos nedűre vágyunk, náluk rengeteg alternatíva közül válogathatunk.

A pezsgőkből különböző csomagokat is állítanak össze, amiket kedvezményes áron lehet megvásárolni, és ha egy jégvödörre vagy pohárra lenne szükségünk, azt is hozzáadhatjuk a rendelésünkhöz.

A különböző alkoholos italok mellett pedig szép számmal sorakoznak az alkoholmentes termékek is. Ez iránt a kategória iránt az utóbbi években egyre nagyobb lett a kereslet.

Az alkoholmentes ital alapját is valódi bor adja. A nedűt speciális vákuum technológia segítségével alkoholmentesítik, így, bár nagyon hasonlít a pezsgő ízvilágára, mégis bárki, bármikor fogyaszthatja, akkor is ha nem szeretne vagy nem ihat alkoholos italt. Így senki nem marad ki az ünneplésből.

pezsgowebshop.hu

Pannonhalmi Főapátság

A Pannonhalmi Főapátság borai már sok éve egyet jelentenek a magas minőséggel, és söreik szintén kiemelt figyelmet érdemelnek.

A Sörfőzdében magyar gyártmányú főzőberendezéseket használnak, amelyek a legkorszerűbb technológiával készültek, hogy alkalmazni tudják a tradicionális sörfőzési technikákat.

A folyamatokat számitógép vezérli, így tudják garantálni, hogy a receptúra alapján az adott sörtípus mindig ugyanazt az élményt nyújtsa a fogyasztónak.

Az online áruházban ráadásul más gasztronómiai csemegék is megtalálhatóak, így akár teával, mézzel vagy kézműves csokoládéval is kiegészíthetjük a rendelésünket.

foapatsagiturizmus.hu

Bestillo

Ha pálinka, akkor Bestillo.

Ha már kóstoltad, valószínűleg egyetértesz ezzel a kijelentéssel.

Ha még nem, és valami igazán magas minőségű italt tennél az ünnepi asztalra, bátran hallgass ránk, és tégy egy próbát velük.

Teljes mértékben Gönci barackból készült eredetvédett pálinkájuknál nem is kell messzebb menni. Készítéséhez gondosan válogatott, legoptimálisabb érettségben lévő gyümölcsöket használnak. Friss, légies, mégis rendkívül összetett.

De pálinka mellett, gint, pálinka alapú longdrinket, vagy akár lekvárt és pálinkás poharat is lehet náluk vásárolni.

A DOUBLE distillery fizz például egészen egyedülálló termékük: alma és cigánymeggy pálinkáinkát a hozzájuk passzoló gyümölcslevekkel kevertek össze, amit azok is imádni fognak, akik nem isznak szívesen kísérő nélkül pálinkát.

shop.bestillo.hu

St. Andrea

A St. Andrea márkát valószínűleg senkinek sem kell bemutatni.

Boraik rengeteg elismerést gyűjtöttek már be, de évről-évre tudnak újat mutatni, és a borok csomagolásai is csak egyre szebbek és kívánatosabbak.

James Suckling nemrég 98 pontra értékelte, 2023 legkiemelkedőbb tételei közé sorolta, és a világ 48. legjobb borának választotta az AGAPÉ 2018 tételüket.

„Ez a fantasztikus vörösbor pirosbogyós gyümölcsökkel és virágokkal (rózsa, hibiszkusz) nyit. Zúzott kő és tűzkő. Kagyló, végül gránit. Közepes-nagy test, extrém finom tanninok, amik végig kísérik a kortyot. Ásványosság és mélység. Elgondolkodtató, meditálásra késztető bor. Világklasszis. 2027 után lesz a csúcson.”

De a legendák közé emelkedő bor mellett olyan klasszikusokhoz is bártan nyúlhatunk náluk, mint a Napbor, a Merengő vagy az Áldás.

standrea.com

Mokos Pincészet

Talán nem veszik zokon a Mokosnál, ha elsősorban a gyümölcsboraik miatt ajánljuk most őket.

Hiszen pincészetük a hagyományos villányi vörösborok mellett gyümölcsbor különlegességek készítésével is foglalkozik.

Gyümölcsboraikat kizárólag hazai termelésű, friss gyümölcsökből készítik, víz, színező- és ízesítőanyagok hozzáadása nélkül.

A frissen szedett gyümölcs magozása a szüretet követően 20 percen belül megtörténik, majd az erjesztés következik oxigéntől elzárt környezetben, a friss ízek megőrzése érdekében.

Gyümölcsboraik többsége édes, de a száraz borok híveinek is tartogatnak egy izgalmas tételt, a barrique hordóban érlelt meggybort.

mokos.hu

Beerselection Craft Beer Store & Bar

Ha meglepnél valakit egy klassz sörcsomaggal, a Beerselection csapata készségesen segít az összeállításában. A pakkok online is elérhetőek, de akár budapesti üzletükben segíteni is tudnak a megfelelő tétel kiválasztásában.

Náluk több mint 500 féle sör közül válogathatunk, így bátran kijelenthetjük, hogy ez az ország egyik legnagyobb sörboltja.

Jelenleg kapható az oldalon megannyi ínyencség mellett Német Sörös Adventi Kalendárium, és az Ország Söréből készült ünnepi kiadás is.

Ezen kívül egy hírlevélre való feliratkozásért cserébe egy 23 részes Sör Suli videótanfolyamra is benevezhetünk, hogy még tudatosabb sörfogyasztóvá válhassunk.

beerselection.hu

Holdvölgy

December 10. a Tokaji Aszú világnapja, így nem jöhet létre ez a válogatás egy olyan szereplő nélkül, ami minőség aszúval látja el az ínyenceket hosszú évek óta.

A Holdvölgy 28 hektáron gazdálkodik. Birtokuk Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 30 parcelláján terül el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

A borcsomagok különösen izgalmasan lettek összeállítva:

Minden csomag 2 olyan tételt tartalmaz, melyek önállóan már nem megvásárolhatók, csakis különleges alkalmakkor érhetők el. EXPRESSION és EXALTATION kollekcióik limitáltak, összesen 30-30 db vásárolható az ünnepi időszakban, a készlet erejéig.

holdvolgy.com


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KARÁCSONY
Fotókon, amint a zsúfolásig megtelt bazilikában tartott éjféli misét Erdő Péter
A bíboros szólt arról is, hogy a keresztényeknek nem csupán egy jámbor, emberbarát filozófiát kell követniük, esetleg a divat vagy a többség ízlése szerint évitizedenként változó tartalommal.

Link másolása

Karácsony ünnepe "ujjongó megvallása" annak, hogy a "világ meghitt otthonunk" és az "utolsó szó mindig a szereteté" - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek karácsony éjjelén a budapesti Szent István-bazilikában.

A bíboros a zsúfolásig telt székesegyházban a szentmise kezdetén emlékeztetett: karácsonykor azt ünnepeljük, hogy Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte.

Ez az a szeretet, amit "hálával és szeretettel kell viszonoznunk", és ami arra kötelez, hogy "szeretettel forduljunk egymás felé is" - mondta.

Erdő Péter homíliájában arról beszélt, hogy a Krisztusban "közénk lépő Isten megmutatja a valóság teljességét": a teremtőt együtt a teremtett világgal. Azt az alkotót, aki "annyira szeret minket, hogy osztozik szenvedésünkben és halálunkban is"

- fogalmazott.

Kitért arra: amikor az Isten-ember megszületett, először csupán az embert látták benne. Még a nagyra hivatott "újszülött királyt" is csak különleges jelek alapján ismerték fel benne a pásztorok és a napkeleti bölcsek.

Hogyan is tudta volna felmérni az akkori ember ott, Betlehemben, hogy mi történik? De hogyan tudja megérteni ezt a XXI. század embere? - tette fel a kérdést a főpásztor.

Az embernek nincsenek közvetlen tapasztalatai Istenről, bármennyire fejlődik is a természettudomány, a fizika vagy a csillagászat, mindig a "teremtett világ keretein belül maradnak" - mondta.

De a szívnek - ahogy Pascal írja - megvannak a maga érvei, amelyeket az értelem már nem ismer. "Istenre nyíló ablak van a szívünkben. Megérezhetjük az isteni valóság kimondhatatlan, félelmetes és varázslatosan vonzó mélységét" - fogalmazott.

Erdő Péter szólt arról is, hogy a keresztényeknek nem csupán egy jámbor, emberbarát filozófiát kell követniük, esetleg a divat vagy a többség ízlése szerint évitizedenként változó tartalommal.

"Jézus tanítása, élete, halála és feltámadása az örök mérce számunkra, hiszen az ő tanítványai vagyunk" - fogalmazott Erdő Péter.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KARÁCSONY
Az egész országban csak két meki tart nyitva december 24-én, mutatjuk, melyik kettő
Mindössze két budapesti plázához jutunk mekis ételekhez, amennyiben erre vágyunk szenteste napján.

Link másolása

A dolgozók és családjaik érdekeit szem előtt tartva, december 24-én reggel 6 órától zárva tartanak a hazai McDonald's-ok – közölte az étteremlánc.

A kezdeményezés nem új, hiszen a Progress Étteremhálózat Kft. által üzemeltetett éttermek többsége az elmúlt években is zárva tartott ezen a napon, illetve jellemzően december 25-én is. Ugyanakkor idén még szélesebb körben, a franchise üzleteket is bevonva kapják meg a lehetőséget az éttermekben dolgozó kollégák, hogy szeretteik körében tölthessék az ünnepeket.

December 24-én idén zárva maradnak a McDonald’s hazai egységei.

A 113 étterem közül csupán az Aréna Mallban és a MOM Parkban található éttermek jelentenek kivételt, mivel ott a bevásárlóközpont előírta a nyitva tartást.

„Vállalatunk számára kiemelten fontos, hogy kollégáink családtagjaik és szeretteik körében, nyugalomban tölthessék a karácsonyi ünnep időszakát. A korábbi évek során már a hazai McDonald’s éttermek többsége zárva tartott december 24-én, de az idei évben franchise-partnereinkkel közösen sikerült azt először megvalósítanunk rendszerszinten, hogy két egység kivételével minden éttermünk zárva lesz” – mondta Horváth Andrea, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. HR igazgatója.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
A Rovatból
Brutális forgalom a szuperszombaton: mindenki vásárol, és nagy pénzeket költ Amerikában
Az amerikaiak idén átlagosan 875 dollárnyi (mintegy 300 ezer forint) kiadást terveztek karácsonyhoz kapcsolódóan, aminek hozzávetőleg kétharmada ajándékokra, harmada pedig élelmiszerre, italokra, dekorációra megy.

Link másolása

Az amerikai kiskereskedelemben rekord üzleti forgalmat várnak a karácsony előtti utolsó szombattól, az úgynevezett szuperszombattól - derül ki kereskedelmi szakemberek nyilatkozataiból.

Az Országos Kiskereskedelmi Szövetség (National Retail Federation - NRF) várakozásai szerint ezen a napon 140 millió ember indul el, hogy beszerezze az utolsó ajándékokat, illetve az ünnephez még hiányzó cikkeket.

Szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy

a forgalom meghaladhatja a hálaadás utáni hagyományos bevásárlónapon, Black Fridaykor elköltött összeget, amikor 9,8 milliárd dollárért vásároltak az amerikaiak csak az interneten.

Az NRF elnök-vezérigazgatója, Matthew Shay úgy nyilatkozott, hogy a kiadások növekedése nem meglepő, és az látszik, hogy a kiskereskedelem kilábalt a koronavírus-járvány okozta hullámvölgyből, az amerikai családok anyagi helyzete pedig alapvetően stabil, ami tovább ösztönzi a költések növekedését.

A szervezet ősszel készült felmérése szerint

az amerikaiak idén átlagosan 875 dollárnyi (mintegy 300 ezer forint) kiadást terveztek karácsonyhoz kapcsolódóan, aminek hozzávetőleg kétharmada ajándékokra, harmada pedig élelmiszerre, italokra, dekorációra megy.

A vásárlások 58 százalékát az interneten tervezik, de az emberek csaknem fele hipermarketekbe és diszkontáruházakba is ellátogat.

A felmérésben megkérdezettek csaknem kétharmada azt mondta, az idén a korábbinál jóval inkább keresi a különböző leértékeléseket, üzleti akciókat, ami közvetlen összefüggésben van az átlagosnál változatlanul magasabb inflációval. Az emberek harmada úgy nyilatkozott, hogy más kiadásokon spórol annak érdekében, hogy a karácsonyra tervezett vásárlásokat megengedhesse magának.

Az amerikai kiskereskedelmi szervezet számításai szerint a teljes karácsonyhoz kapcsolódó, november-decemberi forgalom 960 milliárd dollár felett lehet, 3-4 százalékkal meghaladva az előző évi értéket.

A Gallup közvélemény-kutató tél elején készült felmérése háztartásonként 975 dolláros tervezett karácsonyi ajándékkiadásról szól, ami a kutatás 24 éves történetében a legmagasabb összeg, és több mint 100 dollárral meghaladja az egy évvel korábbit.

Az adatokból kiderül, hogy a közepes keresetű háztartások ünnepi költései növekedhetnek a legnagyobb mértékben, több mint 200 dollárral 947 dollárra, és az átlagosnál nagyobb mértékben növelik idén kiadásaikat a 35 évnél fiatalabbak és a nők. Ugyanakkor a legnagyobb összeget változatlanul a középkorú gyerekesek hagyják az üzletekben - áll a felmérésben.

Az Egyesült Államokban a karácsony egyetlen hivatalos ünnepnapra korlátozódik, december 25-ére, amikor a legtöbb üzlet zárva tart. December 26-a már hétköznapnak számít, december 24-én a legtöbb üzlet a szokásosnál néhány órával korábban bezár, az élelmiszerüzletek általában este 7 órakor.

(via MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
Azt kéri a Mikulástól egy kislány, hogy hozza vissza neki az ellopott szamarát
Winstont nagyon hiányolja a család is, de szamártársa azóta teljesen összetört. A szülők most komoly összeget ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

Link másolása

Különös karácsonyi kívánsága van egy négyéves kislánynak. Azt kérte, hogy a Mikulás vigye haza neki az ellopott csacsiját. A húszéves Winstont egy hete lopták el a legelőről Walesben.

Az édesanya elmondása szerint a szamár "kedves, nagyon együttérző és nagyon aranyos” állat. Szamárbarátját, Rudit is összetörte az eltűnése. Bejegyzésük szerint a párban tartott szamarakat nem lehet szétválasztani.

„Rudit és Winstont karácsonyra kapta a párom, amikor Walesbe költöztünk a kis gazdaságunkba, és ők voltak igazából a farmunk első állatai”

– árulta el.

A csacsival a gyerekek is jól tudtak bánni. Amy Doran szerinte érdekes egybeesés, hogy pont adventkor tűnt el az állat, amikor gyakran szerepeltetnek élő szamarakat a betlehemes játékokban.

Arra gyanakszanak, hogy a tolvaj pénzért bérbe adhatja vagy eladja a szamarat.

A család most 1000 font nyomravezetői díjat ajánlott fel - írja at RTL.hu a Sky News alapján.


Link másolása
KÖVESS MINKET: