HÍREK

Tovább gyengült a forint, már 392 felett az euró

A magyar valuta 1,8 százaléknyira áll az idén március 7-én 399,77-es eurójegyzésen elért leggyengébb árfolyamától.

Link másolása

Gyengült csütörtök reggelre a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

A szerda késő délután 388,26 forintos eurójegyzés csütörtök reggel hét órára 1,1 százalékkal 392,52 forintra emelkedett. A jegyzés 393,02 forintál is járt. A forint 1,8 százaléknyira áll az idén március 7-én 399,77-es eurójegyzésen elért leggyengébb árfolyamától.

A dollár jegyzése a szerda esti 364,20 forintról 367,47 forintra emelkedett, a svájci frank jegyzése pedig 378,08-ról 381,57 forintra, egyformán 0,9 százalékkal erősödtek a forinttal szemben. A dollár és a svájci frank jegyzése 2,3 és 4,4 százaléknyira áll a forint leggyengébb árfolyamától.

A forint beszakadását az okozta, hogy Orbán Viktor szerda kora délután bejelentette, fontos döntésekről fog beszámolni a későbbiekben. Már a bejelentés előtt mélyrepülésbe kezdett a magyar valuta, a miniszterelnök bejelentése után pedig még tovább zuhant.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


Orbán Ráhel bababoltjának új kihívója lett: Mészáros Lőrinc megvette a Brendont
Újabb tevékenységi körrel bővült a legsikeresebb magyar portfóliója.

Link másolása

„Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100%-os tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi baba áruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek” – jelentette be közleményében a Mészáros Csoport.

Mészárosék szerint az akvizíció célja, hogy a márka magyar kézben maradjon, működése hosszútávon biztosított legyen, és ráadásul „a Mészáros csoportban rejlő lehetőségek kihasználásával jelentős külföldi terjeszkedésbe kezdhessen a már meglévő szlovákiai operációja mellé”.

A csoport ugyan eddig nem foglalkozott babatermékekkel, közleményük szerint az felvásárolt vállalat

„koncepcióját tekintve közel áll az üzletfilozófiánkhoz: prioritást élvez a gyermekek, családok iránti elkötelezettség és felelősségvállalás”.

A harminc éve alapított Brendon tizennyolc üzlethelyiséggel rendelkezik az országban, árbevétele pedig 2022-ben meghaladta a 15 milliárd forintot.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

A Rovatból
Háromfős titkárságot igényelt lemondása után Novák Katalin
Lakást viszont egyelőre nem kért a volt köztársasági elnök.

Link másolása

Az Index megkeresésére az Országgyűlés Sajtóirodája közölte, hogy Novák Katalin volt köztársasági elnök a lemondása után lakás használatára nem nyújtott be kérelmet, de háromfős titkárságot fog alkalmazni.

A volt köztársasági elnökök életük végéig alkalmazhatják a titkárságot, továbbá

térítésmentes egészségügyi ellátás, lakás, autó, valamint az aktuális házelnök tiszteletdíjának 1,1-szerese illeti meg őket, amely jelenleg havi bruttó 4,5 millió forint.

A kegyelmi botrány után lemondott Novák a későbbiekben is bármikor igényelheti a korábban nem kért szolgáltatásokat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
„Te bohóc, most már börtönnel fenyegetsz?” – Magyar Péter nekiment Lánczi Tamásnak, folytatódik az adok-kapok
Magyar Péter reagált Lánczi Tamás Facebook-bejegyzésére, amiben felhívta a figyelmet, hogy a magyar törvények szerint ha a választáson indulók tiltott külföldi támogatást használnak, az három év börtönnel büntetendő.

Link másolása

Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője tegnapi bejegyzésében Magyar Péterről írt, ugyanis az állítólag letegezte.

Lánczi ezzel a lendülettel utalt arra is, hogy Magyarékhoz tiltott külföldi támogatások érkezhetnek:

„Szeretném ugyanakkor felhívni a figyelmét, hogy a magyar törvények mindenkire vonatkoznak, azok pedig világosan kimondják, hogy amennyiben egy jelölt vagy jelölő szervezet tiltott külföldi támogatást használ fel, az három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Magyar Péter a kommentszekcióban viszonozta a verbális karateütést:

„Te Bohóc, most már börtönnel fenyegetsz? A Magyar (Pravda) Nemzetben megjelent újabb hazugság alapján? Ki vagy te, azonkívül, hogy havi ötmillió forintot kapsz a magyar adófizetőktől, amiből ilyen posztokra telik? Kit akarsz te pontosan bebörtönözni? A magyar népet? Édesapád büszke rád?”

Lánczi egyébként a tiltott külföldi támogatással arra utalt, hogy az általa vezetett Szuverenitásvédelmi Hivatal csütörtökön vizsgálatot indított Magyar pártja ellen.

Link másolása
KÖVESS MINKET:



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: