News here
hirdetés

HÍREK

Szexuális tartalmú üzeneteket küldött a budapesti tanár tizedikes lányoknak, diákok buktatták le

A tanár az iskolában gyakran bámulta a lányok melleit, fenekét. Elküldték a botrányt követően. Az iskola az őt álprofillal lebuktató diákok ellen fegyelmit indított. A diákok és a szülők fel vannak háborodva.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2022. január 24.


Link másolása

hirdetés

Az Átlátszó utánajárt, hogy egy neves budapesti gimnázium énektanára szexuális tartalmú utalásokkal, üzenetekkel bombázta az intézmény lány tanulóit, és bámulta is őket.

"A zavaró pillantások és kínos pillanatok elkerülése érdekében pulóverben, kabátban mentek a tanár óráira, nyári melegben is"

- mondta a lapnak egy volt diák arról, hogyan próbáltak a lányok védekezni a bámészkodás ellen. Azt is elmondta, hogy az iskolai pletykák szerint a tanár egyszer hazakísért egy 14 éves diáklányt.

A tanár internetes tevékenységbe is szóba került. Az iskola egykori tanulója szerint a pedagógus sokszor nyilvánosan lájkolt felnőtt tartalmakat, és az online oktatás során hasonló tartalmakat osztott meg a kommunikációs felületeken.

A diákok többször is jelezték az iskola vezetőségének, hogy baj van az énektanárral, de sosem történt változás. Végül a saját kezükbe vették a dolgot: készítettek egy kamu Instagram-profilt, amit egy 14 éves lányénak állítottak be.

hirdetés
Ezzel keresték fel a tanárt, aki négy meztelen képet is küldött magáról a kamuprofilra.

Miután ez kiderült, a tanár jogviszonya megszűnt, illetve tavaly októberben egy rendkívüli szülői értekezletet tartottak.

Ezen az igazgató, az osztályfőnök, a szülők és az osztály diákjai is részt vettek. Az iskolaigazgató a tanulók felelősségét hangsúlyozva bejelentette, hogy feljelentést tett az álprofilt létrehozó tanulók ellen. Hozzátette, hogy ezt visszavonja, ha ezek a diákok jelentkeznek nála - írja az Átlátszó. Az értekezleten több lány is felszólalt, amivel elég kellemetlen helyzetbe hozták a jelenlévő, érintett énektanárt.

Az iskola végül fegyelmi eljárást indított két tanulóval szemben. "Felháborítónak tartom a vezetőség eljárását. A diákokat, osztályokat ugyanis nem tájékoztatta az énektanár viselkedésével kapcsolatban. Az iskolában terjedtek ezek az ügyek. Miért lenne bátorsága a diáklányoknak elmondani ezeket, hogyha a vezetőségnek nincsen bátorsága elmondani ezt az előző két ügyet a diáklányoknak? Még szép hogy nem jött új panasz" – mondta a volt diák a lapnak, aki társával együtt átment egy másik iskolába.

Az igazgató elmondta, hogy a rendőrség nem lépett fel a két diákkal szemben, ugyanis nem találtak semmi büntetendőt. Arról is beszámolt, hogy nem számítottak a lányok sztorizására a szülői értekezleten. "Senki nem kérte, hogy mondjanak bármit, aki jelentkezett hozzászólásra, annak megadtam a szót. Ezzel kapcsolatban sem akkor, sem utána nem éltek panasszal a diáklányok és jelenlévő szüleik sem."

Azt nem árulta el, miért volt szükség a fegyelmi eljárásra.

FRISSITÉS: Időközben az is kiderült, hogy az ügyben már nyomoz a rendőrség.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Kitörték a bent rekedt utasok a meghibásodott, klíma nélküli vonat ablakát a hőség miatt – belső vizsgálatot indított a MÁV
Vizsgálják, miként fordulhatott elő, hogy utasokkal a fedélzeten tárolóvágányra húzták a meghibásodott kocsit.

Link másolása

hirdetés

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki.

A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be.

A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották.

A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni.

Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött, a belső vizsgálat többek között kitér arra is, miként fordulhatott elő, hogy utasokkal a fedélzeten tárolóvágányra húzták a meghibásodott kocsit.

A történtek miatt a Technológiai és Ipari Minisztériumban működő Közlekedésbiztonsági Szervezet is szakmai vizsgálatot indított

- közölte a tárca az MTI-vel.

hirdetés

Az országos tisztifőorvos döntése értelmében hétfő óta a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás van érvényben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Globális adómegállapodás: határozattal válaszolhat a magyar vétóra az Európai Parlament
Többpárti állásfoglalás készül, amely jó eséllyel bírálni fogja Magyarországot, amiért a gazdasági helyzetére hivatkozva vétót emel az irányelvre vonatkozó javaslattal szemben.

Link másolása

hirdetés

Jelenleg 137 ország támogatja az OECD keretében létrejött globális minimális társaságiadó-kulcsról szóló megállapodást – ezek között 26 európai uniós ország van. Egyedül Magyarország nem támogatta a kezdeményezést, amit az adóelkerülés és az adócsalás mérséklésére találtak ki, de emellett segítené a jelenlegi gazdasági problémák megoldását is. Úgy tűnik, hogy az EU most döntésre szánta el magát a magyar vétó miatt.

A Népszava megtudta, hogy

többpárti európai parlamenti állásfoglalás készül a „globális adómegállapodást aláásó” nemzeti vétókról. És mivel egyedül mi vagyunk a tervek ellen, egyértelmű, hogy a határozat célpontja Magyarország.

Az EU terve, hogy jogszabályba foglalná a megállapodást, amelyhez valamennyi tagország kormányának a beleegyezésére szükség van.

Az EP meghatározó politikai csoportjai már elkészítették a határozati javaslataikat, hétfőre elkészülhetnek a közös állásfoglalás-tervezettel.

Ez jó eséllyel bírálni fogja Magyarországot, amiért a gazdasági helyzetére hivatkozva vétót emel az irányelvre vonatkozó javaslattal szemben.

Jelenleg több frakció támogatná, hogy az irányelvet Magyarország nélkül – megerősített együttműködés keretében –fogadják el, ám a kereszténydemokraták és a konzervatívok nem értenek ezzel egyet. Szerintük a kívülmaradás alááshatja a belső piacot és torzíthatja a versenyt a tagállamok között.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Solymár mellett egyre több Budapest-környéki települést sújt a vízhiány
Már legalább tíz településen vezettek be vízkorlátozást.

Link másolása

hirdetés

Ahogyan azt megírtuk, Solymáron már hétfő akadozik a vízellátás, emellett vízkorlátozást is bevezettek: jelenleg közel háromezer embert érint a vízhiány. A Duna Menti Regionális Vízmű közleménye azonban rámutat, hogy nem csak ott rossz a helyzet: több másik településen is korlátozásokat vezettek be.

Solymár mellett Üröm, Piliborosjenő, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Csobánka és Szentendre is érintett.

Ezeken a településeken a teljes körű szociális célú ivóvízellátás biztosítása érdekében arra kérik a lakosokat, hogy törekedjenek az ivóvíz ésszerű felhasználására, korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását – ide tartozik például a medencetöltés. Kérik továbbá, hogy mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki.

De az önkormányzatokat is arra kérik, szüneteltessék a közterületi locsolást. Ezt elsősorban az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerinti, rendkívüli hőség miatt kérik, hiszen az ilyen időben az ivóvízfogyasztási igény tovább fog növekedni.

A Telex azt írja olvasói visszajelzések alapján, hogy szerda óta Pilisszentlászlón sincs víz, Pest megyén kívül pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevén is hektikus a vízellátás, a lakosok alig tudnak mosni és tisztálkodni.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Van, ahol már 29 fokos a Balaton, a Velencei-tó 27,5 fokig melegedett
A Duna és a Tisza vize sem hűsítő már.

Link másolása

hirdetés

A Telex információi szerint a mérőpontok közül Siófoknál a leghűvösebb a magyar tenger vize, ott „csak” 26,2 Celsius-fokra tudott még felmelegedni.

Az északi parton található Gyenesdiásnál azonban a Balaton hőfoka már elérte a 29,1 Celsius-fokot.

De olyan meleg van, hogy még a Duna is 24-25 fokos: Bajánál 24.7, míg Budapestnél 25,7 fokot mértek. A Tisza pedig 27,7 fokig is fel tudott melegedni Szegednél.

A Velencei-tó vize sem túl hűsítő már, Agárdnál 27,5 Celsius-fokos.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: