News here

HÍREK

Szájer József a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítványánál sem kurátor már

Orbán Viktor és Kövér László töröltette a tagságát háromnegyed évvel az elhíresült brüsszeli szexparti után.

Link másolása

A Fidesz képviseletében Orbán Viktor pártelnök, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület képviseletében Kövér László elnök június 11-én kezdeményezte Szájer Józsefnek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítványban (NGYSZA) meglévő kuratóriumi tagságának törlését - írja a Magyar Narancs.

Szájer az alapítványánál betöltött kuratóriumi tagságáról már március elején lemondott, de a tényleges tagcserére még hónapokig vártak.

Szájer törlése elsőre nem ment át a civil szervezetek nyilvántartásába: a bíróság hiánypótlásra szólította fel az alapítványt, aminek eleget tettek. A törvény 60 napot engedélyez a változásbejegyzés bejelentéséhez, ugyanakkor Szájer március 1-i lemondása és Orbán illetve Kövér június 11-i alapítói határozata között több mint 60 nap telt el. Ezért akár bírságot is kiszabhatnának, ami 10 és 900 ezer forint közötti összeget jelenthetne.

Az NGYSZA januárban azt közölte, Szájer decemberben lemondott 1999 óta betöltött tisztségéről, azonban a Magyar Narancs kiderítette, hogy ez nem igaz. A volt képviselő végül március 1-jén írta meg lemondó nyilatkozatát.

Szájer József tavaly decemberben, a botrány után mondott le minden vállalt tisztségéről. A Fidesz-alapító egykori EP-képviselőt egy ereszcsatornán kapta el a rendőrség, miközben egy melegorgián vett részt, ráadásul az akkor érvényben lévő kijárási korlátozásokat megszegve. Az európai parlamenti mandátumáról Szájer már néhány nappal az eset kirobbanása után lemondott.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: