HÍREK
A Rovatból

Óriási rendőri jelenlét volt a Széll Kálmán téren, összecsapásoktól tartanak, elindult az antifasiszta menet a Kitörés Emléktúra ellen

Tavaly ezen a napon az antifasiszták nemcsak a szélsőjobbosokra, de annak nézett békés járókelőkre is rátámadtak, aminek következtében bírásági büntetőeljárás is indult az antifa aktivisták ellen.

Link másolása

A Blikk jelentette, hogy szokatlan a rendőri jelenlét a budai Széll Kálmán téren és környékén. Minden bizonnyal a neonácik által „becsület napjának” nevezett rendezvénnyel és az antifasiszta szervezetek ellentüntetésével áll kapcsolatban a készültség.

Mint emlékezetes, évek óta ezen a napon a fasiszták az 1945-ös várból történő kitörésre emlékeznek, amellyel szemben az antifasiszta aktivisták ellentüntetéseket tartanak.

Tavaly ezen a napon az antifasiszták nemcsak a szélsőjobbosokra, de annak nézett békés járókelőkre is rátámadtak, aminek következtében bírásági büntetőeljárás is indult az antifa aktivisták ellen.

A szélsőjobb rendezvénye a Kapisztrán térről indul, az antifasiszta megemlékezés pedig a Széll Kálmán téren lesz.

A Blikk galériáját a rendőri készültségről itt tudja nézegetni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Elvitték minden idők legnagyobb ötös lottó főnyereményét: valaki 6,45 milliárd forinttal lett gazdagabb
200 napja nem volt telitalálat, így halmozódott fel ez a tetemes összeg. Ez a játék 67 éves történetének legnagyobb nyereménye.

Link másolása

Elvitték az ötöslottó 6,45 milliárd forintos rekordnyereményét.

A szombat esti sorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki:

 • 4,
 • 15,
 • 47,
 • 59,
 • 83.

  A Joker számai pedig: 6, 4, 5, 4, 4, 2.

  Egy szerencsés játékosnak sikerült mind az öt számot letalálnia, ezzel pedig

  megnyerte az ötös lottó 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét, vagyis 6,45 milliárd forintot.

  A játékban már több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, ezért halmozódhatott fel az az összeg.

  Az ötös lottó történetében közel 3500 sorsolás volt mostanáig. A fődíj összege 1959-ben lépte át az egymillió forintot, 1992-ben a 100 milliót és 1999-ben az egymilliárdos határt.

  5 milliárd forintot meghaladó főnyereményt mindössze kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. 6 milliárd forint feletti összeg (6,431 milliárd forint) pedig először 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után.

  A mostani összeg ugyan nominálisan az eddigi legnagyobb nyeremény a magyar lottózás történetében, azonban ha az inflációt is figyelembe vesszük, akkor már csak a negyedik. A 2020-as 6,43 milliárd forint ugyanis ma 9,4 milliárdot érne, a 2003-as 5,092 milliárd 8,1 milliárdot, a 2015-ös 5,049 milliárd pedig 8,05 milliárdot.

  via Telex


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • HÍREK
  A Rovatból
  Gyurcsány: Sulyok Tamást nem köztársasági elnökként, hanem Orbán Viktor beosztottjaként fogjuk kezelni
  Szerinte az alkotmánybíró tevékeny részese volt a NER-nek, és eddig egy szűk eliten kívül senki nem is tudta, kicsoda ő.

  Link másolása

  Egy héttel Orbán Viktor után évértékelőt tartott Gyurcsány Ferenc is. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kemény szavakkal bírálta Orbánt és a kormányt is, a miniszterelnökről például azt mondta: „az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként” fog bevonulni a történelemkönyvekbe.

  Ugyanakkor szólt a Fidesz köztársaságielnök-jelöltjéről is. Mint ismeretes, a kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasolják az államfői posztra, hétfőn pedig a Parlament minden bizonnyal meg is szavazza a 67 éves jogászt a posztra.

  Gyurcsány szerint azonban Sulyok nem autonóm személyiség. A Dk elnöke egyenesen odáig ment, hogy nem lehet a Magyar Köztársaság elnöke, mert nemcsak elfogadja a jelenlegi hatalmi rendszert, de az Alkotmánybíróság elnökeként aktívan segített a fenntartásában.

  Szerinte a nép azért sem akarhatja őt köztársasági elnöknek, mert a legszűkebb eliten túl mostanáig azt sem tudta senki, hogy van ilyen nevű ember.

  „Tájékoztatjuk a jelöltet, hogy megválasztása esetén nem köztársasági elnökként, hanem Orbán Viktor beosztottjaként fogjuk kezelni”

  – fogalmazott a volt miniszterelnök.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  Videóhívásban nézte végig az apa, ahogy eszméletlenre verik a 14 éves lányát az ócsai főutcán
  Egy 30 éves nő esett neki a gyereknek, mert az korábban beárulta a lányát az egyik tanárnak. A kislány tudhatta, hogy baj lesz, és mikor meglátta az asszonyt, azonnal felhívta az apját.

  Link másolása

  Videóhívásban, élőben nézte végig az apa, ahogy eszméletlenre verik a 14 éves lányát az ócsai főutcán kedden - számolt be róla az RTL Híradó. A kislány agyrázkódást szenvedett, pszichológus segít majd neki feldolgozni a történteket.

  A 30 éves nő azután esett neki válogatott szidalmak közepette a gyereknek, hogy az összeverekedett a 13 éves lányával. Ennek oka az volt, hogy

  a megtámadott kislány szólt az egyik tanárnak, amikor megtudta, hogy a másik lánynál elektromos cigaretta van.

  Az asszony azonban nem hagyta annyiban a konfliktust, és az iskola után brutálisan rátámadt a kislányra: fejbe rúgta és a hajánál fogva cibálta. Minderről pedig videó felvétel is készült, amin látszik, hogy miután a gyerek feltápászkodott, azonnal elájult.

  Az apa az RT Híradónak azt mondta: a kislánya tudhatta, hogy baj lesz, mert ahogy kiért az iskolából, meglátta a diáktársa anyját, aki rá várt. Ijedtében pedig felhívta az apját.

  „Hallottam a telefonban, hogy elkezdik verni a lányomat. Én azonnal értesítettem az osztályfőnökét, telefonáltam neki az iskolába, hogy rohanjon ki, mert megverik a lányomat. Ők azonnal kirohantak”

  - mondta a férfi, aki ezután az édesanyjával együtt azonnal elindult a gyerekhez.

  Mire odaértek, a kislány már magánál volt és hamarosan a mentők is megérkeztek. Azóta a gyereket kiengedték a kórházból, a lelki trauma feldolgozásában pszichológus segít majd neki.

  Az apa azt is hozzátette, hogy a történtek az egész családot nagyon megviselték, az egész családot megviselték a történtek, de a lányuk miatt próbálnak erősek maradni.

  A rendőrség súlyos testi sértés miatt indított nyomozást az ügyben.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  Átadták Navalnij holtestét az anyjának az orosz hatóságok
  A hírt a néhai politikus szóvivője jelentette be. Putyin leghangosabb kritikusa a hatóságok szerint a reggeli séta közben lett rosszul, és már nem tudták megmenteni az életét. A politikus 47 éves volt.

  Link másolása

  Átadták az anyjának a múlt héten meghalt Alekszej Navalnij holttestét az orosz hatóságok - írja a BBC.

  A hírt a néhai orosz ellenzéki politikus szóvivője közölte az X közösségi oldalon. Kira Yarmys köszönetet mondott mindenkinek, aki követelte az orosz hatóságoktól Navalnij holttestének kiadását. A szóvívő azt is hozzátette, hogy „a temetés még hátra van”.

  „Nem tudjuk, hogy a hatóságok beleavatkoznak-e majd abba, hogy a búcsúztatót a család akarata szerint végezzék el, úgy ahogy Alekszej megérdemli”

  - írta Yarmis. A szóvívő azt ígérte, hogy azonnal be fog számolni róla, ha lesz hír a temetésről.

  Alekszej Navalnij február 16-án, 47 éves korában, a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található sarkvidéki börtönben halt meg. A hivatalos közlés szerint a Putyin leghangosabb kritikusának számító ellenzéki politikus a reggeli séta közben rosszul lett, összeesett és már nem tudták megmenteni az életét.

  A politikus özvegye azzal vádolta az orosz elnököt, hogy ő áll Navalnij halála mögött,

  a Kreml azonban visszautasította ezeket a vádakat.

  Navalnij halála után a holttestét nem adták ki a családnak, pedig a törvény szerint ezt kellett volna tenniük. Hat nap elteltével mutatták meg végül az elhunytat az édesanyjának. Ljudmila Navalnaja később egy videóban arról beszélt, hogy megzsarolták, a nyomozók. Azt mondták neki, hogy titokban akarják eltemetni a volt orosz ellenzéki politikust, és közölték az asszonnyal, hogy ha nem egyezik ebbe bele, akkor csinálnak valamit a fia testével.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: