HÍREK

Orbán Viktor elárulta, mi volt az első gondolata, miután meghallotta a Fico elleni merénylet hírét

Hosszú interjút adott a magyar miniszterelnök a Patriótának, amelyben szó esett a harmadik világháborúról, Soros Györgyről és arról, hogy hol kell ellentámadásba lendülniük a békepárti erőknek. Orbán az interjú egy pontján azt mondta: vessük bele magunkat az összeesküvés-elméletekbe!


Hosszú interjút adott Orbán Viktor a Patrióta nevű YouTube-csatornának.

A beszélgetés elején a Robert Fico elleni merényletről kérdezték a miniszterelnököt Orbán azt mondta, hogy

amikor meghallotta a hírt az első gondolata az volt, vajon túlélte-e a szlovák kormányfő, mert baráti a viszonyuk.

Ezután arra gondolt, hogy ő - mármint Orbán - jó nagy bajban van, hiszen egyedül marad Brüsszelben, ha a háborúról van szó. Harmadikként pedig arra, hogy a merénylet után „mindenféle extra biztonsági szabályokat” erőltetnek majd rá.

Ezt követően a háború témájára tértek át. A miniszterelnök ennek kapcsán arról beszélt: egyetlen világháború sem kezdődött úgy, hogy kiálltak a vezetők, és proklamálták, hogy most pedig világháború lesz. Orbán azt mondta, hogy mostanában olvasgatni szokta világháborúk előtti jelentéseket, visszaemlékezéseket. Szerinte az akkori vezetők azt ígérték, hogy a háború gyorsan véget ér és limitált lesz. A kormányfő úgy látja, hogy a nyugatiak fejében kevésbé erős a háborúval szembeni rezisztencia, mert szerinte „ők szoktak is nyerni ilyeneket”.

„Az iszonyata a háborúnak a mi számunkra azonnal beugrik.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte ezek a folyamatok vezethetnek-e a harmadik világháborúhoz, Orbán azt mondta:

„Benne vagyunk egy olyan folyamatban, amiről lehet, hogy tíz év múlva azt fogják mondani, hogy ez már a harmadik világháború előeseményeihez vagy kezdetei eseményeihez tartozott”.

Orbán szerint az európai országok eddig körülbelül 100 milliárd eurót tettek ebbe a háborúba, az amerikaiak pedig még egyszer ennyit. Ráadásul szerinte az elmaradt gazdasági növekedést is a háborús veszteségekhez lehet írni, ami kitesz újabb százmilliárdokat. Orbán úgy fogalmazott, hogy a háború árát a magyarok is fizetik, mert „békeidőben nem ilyen árak szoktak lenni”.

Orbán azt mondta: az uniós vezetők nem közölték, mennyi pénzből érhető el, hogy kiszorítsák az oroszokat Ukrajnából, csak annyit mondtak, hogy Putyin nem győzhet.

„Minden negyedévben megkérdezem, hogy van-e már kalkuláció arra nézvést, hogy mennyi lesz ennek a vége? És nincs válasz. Mert ők maguk se tudják” - fejtette ki a miniszterelnök, aki „ennél felelőtlenebb dolgot” még életében nem látott.

A magyar kormányfő a világháborúk kérdését összehozta a migrációval is. Szerinte ugyanis ha nem lettek volna világháborúk, akkor se Magyarországnak, se Európának nem lennének demográfiai problémái. Azt is kifejtette, hogy szerint „Horthy Miklós is ki akart maradni a világháborúból”, de a németek a végén mégis belenyomták Magyarországot.

A magyar miniszterelnök úgy látja, hogy a békepártiakanak „két fronton” kell ellentámadásba lendülniük.

„Az egyiket Európában, ahol nem csak arról van szó, hogy legyen több békepárti képviselő az Európai Parlamentben, mint háborúpárti, hanem arról is, hogy az európai emberek tolják a saját kormányaikat abba az irányba, hogy kevesebb háború és több béke.”

Az Egyesült Államokban pedig szerinte Donald Trump visszatérése segítené a békepártiak ügyét.

Az interjú egy pontján Orbán úgy fogalmazott: akkor most vessük bele magunkat az összeesküvés-elméletekbe, és a világ legnagyobb összeesküvőjének nevezte Soros Györgyöt. Orbán azt mondta, hogy

Soros „a legnagyobb konspirátor, ügyeskedő, háttérben mahináló embere a világnak”, aki többször is meg akarta venni a teljes magyar gazdaságot.

A háborún azonban szerinte nem csak Soros György nyer, mert többen vannak, akik spekulálnak: az egész fegyveripar, a fegyvervásárlást és gyártást hitelezők. A magyar kormányfő úgy fogalmazott, hogy óriási pénzek és tétek vannak az asztalon.

„Először kell fegyver, annak a gyártását majd meghitelezik. Aztán kell ember, aki hajlandó harcolni, ezek most a szegény ukránok. Aztán kellenek olyan kormányok, amelyek mindezt akarják, ezeket lehetőleg meg kell venni, mint ahogy Magyarországon is a baloldalt megveszik. Ez Nyugaton előrehaladottabb állapotban van. A negyedik fontos pedig a média, egy korrupt média kell, amelyet vagy ők tartanak kézben, vagy ők hoztak létre, amely háborúpárti hangulatot csinál” - sorolta Orbán.

Szerinte amit a háborúpártiak tesznek, annak mindenki megissza a levét, de bennünket hagyjanak békén, ahogy a migrációban és az LMBTQ-kérdésekben is.

„Ha kiderül, hogy Magyarország sikeres és biztonságos demokrácia, pedig mindenki halálra ítélte, és kimaradt a háborúból, akkor talán mások is megpróbálják utánozni. A háborúpártiak szerint veszélyes példa vagyunk, de mi fölvesszük a kesztyűt”

- fogalmazott.

A teljes interjút ITT tudod megnézni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter beszólt: Orbán Viktor megint hazudik
A politikus szerint „rendkívül frusztráló lehet, hogy amíg a TISZA képviselői ott ülnek a legnagyobb frakcióban, addig a Fideszt még a konzervatív frakció is kikosarazza.”


„Orbán Viktor megint hazudik. Most épp azt főzték ki a gyűlöletkonyhájukban, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, gyűlöli a magyarokat”

– írta Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, hozzátéve: az új központi üzenet célja egyértelműen az, hogy azzal támadják a Tisza Pártot, hogy „egy olyan pártcsaládhoz csatlakozott, amelyet egy magyargyűlölő politikus vezet”.

Orbán a legutóbbi Kossuth rádiós interjújában azt mondta, hogy Manfred Webernek belzebubi szerepe van Brüsszelben. A kormányfő szerint az EPP vezetője Magyarország régi ellensége, akihez képest „von der Leyen csak ministráns kislány”.

„Ha Manfred Weber tényleg hungarofob, akkor ön miért szavazta meg őt néppárti frakcióvezetőnek, miért támogatta Webert a néppárti csúcsjelölti pozícióra? Ön is tudja, hogy Manfred Weber, bajor emberként és politikusként a magyarok barátja. Egyszerűen csak elege lett az önök ipari méretű korrupciójából, a propagandából és a saját szövetségeseiket semmibe vevő politikából. A kampányban önök azt is hazudták, hogy Weber támogatná a sorkötelezettség visszaállítását. Erről is kiderült, hogy nem igaz. A sorkötelezettség visszaállítását Kövér László és a KDNP szorgalmazta.

Miniszterelnök Úr, Én értem, hogy rendkívül frusztráló lehet, hogy amíg a TISZA képviselői ott ülnek a legnagyobb frakcióban, addig a Fideszt még a konzervatív frakció is kikosarazza, de ettől még nem kellene a csillagot is lehazudni az égről. Hogy lesz így elfoglalva Brüsszel, miniszterelnök úr?”

– írta a bejegyzésben Magyar.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
FT: Ha Orbán Viktor megválna Rogán Antaltól, saját magát lőné lábon
A brit gazdasági lap forrásai szerint a mostani a Fidesz eddigi legmélyebb válsága, és ugyanez igaz Rogánra is, aki szerint senki sem nélkülözhetetlen a kormányban. Még ő sem.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 23.Orbán Viktor Richelieu bíborosaként említi Rogán Antalt a Financial Times, akiről hosszú cikket közölt a brit gazdasági lap, amit a 24.hu szemlézett.

„Kormányon nem lehet mindig győztes pozícióban lenni. Gyakran előfordul, hogy jön valaki más, aki erősebben kommunikál” - mondta Rogán a Financial Times-nak, utalva Magyar Péter feltűnésére. A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint ugyanakkor a tiszás politikus nem jelent veszélyt Orbánra, és két év múlva is a Fidesz nyeri majd az országgyűlési választást.

„A Magyarországon kívül kevéssé ismert Rogán igyekszik távol tartani magát a rivaldafénytől, és saját elmondása szerint a »kormányzati backoffice« feladatait látja el. Ám eközben fokozatosan egyre nagyobb hatalomra tett szert a médiában és a közigazgatásban, továbbá befolyást gyakorolt olyan ágazatokra is, mint a bankszektor és az informatika” – olvasható az FT cikkében, melyben szóba kerül a 2022-ben létrejött, Rogán által felügyelt titkosszolgálati ernyőszervezetről, a Nemzeti Információs Központ is.

„A miniszterelnök szorosabb kontrollt akart, így újra egységbe szerveztük a hírszerzést és a kémelhárítást” – mondta Rogán a lapnak.

„Senki sem nélkülözhetetlen ebben a kormányban, még én sem” - jelentette ki a miniszter a lap kérdésére. Ugyanakkor a Financial Times névtelen kormányzati forrás alapján azt írta: Rogánnak megvan a képessége arra, hogy függővé tegyen másokat magától, ami alól Orbán sem kivétel. A forrás szerint a kormányfő is tudja, hogy ha megválna a miniszterétől „saját magát lőné lábon”.

A cikkben szóba kerül a kegyelmi ügy is, amit a Rogán által működtetett médiagépezet sem volt képes a szőnyeg alá söpörni, de Magyar Pétert sem tudták féken tartani. „A mostani a Fidesz eddigi legmélyebb válsága, és ugyanez igaz Rogánra is” – vélekedett a lap egyik forrása.

Rogán ugyanakkor nem volt hajlandó a kegyelmi ügyről beszélni a lapnak, de beszélt arról, hogy meddig tervezi politikusi karrierjét.

„Addig leszek politikai pályán, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök” – szögezte le Rogán Antal.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Mindenük elégett, semmije sem maradt a fóti családnak, néha étel sem jut az asztalukra – mondja a 8 éves kislányait egyedül nevelő apa
Novemberben leégett az albérletük, azóta egy konténerházban laknak Kótiék. Nemsokára azonban onnan is menniük kell.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 23.Tavaly november óta konténerházban él egy fóti család, miután teljesen leégett az albérletük, derül ki az RTL Híradójából. Kóti Gábor egyedül neveli nyolcéves ikerlányait, Tifanit és Mirellát, miután hét hónapos korukban az anyjuk elhagyta őket. Az apa elmondása szerint a lányok vették észre a tüzet, amikor füstöt és recsegést hallottak. Gábor próbálta megfékezni a lángokat, de mindenük odaveszett a háztartási gépeken át a ruháik, de még a fényképeik is.

A helyi önkormányzat gyors segítséggel egy konténerházban helyezte el a családot, de az ottani bútorokat és eszközöket csak kölcsönbe kapták.

„Se egy hűtőnk, se egy ágyunk, se egy szekrényünk, szóval az evőeszközöktől az utolsó mindenig nekünk semmink”

– mondta az apuka.

A család helyzetét tovább súlyosbította egy csaló is, aki adománygyűjtést szervezett a nevükben a Facebookon, de az így összegyűlt pénz sosem jutott el hozzájuk.

„Utólag tudtam meg, hogy több százezret vett fel előre lakhatásként, lakhatási díjként a nevünkben, és ez az összeg sose került el hozzánk” – mesélte az apa.

Gábor jelenleg a helyi önkormányzatnál dolgozik sofőrként és kertészként, de havi jövedelme alig 200 ezer forint, amiből sokszor még ételre sem futja.

„Legyen mindig étel az asztalon. Mert azért az sajnos nem sikerül”

– mondta keserűen. Ilyen nehéz körülmények között gyakran előfordul, hogy nem tudnak megfelelően étkezni.

A konténerházból hamarosan költözniük kell, de még nem tudják, hová mehetnek. Az ikerlányok nagy udvarról álmodoznak, ahol gyümölcsöket termeszthetnének.

„Legalább legyen, ahol tudunk lakni, de kertes házat, ahol tudunk gyümölcsöket termeszteni”

– mondta Tifani.

Az apa próbált már albérletet keresni, de a gyerekek miatt eddig mindig visszautasították. Az édesapa reméli, hogy találnak egy lakást Fót környékén, hogy a lányok továbbra is a megszokott iskolájukba járhassanak.

Ismerőseik most adománygyűjtést indítottak, hogy segítsenek nekik a nehéz helyzetben. Kóti Gábor és lányai reménykednek, hogy hamarosan jobb életkörülmények között élhetnek, és végre mindig lesz étel az asztalukon.

Az RTL riportját itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
„Szarba merítettek minket”: így tiltakoznak Párizsban az olimpiára költött pénzek miatt
Háborgók egy csoportja úgy döntött, hogy ürülékét a Szajnába engedi. Ezzel tiltakoznak az ellen, hogy a politikusok mennyi pénzt költöttek az olimpia miatt a folyó vizének megtisztítására.


Hiába költöttek 1,4 milliárd eurót Párizsban a Szajna megtisztítására, a folyó vize továbbra sem alkalmas sportolásra – írja a Sky News. A helyzetet tovább súlyosbíthatja az a vasárnapra tervezett tiltakozó akció, amely során a résztvevők a folyóba ürítenek.

A nem mindennapi tiltakozó akció ötlete azután született meg, hogy kiderült:

a Szajna megtisztítására elképesztő összegeket költöttek, hogy az olimpia alatt sportolásra alkalmas legyen, miközben a szociális problémákra alig jut figyelem.

A felháborodott lakosok a #JeChieDansLaSeineLe23Juin (Június 23-án a Szajnába szarok) hashtag alatt gyülekeznek, hogy hangot adjanak elégedetlenségüknek.

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere bejelentette, hogy

július 15-ével kezdődő héten megfürdik a Szajnában, hogy ezzel is bizonyítsa a folyó tisztaságát. Emmanuel Macron elnök szintén ígéretet tett arra, hogy még az olimpia előtt úszik a folyóban, de konkrét dátumot nem közölt.

A tiltakozók honlapot is létrehoztak, ahol az olvasható:

„Szarba merítettek minket, most rajtuk a sor, hogy belemerüljenek a mi szarunkba”.

Az akció szervezője szerint az emberek úgy érzik, magukra hagyták őket, és csak az olimpiai rendezvényekre fordítanak figyelmet, miközben a szociális problémák megoldatlanok maradnak.

A hatóságok szerint hiába költöttek el 1,4 milliárd eurót a folyó megtisztítására, a víz minősége továbbra sem megfelelő a sportoláshoz.

Kétféle baktérium, köztük az igen veszélyes E.coli magas koncentrációját mutatták ki a vízben,

ami komoly aggodalmakat kelt az olimpiai úszószámok és a triatlonversenyek biztonságával kapcsolatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET: