News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Orbán Viktor az elmúlt fél évben sem tett félre egy forintot sem

Legalábbis a friss vagyonnyilatkozata szerint a miniszterelnöknek nincs semmilyen megtakarítása.

Link másolása

hirdetés

A nemrégiben esküt tett országgyűlési képviselőknek, nemzetiségi képviselőknek és nemzetiségi szószólóknak, valamint volt képviselőnek és volt szószólóknak június elsejéig kellett leadniuk a vagyonnyilatkozatukat, ezeket az Országgyűlés honlapján lehet megnézni.

Orbán Viktor is újra nyilatkozott a vagyonáról, ám a dokumentumban nincs változás a januári nyilatkozatához képest - írja a Telex.

A miniszterelnöknek változatlanul megvan a felcsúti háza és a Budapest XII. kerületében található lakása, utóbbinak csak felerészben a tulajdonosa. Autóval, hajóval, repülővel és más nagy értékű ingósággal továbbra sem rendelkezik, ahogy megtakarítása sincs.

A nyilatkozat szerint a miniszterelnöki és a parlamenti képviselői fizetéséből él, a pártelnöki jövedelme határozatlan ideig fel van függesztve.

A kormányfőnek már tartozása sincsen, mivel feleségével kifizették a 2002-ben felvett 20 millió forintos jelzáloghitelüket, de ez már a januári, 2021-es évről számot adó vagyonnyilatkozatából kiderült.

A most leadott dokumentumban az is szerepel, hogy Orbán Viktorral egy háztartásban él a feleségén kívül Flóra lánya is.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Átírta Orbán Viktor, csak öt napig élt a rendelet az intézményi gázfelhasználásról
Az Orbán-kormány intézményeknek tekinti a helyi önkormányzatokat és az általuk fenntartott költségvetési szerveket is. A minimális földgáz-mennyiségnél pedig a kereskedő nem módosíthatja a szerződést az intézmény hátrányára.

Link másolása

hirdetés

A miniszterelnök írta alá a Magyar Közlönyben megjelent döntést, amely mától már hatályos is. Arról szól, hogy az eredetileg október elsejétől érvényes rendeletben az Orbán-kormány intézményeknek tekinti a helyi önkormányzatokat és az általuk fenntartott költségvetési szerveket is.

Mostantól rájuk is vonatkozik, hogy a földgázkereskedővel kötött szerződésben foglaltaktól eltérően az úgynevezett minimális földgáz-mennyisége a szerződött mennyiség 75%-a, kivéve, ha a szerződés ennél kisebb mennyiséget állapít meg – írja a 24.hu. A minimális földgáz-mennyiségnél pedig a kereskedő nem módosíthatja a szerződést az intézmény hátrányára. Ezt terjesztették ki most az úgynevezett csatlakozásra jogosultakra is.

Ilyenek a kormány vagy tagjai által alapított alapítványok és közalapítványok, jogi személyek, az egyházak közszolgáltatást nyújtó alapítványai, egyesületei, intézményei és a nemzetiségi önkormányzatok intézményei.

Orbán külön kormányhatározatban döntött az önkormányzatokkal folytatandó tárgyalásokról, mégpedig úgy, hogy az energia-áremelkedés hatásainak enyhítéséről egyedi egyeztetéseket írt elő az önkormányzatokkal.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Megint elküldte az FKF a számlát a kukaholdingnak: 1 milliárd forint kell, hogy újrainduljon a budapesti szemétszállítás
Napok óta több budapesti telephelyről sem indultak el hajnalban a kukásautók. A fővárosi cég szerint az nem jutnak hozzá maradéktalanul a fővárosiak által befizetett kukadíjakhoz.

Link másolása

hirdetés

A Budapesti Közművek keretein belül működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió ismét megküldte az eddig rendezetlen díjtételekről szóló számláit az NHKV Zrt.-nek (Kukaholdingnak), hogy a fővárosi hulladékszállítás újraindulhasson – írja csütörtöki közleményében a társaság. A csatolt számla szerint

az FKF összesen 1 052 130 230 forintot vár az állami kukaholdingtól, a fizetési határidő pedig november 5-e.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kedd reggel az FKF Ecseri úti központjánál fizetésemelést követeltek a kommunális és szelektíves szemétszállítók, sztrájkba lépéssel fenyegetőztek.

Azóta pedig több telephelyről sem indultak el a szemétszállító autók.

Karácsony Gergely csütörtök hajnalban az FKF Gyáli út telephelyén a dolgozóknak azt mondta, hogy mindent megtesznek, hogy megoldást találjanak a helyzetre, de ehhez idő kell, és javasolta, hogy addig találjanak átmeneti megoldást, hogy ismét legyen szemétszállítás Budapesten.

Az FKF közleményében most azt írta, hogy elmúlt időszakban számos egyeztetés, levélváltás zajlott a Budapesti Közművek és az NHKV Zrt. között arra vonatkozóan, hogy a fővárosi hulladékgazdálkodást végző társaság hogyan tud hozzájutni maradéktalanul a fővárosiak által befizetett kukadíjakhoz.

hirdetés
„Sajnos ezidáig ezek az egyeztetések sikertelenek voltak.”

Azt is írták, hogy ismerik és megértik a munkavállalók súlyos gondjait, mindennapi nehézségeit a jelenlegi magyarországi magas inflációs és megélhetési válságban.

„A Budapesti Közművek folyamatosan egyeztet az érintett munkavállalókkal, és annak érdekében, hogy az óráról órára súlyosbodó hulladékgazdálkodási helyzetet kezelni lehessen a mai napon ismét eljuttatta az eddig rendezetlen díjtételekről szóló díjbekérő levelét és számláit a Kukaholdingnak” – tették hozzá.

A közleményhez mellékelték a számlát is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Tordai Bencét és Jámbor Andrást is elrángatták a rendőrök, egy idős nő kilakoltatását próbálják megakadályozni a Belvárosban
Bár a fideszes polgármester is megszavazta a moratórium meghosszabbítását, most mégsem adott halasztást a kilakoltatásra. Karácsony Gergely is üzent Szentgyörgyvölgyi Péternek.

Link másolása

hirdetés

Egy 67 éves, egyedülálló, krónikus beteg idős nő kilakoltatását próbálják megakadályozni a Város Mindenkié csoport aktivistái az V. kerületben – írja a Mérce. Belváros-Lipótváros Önkormányzata annak ellenére rendelte el a kilakoltatást, hogy

a kerület fideszes polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter is megszavazta szeptember végén a Fővárosi Közgyűlésben a kilakoltatási moratórium önkéntes meghosszabbítását célzó javaslatot.

A kilakoltatás elleni civil fellépésben részt vettek Jámbor András, Tordai Bence és Csárdi Antal országgyűlési képviselők is. Jámbor később a Facebook-oldalán azt írta, hogy 40 perc alatt a rendőrök 4 ember – köztük őt és Tordai Bencét – tudták kiszedni, de 20 aktivista társuk akkor még fent volt, köztük Csárdi Antal is, akit „egyelőre nem tudnak lehámozni a korlátról”.

(Jámbor András korábbi élő bejelentkezését itt tudod megnézni.)

A Mérce frissülő cikkében azt írja, hogy a rendőrök folyamatosan emelik ki az aktivistákat az élő láncból, akik közben azt skandálják: „Ne tegyétek utcára Zsuzsát!” és „Ne legyetek kegyetlenek!”

A tudósítás szerint

hirdetés
a végrehajtó átadta az aktivisták érveit Szentgyörgyvölgyi Péternek, de a fideszes polgármester nem adott felfüggesztést, sem halasztást a kilakoltatás végrehajtására.

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében is arra emlékeztetett, hogy a fideszes polgármester is megszavazta a Közgyűlésben az említett határozatot, és felszólította Szentgyörgyvölgyi Pétert, hogy tartsa magát a szavazatához, és „a kilakoltatást állítsa le”.

„Nagyon remélem, hogy ez csak valami félreértés: azt a politikai vitáink ellenére sem gondolnám egyetlen budapesti polgármesterről sem, hogy egyik héten megszavazza a kilakoltatások leállítását, majd következő héten maga lakoltatja ki egy rászoruló lakosát”

– írta a főpolgármester.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Amerikai atomfegyverek telepítését javasolná országába Lengyelország elnöke
A lengyelek egyre jobban félnek Putyin nukleáris fenyegetéseitől, de ettől még kevéssé valószínű, hogy a NATO áttelepítené az atomtölteteit.

Link másolása

hirdetés

Lengyelország elnöke, Andrzej Duda azt javasolta szövetségeseinek, hogy amerikai atomfegyvereket helyezzenek el Lengyelország területén. A Gazeta Polskában megjelentek szerint a lengyelek kérnének a nukleáris fegyverekből, a pilótáikat pedig arra képeznék ki, hogy amerikai nukleáris tölteteket szállító küldetéseket teljesítsenek.

„Beszéltünk amerikai vezetőkkel arról, hogy az Egyesült Államok fontolja meg ezt a lehetőséget. A kérdés nyitott” - mondta az elnök

A szakértők szerint ez csak egy gesztus, valószínűleg nem fognak odavinni semmit, mert a nukleáris robbanófejek új pozíciójukban csak sérülékenyebbe válnának, és kevésbé hasznosak katonailag is.

A Fehér Ház cáfolta, hogy hivatalosan kapott volna ilyen kérést.

Mindazonáltal Duda kijelentései azt jelzik, hogy a lengyelek egyre jobban félnek Putyin nukleáris fenyegetései hallatán, és ez egyébként is a nukleáris üzengetések új fejezetének tűnik. Az Egyesült Államok és szövetségesei ugyanis szeretnék elrettenteni Putyint az atomcsapástól.

A NATO egyébként már korábban közölte, hogy olyan választ adna egy esetleges orosz nukleáris csapásra, amely súlyosan büntetné az oroszokat, de egyúttal totális atomháború eszkalációjának kockázatát csökkenti.

Nemrég módosították a lengyelekkel szomszédos Fehéroroszország alkotmányát, ami új formájában lehetővé tenné, hogy orosz nukleáris fegyvereket állomásoztassanak az ország területén, ez is fokozta a lengyelek veszélyérzetét.

hirdetés

Az amerikai atomfegyverek Lengyelországba telepítése a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló nemzetközi szerződés megsértését jelentené egyébként, hiszen a NATO azt vállalta, hogy az új tagállamok területére nem telepít ilyet. Mellesleg az oroszok már korábban megszegték a hasonló kötelezettségeiket.

Putyin korábban azzal fenyegetőzött, hogy minden eszközt bevet az orosz területek megvédésére, mielőtt bejelentette további négy ukrán régió elcsatolását.

A Fehér Ház „katasztrofális következményekre” figyelmeztetett, ha Putyin mégis atomfegyverek bevetéséhez folyamodna.

Az oroszok se mindig ilyen harciasak:

„Oroszország a nukleáris fegyverek kérdésének >>kiegyensúlyozott megközelítését<< támogatja” – közölte a Kreml szóvivője arra reagálva, hogy Oroszország csecsenföldi régiójának vezetője kisebb atomfegyver ukrajnai bevetését javasolta a múlt héten.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: