HÍREK

Ők lehetnek Novák Katalin utódai, már múlt csütörtök óta castingolják a jelölteket

Az Index szerint három személy népszerűségét és ismertségét kezdték el mérni a telefonos kérdőívekkel. Egy meglepő név is van közöttük.

Link másolása

Még fel sem szállt Novák Katalin repülőgépe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről múlt csütörtökön, hogy Katar felé tartson utolsó hivatalos útjára, amikor a kormányzat már meg is kezdte a lehetséges jelöltek castingolását - tudta meg az Index.

A portál szerint Orbán Viktor ezúttal nem gondolkodik női köztársasági elnökben, illetve, hogy nagyon frusztrálja a Fidesz vezérkarát, hogy a párt által támogatott három elnökből kettő már megbukott. Egy neve elhallgatását kérő forrás arról beszélt: „az új elnök nem baj, ha kicsit szürke és kissé savanyú, de legyen támadhatatlan.

„Áder János nem volt show-man, mégis két ciklust végigvitt.”

Az Index szerint csütörtök óta három személy népszerűségét kezdték el mérni telefonos lekérdezésekkel:

 • Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert,
 • Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert,
 • és Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát.

  A listán talán Merkely neve a leginkább meglepő. Az INdex szerint a koronavírus járvány alatt egycsapásra ismerté váló Széchenyi-díjas orvos a tudományos eredményei, a habitusa és a vezetői tapasztalata alapján alkalmas lehetne arra, hogy beköltözzön a Sándor-palotába. A probléma, hogy a róla készült bulivideók miatt később előkerülhetnek és a gúnyolódók céltáblájává válhat.

  Hármuk mellett a lehetséges jelöltek között említik még az első Orbán-kabinet Miniszterelnökségét vezető miniszterét, Stumpf Istvánt, valamint Trócsányi László korábbi igazságügyi minisztert is, aki jelenleg a Fidesz EP-képviselője.

  Az Index arról is ír, hogy a kormánypárt tagságát megzavarta Novák Katalin ügye, illetve lemondásának körülményei is. Több vidéki fideszes azt mondta: nagyon várják a február 17-i évértékelőt, valamint a 21-i kihelyezett frakcióülést.

  „Csak remélni tudjuk, hogy Orbán Viktor magyarázatot fog adni arra, hogy miért bukott meg a Fidesz két jól felépített és népszerű női politikusa gyakorlatilag néhány nap alatt”

  – fogalmazott egy vidéki képviselő. Azt is hozzátette: remélik, hogy Orbán mihamarabb megnevezi az új államfőjelöltet, valamint az EP-lista vezetőjét is, a lemondott Varga Judit helyett.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk


  HÍREK
  A Rovatból
  Sulyok Tamás elismerte, hogy MLM-szerű hálózatot működtetett, de jogszerűen nem okozott senkinek veszteséget
  A hétfőn megválasztott köztársasági elnökhöz köthető boltokban aranyat, legót, sztereómagnót és italokat lehetett vásárolni német márkáért.

  Link másolása

  A HVG írta meg elsőként, hogy piramis-szerű kereskedelmi és marketinghálózatot működtetett a rendszerváltás idején Sulyok Tamás. A hétfőn megválasztott köztársasági elnök valutásboltjaiban aranyat, videókazettákat és legót is lehetett kapni. Előfordult olyan is, hogy az ügynökeik engedély nélkül árusítottak, így a pénzügyőrök bezárták a bazárt. Sulyok Tamás szerint a cége MLM-rendszerben működött, és jogszerűtlenül senkinek nem okozott kárt, derült ki az RTL Híradóból.

  A Délmagyarország 1990-es cikke szerint a Selco Kft. egyedülálló értékesítési módszerrel reklámozta magát. Az ügyvezető elmondása szerint a cég piramis-szerűen épült fel, munkatársaik pedig bért nem, csak jutalékot kaptak.

  Valutás boltjaik is voltak országszerte, ahol aranyat, legót, sztereómagnót és italokat lehetett vásárolni német márkáért. Problémájuk abból lett, amikor az aranyat nemcsak a boltokban, hanem ügynökökkel is elkezdték árusítani, engedély nélkül. A Veszprémi Napló írta meg 1992-ben, hogy a pénzügyőrök ezért bezáratták az aranybazárt.

  A Fidesztől az RTL Híradó nem kapott választ arra, hogy Sulyok Tamás jelölése előtt tisztában voltak-e korábbi üzleti tevékenységével. Az Alkotmánybíróság sajtóosztálya azt írta, hogy a cég tevékenysége nem hasonlítható piramisjátékhoz, hanem a manapság is népszerű MLM-elven működött az értékesítési tevékenysége. Sulyok Tamásnak nincs tudomása arról, hogy a vállalkozás miatt bárkinek jogszerűtlenül vesztesége keletkezett volna.

  Mint írták, abban az időben az ügyvédi és a vállalkozó tevékenység nem különült el élesen egymástól, Sulyok Tamás végül idő hiányában hagyott fel a vállalkozói tevékenysége nagy részével. Titanic Tanácsadó és Szolgáltató kft nevű cége azonban a HVG szerint alkotmánybíróvá választásakor még megvolt.

  Az RTL Híradó riportját itt lehet megnézni:


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  HÍREK
  A Kreml üzent Orbánnak: Oroszország nem jelent veszélyt azokra, akik nem ellenségesek vele
  Dmitrij Peszkov szerint Oroszország sok mindenben nem ért egyet Orbán Viktorral.

  Link másolása

  Oroszország nem jelent veszélyt azokra államokra, amelyekből nem éri fenyegetés, Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezzel kapcsolatos félelmei alaptalanok - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

  „Messze nem mindenben értünk egyet Orbán úrral, Oroszország nem jelent semmilyen veszélyt - ellentétben azzal, amit most irigylésre méltó állandósággal ismételgetnek az Európai Unióban - egyetlen olyan államra sem, amely nem ellenséges Oroszországgal szemben, amely nem próbál meg ellen-Oroszországgá válni, tehát az ezzel kapcsolatos félelmek alaptalanok” - mondta Peszkov a magyar kormányfőnek azt a kijelentését kommentálva, miszerint Magyarország nem szeretne közös határt Oroszországgal.

  Peszkov az MTI szerint hangsúlyozta, hogy Oroszország „a maga és gyermekei számára” igyekszik biztonságot nyújtani.

  Orbán Viktor a keddi V4-csúcsot követően közölte: Magyarország szempontjából még van egy különleges tényező, mégpedig az, hogy Magyarország nem akar újra közös határt Oroszországgal, mert a múltból ezzel rossz tapasztalatai vannak.

  „A magyar nemzetbiztonság egyik legfontosabb alapvetése az, hogy tőlünk keletre legyen egy olyan entitás, amely Oroszország és Magyarország között helyezkedik el. Ukrajnát tehát magyar nemzeti érdekek miatt is segítjük” - hangsúlyozta a kormányfő.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  „Mintha elfelejtette volna, hogy milyen kígyót ölel a keblére” - Navracsics Tibort gyalázza Rákay Philip lapja Hódmezővásárhelyen
  Egy hódmezővásárhelyi lap névtelen cikkében azon borultak ki, hogy az utóbbi időben több közös, jó kedélyű fotó is készült a helyi polgármesterről és a miniszterről.

  Link másolása

  Betámadta Navracsics Tibort egy Lázár Jánoshoz köthető hódmezővásárhelyi lap, amiért a közigazgatási és területfejlesztési miniszter állítólag túlságosan baráti kapcsolatot ápol Márki-Zay Péterrel, vette észre a Telex.

  A Promenad24 egyik Navracsicsot gyalázó cikkét öt különböző verzióban, több célcsoportnak is hirdetik a Facebookon. A Meta adatai szerint „A buzizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai” című február 17-én megjelent cikk hirdetésére már 800-900 ezer forintot költöttek. A szerző nélküli cikkben azt kifogásolják, hogy a miniszter az írásban hazaárulónak nevezett hódmezővásárhelyi polgármesterrel, Márki-Zay Péterrel bratyizik.

  „A jelek szerint Navracsicsnál valami gond lehet az iránytűvel. Mintha elfelejtette volna, hogy milyen kígyót ölel a keblére, s hogy a politikában is léteznek nemzeti minimumok, melyek felrúgása esetén nincs pardon, ha tetszik: nincs kegyelem” - olvasható a Promenad24 cikkében.

  Navracsics és Márki-Zay az utóbbi hetekben háromszor is találkozott egymással, és a szívélyes közös fotók boríthatták ki a cikk szerzőjét.

  A fideszes kötődésű Promenad24-et sokan Lázár János-közelinek tartják. A lap kiadója az a hódmezővásárhelyi székhelyű Dél-alföldi Média Centrum Kft., melynek többségi tulajdonosa Rákay Philip, aki többek között a Lázár által felügyelt Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. felügyelőbizottságának tagja. A kiadó kisebbségi tulajdonosa pedig Bada János ügyvéd, aki Lázár János gimnáziumi évfolyamtársa volt.

  A Telex Lázár János minisztériumától azt a választ kapta, hogy az építési miniszter ugyan egyetért a cikkben megfogalmazott véleménnyel, de a jövőben a helyi közügyekben nem kíván részt venni.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  Magyar Péter információkat fog átadni az Integritás Hatóságnak
  Varga Judit exférje újabb poszttal jelentkezett szerda este. Ebben azt írja, hogy a jövőben konkrét ügyek mentén folytatják az együttműködést a hatósággal.
  Maier Vilmos - szmo.hu
  2024. február 28.


  Link másolása

  Újabb poszttal jelentkezett szerda este Magyar Péter. A közéletből távozó Varga Judit igazságügyi miniszter exférje a bejegyzésben megköszönte a „konstruktív egyeztetést” Bíró Ferencnek, az Integritás Hatóság elnökének.

  „Egyetértettünk abban, hogy a hatóságnak a mostaniaknál erősebb (nyomozati) jogkörökkel kellene rendelkeznie az uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos rendszerszintű visszaélések könnyebb felderítése és megakadályozása érdekében. A jövőben az együttműködést konkrét ügyek mentén, a rendelkezésemre álló információk átadásával folytatjuk” – írta Magyar a posztban.

  Kitért Tényi Istvánra is, akinek megköszönte a feljelentéseket az interjúiban elhnagzottakkal kapcsolatban.

  „Ha esetleg van hozzá bátorsága, akkor javaslom, hogy a jövőben ne rám kihegyezve és ne ismeretlen tettes ellen tegyen feljelentéseket, hanem a valódi felelősöket megnevezve, a valódi bűncselekmények miatt. Már persze, ha a jövőbeni bűncselekmények megakadályozása és nem a “problémákat” felvető állampolgárok hatósági vegzálása a célja” - tette hozzá Magyar Péter.

  A teljes posztot itt lehet elolvasni:


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk