HÍREK
A Rovatból

Nem vehetnek Teslát a jelenlegi feltételek szerint a vállalkozók pályázati támogatással

Itt a minisztérium egyértelmű válasza. Aki Teslát vett, annak a reményében, hogy visszakaphat autónként négymilliót, erről úgy tűnik lemondhat.

Link másolása

Korábban írtunk arról a bizonytalanságról, ami a kisvállalkozások számára kiírt elektromos autó támogatási pályázatot övezi. Ahogy cikkünkben részletesen megírtuk, aggodalomra ad okot a pályázni szándékozók között, hogy amíg a pályázati kiírásban a kötelezően beadandó okmányok között szerepel az adásvételi szerződés, addig a Tesla ilyen okmányt nem ad ki. Ők ugyanis világszerte azonos adminisztrációt követnek, és mivel autóikat online értékesítik, így egy internetes felületen, kattintással jön létre a szerződés, melyre értelemszerűen aláírás sem kerül. Ezzel a megrendelési megállapodással és az autó átvétele előtt kiegyenlített végszámlával került a jármű a vevő tulajdonába.

Habár ezekkel az okmányokkal akadály nélkül bejegyzik az autók tulajdonjogát a hazai okmányirodák, ennek ellenére a mostani pályázatban ez nem lesz elég a tulajdonjog igazolására.

Mivel a pályázók részéről is nagy volt a bizonytalanság, korábban kérdésünkre a Tesla hazai ügyvivője, Paszternák Dániel igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a kért adattartalommal visszamenőleg mindenkinek frissül a szerződése, de azt továbbra sem adásvételi szerződésként frissítik le a vevők fiókjába.

Az ellentmondás tehát ezáltal mégsem szűnt meg.

Kérdésünkre most megérkezett a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumtól a válasz, melyből egyértelműen kiderül, hogy továbbra sem felel meg ez a megoldás a pályázati kiírásoknak.

A megrendelési megállapodás nem felel meg a Felhívásban előírt kritériumoknak. A Felhívás 11.1. "A támogatási kérelem elkészítése során csatolandó mellékletek listája" pontja alapján a támogatás alapjául szolgáló gépjárműre megkötött adásvételi szerződés, illetve pénzügyi lízingszerződés megléte kötelező feltétel, az e pontban részletezettek szerinti adattartalommal, tehát már a beadáskor már aláírt adásvételi szerződéssel kell rendelkezniük.

Arra a kérdésünkre, hogy készülnek-e ezt a kiírást hozzáigazítani a Tesla által kiadott okmányhoz, azt a választ kaptuk, hogy egyelőre nincs tudomása a minisztériumnak ilyen szándékról.

Tekintettel arra, hogy már megvásárolt gépjárművekkel lehet pályázni, így hoppon maradnak azok a pályázni szándékozók, akik Teslára szerették volna igénybe venni a pályázatot. Mivel egy ilyen járműre négymillió forintnyi támogatás járhatott volna, így a pályázott járművek számától függően négytől akár hatvannégymillió forintnyi támogatástól eshetnek el a vállalkozók.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter teljesen kiakadt, hogy kijött a teljes rendőri jelentés a Varga Judittal való veszekedéséről: „90 %-a hazugság”
Szerinte ez még mindig az a hamisított jelentés, aminek a 90 %-a hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. A jelentés valóban azon a napon készült, ami a dokumentumban is szerepel.

Link másolása

A Mandiner is leközölte a Magyar Péter és Varga Judit 2020. decemberi veszekedéséről szóló jelentést. Ez az a jelentés, ami megegyezik a HVG újságírójához, Dezső Andráshoz eljutott jelentéssel.

A jelentés valóban azon a napon készült, ami a dokumentumban is szerepel, ahogy azt is ellenőrizte, hogy Varga Judit valóban személyi védelem alatt állt azon a napon.

A jelentésre hétfő délután kommentben reagált Magyar.

Azt írta, hogy:

„igen, ez még mindig az a hamisított jelentés, aminek a 90 %-a hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. De hát ez a propagandistáknál és bűnözőknél mit se számít, ugye Szalai Zoli? Mondjuk az igaz, hogy ő megütött és én őt soha. És az is, hogy a rendőr bűncselekményt követett el, amikor nem engedett a gyerekeimhez.?‍♂️”

És hogy ki az a Szalai Zoli? Itt minden bizonnyal az MCC igazgatójára, egyben a jelentést most közlő Mandiner lapigazgatójára utalt Magyar Péter.

A HVG újságírója a jelentés birtokában korábban megkereste Magyart, hogy reagáltassa annak tartalmára, és mielőtt bármilyen cikk született volna a témában.

Magyar viszont egy Facebook-posztban írt arról, hogy a lap munkatársa azzal kereste meg, hogy „a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől”.

A jelentés egyébként nem volt titkosítva, annak tartalmát pedig Dezső András a felek meghallgatásával próbálta ellenőrizni. Majd miután a HVG egy cikkben foglalta össze a jelentés tartalmát, Magyar azt írta, a rendőrségi jelentés hamis állításokat tartalmaz, szerinte bűncselekmény, hogy egyáltalán kiszivárgott.

(via Telex)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elment Rogán Antal szülőfalujába Magyar Péter, onnan üzent a miniszternek
Varga Judit exférje folytatta az országjárását: hétfőn elment Rogán Antal szülőfalujába is. Ezt üzente.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 29.


Link másolása

Varga Judit exférje folytatta az országjárását: hétfőn elment Rogán Antal szülőfalujába is.

Magyar onnan üzent Rogánnak, méghozzá ezt:

"Rogán Tóni feltaláló (a vasi Rubik Ernő) szülőfalujában Szakonyfalun? A polgi természetesen Rogán Valéria. A kertész épp végzett a háznál, Toni!"

- írta a közösségi oldalán Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Vagyonosodási vizsgálat fogja kideríteni, Rogán tényleg feltalált-e valamit, és miből épült vadászkastély Batidán
Varga Judit exférje hétfőn 18 órától tartotta nagygyűlését a szombathelyi Fő téren. Rogánról is beszélt.
Fotó: ATV - szmo.hu
2024. április 29.


Link másolása

Varga Judit exférje hétfőn 18 órától tartotta nagygyűlését a szombathelyi Fő téren.

A beszéd során sok minden szóba került (költségvetés, gazdaság, fogyasztóvédelem, az ablakon befújt, titkos kormányhatározat), de az egyik legfontosabb rész az volt, amikor Rogán Antalról beszélt Magyar.

"Vagyonosodási vizsgálat fogja kideríteni, Rogán tényleg feltalált-e valamit, és miből épült vadászkastély Batidán"

- mondta Rogán Antalról Magyar Péter, aki arról is beszélt, hogy a TISZA Párt 26 százalékon áll a legfrissebb közvéleménykutatási adatok szerint.

A politikus elmondta, hogy ha nyernek a választáson, a legelső lépése az lenne, hogy azonnal csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez, és záró toleranciát hirdetnének a korrupcióval szemben. Az országba 20 év alatt érkezett 40 milliárd forintos támogatásról is beszélt, és felidézte azt is, hogy Orbán Viktor a minap azt mondta, Brüsszelből mindig csak a baj jön.

Magyar beszélt az oktatás helyzetéről is, az egészségügyi mellett oktatási és környezetvédelmi minisztériumot is létrehoznának, és megszüntetnék a Rogán Antal vezette propaganda minisztériumot, amely 5 év alatt 1309 milliárd forintot költött mások ellehetetlenítésére, ellenségképek kialakítására.

Május 5-én Debrecenben tart nagygyűlést Magyar Péter, ott folytatja majd az országjárást a politikus.

Itt lehet visszanézni Magyar Péter hétfői nagygyűlését.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Kirúgta a nyíregyházi kórház azt a szülész főorvost, aki brutális kommenteket írt Cseh Katalin posztjához
A kórház soron kívüli vizsgálatot folytatott le az említett üggyel összefüggésben. Azonnali hatállyal megszüntette az érintett orvos egészségügyi szolgálati jogviszonyát.

Link másolása

A nyíregyházi kórház kirúgta azt a szülész főorvost, aki trágár kommenteket írt Cseh Katalin egyik Facebook-posztjához.

A csoportvezető főorvos a következőket írta a poszthoz, amiben a Momentum EP-képviselője bejelentette, hogy az UEFA-hoz fordulnak, hogy megakadályozzák a Gazprom Fradi-szponzorációját:

"Édesmama pedig tegyen lépéseket, hogy a vaginádon keresztül fordítson ki,s s úgy húzzon a s saját nyakadbaromarc'...ha már nem szopta le inkább édespapát...anno!"

Egy másik kommentben pedig ezt írta:

"Tudtam volna szakszerüen használni a kedvenc játékodat,a botmixert is esetedben...akár 9 hónapos magzati korodban is…"

A Telex megkereste a kórházat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház vezetése ezt a választ küldte a lapnak:

„Tájékoztatjuk, hogy a mai napon a munkáltató soron kívüli vizsgálatot folytatott le az említett üggyel összefüggésben és azonnali hatállyal megszüntette az érintett orvos egészségügyi szolgálati jogviszonyát”

Cseh Katalin szomorúnak nevezte a történteket.

Az EP-képviselő szerint az orvosi szakmának elvileg az emberség és a jó szándék lenne az alappillére.

„Ebben a kommentben nem túl sok ilyet tudtam felfedezni, de hát ez van. Ez az ő lelkiismeretének a kérdése”

– tette hozzá Cseh Katalin.


Link másolása
KÖVESS MINKET: