HÍREK
A Rovatból

Megvan, mikor jön a májusi nyugdíj és a családi pótlék

Megérkeztek a hivatalos folyósítási időpontok. Ha valaki az ellátást postai úton kérte, az ún. nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat.

Link másolása

A 24.hu foglalta össze, hogy a május hónapban esedékes nyugdíj és családi pótlék mikor érkezik majd meg.

A május hónapban esedékes nyugdíjakat 2024. május 10. (pénteken) utalja a Magyar Államkincstár. Ha valaki bankszámlára kérte a nyugdíjutalást, már május 10-én hozzájuthat nyugdíjához.

Ha valaki az ellátást postai úton kérte, az ún. nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat. A nyugdíjak postai kifizetését minden hónapban a kincstári utalás napjától számított 12 munkanap során teljesítik a Magyar Posta munkatársai.

A következő családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát

2024. május 3-án, pénteken utalják. A banki jóváírás várható időpontja május 3., péntek lesz.

Ha valaki postai kifizetést kért, akkor várhatóan a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva érkezik meg.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Megvan Magyar Péter Hősök terére hirdetett óriástüntetésének pontos időpontja
A Tisza Párt vezére szerint Magyarországnak ma békére, összefogásra és az árkok betemetésére van szüksége.

Link másolása

Magyar Péter Facebook-bejegyzésében tette közzé következő tüntetésének időpontját:

„Találkozzunk június 8-án 14.00 órakor Budapesten, a Hősök terén. Zárjuk le a húsz éves Gyurcsány-Orbán korszakot, amely az Unió második legszegényebb és legkorruptabb országává tette hazánkat”

– írta bejegyzésében.

A politikus hozzátette: „Miután lezártuk a múltat, építsük újjá közösen ezt a csodaszép országot. Magyarországnak ma békére, összefogásra és az árkok betemetésére van szüksége.”

„Hit, remény és szeretet. Ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet”

– zárta posztját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Óriasi tömegek, Tavaszi szél, Tisza – megjelent Magyar Péter kampányvideója
A felvételeken Magyar Péter és más felszólalók beszédei is elhangoznak, alapgondolata pedig, hogy „Magyarország változást akar”.

Link másolása

Magyar Péter a Facebookon posztolta a Tisza Párt kampányvideóját Árad a Tisza I Magyarország változást követel címmel.

A videóban Magyar eddigi tüntetéseinek, országjáró körútjainak bizonyos részleteit osztotta meg a nézőkkel.

A négy perces összefoglalóban elhangzik Magyar Péter beszédeiből is egy részlet:

„A Tisza Párt hétről hétre, napra napra egyre nagyobb. Egyre többen vagyunk!”

Az összefoglalóban elhangzanak a politikus fellépőtársainak beszédei is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor továbbra is ragaszkodik egy félrefordításhoz: szerinte biztos, hogy baloldali gondolkodású, háborúpárti Fico merénylője
A Kossuth Rádiónak adott interjút a miniszterelnök. Szerinte nem indokolatlan összefüggésbe hozni a szlovák miniszterelnök elleni merényletet a háborúval.

Link másolása

Nem indokolatlan összefüggésbe hozni a szlovák miniszterelnök elleni merényletet a háborúval, erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy az orosz-ukrán háború folytatódjon – erről beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjújában. Szerinte annyi már biztos, hogy elkövető „progresszív baloldali gondolkodású, háborúpárti”.

A merényeltről Orbán azt mondta, hogy az „mindenkit szíven ütött, minden megrendült, megdöbbent”.

„Azt mondogatják az emberek, magam is, hogy ide jutott Európa. Persze a merénylet tény mindig meglepő, de az, hogy Európában az erőszak szintje nő, az nem hiszem hogy bárkit meglepne.”

Orbán azt mondta: eddig se voltak sokan, akik a béke hangján beszéltek, Magyarország mellett csak a Vatikán volt ilyen, Szlovákia pedig éppen most vett „békepárti irányt”. A Fico elleni merényletre utalva azt is hozzátette: most ebből az egyik kiesett, ami azt jelenti, hogy Magyarországnak kétszeres erővel kell dolgoznia és saját munkája is nehezebbé válik Brüsszelben, amikor meg kell küzdenie a vitákban a háborúpárti politikusokkal.

Ahogy fogalmazott:

a titkosszolgálatok még dolgoznak a merénylet összes körülményének földerítésén, de annyi biztos, hogy „progresszív baloldali gondolkodású, háborúpárti” elkövetőről van szó.

„Ezért nem indokolatlanok azok a kombinációk, amelyek összefüggésbe hozzák a merényletet a háborúval. Nagy erők állnak a háborúpárti politikusok mögött, általában a háborúpárti álláspont mögött, a Soros-birodalomtól kezdve a fegyveripar, a hitelezők, tehát nagykutyák és nagy, erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy ez a háború folytatódjon, sőt, kiterjedjen” - fejtette ki Orbán.

A Fico elleni merényletet követően azonban a Diétás Magyar Múzsa hívta fel a figyelmet arra, hogy a levický (lévai) és a levický (baloldali) más szótővel, de azonos alakban íródik. A Google Fordító azonban a „levický” szót alapvetően baloldalinak fordítja, így fordulhatott elő, hogy voltak olyan magyar és nemzetközi lapok, amelyek rosszul vették át ezt.

via MTI

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Baki: élhető Tatát ígér a fideszes polgármester – csakhogy egy másik településen
A két településben annyi a közös, hogy mindkettő Komárom-Esztergom vármegyében található, és a nevük hasonlít.

Link másolása

A Redditen jelent meg az a poszt, amely egy félresikerült plakátelhelyezésről szól.

Ugyanis a jelenlegi tatai polgármester – aki újrázik a június 9-i választáson – plaktátja véletlenül a Tatától keletre található Táton jelent meg.

A plakát kiaggatója bizonyára nem vette észre a plakáttól nem messze található Tát településnév-táblát. Nem tudni, miért nem sikerült a jó településen kitenni a plakátot. Meglehet, hogy ABC-sorrendben érkeztek a színes illusztrációk, és ez éppen félrecsúszott.

A helyzetet az is érdekessé teszi, hogy a táti polgármester függetlenként indul újra, de Fidesz támogatással, viszont róla egyelőre nem került ki plakát a településen.

Néhány kommentelő viszont rögtön rászállt a hírre:

„Tátot Tatának tartók tatai tatát tettek a táti táblához.”

Volt, aki nemes egyszerűséggel ennyit írt:

„Élhető taTÁT”

De valaki jogosan feltette a kérdést:

„Most miért? Mi van akkor ha a tátiak élhető tatát akarnak?”


Link másolása
KÖVESS MINKET: