HÍREK
A Rovatból

Megtiltották, hogy bezárjanak vagy rövidebb ideig legyenek nyitva a benzinkutak

Ha egy benzinkút üzemeltetőjét szabálysértésen kapják, a bezárt kút 30 kilométeres körzetében kijelölnek egy másik üzemeltetőt, amely ideiglenesen átveheti a kutat.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. november 14.


Link másolása

Szombat este a Magyar Közlönyben megjelent a részletes szabályozás a november 15-től, hétfőtől érvényes 480 forintos üzemanyagár-befagyasztásról.

A rendelet szerint, ha a benzinkút az előző három hónapban forgalmazott benzint és gázolajat, erre a következő három hónapban is köteles, nem zárhat be magától. Viszont, ha két napnál tovább nem árulják a megjelölt üzemanyagokat, akkor kötelező üzemszünetet tartaniuk.

A jogszabály úgy fogalmaz: "köteles üzemszünetet hirdetni az üzemanyagtöltő állomás üzemeltetője, ha a fogyasztókat az Árrendelet szerinti termékekkel kiszolgálni 7 napon belül nyitvatartási idejében összesen 48 órán keresztül nem tudja. Az üzemanyagtöltő állomás üzemeltetője más okból üzemszünetet nem hirdethet".

Szabálysértés esetén első körben 100 ezer forinttól 3 millió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki, ismételt jogsértésnél pedig egy naptól fél évig terjedő időszakra be is zárathatják az üzemeltető összes kútját.

A rendelet szerint a bezárt kutak 30 kilométeres körzetében ilyenkor kijelölnek egy másik üzemeltetőt az üzemanyag-ellátás biztosítására, az épület és a tárgyi eszközök is ideiglenesen a kijelölt szolgáltatóhoz kerülnek, amely árulhatja is a kúton található árukészletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Megszólaltak a Csepelen kizuhant 3 éves gyermek rokonai a szörnyű baleset után
A kisfiút súlyos belső sérülések gyanújával szállították kórházba, de szerencsére kiderült, hogy már nemsokára elhagyhatja a kórházat. Péntek délután történt a baleset.

Link másolása

Mint arról korábban írtunk, durva baleset történt Csepelen: egy 3 éves gyermek péntek délután kizuhant egy ház 5. emeletének ablakából. Később kiderült, hogy hatalmas szerencsével pont a környék egyetlen bokorcsoportjának tetejére esett, és így súlyosan megsérült, de túlélte a zuhanást.

A kisfiút sokáig egy rendőrnő tartotta a karjaiban. A gyerek a zuhanás után eszméleténél volt és sírt.

A Tények stábja nemrég elérte a kórházban ápolt gyermek családtagjait, akik beszéltek a szörnyű balesetről.

"Egy csodagyerek"

- mondta a rokonáról az egyik családtag, aki szerint ezért élhette túl a gyermek a 10 méteres zuhanást.

A férfi elárulta azt is, hogy a szülők otthon voltak, és egy rövid időre nem figyeltek oda, amikor kizuhant a gyermek, ezután kezdték el keresni a kisfiút. Akkor jöttek rá, hogy mi történt, amikor kiabálásra és felfordulásra lettek figyelmesek a ház előtt. Ezután rohantak le a sokkos állapotban lévő kisfiúhoz.

"Az anyja a nevén szólította, és akkor elsírta magát"

- tette hozzá a rokon. A kisfiút súlyos belső sérülések gyanújával szállították kórházba, de szerencsére kiderült, hogy már nemsokára elhagyhatja a kórházat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Egyre több a magyar nyugdíjas, aki már külföldre kéri a nyugdíját - Itt élnek a legtöbben
A külföldre folyósított ellátások átlagos összege jóval alacsonyabb volt, mint a belföldi ellátások. Ez azért van, mert a több országban szolgálati időt szerzők esetén fő szabályként az érintett országok megosztják a nyugdíjterheket a náluk szerzett biztosítási idővel arányosan.

Link másolása

A Pénzcentrum járt utána annak, hol él a legtöbb magyar nyugdíjas külföldön.

A nemrég közölt friss adatokból kiderült, hogy 2024 januárjában mely országokba folyósították a járandóságot a legtöbb nyugdíjasnak.

A kutatásból kiderült, hogy külföldre 49 400 főnek folyósítottak nyugdíjat és egyéb ellátást 2024 januárjában - közölte a KSH Magyar Államkincstár (MÁK).

Azt is hozzátették, hogy ezeknek az ellátottaknak 74%-a öregségi nyugdíjas volt, vagyis valamivel több, mint 36 500 fő.

A külföldre folyósított ellátások átlagos összege jóval alacsonyabb volt (84 574 forint), mint a belföldi ellátások. Ez azért van, mert a több országban szolgálati időt szerzők esetén fő szabályként az érintett országok megosztják a nyugdíjterheket a náluk szerzett biztosítási idővel arányosan.

A MÁK adatai szerint az utalások több mint harmada Németországba, 12%-a Ukrajnába, 10%-a Ausztriába érkezett. 2000-nél is több ellátottnak utalnak Szlovákiába, Romániába, Svédországba és Kanadába is. Az USA-ban és Ausztráliában is 3 százaléknál magasabb az arány.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárverezi lenőizett napszemüvegét, már 1,2 millió forintnál jár a licit
A napszemüveget Menczer Tamás tette híressé. A licit 10 ezer forintról indult, de ennek már a sokszorosát adná érte valaki.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 21.


Link másolása

„Szeretném jótékonysági célra felajánlani a propaganda által híressé tett napszemüvegemet. Nyilvános licitre bocsátom az El Caminót is megjárt Ray-Ban márkájú szemüveget. A kikiáltási ár: 10 ezer forint” – jelentette be a Facebookon Magyar Péter. A TISZA Párt alelnöke azt is közölte, hogy a befolyt pénzt egy Debrecen környéki nehézsorsú, többgyermekes család fogja megkapni anyák napján.

Licitálni a poszt alatt lehet kommentben április 22-én, azaz hétfő este 18 óráig. Vasárnap délelőtt fél 11 után nem sokkal már 1,2 millió forint volt a legmagasabb licit.

A politikus napszemüvegéről Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója egy kommentben korábban azt írta, hogy női:

„Szép a napszemüvege. Amikor abban nyilatkozik, az különösen államférfis. Jól látszik a nárcisztikus önimádat, mindenki lenézése. Ja, egy apróság: a napszemüvege női.”

Magyar szintén hozzászólásban reagált Menczernek:

„...azt tudjuk, hogy úgy voltál külügyi államtitkár, hogy semmilyen valós külügyi munkát nem végeztél, talán alapszinten sem beszélsz angolul, de hogy egy férfi és női napszemüveget sem tudsz megkülönböztetni, azzal azért megleptél.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Hihetetlen: Magyar Péter napszemüvegére már 2 millió forint felett tart a licit
Az ominózus napszemüveg licitje 10 ezer forintról indult, de ennek már a sokszorosát adná valaki. Vasárnap este már 2 millió forintnál tart a licit.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. április 21.


Link másolása

Korábban már írtunk róla, hogy Magyar Péter elárverezte azt a napszemüveget, amit Menczer Tamás tett híressé azzal, hogy egy kommentben női napszemüvegnek nevezte.

Az elmúlt hónapokban a figyelem középpontjába került politikus napszemüvegérő a Fidesz kommunikációs igazgatója egy kommentben korábban azt írta, hogy női.

„Szép a napszemüvege. Amikor abban nyilatkozik, az különösen államférfis. Jól látszik a nárcisztikus önimádat, mindenki lenézése. Ja, egy apróság: a napszemüvege női.”

- írta korábban Menczer.

Ezek után Magyar Péter a Facebookon jelentette be, hogy elárverezi az ominózus napszemüveget: a kikiáltási ár 10 ezer forint volt, a licit pedig vasárnap délután már 1,2 millió forintnál járt, aztán este valaki erre is rátett.

Egy kommentelő azt írta a bejegyzés alatt, hogy 2 millió forintot ajánl fel a napszemüvegért, egyúttal felajánlotta hosszabbtávú támogatását is.

"Biztosan tudnék segíteni pár dologgal"

- írta a hozzászóló.


Link másolása
KÖVESS MINKET: