HÍREK

Megalakult a Korrupcióellenes Munkacsoport, benne vannak a Transparency International és a K-Monitor képviselői is

December 13-án lesz az első ülésük.

Link másolása

Létrejött az Integritás Hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport, miután mind a tíz civil helyet betöltötték – közölte a hatóság csütörtökön. A testület december 13-án ülésezik először.

Az IH mellett működő, konzultatív szerepet betöltő testület 21 tagból áll.

Tíz tagot az állami szervek delegáltak, tízet pedig pályázati úton választottak ki a nem kormányzati szereplők közül. A pályázatra 24-en jelentkeztek, 6 civil szervezet és 18 magánszemély.

A pályázók közül az összes civil szervezet megfelelt a feltételeknek, így a munkacsoport nem-kormányzati összetétele az alábbiak szerint alakul:

 • Bodoky Tamás Richárd (atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft.),
 • Essősy Zsombor (Magyar Közgazdasági Társaság),
 • Fázsi László, Fonyódi Krisztián, Gyulai-Schmidt Andrea (Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége),
 • Ligeti Miklós Zoltán (Transparency International Magyarország),
 • Reszkető Petra (Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet),
 • Sándor Tamás, Várady Szilvia, Vincze Orsolya Júlia (K-Monitor Közhasznú Egyesület).

  A testületet az Integritás Hatóság elnöke, Bíró Ferenc vezeti, az első ülésük december 13-án lesz. A tagok hamarosan megkapják az alakuló ülés napirendjét és a működésre tett ügyrendi javaslatot, amit véleményezhetnek.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Népszerű
  Ajánljuk
  Címlapról ajánljuk


  HÍREK
  A Rovatból
  Magyar Péter: A választások után száz ügyvéddel fogjuk feljelenteni az összes propagandistát
  A fideszes vezetésű Makón arról is beszélt Magyar, hogy Orbán Viktor lezárt utcákon kampányol, mintha kijárási tilalom lenne.

  Link másolása

  Magyar Péter az országjárása részeként Makón tartott beszédet, írja a Telex.

  Magyar kiemelte, hogy a jelenlegi kormány vidékellenes, és nem nézi a magyar gazdák érdekeit.

  „Lengyelországban az agrárexport 3,5 milliárd volt, Magyarországon ugyanennyi. Ma a magyar 10 milliárd euró, a lengyel több mint 50 milliárd euró”

  – hozta fel példaként.

  Ígéretekből sem volt hiány, azt ugyan nem tudta megígérni, hogy 2030-ra Magyarország Ausztria lesz, de csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez, és zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben is. Polt Pétert és Rogán Antalt is eltávolítaná a pozíciójukból.

  „Betiltjuk a propagandát, visszavesszük a közmédiát, ugyanis a hír szent, a vélemény szabad. A választások után csoportosan fogjuk feljelenteni az összes propagandistát, száz ügyvéd fog ezen dolgozni”

  – mondta a Tisza Párt EP-listavezetője, hozzátéve, hogy a kártérítési összeget a bicskei áldozatoknak és szegény családoknak utalnák el.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk
  HÍREK
  A Rovatból
  Magyar Péter Szegedről üzent Kiss-Rigó Lászlónak: „Ez nem a helyes út, püspök úr”
  A TISZA Párt politikusa szerint igenis fontos az állam és az egyház szétválasztása. Ettől nem lesz rosszabb sem az államnak, sem az egyháznak.

  Link másolása

  A TISZA Párt politikusa folytatta országjáró körútját: hétfőn Szegeden járt, ahol teljesen megtelt a Dóm tér, mint az a közösségi oldalára feltöltött fotón látszik is.

  Magyar Péter a Szeged-Csanádi Egyházmegye pár hónappal ezelőtt tervezett fakivágásaira is emlékeztetett, és azt üzente Kiss-Rigó László püspöknek, hogy „nem tesz jót az egyháznak, amit most csinálnak”.

  „Az bizonyosan nem a helyes út, ha egy egyház arra költi az állam pénzét, hogy magának stadiont, hotelt vagy leszállópályát építsen, és védett erdőt kivágjon. Ez nem a helyes út, püspök úr”

  – mondta a Dóm téren Magyar Péter, aki beszédében megemlítette II. János Pált, majd a sajnálatát fejezte ki a reformátusok felé, hogy olyan egyházuk van, amilyen.

  „Van nekünk egy keresztény kormányunk, akik odáig nem jutottak el, hogy bocsánatot kérjenek a bicskei áldozatoktól.”

  – tette hozzá Magyar Péter.

  A politikus azt is mondta, hogy igenis fontos az állam és az egyház szétválasztása. Ettől nem lesz rosszabb sem az államnak, sem az egyháznak.

  Magyar arról is beszélt, hogy azt szeretné, ha Magyarország nem a “Döbrögik”, nem a Rogánok, Mészárosok, Tiborczok hazája lenne, hanem a “Lúdas Matyiké”.

  A teljes beszédet itt lehet visszanézni!

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  HÍREK
  A Rovatból
  Drágulás itt is: tízezer forint felett már az éves kártyadíj ennél a négy banknál
  A készpénzfelvétel díja is erőteljesen nőtt. Jelenleg egy banki ügyfél saját 50 ezer forintjához bankja ATM-jét használva átlagosan majdnem egy ezresért jut.

  Link másolása

  Néhány éve még átlagosan 4 ezer forintból meg lehetett úszni a kártyázást, de mostanra eljutottunk oda, hogy négy banknál is 10 ezer forint felett lesz az éves díja a bankkártyának.

  Az Azénpénzem.hu összefoglalója szerint ez mostanra a négy nagyobb banknál (CIB, Erste, OTP, Unicredit) bekövetkezett.

  A többi három banknál (K&H, MBH, Raiffeisen) is hasonló a helyzet: náluk kilencezer forint feletti kártyadíjat számítanak fel.

  Ennek következtében a készpénzfelvétel díja is erőteljesen nőtt. Jelenleg egy banki ügyfél saját 50 ezer forintjához bankja ATM-jét használva átlagosan majdnem egy ezresért jut.

  Ez korábban 600 forint volt. Százezer forintot most majdnem másfél ezer forintért lehet átlagosan felvenni. Ezért aztán mindenkinek ajánlott, hogy használja ki a maximum két részletben díjmentesen felvehető 150 ezer forintot, amihez csak egy nyilatkozat szükséges.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  Így söpört végig a durva vihar Budapesten pünkösdhétfőn – fotók!
  Májusi eső aranyat ér, na de ennyi?

  Link másolása

  A zivatarokkal, szupercellákal és jégesőkkel tarkított hosszú hétvégén az időjárás letarolta Budapestet és környékét. Az Időképhez beküldött olvasói fotókon mutatjuk a legérdekesebb pillanatokat.

  Budapest XVIII.ker - Pestszentimre | Fotó: Madimark

  Sződliget | Fotó: Andynyosy

  Budapest XIV.ker - Alsórákos | Fotó: Kandurbandee

  Budapest X.ker - Kőbánya | Fotó: Körmendi Balázs

  Budapest | Fotó: Horváth Zsolt

  Fotó: Baranyai Diána


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk