HÍREK
A Rovatból

Maruzsa: kinyitnak az óvodák és bölcsődék hétfőtől, az iskolák is szervezhetnek kiscsoportos foglalkozást

A fővárosban egy héttel később lép életbe ugyanez. Nem kötelező bevinni az óvodákba a gyerekeket. Az államtitkár hangsúlyozta: az iskolákban a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend, a tanév hossza nem változik.

Link másolása

Június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek, a vidéki bölcsődék és óvodák hétfőtől, a fővárosiak pedig június másodikától térnek vissza a "normális működési rendhez" - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: az iskolákban a tanév végéig, június 15-éig érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend, a tanév hossza nem változik.

Azonban június másodikától, ha az intézmény és a pedagógusok szükségét látják, kiscsoportos konzultációt, egyéni felkészítést már tudnak szervezni az elmúlt hónapok tudásának megerősítéséért, felzárkóztató jelleggel az iskolákban. Erről az intézmények dönthetnek.

Tantárgyanként is szervezhetnek konzultációkat, a kis csoportok létszámát pedig központilag nem határozták meg, azok a helyi adottságoknak megfelelően alakíthatók ki - tette hozzá.

Az óvodák és a bölcsődék kapcsán Maruzsa Zoltán kiemelte: nem kötelező ezekbe az intézményekbe vinni a gyerekeket, a járványügyi helyzet alapos indoknak minősül, ha a szülő azt kéri, hogy gyermeke otthon maradhasson.



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Lázár János: Aki ezt a vasutat innen elviszi, az ki fog baszni magukkal
Meglehetősen laza hangvételű utcafórumot tarott a miniszter, aki „kínai főnöknek” nevezte Hszi Csin-pinget, és eltévesztette a fideszes polgármester-jelölt nevét is.

Link másolása

Meglehetősen informális stílusú lakossági fórumot tartott a XVIII. kerületben Lázár János építési és közlekedési miniszter. A politikus május 10-én pénteken kampányolt Pestszentlőrincen Ughy Attilának, a kerület fideszes polgármester-jelöltjének.

A politikus saját YouTube-csatornájára felkerült egy videó, amiből azonban egy erős rész kimaradt. Lázár a helyi vasút kérdéséről beszélt. A miniszter elmondta, „az egy teljes hülyeség, hogy a vasutat a föld alá kell vinni, a világon soha nem lesz annyi pénz” – derül ki egy, a TikTokra feltöltött videóból.

Ezután hozzátette: „aki ezt a vasútvonalat elviszi, ki fog baszni magukkal”.

Lázár a beszéd egy korábbi pontján Hszi Csin-ping látogatására azt mondta: „Most, hogy itt volt a kínai főnök...” Majd mikor a közönségből visszakérdeztek, hogy kinek a főnöke, csak annyit válaszolt: „Nekünk megvan a sajátunk”.

A felvétel tanúsága szerint ezek után Ugrainak nevezte Ughy Attilát, aki viszont egyszer villamost mondott vonat helyett. A videót itt lehet megnézni:

@bp18_tiktok A múlt héten nálunk járt Lázár János. #fidesz #lazar #valasztas ♬ eredeti hang - 18. kerület TikTok

via 444


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Fotó: Kaposváron is óriási tömeg hallgatta Magyar Pétert
A politikus Facebook-bejegyzésében jelentkezett be, ahol megírta azt is, hol lehet vele legközelebb találkozni országjáró körútja során.

Link másolása

Magyar Péter, a Tisza Párt politikusa Facebook-posztjában osztotta meg követőivel, hová megy legközelebb országjáró körútján. Pénteken és szombaton is Pest megyei településkre látogat.

Bejegyzésében azt írta: "Pest megye, érkezünk:"

Korábban nyilvánosságra hozták a TISZA Párt választási programját. Bár az országgyűlési választások két év múlva lesznek, Magyar Péter már most közreadta, mit szeretnének majd tenni.

A párt alelnöke azt írta:

"Add tovább! Ha a TISZA Párt felhatalmazást kap a magyar emberektől:

- azonnal duplájára emeli a családi pótlékot;

- megemeli a 420 ezer legalacsonyabb ellátásban részesülő idős honfitársunk nyugdíját;

- megemeli az ápolók és a szociális területen dolgozók bérét;

- 5 %-ra csökkenti a zöldségek és gyümölcsök és az egészséges alapvető élelmiszerek ÁFA-ját;

- részletes hazaváró programot hirdet a több, mint félmillió külföldön élő honfitársunk hazacsábítására;

- hazahozza Brüsszelből a hazánknak járó uniós ezermilliárdokat;

- falu rehabilitációs programot hirdet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Forbes: közel ezermilliárd forint Mészáros Lőrinc vagyona – egy év alatt másfélszeresére nőtt
A milliárdos felcsúti vállalkozó vagyona 660-ról 990 milliárdra nőtt, de nem panaszkodhat Csányi Sándor vagy Gattyán György sem.

Link másolása

Egy év alatt 660 milliárdról 990 milliárdra növelte a vagyonát Mészáros Lőrinc – ez derül ki a Forbes A 100 leggazdagabb magyar című kiadványából.

A második helyezett Csányi Sándor vagyona is szemmel láthatóan nőtt, igaz, csekélyebb mértékben, mint a felcsúti vállalkozóé: 610 milliárdról 700 milliárdra.

A lista harmadik helyén Felcsuti Zsolt áll, akinek egy év alatt 460-ról 486 milliárd forintnyira nőtt a vagyona.

A negyedik Veres Tibor ingatlanbefektető 422 milliárd forinttal, míg az ötödik helyen tartja magát Gattyán György felnőttfilmes szolgáltatásokból meggazdagodott politikus, akinek vagyona körülbelül 398 milliárd forintra tehető.

Még mindig az első 15-ben van a kormánnyal élesen szemben álló Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, akit vesztegetéssel vádoltak meg.

  1. Mészáros Lőrinc (990 milliárd forint)
  2. Csányi Sándor (700 milliárd forint)
  3. Felcsuti Zsolt (486 milliárd forint)
  4. Veres Tibor (422 milliárd forint)
  5. Gattyán György (398 milliárd forint)
  6. Szíjj László (300 milliárd forint)
  7. Jellinek Dániel (295 milliárd forint)
  8. Széles Gábor (238 milliárd forint)
  9. Garancsi István (172 milliárd forint)
  10. Kasza Lajos (163 milliárd forint)
  11. Leisztinger Tamás (147 milliárd forint)
  12. Wáberer György (146 milliárd forint)
  13. Jászai Gellért (138 milliárd forint)
  14. Futó Gábor (122 milliárd forint)
  15. Bige László (115 milliárd forint)

Orbán Viktor veje, Tiborcz István a lista 19. helyén található 100 milliárd forintra becsült vagyonával, míg 99 becsült milliárddal Schmidt Mária követi, aki egy év alatt megduplázta a vagyonát.

via Telex

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Robert Fico sokáig nem térhet még vissza a munkába – stabilizálták a szlovák kormányfő állapotát
A helyi sajtó azt találgatja, hogy ki helyettesítheti majd a miniszterelnököt a gyógyulása alatt. Szlovákiában az ország vezetőjének négy helyettese is van.

Link másolása

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, több lövéssel merényletet követtek el Robert Fico ellen. A szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban azonnal a besztercebányai kórházba szállították, ahol megműtötték.

A Denník N szlovák lap szerint állapotát stabilizálták, de állapota súlyos. Hozzáteszik, hogy sérülései mértékéről még mindig nincs pontos információ, de a jelek szerint miniszterelnöki teendőit még sokáig nem tudja ellátni.

A szomszédos ország törvényei szerint a kormányfő cselekvőképtelensége idején a minisztrelnök-helyettes veszi át a feladatait. Ilyen pozíció Szlovákiában négy is van: Robert Kaliňák védelmi miniszter, aki a Smer egyetlen miniszterelnök-helyettese, Denisa Saková gazdasági miniszter, a Hlas párt tagja, és párttársa, Peter Kmec, a helyreállítási terv elnökhelyettese, illetve az SNS részéről Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter is miniszterelnök-helyettes.

A kormány hivatalosan még nem jelölte ki Fico ideiglenes helyetteség, de a Denník N szerint a legnagyobb esélye Robert Kaliňák védelmi miniszternek, a belügyi tárca korábbi vezetőjének van.

via Telex


Link másolása
KÖVESS MINKET: